2023-03-13
荃灣日系落地大玻璃cafe旅行完之後約咗Tiffany係cafe交收手信🤣食物都不錯,重點係坐得舒服鹹蛋黃忌廉汁意粉配炸軟殼蟹:忌廉味唔算好出,但係鹹蛋黃同紅青椒味就突出,微辣,軟殼蟹炸得香脆墨西哥辣肉醬薯仔焗蛋荷蘭鬆餅:香港係非常少有cafe出Dutch baby(大概就係由美國人改良過既pancake),味道亦都非常獨特,有蛋香,辣肉醬唔算太辣,加上有鷹嘴豆,幾有風味Dirty Tiramisu:見到好多人嗌Tiramisu,賣相好靚,我鍾意上面嗰層可可粉,而且食落有唔同嘅層次,cream cheese 同海綿蛋糕交錯,味道平衡不錯,不過呢款Tiramisu係冇乜酒味Latte:分別可以揀extra hot同hot,揀左hot,温度比暖再熱少少,亦可感受到nutty既咖啡味,份量算大杯Remark:只要消費滿指定金額,cafe就會送咖啡豆耳仔嘅兔仔利是封一set