2014-04-01 436 浏览
今午去灣仔辦點事,適逢lunch time周圍人頭湧湧,見呢間相對無咁多人就入去...睇睇餐牌,同一個餐外賣自取比堂食平$4-5,反正都要返公司,索性買番去食~叫左個焗煙肉火腿配卡邦尼汁長通粉,再配個沙律...返到公司一打開...沙律完全唔係我想像中果回事,成個盒九成係撈左沙律醬既薯仔,只有少許椰菜絲墊底,同menu下方個圖完全唔同...個長通粉亦不遑多讓,除了火腿都係火腿,反轉成盒長通粉都見唔到一塊煙肉,卡邦尼汁就變左普通白汁...個白汁頗咸,食半已經投降...其實佢算唔算違反商品說明條例?

叫左個焗煙肉火腿配卡邦尼汁長通粉,再配個沙律...
薯仔沙律,薯仔唔腍,硬崩崩咁
一塊煙肉都無既長通粉,卡邦尼汁變白汁
個白汁頗咸,食半已經投降...

其實佢算唔算違反商品說明條例?

题外话/补充资料: 同一個餐灣仔分店比環分店貴$5-6,精明既家請格價...
2014-03-28
5 分钟 (外卖自取)
2010-03-27 46 浏览
...Hot dog was very delicious and crispy. For take away price only HK$12.
2010-02-24
Hot Dog
Toast
Fried Eel Sandwich
2009-07-22 42 浏览
我從未試過咁難飲geh芋香珍珠奶茶飲落真係冇味 ga lor....冇茶味, 奶味同埋冇芋香一定唔會再買!!!
我從未試過咁難飲geh芋香珍珠奶茶

飲落真係冇味 ga lor....
冇茶味, 奶味同埋冇芋香

一定唔會再買!!!
  • NONE!!!!
2009-01-13 25 浏览
見價錢唔貴﹐又唔係好飽﹐所以就叫隻食食。熱狗包即叫即烘﹐好軟熟。但腸仔唔係以下食評所講既脆皮﹐而係普通腸仔。不知係佢地已經唔用脆皮腸定係今日咁o岩唔同左。佢地今次黃色酸酸既醬汁亦落多左﹐所以比較酸。但$8來講算底食。

但$8來講算底食。
2008-12-05 16 浏览
即烘熱狗 $8無咩特別, 唔算太大隻, 勝在即烘, 熱辣辣脆皮, 新鮮好味! 加埋d醬係教得啱啱好, 所以吸引到好多人嚟食! 但珍珠奶茶就麻麻地啦, 茶味唔係咁啱, 珍珠又唔夠口感!
即烘熱狗 $8
加埋d醬係教得啱啱好, 所以吸引到好多人嚟食!
但珍珠奶茶就麻麻地啦, 茶味唔係咁啱, 珍珠又唔夠口感!
$8 (其他)
2008-11-15 16 浏览
當完深港快遞後跑到這間綠泡泡買飲品散熱,在又熱又渴情況下選了較醒胃的百香果綠茶加珍珠醒神一下。百香果糖漿下得不多,混了綠茶後味道不算很濃郁,甜度也不很高,不過其特有酸中帶甜的味道仍然突出,淡淡的頗為怡人;珍珠煮得彈牙,像吃橡皮糖般有咬口,以台式粉圓算有水準。等候期間見到不少客人在等即製熱狗,看其造型有點像永樂園出品,連醬汁顏色也相像,不過味道要試過才知。

$11 (其他)
2K
2008-06-12 14 浏览
食完味精湯米極度口乾, 0黎買杯凍茉香珍珠奶茶 ($11) 解解渴.呢杯台式奶茶比平時0係仙跡岩 / Happy Lemon 買到的差好多, 雖然唔會好甜, 但完全唔滑, 茶味茉味奶味都極淡薄, 加埋溶冰, 飲落真係同「無味」分別不大; 可幸 d 珍珠煙韌有咬口. $11 一杯, 平就係真的, 但飲水一樣, 唔會再買了.唔知其他飲品會唔會好 d?

唔知其他飲品會唔會好 d?
凍茉香珍珠奶茶 ($11)
2008-05-20 23 浏览
間中lunch會幫襯呢間d三文治同熱狗,三文治普通啦,冇咩特別,熱狗就好好味,因為係即整的,所以熱騰騰,而且d醬汁好好味,正!
$20 (其他)
2008-04-22 4 浏览
四月廿二日(星期二)同老公仔食緊雞蛋仔,行多兩步見到呢度有野飲,老公仔今日唔燧咁舒服,飲下金桔會好dd!細細杯既熱飲,有3粒桔仔浮下浮下!都幾潤,不過略為甜左dd!
四月廿二日(星期二)

細細杯既熱飲,有3粒桔仔浮下浮下!

都幾潤,不過略為甜左dd!
2008-03-31 9 浏览
我係去謝斐道分店既~今日去食lunch, order o左瑞士雞翼長通粉($32), 煙鴨胸天使麵($34), 再加o左個雜菜湯($6)同朱古力蛋糕($6)d o野食都算可以啦, 服務態度都幾好, 不過由湯既碗, 到飲品, 再到甜品既兜, 全都用即用即棄既膠兜同膠器具!!! 我同bf 2人共用o左:2隻膠叉1隻膠匙4個膠碗3隻紙杯(因我要多杯水)!!!好唔環保呀!下次都係唔再o黎, 有內疚感呢~
我係去謝斐道分店既~

好唔環保呀!下次都係唔再o黎, 有內疚感呢~
2008-01-23 2 浏览
琴日lunch唔知食咩好, 於是就去試新o野, 去左呢間Bubble Green係上環o既分店入到去見到個餐牌, 就意識到呢間餐廳o既食物係行清新路線, 但係點完菜望見周圍枱o既客人食緊, 原來全部都係用d 即棄膠盒上菜, 睇見我就覺得好唔舒, 雖然我唔係d 咩超級環保份子, 但我都盡我能力, 用少d 膠袋, 但係呢間餐廳咁.... d 食物幾green 幾light 都無用啦, 咁唔環保, 保左個人, 但無左個地球, 咁....有咩用講返d 食物先, 今次我點左午餐($34)燒牛肉天使麵配沙拜尼汁+西蘭花湯(+$5)+凍檸茶(凍飲+$2)個湯幾好, 天使麵煮得大"淋"喇, 牛肉過鹹, 但個汁就好好味, 雖然我唔知咩叫沙拜尼汁, 但我覺得佢似磨菇汁多d

2007-12-21 2 浏览
這間店舖細細的,專做外賣自取生意。今早買了一個吞拿魚沙律碎蛋三文治(麥飽)加熱好立克做早餐,味道唔錯,而且幾抵食,盛惠十二蚊。
這間店舖細細的,專做外賣自取生意。

2007-10-29 3 浏览
早上為一群孩子預訂三文治作午餐,竟給我遇上這間「一級棒」小食店,不得不大肆「表揚」。一百平方呎不到的小店,其實我只曾光顧一次外賣,也是去年的事,那次也是週日。由於人手問題,他們週日是不送外賣,因當時我並不知情,而他們也無意識地答應了,逼不得已破例。今天,我第二次跟這店打交道,最終卻沒作成交易。話說,我們經常訂購三文治的餐店現在星期天都不營業,惟有找這店。這次我知道人家規矩,一開始已聲明會自取。由於三文治是給小朋友吃,平常一分為二的,我們要求食店多下一刀分成四小件,很過份的要求嗎?我得到一句極盡氣派的答覆,電話另一頭的男店員盡顯尊貴冷傲︰「那麼你叫三文治到會服務吧!」人家的顧客必定全部都是每次也訂上百上千的數量,而且沒要求至送剩菜剩飯去歡喜,送餿水去也吃得高高興興的地步,還不斷回頭光顧。我不是什麼大客戶,只不過訂購區區十一、二份的數量,還要求這要求那,所以才使人那麼不屑跟我交易還不只,不給你這臭婆娘一點顏色看看不行,惹火人家真是我的罪過。不過我想說,他當時完全未知我的需要量。如此氣派,才配稱為「超極致高級」食府──不俯首低頭不准光顧;還有還有,惟獨他店的東西才是食物。以我愚見,所有星級酒

以我愚見,所有星級酒店、高檔食肆的員工皆應向此店員學習,以顯目空一切、唯我獨尊的高尚氣派,這才是「一流」服務嘛。
2007-09-09 9 浏览
上次的咖啡點子, 令我心思思再來試,可是這次的綠茶點子, 卻非我「那杯茶」,點子都是煙煙un un, 只不過我不喜歡綠茶加上糖水的味道,不過不失矣~ 畢竟只是十蚊雞.....
上次的咖啡點子, 令我心思思再來試,
可是這次的綠茶點子, 卻非我「那杯茶」,
點子都是煙煙un un,
只不過我不喜歡綠茶加上糖水的味道,
不過不失矣~ 畢竟只是十蚊雞.....
2007-08-18 4 浏览
吐司大約有兩片白麵包那麼厚,綠茶偏甜而且塗滿吐司表面.薄荷綠茶點子則水準一般.
吐司大約有兩片白麵包那麼厚,綠茶偏甜而且塗滿吐司表面.
薄荷綠茶點子則水準一般.