2020-08-31 45 浏览
作為西環街坊西營盤呢間漢堡包出名就係人都知~所以我地隔幾星期就會幫襯一次!因為佢啲漢堡包真係好有特色~~今次因為生飛滋所以就無食佢個黑松露薯條同蒜香雞翼,淨係同朋友叫左一人一個burger~~~我朋友叫左特色雙層芝士漢堡:呢次叫個雙層芝士漢堡,亦係店內嘅signature漢堡,牛肉經過師傅爐火純青嘅技術烤製,令其有香口焦香嘅外層,咬落則肉汁四溢,再加上有兩層厚厚嘅牛肉,作為一隻食肉獸,你係會非常鍾愛呢個漢堡。睇到眾多食評後,除咗上面所講嘅牛肉漢堡外,其魚柳漢堡亦受到非常好嘅評價,所以今次我就試試魚柳漢堡:雖然魚柳炸得非常香脆,即叫即炸,但肉質仍能保持嫩滑多汁,完全唔會有乾嘅感覺,再配上獨特自家嘅醬汁,新鮮爽口嘅生菜,為漢堡除咗增添上唔同嘅口感外,仲可以消解一下炸魚柳所帶嘅油膩感。

• 特色雙層芝士牛肉漢堡
2020-08-26 32 浏览
疫情持續,只好減少堂食,減低風險。今天剛好經過西環一帶,發現這隱世漢堡店,就買個外賣滿足一下自己。漢堡選擇不會花多眼亂,適合選擇困難症的我,本來想吃個經典芝士漢堡,但卻忽發奇想,吃個最豐盛的特色雙層芝士牛肉漢堡,好好獎勵自己。店外等候約十分鐘就可以吃了,看來這店蠻受歡迎,一直有外賣速遞的單。這是我的combo,除了雙層牛肉漢堡外,配上薯條及飲料,一個人恐怕未能吃得下。店舖細心為我切開一半,因為我一個人一定難以征服整個漢堡。特色雙層芝士牛肉漢堡除了配有新鮮蕃茄,紫洋蔥,生菜外,最重要當然是兩層的牛肉。牛肉醃製過後煎得香口,肉味非常濃郁,煎煮時間適中,肉汁得以保存,配上濃烈芝士,非常滿足。順帶一提,漢堡包底面以牛油煎過,啖啖牛油香令包身不會太乾,這點帶來小驚喜。薯條即叫即炸,薯味香濃,炸得金香,配上濃濃黑松露,味道足夠,不用再加上茄汁或其他調味醬,十分邪惡的配搭。漢堡當然要配上奶昔,今次點了雲尼拿奶昔,啖啖濃郁雲尼拿香味,好像吃了數杯雪糕,配上漢堡套餐簡直一流。
這間餐廳位置較隱蔽,位於暗角位但不難搵,店舖雖然細細間,但食物質素整體都不錯!因為疫情的關係,當天去到不用排隊就有位啦!叫左招牌芝士牛堡和魚堡,最出色嘅係塊漢堡包皮,鬆脆可口,絕唔係又乾又淋,而且仲好足料,個人覺得魚堡相比牛堡吸引,所採用嘅不係平時吃到嘅超薄急凍魚柳,而是超厚魚塊,整體都不錯👍🏻以西環地區價錢算抵!再叫左個食漢堡必配搭嘅薯條,仲要係黑松露薯條🍟勁多黑松露,不過個人認為咸左少少!門口仲有一幅好靚既塗鴉牆比你打卡✨📸Cheese BurgerCheese BurgerFish BurgerBlack Truffle FiresBattered Onion Rings

Cheese Burger
Cheese Burger
Fish Burger
Black Truffle Fires
Battered Onion Rings
2020-08-15
之前去過灣仔那間,但原來西環巷子裏也有分店。點了cheese beef burger 和fish burger,魚柳炸得香脆熱辣辣,當然不少得之前嚐過的黑松露薯條,黑松露醬非常濃郁很香,再配一杯啤酒,完全在感受著外國很chill的生活。
2020-08-02 52 浏览
遇上全球top 50間嘅burger joy,仲要咁岩見openrice 有優惠$109包一個burger,一份薯條同野飲,咁就梗係去試下!個set嘅burger係5選一,我最後揀左最classic 嘅芝士牛肉漢堡,薯條就只得原味。個包非常鬆軟之餘仲帶陣陣嘅牛油香,再加上微微烘過,唔會有比汁搞到淋哂嘅情況。牛肉一咬落去非常juicy😋😋 ,配上芝士,蕃茄,酸黃瓜,洋蔥同生菜,難怪係全球頭50。值得一提嘅係成日係其他地方食burger 都會有一口咬唔哂嘅情況,而呢度嘅burger就做得岩岩好,一啖可以咬哂所有材料!加左唔少分💯至於薯條就稍為平凡左啲,無乜特別。值得欣賞嘅係佢地用嘅飲筒,以70%大米同30%木薯所制,夠哂環保👍🏻總體而言,用優惠價試倒呢個burger真係抵,平時單點一個burger都要呢個價,希望下次黎再有機會試另一隻口味喇😌

用餐优惠
團購
2020-07-27 26 浏览
位於西還角落的漢堡店地理位置10分隱蔽但好彩出邊呢就有好多唔同嘅畫作好快就一眼認得出.今日就嚟試吓佢哋嘅漢堡雞肉漢堡雞肉蝦大大份都幾Juicey,如果鍾意炸嘅就會覺得好好味但本人比較喜歡鍾意煎嘅雞扒所以這個還可以吧哈哈傳統的芝士漢堡漢堡10分有牛肉味size適中麵包鬆軟配搭一流叫咗兩款小食分別係洋蔥圈薯條加黑松露。洋蔥圈揸得10分鬆脆熱辣辣,薯條可能時間關係你揸得通透但係黑松露醬就好多好入味🌟用咗OpenRice嘅套餐有六五折可以加小食如果要另加黑松露醬就要加21蚊㗎喇大家記住啦

2020-07-15 17 浏览
Burger Joys西環分店位於第一街,地點不算太好找,幸好晚上會有打燈的宣傳及行過會聞到陣陣的烤牛肉香味,那就知找對了餐廳當然是主打burger,還有可以揀 Combo set我們兩個人分別叫了Cheese Burger Combo及Fish Burger Combo Combo只需多加41蚊就有薯條及啤酒,大熱天時當然係要飲啤酒啦等漢堡的時候先送上的是薯條及啤酒,可以一邊食一邊等,薯條是幼身的,炸得香脆還有薯皮,忍不住食完一條又一條,而且漢堡未到已經飲了半杯啤酒。兩個漢堡是一齊上枱的,先講芝士牛肉漢堡,漢堡扒煎得表皮香脆,加上有生菜蕃茄酸瓜及洋蔥絲,所以又不覺得太油膩,但芝士可以再多放一點就更佳。魚柳漢堡中的魚柳比想像中大塊,整個麵包也覆蓋不了,反而魚柳包中的芝士味道較漢堡包的更濃郁,千島沙律醬下得又非常重手,令味道多變化。魚柳炸得香脆之餘裏面又非常多肉汁。但要多提一句,因為魚柳是剛炸起的,裏面非常熱,吃的時候要留意。還有一點更值得提的是兩個麵包都是用上類似甜餐包的麵包,而底的一面烤得非常香脆,而麵包的甜味就起了中和平衡的作用,令整個包更加好吃😋

餐廳當然是主打burger,還有可以揀 Combo set

2020-07-13
2020-07-13 13 浏览
💬 “Don’t take life too serious😜, you never get out of it alive~” 位於在小巷裏小店比較隱蔽要落一段樓梯才能找到但係好味嘅嘢都係要經過一番努力先至搵得到嘅.套餐包括:漢堡包+小食(薯條/薯塊)+飲品(水或汽水,也可以加錢轉奶昔).我要左一個cheese burger加薯塊~個人很喜歡這間店的漢堡包😍😍份量很大麵包也是我喜歡的那種很鬆軟,很有空氣感😋另外它有兩間分店位於灣仔及中環~
位於在小巷裏小店比較隱蔽
要落一段樓梯才能找到
但係好味嘅嘢都係要經過一番努力先至搵得到嘅
套餐包括:
我要左一個cheese burger加薯塊~
個人很喜歡這間店的漢堡包😍😍
份量很大
麵包也是我喜歡的那種
很鬆軟,很有空氣感😋
另外它有兩間分店位於灣仔及中環~
2020-07-12 12 浏览
今日突然間收早,公司無咩做所以就早啲走放工岩岩好tea time,我就去左burger joys食個下午茶啦之前同女朋友成日都去灣仔總店食lunch,我好鐘意食佢地既beef burger今日一個人黎食tea,我就叫左小食和飲品就算!我叫左6隻雞翼,加點一杯smoothie。雞翼炸得香口鬆脆,外層掛上滿滿醬汁!雞翼size好大隻,又唔會炸到好乾。醬汁微辣,愈食愈開胃。我叫左strawberry smoothie,用雪糕打成,入口好creamy好濃郁果香
今日突然間收早,公司無咩做所以就早啲走
2020-06-29 28 浏览
Lunch time 行經burger joys, 入去嘆返個包先。近門口位置設有消毒搓手液同探熱器,安排貼心。Order 左個cheese burger 再upgrade combo,另叫左個雞翼。Cheese Burger 芝士牛肉漢堡 - 份量比想像中大得多,採用來自美國黑安格斯牛肉,肉味濃郁,鮮嫩好juicy,煎得剛剛好,唔會乾身或太油膩。麵包夠厚,增加了口感外層鬆脆而內裡柔軟。配料有醃青瓜、生菜, 洋蔥, 蕃茄, 沙律醬,非常豐富。Classic Buffalo Chicken Wings經典水牛城雞翼- 雞翼好好大隻,經烤焗後顏色鮮艷, 味道香辣帶少少甜及酸, 甜酸辣集合一身十足惹味。配上清甜爽口的甘筍和西芹同濃郁的芝士醬,中和水牛雞翼那份刺激口感。

2020-06-26 21 浏览
小店位於小巷內,不太好找,建議從皇后大道西店轉入會比較舒服,巷口會有一間舊式鞋店,在生記滷味對面店舖裝潢富有特色,走美式風格位置不多,但間隔舒適,能跟朋友自成一角一般既漢堡款式都有,可配牛,雞,魚但想試店舖招牌當然係揀cheese burger我和朋友一人一個,再加點一個美式炸雞拿上手已閒到麵包同牛肉既香味,佢既麵包同一般漢堡店軟熟既質地唔同係經過烘焗,好似多士咁每一啖咬落去都格格聲,好脆口,我相信亦有加上牛油令味道更加香口,食漢堡可以有呢個口感真係好特別而重點既牛肉就沒有可以挑剔既地方,大概7成熟肉汗完全保留到,一咬開就傾潟而出非常惹味美式炸雞相比就只屬一般炸物,沒有炸過火,香口但如果可以再大舊少少口感會再好D推薦大家黎試呢種特色漢堡,會令你有驚喜
位置不多,但間隔舒適,能跟朋友自成一角

一般既漢堡款式都有,可配牛,雞,魚
但想試店舖招牌當然係揀cheese burger
我和朋友一人一個,再加點一個美式炸雞

係經過烘焗,好似多士咁
每一啖咬落去都格格聲,好脆口,我相信亦有加上牛油
令味道更加香口,食漢堡可以有呢個口感真係好特別
而重點既牛肉就沒有可以挑剔既地方,大概7成熟
肉汗完全保留到,一咬開就傾潟而出
非常惹味

口感會再好D

推薦大家黎試呢種特色漢堡,會令你有驚喜
2020-06-03
2020-06-24 19 浏览
今日黎到Burger Joys一個落雨天 都好多人西環分店雖然比中環細但都算乾淨企理我地兩個人叫左芝士牛肉漢堡魚柳漢堡蒜香雞翼加40 蚊已有combo套餐可加扭扭薯條 同埋一杯細生啤芝士牛肉漢堡魚柳漢堡芝士牛肉漢堡牛肉足料 好香濃既牛肉味非常厚身除左肉要好味道外其他配料都高質素佢地既漢堡包 既麵包都唔馬虎非常鬆軟我好欣賞佢既生菜,蕃茄同酸瓜比例岩岩好 而且好新鮮加埋蕃茄汁食 非常可口魚柳漢堡魚柳好嫩好滑比牛肉漢堡多了份清新蒜香雞翼 蒜味好香醬汁濃度岩岩好雞肉好嫩滑 好入味成餐整體黎講好滿足

今日黎到Burger Joys

除左肉要好味道外
其他配料都高質素
佢地既漢堡包 既麵包都唔馬虎
非常鬆軟
我好欣賞佢既生菜,蕃茄同酸瓜
比例岩岩好 而且好新鮮

醬汁濃度岩岩好
雞肉好嫩滑 好入味
成餐整體黎講好滿足
2020-06-22 22 浏览
今日係西環上完堂,就係附近搵野食,但又唔想食雲吞麵搵搵下就記得呢間既burger好好食呢間店舖唔大,只有四張檯,但已經有兩檯客人了!Fish Burger價錢$89,加埋薯條🍟&汽水,就要加$41食高質既burger meal,$130一啲都唔貴個burger好厚架麵包會烘到脆脆地,仲有牛油既香味連洋蔥都好甜魚柳炸到外脆內滑,而且仲好大塊蛋黃醬好夠多Tater tots 薯堡哇薯堡既份量一啲都唔少中間係好豐富既薯粒,呢個超好食
今日係西環上完堂,就係附近搵野食,但又唔想食雲吞麵
搵搵下就記得呢間既burger好好食
呢間店舖唔大,只有四張檯,但已經有兩檯客人了!

Fish Burger
價錢$89,加埋薯條🍟&汽水,就要加$41
食高質既burger meal,$130一啲都唔貴

個burger好厚架
麵包會烘到脆脆地,仲有牛油既香味
連洋蔥都好甜

魚柳炸到外脆內滑,而且仲好大塊
蛋黃醬好夠多

Tater tots 薯堡
薯堡既份量一啲都唔少
中間係好豐富既薯粒,呢個超好食

2020-06-20
午餐
  • 薯堡
2020-06-19 1436 浏览
西營盤是一個福地, 餐廳選擇真的很多, 細心尋找, 常會在暗角找到一些特色的餐廳今晚我們在暗角就找到一間隱世餐廳了! 外牆找來了 Artist 用黑白粉彩畫了越現實的壁畫, 鯨魚很醒目地在城市的天空穿越裡面坐位不算很多, 大概可以坐上10人左右 , 餐廳亦設計外賣服務Menu 很明確, 就是食burger la~~特色雙層芝士牛肉漢堡Signature Double Cheese Burger+ $62 Combo ( 可樂 及黑松露薯條 ) 雜菌蘑菇芝士漢堡Mushroom Cheese Burger奇津辣味雞翼 Cajun Wings特色雙層芝士牛肉漢堡Signature Double Cheese Burger 超喜歡他們的麵包, 好鬆軟而且有烘一下, 有濃濃的牛油香! 麵包真的很出色, 令漢堡加分不少! Double Cheese Burger 的材料真的很豐富哦, 有酸青瓜, 蕃茄, 生菜, 大大塊的新鮮牛肉漱堡, 而且十分juicy 黑松露薯條 黑松露醬放得很重手哦, 咸度剛剛好超香的, 配脆香的薯條真的無得輸雜菌蘑菇芝士漢堡Mushroom Cheese Burger 跟

Menu 很明確, 就是食burger la~~

+ $62 Combo ( 可樂 及黑松露薯條 )
奇津辣味雞翼 Cajun Wings

黑松露薯條
黑松露薯條

跟我本身的想像有點出入, 以為是一塊大菇, 原來餐廳是很有心機地把不同的蘑菇磨碎, 加了香草做成的蘑菇漢堡, 香脆美味
雜菌蘑菇芝士漢堡

奇津辣味雞翼 Cajun Wings ($59 / 6pcs)
雞翼炸得很香, 外脆內嫩,非常多汁,咸度也是剛剛好,一點辣的令人一隻接一隻

2020-06-17
2020-06-18 27 浏览
心血來潮想食burger, 找到這一間burger joys西環店。 西營盤站b1出口行三分鐘就到, 喺第一街要行一條樓梯落去先到。我們叫了cheese burger, fish burger, 洋蔥圈和 曲奇奶昔。 對兩個人來說份量剛剛好。先講cheese burger, 漢堡的包是充滿蛋香味的麵包, 漢堡扒十分多汁牛肉味重, 加上足料的芝士和其他配菜, 所有味道加在一起都十分配搭, 是一個高質的漢堡包,推介~再講fish burger, 新鮮即炸而成的魚柳, 炸的時間剛剛好, 外脆內軟, 咬開的時候還會冒出煙,要小心熱~ 用上差不多的配菜, 和特製的魚柳汁, 係另一種風味的漢堡包。曲奇奶昔, 曲奇奶昔好重曲奇味好大杯, 雖然加咗忌廉但飲落都唔會好肥膩, 就算配埋漢堡洋蔥圈呢啲食都覺得ok。最後洋蔥圈, 這間舖頭全部食物都是新鮮炸起的, 所以可以食到新鮮同埋熱辣辣嘅洋蔥圈~真係要小心唔好辣親嘴仔