2018-03-31 336 浏览
同事話呢到既酥皮湯好好飲 今日中午就帶左我黎試啦 地方幾舒服 唔會太迫 我地叫左兩個酥皮湯 一個石窩牛肉飯 一個肉醬意粉 酥皮湯熱辣辣 酥餅好buttery 好好味 個湯係忌廉湯黎既 石窩飯上枱仲聽到吱吱聲出晒煙咁 侍應都叫我地要小心唔好掂到窩邊 撈飯既時候見到有飯焦啦 正啊 唔想太brunt記得要久唔久撈一撈飯啊 唔係只有同一層飯受熱就會太brunt嫁啦 不過我覺得口味有啲淡 就問佢拎左枝燒汁 自己加料 正 同事叫既肉醬意粉就發揮正常 肉醬酸酸甜甜好開胃 意粉煮到al dente 如果可以加啲芝士係面再broil咁就加分啦 午餐黎講好滿足啦 食飽就充滿力量返去做野嚕
2018-03-22 220 浏览
今日lunch同同事黎到西九龍食呢間cafe 360, 好似幾抵食,朋友重點推介呢個番茄湯通粉配吉烈豬扒番茄湯夠濃味,差唔多飲哂d湯咁制,另外吉烈豬扒亦炸得剛剛好,唔似平價豬個set仲配埋紅豆冰同甜品,只係$65,都幾抵

個set仲配埋紅豆冰同甜品,只係$65,都幾抵
2018-02-11 636 浏览
下午茶唔知食乜好,就來得cafe 360 嘆下平時lunch time排隊排好耐,下午茶時間唔駛排下午茶價錢係深水埗區都叫貴,40蚊up,但叫做坐得舒服,服務又好我點左個焗雞肉通粉,份量不多。等左五分鐘,就已經上餐,熱辣辣好正,雞肉焗完都好滑,唔好鞋十十,吱埋啲檸檬汁係上面,異常地夾,如果通粉份量多返少少就好喇另外,包左一杯餐飲,我叫左杯洋金菊,好fresh見到隔離枱叫左waffle ,個賣相超正,下次一定試
下午茶唔知食乜好,就來得cafe 360 嘆下
平時lunch time排隊排好耐,下午茶時間唔駛排

我點左個焗雞肉通粉,份量不多。

另外,包左一杯餐飲,我叫左杯洋金菊,好fresh

見到隔離枱叫左waffle ,個賣相超正,下次一定試
2018-01-11 770 浏览
之前試過兩個人去食,叫咗個鰻魚飯,都幾好食,所以今次都係兩個人呢就仍然繼續去返呢間cafe,點知比我想像中冇咁好個烤雞就咁食係無味既...烤雞配番茄醬都係第一次...配菜翠肉瓜反而比想像中好,大大舊又多汁,不過就稍微多左少少牛油..佢另外仲有一個細嘅沙律同埋竹炭包,個沙律啲蔬菜都唔新鮮嘅,而且個足壇包真係好似炭咁硬,你可以話係脆口嘅,但食落冇乜味,淨係烤硬左咁樣囉所以我哋一人試咗少少就已經冇食。個木魚吉列炸蝦蕃茄蛋飯就好彩有木魚調一調味,同埋果汁都有啲特別係唔錯嘅,如果就咁番茄蛋飯就真係冇乜特別,另外,個飯質地又唔係多汁但係又唔係炒飯一粒粒,有啲奇怪。🤨反而比較好味嘅,我同朋友都係一致贊成個蘑菇湯,唔會太杰都唔會太稀,而且仲有好重嘅蘑菇味最後個菠蘿鮮果茶剩係得茶味,完全冇其他鮮果同菠蘿嘅味道,非常普通服務都唔錯,個服務員見到我哋無刀都會自動自覺拎把刀俾我哋,叫佢攞紙巾攞碗都會都快嘅。總括來講,今次食嘅嘢比上一次差好遠,搞到影響埋我下次都唔係好想再嚟。

所以我哋一人試咗少少就已經冇食。

烤雞
木魚吉列炸蝦蕃茄蛋飯
蘑菇湯
菠蘿鮮果茶
2018-01-11
蘑菇湯
2017-12-08 985 浏览
約左朋友收工去深水埗行黃金電腦商場,咁收左工肚餓就要醫肚先啦!我地先去西九龍中心搵嘢食,放工想舒舒服服咁坐底吹水食嘢,見到呢間好似氣氛唔錯就入去坐。待應都好快帶我地入座和送上餐牌和水,因為我地係3個人,最後點左個2人套餐艮和1份個人套餐一齊食。首先講下2人套餐叫慢烤系列二人餐,有兩客湯,主餐叫左慢烤丹麥嫩豬仔脾和夏威夷芝士pizza,2杯野飲。白湯送上黎飲落都唔錯,主食豬仔脾、蟹子青瓜沙律、竹炭包賣相幾靚,包食落口唔硬,配白湯飲都好正,豬仔脾烤得啱啱好,真係好嫩,食落口又唔油膩,仲有啲汁,一個字正,值得一試至於夏威夷芝士pizza,芝士味好濃郁, Pizza夠香口,雖然賣相睇落去好似都幾黑,但食落口味道同口感都十分之好仲有一個一個人套餐係點左日式芝麻醬吉列蝦蛋包鐵鍋蕃茄飯,炸蝦好香脆,料都十足,賣相亦都十分吸引,如果一個人黎食我可能會點返呢個,但同時亦都想嘗試下其他嘢食,真係覺得自己有啲矛盾至於佢三杯嘢飲,睇圖就好靚,但實質上上嚟都係用普通膠杯裝住,飲落唔算特別,所以唔會特別介紹

,料都十足,賣相亦都十分吸引

2017-11-03 935 浏览
原來深水埗有一間Cafe 360 , 見佢都有午餐食,諗住一個人,上次在黃大仙吃也不錯,見冇乜人就入去食啦。今次叫咗個珍寶吉列豬扒配番茄湯蜆殼粉,飲熱檸茶。仲有個窩夫甜品送,$64 。不過今次嘅味道就冇上次咁好,啲蕃茄湯好淡,蜆殼粉好林,而且啲蕃茄湯種凍凍地添。個吉列豬扒,淨係睇樣都覺得好乾,食落去當然好鞋啦,整體感覺麻麻地。最好味嘅反而係甜品,有¼塊窩夫,可能即做,熱辣辣好好味。應該要來食下午茶,或者會有驚喜。

最好味嘅反而係甜品,有¼塊窩夫,可能即做,熱辣辣好好味。

應該要來食下午茶,或者會有驚喜。

2017-10-16 938 浏览
西九龍中心晚上真的很多人,必須早到!朋友6點前就到了⋯⋯一坐下就發現就新Menu (可能不是"新"的,是我們太久沒光顧⋯⋯lol)那就試一試吧!點了一個燒春雞二人餐 (原諒我沒記下名字,反正只有兩款:燒春雞($248) or 燒豬脾 ($268))包括:1. 燒春雞是一般的雞,那個醬挺特別的,看上去是茄汁,但細看是有蕃茄蓉的,質感是比較厚身的蕃茄湯當晚是用刀叉,但我已經向店內經理反映需要手套,燒春雞一定是手撕最爽丫丫啦~2. 燒蔬菜有洋蔥、蒜頭(一整個!)、薯仔、翠玉瓜、蕃茄仔、小甘荀,真心豐富!很好吃,不知道怎樣形容,反正我吃了很大部份!哈哈!3. 蟹子雜菜沙律 & 竹炭包雜菜沙律夠Fresh,而我不喜竹炭包。 (因為那質感會比較乾/硬)4. 菠蘿豬扒飯菠蘿仍然好吃,但豬扒有點硬;飯是蕃茄炒飯,是好吃的!5. 忌廉湯 x 2一人說太重味,不好一人說很濃郁,大愛可見⋯⋯見人見智吧!6. 水果茶 x 2一人說茶好喝,但果肉很酸一人說茶一般,但果肉好吃看吧!⋯⋯都說了見人見智呢~另外點了肉醬意粉 + 酥皮忌廉湯按我個人口味,是有一點過咸。湯超級熱!也是因為有了這個酥皮,我對於麵包是竹炭包也
西九龍中心晚上真的很多人,必須早到!朋友6點前就到了⋯⋯
那就試一試吧!

包括:
1. 燒春雞

2. 燒蔬菜
很好吃,不知道怎樣形容,反正我吃了很大部份!哈哈!

3. 蟹子雜菜沙律 & 竹炭包

4. 菠蘿豬扒飯
菠蘿仍然好吃,但豬扒有點硬;飯是蕃茄炒飯,是好吃的!

5. 忌廉湯 x 2
一人說太重味,不好
一人說很濃郁,大愛
可見⋯⋯見人見智吧!

6. 水果茶 x 2
一人說茶好喝,但果肉很酸
一人說茶一般,但果肉好吃
看吧!⋯⋯都說了見人見智呢~

另外點了肉醬意粉 + 酥皮忌廉湯
按我個人口味,是有一點過咸。湯超級熱!
也是因為有了這個酥皮,我對於麵包是竹炭包也沒什麼怨念~
說實話,湯先上,喝完已經半飽了,
但我喜歡肉醬意粉,所以還是吃了不少,味道適中,不會太酸。
2017-10-14
2017-10-03 799 浏览
入到去環境好舒服我哋三個人叫左三樣野分享,不過都曬要打包其實我真係覺得呢個all day breakfast 傻下午茶時段係唔值$8x ,可能仲要係深水埗既感覺😅不過個pizza 鬆軟,令人有驚喜!個意粉同個湯都咸左啲三個人下午茶食左$244。嗯🤔我會揀落壽司連鎖店食壽司
入到去環境好舒服
我哋三個人叫左三樣野分享,不過都曬要打包
不過個pizza 鬆軟,令人有驚喜!
個意粉同個湯都咸左啲
三個人下午茶食左$244。嗯🤔我會揀落壽司連鎖店食壽司
2017-09-29 599 浏览
話說同班friend gathering,咁就去左深水埗搵間可以坐耐D,而唔會趕人走嘅餐廳。最後我地選擇左食cafe 360。咁晚餐有D二人套餐,不過我地一行四人都係選擇散叫。我地分別叫左炸蝦雜扒番茄飯、鱈魚柳意粉、珍寶炸魚柳漢堡包同埋菠蘿芝士豬扒番茄飯。咁呢d餐可以加$8多個肉醬薯條同埋酥皮湯。而飲品方面,係包左杯鮮果茶。肉醬薯條D肉醬都好多,好食。酥皮湯個酥皮好正,但入面D湯就麻麻。杯鮮果茶係唔凍,有D失望。菠蘿芝士豬扒番茄飯有好多芝士。但食炸蝦雜扒番茄飯會覺得抵D。炸蝦雜扒番茄飯又多餸又好食。珍寶炸魚柳漢堡包塊魚好大塊。

肉醬薯條D肉醬都好多,好食。

酥皮湯個酥皮好正,但入面D湯就麻麻。

杯鮮果茶係唔凍,有D失望。

炸蝦雜扒番茄飯又多餸又好食。

珍寶炸魚柳漢堡包塊魚好大塊。
2017-09-25 482 浏览
難得去西九龍中心開餐,所以搵左間環境唔錯既café食下,餐廳都幾有氣氛韓feel得黎又做到開放式café既感覺。菜單上有2人套餐但我地怕食唔哂所以叫左2個dinner set,所謂的dinner set 都係一個主菜同一杯飲品,另外可以加佢地既甜品:馬卡龍,窩夫,cake等等。我叫左個意粉,個名唔記得左~~但個味道好特別,有點泰式,可能有檸檬同香草,所以感覺上有Thai Feel~ 朋友就叫左個石頭鍋炸雞飯,石頭鍋唔熱,D雞又有點凍,整體上呢個飯就有點失望,因為當晚人唔算多,會期望D食物是熱的。由於朋友好鍾意酥皮湯,所以另外加錢要左酥皮,都要讚下個酥皮即叫即整,十分熱,要好小心咁食。個磨菇湯配合酥皮都好一流,記得keep 住個水準~
難得去西九龍中心開餐

2017-09-01
意粉,個名唔記得左
酥皮湯
2017-09-23 304 浏览
個個商場都係食連鎖店(其實西九頂樓美食廣場有好多好食小店,我食過韓國人開既炸雞店好好味,又無骨,次次男友都話人多又嘈唔食),今日想去西九附近剪髮,跳完舞個袋好大,唔想同人迫,諗緊去邊間,見到cafe360 下午茶唔錯,有窩夫我鍾意呀!叫左個煙三文魚芥末沙律配磨菇湯,仲有野飲,都係62蚊免加一其實食完2塊窩夫都飽飽地,都幾香蛋味,外脆內軟,沙律菜好新鮮,個芥末又唔會太濃食唔到菜味,磨菇湯都Ok甜左少少
叫左個煙三文魚芥末沙律配磨菇湯,仲有野飲,都係62蚊免加一
2017-09-23
下午茶
2017-09-14 313 浏览
同朋友相聚相約在這裡,呢度都算坐得舒服,價錢唔算太貴,又可以暢談我們2人叫左2個餐,一個係卡邦尼意粉配酥皮蘑菇湯飲熱奶茶,一個係肉醬意粉配酥皮蘑菇湯飲即磨咖啡。酥皮湯係必食之選,酥皮焗得香脆配埋個蘑菇湯,真是一絕。 個人歡好係肉醬意粉,呢度多汁唔會乾淨淨,朋友就食卡邦尼意粉,目測朋友都食得好滋味,應該都唔錯。最緊要係佢唔趕客,食飽飽坐下吹下水都無問題。 I like it👍👍 2人lunch埋單都係六十蚊,無加一,又可以坐咁耐,正!

2017-09-14
2017-09-11 256 浏览
係商場中算係吾錯既選擇因為以前工作係尼個商場入面,有時自己一個想坐得舒舒服服既時間,或者想同同事食飯傾下計,尼都係吾差嫁,員工真心nice 同friendly環境係好,但講到食物就普普通通,之後都係覺得有點兒貴呀,我每次去食都會叫佢既卡幫尼意粉加酥皮湯,其實都無咩特別呀,但個酥皮湯個皮好鬆化除左叫尼個之外,我會叫佢個咖喱吉列豬扒,佢個汁甜甜地,一d都吾辣,但如果你食得辣,可以問佢令支辣油,就可以滿足你既欲望喇價錢真心覺得有d貴,伹間吾中係到揾到點寧靜,也不錯👌👌👌
係商場中算係吾錯既選擇

價錢真心覺得有d貴,伹間吾中係到揾到點寧靜,也不錯👌👌👌
  • 卡邦尼意粉
2017-08-11 643 浏览
呢個商場開左好多大大小小o既食店,競爭相當大呢~睇完opernice,發覺呢間西餐食評都唔錯,環境又唔會好迫~同友人黎岩晒~呢份餐配酥皮湯都係$52~都幾好味,個酥皮焗得岩岩好,食物夠熱~環境也相當不錯~個意粉芝味尚濃味~幾飽肚,,,變肥妹o既一餐就是這樣煉成的
呢個商場開左好多大大小小o既食店,競爭相當大呢~

同友人黎岩晒~呢份餐配酥皮湯都係$52~
都幾好味,個酥皮焗得岩岩好,
食物夠熱~
環境也相當不錯~
個意粉芝味尚濃味~

幾飽肚,,,變肥妹o既一餐就是這樣煉成的
2017-07-31 620 浏览
今日下晏去左西九龍中心食下午茶,呢個商場都有好多食肆,酒樓、上海野、西餐、韓燒等等。因為呢間既餐牌上食物相好吸引,價錢又唔貴,就入去一試。叫左一個下午茶餐 - 卡邦尼意粉 配 酥皮忌廉磨菇湯睇相好似唔錯....首先個湯既酥皮好脆,但好薄身,個湯好稀味道冇忌廉味。個意粉既忌廉汁有幾塊磨菇同火腿絲,味道好淡,最大問題係佢唔係用個汁去煮意粉,只係倒上面,d意粉係滾水滾熟,撈左汁之後都係淡而冇味🙈另外叫左個岩漿芝士肉醬薯條,聽個名、睇相都係好似好好食....現實係完全相反!薯條本身都唔係脆身,芝士醬唔知佢用咩芝士、冇芝士香味、又冇拉絲咁既效果。凍左之後出晒油又一patpat咁....😣 價錢係$58😳呢個朱古力香蕉窩夫又係得個樣,味道一般個窩夫唔脆,中間個雪糕冇味... $64可以更好😠

因為呢間既餐牌上食物相好吸引,價錢又唔貴,就入去一試。

叫左一個下午茶餐 - 卡邦尼意粉 配 酥皮忌廉磨菇湯

呢個朱古力香蕉窩夫又係得個樣,味道一般
個窩夫唔脆,中間個雪糕冇味... $64可以更好😠