又一間Pet friendly cafe介紹俾大家仲唔快d save低襯放假帶埋主子去打卡同品嚐咖啡同美食 Cafe裏裏外外都有兔兔的佈置充滿復活節色彩 夠曬應節.《豪華全日早餐》All day breakfast 都有分兩款Luxury 版夠曬奢華有軟綿綿的黑松露炒滑蛋一口煙三文魚、Parma ham同cherry tomato 🍅 芝士片下是濃厚多汁的大啡菇及嫩滑的本菇牛角包充滿濃香的牛油味 非常邪惡當然唔少得大肉腸同薯位呢兩位鐵胆一份早餐真係夠飽足全日好食又襟飽.《肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士.配竹炭漢堡包及薯條》你冇睇錯我冇打錯係真係肉眼扒唔係漢堡扒小編第一次食用牛扒整既burger兩塊牛扒疊埋一齊口感比漢堡扒更實在更有嚼勁配搭兩款芝士、蔬菜、竹碳漢堡包味道清新.《Dirty》鮮奶夠凍咖啡味濃形成完美分層狀態記住上檯盡快飲咪dirty會變成超dirty失去應有的風味.《特濃朱古力咖啡》特濃咖啡加上香滑的牛奶及黑朱古力粉濃郁的層次確實令人回味.除左all day breakfast 之外Cafe星期一至五都有lunch set提供真係非常之抵食

又一間Pet friendly cafe介紹俾大家

牛角包充滿濃香的牛油味 非常邪惡
當然唔少得大肉腸同薯位呢兩位鐵胆
一份早餐真係夠飽足全日
好食又襟飽

《肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士.配竹炭漢堡包及薯條》
你冇睇錯我冇打錯
係真係肉眼扒唔係漢堡扒
小編第一次食用牛扒整既burger
兩塊牛扒疊埋一齊
口感比漢堡扒更實在更有嚼勁
配搭兩款芝士、蔬菜、竹碳漢堡包
味道清新

濃郁的層次確實令人回味
除左all day breakfast 之外
Cafe星期一至五都有lunch set提供
真係非常之抵食
朗屏站那邊多了很多新樓,雖然說地理位置算近元朗市中心旺區,但其實行過去都要十多分鐘。朗屏站附近不算多餐廳,這間cafe在虹坊算開得久,今次終於有機會去試一試。我們平日去想食個early lunch, 原來12點開始附近的公司和地盤都開始放飯,一下子就差不多滿座了!餐牌lunch set有$50多起的大大份雞扒飯連餐飲之類,難怪很多人來吃。(Lunch menu)$69大啡菇黑松露野菌意大利飯正常發揮,又算足料,賣相都不錯肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條(不連飲品)$85基本上似食牛扒薯條😹個人覺得肉眼扒和包不夾,還是偏好漢堡扒。但加了忌廉芝士的竹炭包就很好吃!肉眼扒只有3成熟,如果怕生可能要提前說聲要煮熟點。Lunch time來的體驗,這不算悠閑打卡的cafe~可能避開繁忙時間會是另一種體驗呢~如果想坐戶外位打卡可能要避免lunch time, 因為都多人吸煙坐戶外位呢。

(Lunch menu)$69
大啡菇黑松露野菌意大利飯
正常發揮,又算足料,賣相都不錯

肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條

2022-04-13
肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條
2022-04-12 61 浏览
餐廳嘅食物種類好多,除咗意粉同一啲小食之外,餐牌上亦有All day breakfast 選擇😍今次就星期六去幫襯,不過原來星期一至五仲有lunch set ,下次再試下先🥐煙三文魚蛋沙律牛角包配薯條$60成日都覺得Cafe嘅牛角包係好睇唔好食,但係呢個牛角包口感非常鬆脆,唔會好油,我鍾意🤣蛋沙律嘅份量都唔算少,可以平均分配晒牛角包嘅每一啖😋🐔香辣蜜糖燒雞翼$40一碟六隻,絕對係抵食之選🤩辣味相對比較弱,連食開10小辣嘅男朋友都接受到😂外皮相對比較甜,一家大細都啱食😋🍄黑松露醬配大啡菇意粉 $75呢一個意粉絕對係素食之選🌟幾特別,呢間餐廳嘅意粉係可以俾你自選要咩款式,例如闊條麵/長通粉/意粉🍝🍌香蕉朱古力咖啡$39香蕉味相對弱咗少少,呢點有少少失望,下次再試埋其他咖啡款式😉

🥐煙三文魚蛋沙律牛角包配薯條$60

🐔香辣蜜糖燒雞翼$40

🍄黑松露醬配大啡菇意粉 $75

🍌香蕉朱古力咖啡$39
2022-04-10 135 浏览
上次都介紹過呢間前文華酒店大廚主理嘅cafe👨🏻‍🍳個人真係好鍾意 所以決定二訪💕上次就嚟食左佢性價比超高嘅tea set 但係而家暫停左🥲不過就推出左special menu 仲有all day breakfast添😋.📌香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $60最最最最推介一定係個漢堡包🍔上下兩塊竹炭包烘到好脆 包身軟熟 冇比啲汁整淋 擺左勁耐咬落去都仲好脆🖤雞扒高質 煎到脆脆地 食落唔油 但唔會乾身好滑 而且超大塊好厚身🐔最驚喜係唔只有芝士片 仲有埋忌廉芝士🧀再加埋芝麻醬 成個combination好惹味🤤漢堡仲夾住好多菜 食落好fresh 唔會漏✨超足料好大個 一啖係唔會咬得晒😝食埋旁邊大大兜薯條 一定夠飽🍟.📌忌廉蕃茄汁配半殼青口·雜海鮮·意大利飯 $72呢個risotto都好高質🤩個汁好creamy 味道啱啱好 唔會太濃奶味 番茄酸酸地🍅飯粒都好煙韌爽口 粒粒分明😚果然酒店大廚係唔同啲🥰海鮮都幾豐富 有魷魚, 八爪魚, 蟹柳, 青口🦑🐙仲加左啲茄子同蘑菇一齊煮🍆🍄每一啖都係餡 口感好豐富😎呢個價錢 仲包一杯野飲 真係抵到爛‼️.📌蛋沙律焗薯 $38個薯仔好有份量 面頭啲蛋沙律都

📌香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $60

📌忌廉蕃茄汁配半殼青口·雜海鮮·意大利飯 $72

📌蛋沙律焗薯 $38
個薯仔好有份量 面頭啲蛋沙律都超多😍但冇睇錯 真係$40都唔洗🤑薯仔唔會焗到好乾🥔蛋沙律就正常味道🥚幾鍾意佢冇加到好多蛋黃醬 食落冇咁滯❤️
蛋沙律焗薯

📌荔枝梳打 $39
味道唔會好甜 荔枝味都夠😋配埋凍冰冰嘅梳打水 夏天飲最啱🙌🏻
荔枝梳打

📌花茶 $33
上次嚟都飲左😌花香味好夠🌸
花茶

📌白桃烏龍茶
係跟餐配嘅飲品☕️白桃味好濃 係用左白桃糖漿唔係 白桃茶 所以味道偏甜🍑
白桃烏龍茶
蛋沙律焗薯
荔枝梳打
花茶
2022-04-08 53 浏览
今日同同事黎到附近食午餐,cafe黎講,呢間嘅定價都算ok,不過唔算太多選擇。呢個係豬肋骨煎蛋飯,豬肋骨份量都算多,而且個汁好好味,係燒烤汁,而且個肉都夠淋身😋呢個幾推薦!個餐都大份,女仔可能會食唔晒🙈呢個雞扒飯都推介,醬汁係蜜糖芥末汁,雞扒都大塊,而且有兩舊薯角😋呢個意粉係單點嘅,手工意粉黎嘅,不過份量就唔太大,男仔食就會唔夠飽😖呢個肉醬飯都係中規中矩,不過飯嘅份量都多。跟餐包呢個飲品,味道比較淡。加錢要左杯咖啡,佢個咖啡豆係偏酸嘅,不過都值個個價錢。咖啡選擇都幾多!☕️

呢個肉醬飯都係中規中矩,不過飯嘅份量都多。
跟餐包呢個飲品,味道比較淡。
💎總評分:8.0/10-小編save左好多寵物友善餐廳🐶,主要look for地方闊落唔會同隔離坐得太近,事關小編養嘅係鸚鵡🦜,怕太近貓狗會有危險。呢日發掘到呢間室外空間夠大嘅cafe,特登帶隻雀出街見下人👀。🚗 Cafe喺地面,個個都係泊喺對出馬路,夠晒方便。1️⃣ All Day Breakfast $138ADB嘅配料嚟嚟去去都係嗰D,想要突圍的確有難度。小店嘅ADB除左scrambled egg🍳,薯餅🥔,芝士烤菇🍄之外,仲有勁大條司華力腸,同埋卷住cheese嘅parma ham 同蕃茄粒🍅,豐富得嚟仲好別緻🎀。2️⃣ Classic Bolognese $62Pasta嘅選擇都幾多,可以自選麵條,店員推介classic嘅肉醬意粉🍝,bolognese sauce係用雞肉🐓mix豬肉🐖,比起一般嘅牛mix豬淡口少少,醬汁都幾多,但係唔太濃味所以感覺輕盈🧚🏻‍♀️。3️⃣ Truffle Fries $45本來以為薯條本身有truffle味🍟,原來係原味薯條配truffle mayo,但勝在即叫即炸夠脆,而且份量大好抵食👌🏻!4️⃣ 花茶 33 荔枝梳打 39飲品方面正常發揮,花茶有火爐暖住,好
💎總評分:8.0/10

🚗 Cafe喺地面,個個都係泊喺對出馬路,夠晒方便。

1️⃣ All Day Breakfast $138
All Day Breakfast

2️⃣ Classic Bolognese $62
Classic Bolognese

3️⃣ Truffle Fries $45

4️⃣ 花茶 33 荔枝梳打 39
飲品方面正常發揮,花茶有火爐暖住,好多玫瑰花夠養身。

Cafe平日仲有set lunch🍽️,價錢$60起,送飲品,非常抵食🤑。如果你係新界朋友又想帶毛孩去下街,Cafe可以俾你以茶餐廳價錢慢慢chill,架車仲可以泊正眼前🚘,方便又抵食。
環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
2022-03-19
All Day Breakfast
2022-04-07 460 浏览
#西式eatcovery #元朗eatcovery💡環境舒適西餐廳元朗愈來愈多高質餐廳,係朗屏西鐵站附近有間兔仔主題嘅cafe💕餐廳內外都有啲花花做背景裝飾,室內空間都幾大,而室外仲可以帶埋寵物黎chill,除左有lunch set外,而家仲推出咗special menu,好抵食。🍽煎蛋肉眼扒飯配牛肝菌忌廉汁🥩 估唔到唔洗$100就有兩大塊牛扒,仲要係肉眼扒。時間煎得岩岩好,肉質軟腍得黎又有牛肉味,又無咩筋。另外仲有大大隻太陽蛋,用黎撈飯就一流。提一提開頭以為無配飯,點知黎到有咁大碗飯,所以唔洗另外再加飯🍚🍽豚肉腩片雜菌配日式芥末忌廉汁寬條麵 🥓呢個係special menu,好fusion,有三款意粉可以選擇。今次就選左寬條麵🍝豚肉腩片好大塊,煎得夠香,另外個汁好特別,芥末忌廉汁好濃郁,辣辣地都幾攻鼻,味道層次感好豐富。🍽香辣蜜糖燒雞翼🍗 雞翼有6隻,但只係$40,所以係好抵食。蜜糖雞翼燒得好香口,外層既蜜糖甜甜地,但入面就好juicy,夠曬入味。🍽芝士肉醬焗薯焗薯份量都幾多,芝士肉醬爆曬汁,不過如果醬汁再多少少及濕小小就可以更滲入焗薯到,會更好味。🍽榛子泡沫朱古力甜而不膩,榛子味道
#西式eatcovery #元朗eatcovery

💡環境舒適西餐廳

🍽煎蛋肉眼扒飯配牛肝菌忌廉汁🥩

🍽豚肉腩片雜菌配日式芥末忌廉汁寬條麵 🥓

🍽香辣蜜糖燒雞翼🍗

🍽芝士肉醬焗薯

🍽榛子泡沫朱古力
甜而不膩,榛子味道明顯,飲落好creamy,入口順滑,朱古力濃郁❤️

🍽綠茶鮮奶
綠茶同奶比例岩岩好,入口柔滑。

ps/係朗屏西鐵站F出口行會更快捷方便,因為如果跟openrice 教方法行就要行遠好多。
  • 香辣蜜糖燒雞翼
2022-03-31 49 浏览
朗屏西鐵站附近有間兔仔主題嘅cafe💕 佢除咗有輕食 而家仲推出咗special menu 😆星期一至五有lunch set 前幾日就去試下🥰🥩煎蛋肉眼扒飯配洋蔥汁 $98肉眼扒大大塊,煎得啱啱好😆 肉質嫩滑,冇乜筋,好重牛味👍🏻 煎蛋係太陽蛋,可以加埋洋蔥汁一齊撈飯食😋🥓豚肉腩片雜菌配日式芥末忌廉汁寬條麵 $75欣賞佢哋嘅意粉都有三款可以揀,分別有意粉、長通粉同寬條麵🍝 我就揀咗寬條麵😛 佢哋嘅豚肉腩片出面比較少見,煎得好好食😋 日式芥末忌廉汁冇想像中咁攻鼻,味道好豐富,推介😆🍗香辣蜜糖燒雞翼6隻 $40蜜糖雞翼燒得好香口,甜甜地幾入味😛

🥩煎蛋肉眼扒飯配洋蔥汁 $98

🥓豚肉腩片雜菌配日式芥末忌廉汁寬條麵 $75

🍗香辣蜜糖燒雞翼6隻 $40
蜜糖雞翼燒得好香口,甜甜地幾入味😛
難得等到有陽光嘅日子🌤🥹天氣唔係太熱,所以選擇咗户外嘅位置🪑可能係早到再加上平日嘅關係,所以人流不太多~..朋友介紹呢間cafe嘅dirty一定要試🤣Here we go ~~*呢間係Pet-Friendly嘅餐廳,仲有專為🐶而設嘅menu~*..▪️香辣蜜糖燒雞翼(6隻)$40 • 7/10賣相吸引拎滿分!又夠大隻😆表面嘅皮燒到微焦,食落卜卜脆!!肉質好嫩滑,又夠哂juicy🤩🤩蜜糖味都幾重,cover哂所有辣味~食食吓先發覺點解好似唔辣嘅🤣🤣(鍾意食辣雞翼多啲👻). .▪️肉眼扒配車打芝士•忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條$85 • 7/10竹炭漢堡包好似第一次食🤔 感覺好新穎😆一開始咬落去有少少脆口,之後就比較軟熟🤏🏼(我都幾鍾意呢個🍔texture🤣🤣)夾住嘅係較為薄身嘅肉眼扒、蕃茄~肉眼扒都幾大塊,肉質都幾嫩滑🥩不過比較多筋位,要咬耐啲😂薯條係粗身嘅version,啱晒我😋🤩..▪️Dirty $39 • 9/10繼上次遇到,賣3字頭一杯嘅dirty,今日又遇到另一間!!朋友極力推介呢間嘅dirty,話飲完雙眼發光🤣🤣即管試試係咪咁誇張先~~果然😎 真係意料之外嘅滑溜感👅咖啡豆味夠濃,酸
難得等到有陽光嘅日子🌤🥹
天氣唔係太熱,所以選擇咗户外嘅位置🪑
可能係早到再加上平日嘅關係,所以人流不太多~

朋友介紹呢間cafe嘅dirty一定要試🤣
Here we go ~~

▪️香辣蜜糖燒雞翼(6隻)$40 • 7/10
賣相吸引拎滿分!又夠大隻😆
表面嘅皮燒到微焦,食落卜卜脆!!
肉質好嫩滑,又夠哂juicy🤩🤩
蜜糖味都幾重,cover哂所有辣味~
食食吓先發覺點解好似唔辣嘅🤣🤣
(鍾意食辣雞翼多啲👻)

▪️肉眼扒配車打芝士•忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條
$85 • 7/10
竹炭漢堡包好似第一次食🤔 感覺好新穎😆
一開始咬落去有少少脆口,之後就比較軟熟🤏🏼
(我都幾鍾意呢個🍔texture🤣🤣)
夾住嘅係較為薄身嘅肉眼扒、蕃茄~
肉眼扒都幾大塊,肉質都幾嫩滑🥩
不過比較多筋位,要咬耐啲😂
薯條係粗身嘅version,啱晒我😋🤩

▪️Dirty $39 • 9/10
繼上次遇到,賣3字頭一杯嘅dirty,今日又遇到另一間!!
朋友極力推介呢間嘅dirty,話飲完雙眼發光🤣🤣
即管試試係咪咁誇張先~~
果然😎 真係意料之外嘅滑溜感👅
咖啡豆味夠濃,酸味👍🏼👍🏼
分層嘅效果做得好好,感覺非常rich😋😋
重點係夠!大!杯!🤭 必叫item💯
2022-03-30
午餐
2022-03-29 37 浏览
再次到訪😇好似去過4次了寵物友善餐廳🐶🐱Outdoor位置好寬躺環境美美🌸🌸Cafe 52 All Day Breakfast 🍳 $138係餐廳新出既all day breakfast 系列💕每一款都包埋飲品入邊有牛角包🥐,黑松露滑蛋薯餅,煙三文魚,火腿,腸 好滿足✨✨黑松露醬配大啡菇意粉 $75粉類可以自由選擇:意粉/長通粉/闊條麵🍝香濃黑松露味道🫶🏻花茶 $33 🌸🍵好香花味😚 CP值好高我地係跟All Day Breakfast 點既榛子朱古力咖啡 $39 ☕️適合喜歡甜味既朋友或者你又好怕好苦好重啡味佢地星期一至五仲有出lunch set 🍽餐廳CP值好高✨又吾限時,可以chill一下
再次到訪😇好似去過4次了
寵物友善餐廳🐶🐱
Outdoor位置好寬躺
環境美美🌸🌸

係餐廳新出既all day breakfast 系列💕
每一款都包埋飲品
入邊有牛角包🥐,黑松露滑蛋
薯餅,煙三文魚,火腿,腸
好滿足✨✨

適合喜歡甜味既朋友
或者你又好怕好苦好重啡味

佢地星期一至五仲有出lunch set 🍽
餐廳CP值好高✨
又吾限時,可以chill一下
2022-03-26
位於元朗朗屏站附近既Cafe52Cafe本身係一間寵物友善餐廳🐶朋友原本諗住帶埋佢隻哥基出動但可惜天公唔造美🥲·去到門口見到有兔兔形狀既花花牆🌺🌸未入去已經先打卡影下相😉同朋友點左兩個set再加左份雞翼♡ 香辣蜜糖燒雞翼($40)雞翼外皮好香脆✨裡面仲好juicy 💦外層既蜜糖甜甜地🍯真係好似食緊燒雞翼♡ 煎蛋肉眼扒配迷迭香燒汁($98)兩大塊牛扒🥩肉質軟腍得黎又有牛肉味不得不讚燒汁 · 夠哂惹味加埋太陽蛋 · 用黎撈飯一流🍚不過飯量太多😆下次要叫少飯♡ 香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條($60)漢堡外表雖然平平實實🧏🏻‍♀️但食落充滿驚喜竹炭漢堡好鬆軟🍔裡面既雞扒大大塊好厚肉 🤤加埋個忌廉芝士🧀同漢堡醬汁估唔到又幾出色♥️而薯條係粗薯條 🍟 炸到外酥內綿♡ 杏仁泡沫朱古力(餐配+$20)見到上面既cream😈忍唔住食左兩啖杏仁味同朱古力又幾夾🤝♡ Mocha (餐配+$20)巧克力味濃郁🍫但又唔會蓋過咖啡既香濃☕️甜度岩岩好༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:餐廳環境好舒服 · 價錢親民每個座位有設置叉電位🔋係一大加分位如果天氣好☀️坐門口一
位於元朗朗屏站附近既Cafe52
Cafe本身係一間寵物友善餐廳🐶
朋友原本諗住帶埋佢隻哥基出動
但可惜天公唔造美🥲
去到門口見到有兔兔形狀既花花牆🌺🌸
未入去已經先打卡影下相😉

同朋友點左兩個set再加左份雞翼

♡ 香辣蜜糖燒雞翼($40)
雞翼外皮好香脆✨
裡面仲好juicy 💦
外層既蜜糖甜甜地🍯
真係好似食緊燒雞翼
香辣蜜糖燒雞翼

♡ 煎蛋肉眼扒配迷迭香燒汁($98)
兩大塊牛扒🥩
肉質軟腍得黎又有牛肉味
不得不讚燒汁 · 夠哂惹味
加埋太陽蛋 · 用黎撈飯一流🍚
不過飯量太多😆下次要叫少飯
煎蛋肉眼扒配迷迭香燒汁

♡ 香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條($60)
漢堡外表雖然平平實實🧏🏻‍♀️
但食落充滿驚喜
竹炭漢堡好鬆軟🍔
裡面既雞扒大大塊好厚肉 🤤
加埋個忌廉芝士🧀同漢堡醬汁
估唔到又幾出色♥️
而薯條係粗薯條 🍟 炸到外酥內綿
香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條

♡ 杏仁泡沫朱古力(餐配+$20)
見到上面既cream😈
忍唔住食左兩啖
杏仁味同朱古力又幾夾🤝
杏仁泡沫朱古力

♡ Mocha (餐配+$20)
巧克力味濃郁🍫

煎蛋肉眼扒配迷迭香燒汁
杏仁泡沫朱古力
Mocha
2022-03-28 28 浏览
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:元朗隱世CAFE 52最近推出左SPECIAL MENU包含左全店最高人氣嘅精選美食同ALL DAY BREAKFAST SET 放假上黎食返個靚BRUCH,歎杯COFFEE享受放假既時光,不知幾梳乎🤣CAFE仲有吾少兔兔壁畫同裝飾可以打下卡架◈ EGG BENEDICT $65至愛嘅BENEDICT EGG EGG都只係六十幾蚊仲可以任選一杯飲品,堅抵食👍英式鬆餅上鋪左一層火腿同水波蛋淋上荷蘭醬,奶香味濃厚一刀切落去,蛋汁慢慢流出口感鬆化柔軟,濃濃蛋香食完即刻充滿力量😎飲品方面揀左榛子鮮奶咖啡濃厚咖啡配上榛子嘅細緻香甜入口順滑,好有層次感❤️◈ CAFE 52 ALL DAY BREAKFAST $138超級豪華又豐盛嘅ALL DAY有牛角酥,黑松露炒滑蛋,芝士焗大啡菇沙律,三角薯角,大脆皮腸,聖女茄脆脆三文魚,巴馬火腿,仲可以任選一杯飲品架~薄荷朱古力咖啡,薄荷,朱古力同咖啡香每啖入口都感受到三種層次,各有風味😘◈ 經典肉醬意粉 $62肉醬以豬肉同雞肉組成怕食牛嘅朋友仔可以考慮下🥳條條意粉都沾上肉醬汁鹹酸適宜,又有肉碎增添口感加上濃濃嘅半溶芝士,JUICY又惹味😆
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
元朗隱世CAFE 52
最近推出左SPECIAL MENU
包含左全店最高人氣嘅精選美食
同ALL DAY BREAKFAST SET
放假上黎食返個靚BRUCH,歎杯COFFEE
享受放假既時光,不知幾梳乎🤣
CAFE仲有吾少兔兔壁畫同裝飾可以打下卡架

◈ EGG BENEDICT $65
至愛嘅BENEDICT EGG EGG都只係六十幾蚊
仲可以任選一杯飲品,堅抵食👍
英式鬆餅上鋪左一層火腿同水波蛋
淋上荷蘭醬,奶香味濃厚
一刀切落去,蛋汁慢慢流出
口感鬆化柔軟,濃濃蛋香
食完即刻充滿力量😎
飲品方面揀左榛子鮮奶咖啡
濃厚咖啡配上榛子嘅細緻香甜
入口順滑,好有層次感❤️

超級豪華又豐盛嘅ALL DAY
有牛角酥,黑松露炒滑蛋,芝士焗大啡菇
沙律,三角薯角,大脆皮腸,聖女茄脆脆
三文魚,巴馬火腿,仲可以任選一杯飲品架~
薄荷朱古力咖啡,薄荷,朱古力同咖啡香
每啖入口都感受到三種層次,各有風味😘

◈ 經典肉醬意粉 $62
肉醬以豬肉同雞肉組成
怕食牛嘅朋友仔可以考慮下🥳
條條意粉都沾上肉醬汁
鹹酸適宜,又有肉碎增添口感
加上濃濃嘅半溶芝士,JUICY又惹味😆

◈ 蛋沙律焗薯 $38
焗薯上鋪滿大量嘅蛋沙律
蛋香味突出,加上綿綿嘅薯蓉
Creamy得黎,仲好Rich

早餐
2022-03-27 56 浏览
朋友推介,呢度星期1~5既Lunch Set 選擇多,而且好味又抵食!!點完餐先見到原來仲有special menu, 有all day breakfast, 下次要去試埋先得😍❤️蟹肉南瓜蓉意大利飯 蟹肉醬份量超多,意大利飯煮到好軟身好creamy,仲有翠玉瓜 菇菇 西蘭花等配料增加唔同口感,超好味!!🧡香辣茄汁雞扒煎蛋飯 意式蕃茄醬好香香草味,微微酸好開胃,大大塊雞扒再加埋太陽蛋,性價比超高💛香辣蜜糖燒雞翼 6隻大大隻好入味既雞翼,蜜味重過辣味,燒得好香好惹味💚芝士肉醬焗薯 焗薯配半溶芝士+調味好香既肉醬,真係perfect match💙黑松露薯條 灑左芝士粉+ 芝士醬係脆得黃金香脆既薯條上面,再點埋黑松露醬好正rrr💜榛子鮮奶咖啡 榛子味又香又甜+香濃咖啡,唔錯哦~

蟹肉南瓜蓉意大利飯

香辣茄汁雞扒煎蛋飯

芝士肉醬焗薯

黑松露薯條

💜榛子鮮奶咖啡 榛子味又香又甜+香濃咖啡,唔錯哦~

蟹肉南瓜蓉意大利飯
香辣茄汁雞扒煎蛋飯
芝士肉醬焗薯
2022-03-25 25 浏览
元朗朗屏CAFE。。一入門口就見到一大幅牆,畫咗兔仔 🐰🐰粉紅色做底色,好少女🤩睇睇餐牌選擇都多,價錢又唔貴😊韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚好期待呢個一般多數用茄汁煮既意汁轉左做韓汁既驚喜究竟係咩🤣🤣答案:好味喎,俗唔到可以夾到,佢唔係酸甜,佢係韓式炸雞果隻紅卜卜既醬,食落好鬼惹味❤️咖哩排骨煎蛋飯排骨要讚,好腍而且入味忌廉汁配西蘭花椰菜花大啡菇意大利飯呢個係比較失望。。食落非常淡味,而且中啡菇賣相不太討好蒜蓉汁配香煎雞扒煎蛋飯大大碟,男士完全夠飽,蒜蓉汁又夠多,雞扒煎香,完全唔HEA。。黑松露薯條即炸熱辣辣, 黑松露醬香濃, 而且不吝嗇,個醬勁大兜❤️香辣蜜糖燒雞翼香煎惹味,而且非常入味,內部偏辣,但外面有蜜糖包圍,營造左凹凸效果,一次過享受兩種味覺橘子茉莉茶(熱)酸甜味道,酸度適中但略嫌偏甜左啲啲,可能飲凍既話有冰溝一溝會正好多😂
元朗朗屏CAFE。。

睇睇餐牌選擇都多,價錢又唔貴😊

韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚

咖哩排骨煎蛋飯

排骨要讚,好腍而且入味

忌廉汁配西蘭花椰菜花大啡菇意大利飯

呢個係比較失望。。食落非常淡味,而且中啡菇賣相不太討好

蒜蓉汁配香煎雞扒煎蛋飯

黑松露薯條

即炸熱辣辣, 黑松露醬香濃, 而且不吝嗇,個醬勁大兜❤️

香辣蜜糖燒雞翼

橘子茉莉茶(熱)

2022-03-24 58 浏览
呢間Cafe已經第二次嚟喇,中意佢環境舒適,Lunch Set 份量夠哂多,價錢都幾抵,重點係近我,有時想搵間價錢親民又環境好嘅Cafe食飯,呢間Cafe就係好好嘅選擇!(重可以帶埋寵物嚟呀)Lunch Set 多數係五、六十蚊一個餐,最貴都只係$98,跟餐送冷熱檸檬水/茶、橘子茉莉茶,其他正價熱飲+$17,凍飲+$20。— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —之前食過佢嘅雞扒飯,今次想食下牛,就叫咗【煎蛋肉眼扒飯配迷迭香草燒汁】$98一上碟果下真係比個份量嚇倒😮 竟然係有兩塊牛扒,重要都幾厚身,咬落去唔韌,亦唔會好重雪藏味,算係唔錯嘅肉眼扒。白飯都超級多,一個人真係食唔哂!煎蛋做到半流心效果,最中意蛋白邊邊位煎到好脆嘅感覺😆 呢個價錢,有呢個質素同份量,真係性價比幾高!— — — — — — — — — — — — — — — — — — — 之前嚟食lunch都係以飯餐為主,原來最近出咗Special menu ,午餐都有得食意粉、Burger 、小食等。我就叫咗個【黑松露醬配大啡菇意粉】$75大啡菇好出色,咬落去滿滿菇汁,意粉係偏向似炒意粉

煎蛋肉眼扒飯配迷迭香草燒汁

我就叫咗個【黑松露醬配大啡菇意粉】$75
黑松露醬配大啡菇意粉

大啡菇好出色,咬落去滿滿菇汁,意粉係偏向似炒意粉嘅質感,不會過乾過油,黑松露醬嘅濃度亦恰到好處,同時食到洋蔥同菇菌香,亦有少少黑椒提升成碟意粉嘅味道,健康又飽肚嘅選擇😉

【荔枝梳打】$39
老公話呢個飲品好有驚喜,唔係人造荔枝味,飲品入面都真係有粒荔枝肉,唔係講笑,我坐對面都聞到陣荔枝味😂

【熱綠茶鮮奶】$29
綠茶同奶嚟講係偏向多奶味,入口夠滑,適合中意多奶味嘅朋友。如果中意多茶味就可能會覺得佢比較甜。

煎蛋肉眼扒飯配迷迭香草燒汁
黑松露醬配大啡菇意粉