2022-06-20 49 浏览
終於無落雨🌧 又可以出去搵食,想去一間寵物友善餐廳🍴的確唔容易,最後再次記起呢一度,環境唔算好優越,但勝在簡單方便🐶———————————————————————————🍽寵物大餐🅰️($40)💬呢次叫咗一大碗有雞肉🐔、烚蛋🥚、甘筍🥕、西蘭花🥦、翠玉瓜🥒,小狗🐶絕對可以分兩餐🐶.🍽吉列豬扒牛角包🥐跟薯條🍟💬吉豬大過包,鋪上面,仲有大塊車打芝士🧀,入面仲有蕃茄🍅同青瓜🥒,口感豐富又好味🐶.🍽香草🌿雞扒🐔意大利🇮🇹軟包及薯條🍟💬好厚嘅雞扒真係一啖都咬唔晒,蕃茄🍅生菜🥬加芝士🧀,當然係大堆頭,夠大件🐶.☕️杏仁鮮奶咖啡、熱焦糖咖啡💬一杯順滑又唔太酸、而且都好飲嘅咖啡☕️可以陪伴渡過週末假期,與小狗🐶作伴亦非常難得🐶
———————————————————————————
🍽寵物大餐🅰️($40)
🍽吉列豬扒牛角包🥐跟薯條🍟
🍽香草🌿雞扒🐔意大利🇮🇹軟包及薯條🍟
☕️杏仁鮮奶咖啡、熱焦糖咖啡
2022-06-20 35 浏览
呢間假日都幾多人~韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚 $75辣辣地好開胃,味道幾好,好快食晒🤣👌🏻 如果煙三文魚多少少會更好~肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條 $95正常發揮~黑松露薯條 $50上面有邪惡芝士🤣炸得幾脆、幾大碟、價錢算抵食👍🏻Flat White $29榛子綠茶鮮奶 $29兩杯飲品都幾平!味道可以~Tea Set A - Egg Benedict & Mocha $65下午茶set幾抵👌🏻流心蛋!朋友話ok👌🏻黑松露醬配大啡菇意粉 $75不過不失,大啡菇幾juicy~
呢間假日都幾多人~

韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚 $75

肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條 $95

正常發揮~
黑松露薯條 $50

上面有邪惡芝士🤣炸得幾脆、幾大碟、價錢算抵食👍🏻
Flat White $29

榛子綠茶鮮奶 $29
兩杯飲品都幾平!
味道可以~

下午茶set幾抵👌🏻流心蛋!朋友話ok👌🏻
黑松露醬配大啡菇意粉 $75

不過不失,大啡菇幾juicy~
2022-06-18 38 浏览
放假再戰大西北,去了這間位於元朗以兔兔🐰為主題的cafe,門外有用花花砌成的可愛兔兔玻璃外牆,餐廳裡面還有很多兔兔🐰佈置及兔兔🐰圖案,充滿少女心❤️。🦋煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條 $69🦋法蘭克福腸配雞蛋沙律牛角包及薯條$69煙三文魚帶咸香,法蘭克福腸長度驚人,蛋沙律醬像瀑布般傾瀉出來,溫馨提醒吃的時候要快一點,否則牛角包就會失去酥脆,薯條非常香脆可口,吃不停口。🦋香辣蜜糖燒雞翼六隻 $55蜜糖味多過香辣味,這個價錢有六隻雞翼,真心幾抵食。🦋荔枝梳打 $39🦋藍莓梳打 $39天時暑熱,凍飲一定是必然之選。

🦋煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條 $69
🦋法蘭克福腸配雞蛋沙律牛角包及薯條$69

🦋香辣蜜糖燒雞翼六隻 $55
蜜糖味多過香辣味,這個價錢有六隻雞翼,真心幾抵食。

🦋荔枝梳打 $39
🦋藍莓梳打 $39
天時暑熱,凍飲一定是必然之選。

【元朗·寵物友善餐廳】 🍽 Cafe 52📍元朗宏業南街22號虹方地下1號鋪朗屏 (葵涌有分店)最近到訪了元朗國以🐇為主題的寵物友善餐廳「Cafe 52」咖啡店位於元朗橫洲工業區 在朗屏站附近 交通挺方便而且室外位置是pet-friendly 所以不少人都會帶小狗放風🐕特別喜歡outdoor seat的花花牆和太陽花佈置 可以打卡🌻Menu上的選擇很多 好像有burger、pasta、all day~私心推薦下午茶Set 只是$65便有Egg Benedict和咖啡😋很欣賞他們各款pasta都可以自選意粉/長通粉/寬條麵!飲品方面冷熱咖啡質素正常發揮 整體來說價錢很實惠👍🏻⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄❝我地食咗咩? ت ❞ ☞ Tea Set A - Egg Benedict & Mocha $65☞ 黑松露醬配大啡菇意粉 $75☞ 肉眼扒車打芝士配竹炭漢堡包及薯條 $85☞ 芝士黑松露薯條 $45☞ Iced Black Coffee $39
【元朗·寵物友善餐廳】
🍽 Cafe 52
📍元朗宏業南街22號虹方地下1號鋪朗屏 (葵涌有分店)

最近到訪了元朗國以🐇為主題的寵物友善餐廳「Cafe 52」
咖啡店位於元朗橫洲工業區 在朗屏站附近 交通挺方便

很欣賞他們各款pasta都可以自選意粉/長通粉/寬條麵!
飲品方面冷熱咖啡質素正常發揮 整體來說價錢很實惠👍🏻

❝我地食咗咩? ت ❞

☞ 黑松露醬配大啡菇意粉 $75

☞ 肉眼扒車打芝士配竹炭漢堡包及薯條 $85

☞ 芝士黑松露薯條 $45

☞ Iced Black Coffee $39
之前無為意 餐廳係由文華酒店前大廚主理佢既主食比起其他餐廳比較少見同埋有創意 值得再食!主食🍽燻黑椒燒牛肉配竹炭漢堡薯條🍔HKD60 (4.5/5)我問👦🏽5分會俾幾多分? 佢話90分😆本身見到芝士唔融凍凍地驚唔好食原來依隻芝士凍食甜甜地酸酸地同燒牛肉好夾竹炭包係烘到脆脆地 成個漢堡食落幾fresh🤸🏻‍♀️再配埋我最中意既粗薯條 lamlam脷😋煙燻黑椒燒牛肉菠菜忌廉黑椒汁寬條麵🍝 HKD58 (4.5/5)兩個set雖然都係燒牛肉但整法係唔同漢堡set既燒牛肉軟身啲無咁乾配合返漢堡包既口感寬條麵set就燒到似牛肉乾再點埋忌廉汁又平衡返除左大大片既燒牛肉 仲有好多配菜口感好豐富👍🏻Hazelnut Mocha ☕️HKD35 (3/5)朱古力味濃過咖啡味好多 偏甜我地本身唔係太好甜野 兩個人飲一杯剛剛好環境方面成間餐廳都充滿少女心有好多兔仔既擺設同埋黑板畫作最chill就係Outdoor既玻璃窗位
之前無為意 餐廳係由文華酒店前大廚主理
佢既主食比起其他餐廳比較少見同埋有創意 值得再食!

主食🍽
燻黑椒燒牛肉配竹炭漢堡薯條🍔HKD60 (4.5/5)
我問👦🏽5分會俾幾多分? 佢話90分😆

兩個set雖然都係燒牛肉但整法係唔同
漢堡set既燒牛肉軟身啲無咁乾配合返漢堡包既口感
寬條麵set就燒到似牛肉乾再點埋忌廉汁又平衡返
除左大大片既燒牛肉 仲有好多配菜口感好豐富👍🏻

Hazelnut Mocha ☕️HKD35 (3/5)
朱古力味濃過咖啡味好多 偏甜
我地本身唔係太好甜野 兩個人飲一杯剛剛好

環境方面
成間餐廳都充滿少女心
有好多兔仔既擺設同埋黑板畫作
最chill就係Outdoor既玻璃窗位
2022-06-04
未入去餐廳就已經見到大大個用花砌出黎既兔仔係玻璃外牆餐廳入面有好多兔仔擺設,好得意咁🐰🐹上OpenRice 見到comment都唔差結果都冇令我哋失望.睇返網上資料,大廚原來之前喺文華做過同埋餐廳係pet friendly , 除咗可以帶動物入嚟食之外,餐廳仲有動物鮮食餐(不過我去嘅時候鮮食餐好似暫停咗)__________________________🔹香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡 連薯條 $60👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌一嚟到見到塊雞扒咁厚,仲要煎到金黃色咁,已經好心心眼😍食落件雞扒既外皮真係煎得好脆好香口肉質好嫩,口感好好啖啖肉,唔會煎得太乾身.講真竹炭麵包就唔會食到竹炭味不過佢真係做到外脆內鬆軟,好高質如果想食牛角包既,都可以加$5轉.Cream cheese 有少少似熱熔芝士同雞扒好夾貪心的我心諗,如果再~多啲cheese就好啦.🔹白菌煙肉卡邦尼 $62👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ❌可以揀配意粉,長通粉或者闊條麵佢啲闊條麵望落去有少少似手工制食落去麵團既感覺好實在,軟硬度啱啱好同時又會掛多啲汁.煙肉不吝嗇
未入去餐廳就已經見到大大個用花砌出黎既兔仔係玻璃外牆
餐廳入面有好多兔仔擺設,好得意咁🐰🐹

上OpenRice 見到comment都唔差
結果都冇令我哋失望
睇返網上資料,大廚原來之前喺文華做過
同埋餐廳係pet friendly ,
除咗可以帶動物入嚟食之外,
餐廳仲有動物鮮食餐
(不過我去嘅時候鮮食餐好似暫停咗)
__________________________
🔹香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡 連薯條 $60

🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
一嚟到見到塊雞扒咁厚,
仲要煎到金黃色咁,已經好心心眼😍

食落件雞扒既外皮真係煎得好脆好香口
肉質好嫩,口感好好啖啖肉,唔會煎得太乾身

講真竹炭麵包就唔會食到竹炭味
不過佢真係做到外脆內鬆軟,好高質
如果想食牛角包既,都可以加$5轉
Cream cheese 有少少似熱熔芝士同雞扒好夾
貪心的我心諗,如果再~多啲cheese就好啦
🔹白菌煙肉卡邦尼 $62

🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ❌
可以揀配意粉,長通粉或者闊條麵
佢啲闊條麵望落去有少少似手工制
食落去麵團既感覺好實在,軟硬度啱啱好
同時又會掛多啲汁

👰🏻:🌕🌕🌕🌑🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌑🌑
蛋沙律既碎蛋黃比例超多
同沙律醬完美結合
對於無蛋不歡既我,非常對口味
煙三文魚夠咸香,
不過可能蛋沙律太澎湃,
所以三文魚唔係每一啖都食到

牛角包烤得好酥脆
不過始終上面既蛋沙律會整淋牛角包,所以要盡快食丫
🔹香蕉泡沫朱古力 $29

🤵🏻:🌕🌕🌕🌑🌑
Keto friendly: ❌
估唔到連朱古力都會畫花,好有心機
飲落去嘅泡沫好棉密,而且充滿香蕉嘅甜香味
香蕉同朱古力一向都好夾
雖然兩樣都係甜嘅嘢,但整體唔會過甜
🔹焦糖綠茶鮮奶 $39

🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
焦糖味好出,但又唔會令到抹茶冇晒味
奶味濃淡岩岩好,飲落好順滑
2022-06-14 31 浏览
今次要幫屋企人去朗屏工業邨拎速遞,原來朗屏站附近有新落成私樓同商厦,開左好多餐廳,見到有間田園風cafe就去試下啦,餐廳坐位與坐位間都寬落,一大片玻璃好光猛❁ 肉眼扒配車打芝士漢堡🍔忌廉芝士、配竹炭漢堡包,餐包另外可以簡牛角包,不過少見竹炭麵包就試一試🤭一黎到個漢堡包好巨型,竹炭麵包好鬆軟唔會死實實,肉眼扒好厚身食落唔會鞋口仲好有肉汁。個餐跟埋薯條,份量十足,二個女仔share都夠。❁ 香辣蜜糖燒雞翼雞翼好入味,唔會有雪收藏味,甜甜地雞翼面頭仲有黑椒粒咬落好香口😋❁ 煙肉白菌卡邦尼寬條麵🍝一上枱已經心心眼,鋪滿哂煙肉洋蔥雜菌,牛油同煙肉油脂完美融合,寬條麵煙韌有咬口,勁讚!!屋企人就叫左個經典肉醬長通粉,肉醬用鮮茄,肚肉做醬汁酸度適中,長通粉烹煮時間岩岩好,好有食慾!❁香蕉朱古力好香濃甜度適中❁ Dirty臨走前見到有食客帶毛孩到店,店員仲好友善對狗狗😍😍😍

❁ 肉眼扒配車打芝士漢堡🍔

❁ 香辣蜜糖燒雞翼

❁ 煙肉白菌卡邦尼寬條麵🍝

❁香蕉朱古力
好香濃甜度適中

❁ Dirty

臨走前見到有食客帶毛孩到店,店員仲好友善對狗狗😍😍😍
2022-06-13 22 浏览
呢一間喺朗屏站嘅隱世咖啡店☕️環境靚之餘 食物都好高質!超推介佢哋個香煎雞扒忌廉芝士竹炭漢堡包🍔包身外脆內鬆軟 夾住勁大塊雞扒 嫩滑又多汁🐔最特別一定係個忌廉芝士!加埋一齊食超級惹味😍
2022-06-12 949 浏览
元朗站📍Cafe52-好少行朗屏8號個邊,最近去開先知開左幾多餐廳。見到呢間餐廳環境幾靚,都唔少人幫襯,羊群心理既我又去試試。芝士肉醬焗薯($45)未食主菜之前整返個焗薯,呢個邪惡配搭係無敵🧀😋其實個焗薯都唔細,食左半個都停一停口先,驚一陣食唔落主菜。辣味薯角($50)呢個辣味薯角都幾多下,不過就唔太辣,反而芝士粉幾多,蘸埋茄汁一流😋👍🏻韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚($75)意粉都有闊意粉、長通粉等等可以簡,我就要左個闊意粉。其實一上台覺得唔算好多,不過食食下就覺得食極都食唔晒😹韓汁係微微香辣,幾開胃,雜海鮮有蟹柳、墨魚、蜆、煙三文魚。紐西蘭肉眼配牛肝菌汁set dinner($308)呢個餐包左餐包、餐湯(蘑菇忌廉湯)、煙三文魚沙律、甜品(香蕉他他撻)、野飲(餐牌任叫,試左杏仁綠茶鮮奶)。其實成個餐好豐富,d野上晒台係未食先飽😹餐湯幾creamy好飲,煙三文魚沙律都有三大片煙三文魚,再食埋個餐包,都飽左3-4成😹講下主菜,牛扒都幾大塊,煎得香口,肉汁豐富,牛味再重d更加正。配埋烤薯、蘆筍同其他雜菜,份量十足。牛肝菌汁都幾香濃。甜品係香蕉他他撻,呢個都幾甜(輕微糖尿😎)香蕉同朱古力榛子醬個
元朗站📍Cafe52

芝士肉醬焗薯($45)
芝士肉醬焗薯

辣味薯角($50)
辣味薯角

韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚($75)
韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚

紐西蘭肉眼配牛肝菌汁set dinner($308)

紐西蘭肉眼配牛肝菌汁set dinner
甜品係香蕉他他撻,呢個都幾甜(輕微糖尿😎)香蕉同朱古力榛子醬個配搭好夾,面頭仲有層cream😛肥力max🔥不過食到尾聲都好飽,即使兩個人share先食得8-9成😹

呢個餐包一杯野飲,叫左杏仁鮮奶綠茶🍵試試,奶泡細滑輕盈,綠茶味好濃,亦好順滑,偏甜,但杏仁味唔算太出。另外再order一杯杏仁鮮奶咖啡☕️,呢杯杏仁味就多少少,不過個人覺得杏仁味都可以再重手d😛

環境方面,店舖裝修幾靚,以兔仔做主題,未行入餐廳已經見到個兔仔花牆。食客可以坐室外/室內,不過夏天就唔建議坐室外,一黎有蚊,二黎呢排天氣麻麻。室內環境幾靚,玻璃窗透光設計,幾開揚光猛,同朋友黎傾下計食飯都係唔錯既選擇。
2022-06-10
芝士肉醬焗薯
辣味薯角
紐西蘭肉眼配牛肝菌汁set dinner
枱同枱之間好迫,我坐嗰個位貼住隔離枱嘅凳背。叫左個全日早餐$138,完全唔值呢個價錢,話有三文魚 點知勁細塊,得一小塊。個炒蛋好似食緊麥當勞早餐蛋咁,一啲都唔滑。薯餅勁細塊。條腸就ok,最好食係得舊芝士菇。咖啡冇啡味。另外朋友叫左個雞扒竹炭漢堡,唔記得問佢好唔好食,因為見佢食嗰時好難咬,要雞扒還雞扒食,包還包食,食到好狼狽。仲有張枱係好似屋企廁所瓷磚,瓷磚條隙藏左勁多污漬,又有黑點抹唔甩,好唔衞生。我都有啲唔好意思推薦左嚟呢度食,冇下次。
枱同枱之間好迫,我坐嗰個位貼住隔離枱嘅凳背。
叫左個全日早餐$138,完全唔值呢個價錢,
話有三文魚 點知勁細塊,得一小塊。
個炒蛋好似食緊麥當勞早餐蛋咁,一啲都唔滑。
薯餅勁細塊。條腸就ok,最好食係得舊芝士菇。

咖啡冇啡味。

要雞扒還雞扒食,包還包食,食到好狼狽。

我都有啲唔好意思推薦左嚟呢度食,
冇下次。
2022-06-12
午餐
Cafe 52 (元朗)喺元朗打完網球🎾沖埋涼就覺得肚餓了,要依下肚先得🥳🐰香煎鷄扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $75薯條🍟炸得香脆,竹炭漢堡包🍔有焗過好香口,雞扒好厚身啖啖肉,再夾了蕃茄和青瓜,好豐富喔~~🐰煙肉白菌卡邦尼 $75好creamy😍 ,揀左寬條麵,軟硬適中,而且掛滿了忌廉汁和煙肉,好滋味😆😋😋🐰花茶 $33淡淡玫瑰花🌹香味,芬芳香溢,晚上飲唔太濃既茶,而且玫瑰花有寧神功效~🐰 鮮奶咖啡 $29有心心拉花,質感香滑,牛奶味香濃🥰*需加一服務費地址:元朗宏業南街22號虹方地下1號舖
Cafe 52 (元朗)

喺元朗打完網球🎾沖埋涼就覺得肚餓了,要依下肚先得🥳

🐰香煎鷄扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $75

🐰煙肉白菌卡邦尼 $75

🐰花茶 $33

🐰 鮮奶咖啡 $29
有心心拉花,質感香滑,牛奶味香濃🥰

*需加一服務費
地址:元朗宏業南街22號虹方地下1號舖
2022-06-05
  • 香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條
  • 煙肉白菌卡邦尼
2022-06-05 39 浏览
週末放假入咗去朗屏「Cafe 52」嘆返個悠閑Brunch🍴餐廳裝修以粉紅色及兔仔為主題🐰設有室外座位,可帶同狗狗一齊用膳餐牌上主打小食、三文治、意粉、全日早餐及特色咖啡飲品等等香辣蜜糖燒雞翼一客有6隻雞翼,肉嫩多汁,甜甜的,微微辣,幾好食哦韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚意粉可轉配長通粉或闊條麵👍🏻雜錦海鮮分別有:魷魚、鮮蝦、蜆肉、蟹柳及煙三文魚,份量充裕,鮮味十足!意粉軟硬適中,沾滿甜辣韓式醬汁,頗惹味英式全日早餐跟餐可任選配飲品一杯☕️All Day Breakfast配料有煙肉、炒蛋、番茄、德國腸、茄汁豆、炸薯餅及沙律菜等等。煙肉鹹香滋味;炒蛋嫩滑有蛋香;炸薯餅香脆可口👍🏻整體飽肚又好味鮮奶咖啡&泡沫咖啡拉花精緻有心思❤️奶泡輕盈細滑,咖啡味好香濃

餐牌上主打小食、三文治、意粉、全日早餐及特色咖啡飲品等等

香辣蜜糖燒雞翼

一客有6隻雞翼,肉嫩多汁,甜甜的,微微辣,幾好食哦

英式全日早餐

鮮奶咖啡&泡沫咖啡

拉花精緻有心思❤️奶泡輕盈細滑,咖啡味好香濃
2022-06-05 24 浏览
#meloin @cafe52hk元朗朗屏站附近的虹方開了不少食肆,當中cafe52 以兔仔作主題,設有室內室外座位,方便有寵物的朋友。🍔肉眼扒車打芝士忌廉芝士配牛角包及薯條$95原來加$5就可以轉牛角包🥐,牛角包烤得酥脆,牛油🧈味重,配上簿肉眼扒,上面加上熱熔芝士,配上清新青瓜片和蕃茄片,夾得黎又好味😋旁邊仲有香脆炸薯條🍟,當然要配上蕃茄醬。🍝經典肉醬(豬肉及雞肉)$70終於不是牛肉的肉醬意粉啦🤠🤠意粉類有得揀寬麵條、長通粉和普通意粉,經典系列當然要揀返經典的意粉🍝。上邊還加上了熱熔芝士,味道濃郁,意粉軟硬度適中。🐣香辣蜜糖燒雞翼$55/6隻香烤雞翼上面塗上甜甜的蜜糖,辣辣地好得意😎☕️榛子鮮奶咖啡$29香濃可口,🥛牛奶味足夠,杯上還有店名,格外特別。🍫榛子泡沫朱古力$29榛子味濃郁,上面還加上泡沫拉花,性價比非常高。檸🍋七$25夏日熱辣辣,要飲番一杯凍冰冰嘅嘢飲🫙就揀左新鮮檸檬冰底加雪碧😝冰透心涼
#meloin @cafe52hk

🍔肉眼扒車打芝士忌廉芝士配牛角包及薯條

🍝經典肉醬(豬肉及雞肉)

🐣香辣蜜糖燒雞翼
$55/6隻
香烤雞翼上面塗上甜甜的蜜糖,辣辣地好得意😎

☕️榛子鮮奶咖啡
香濃可口,🥛牛奶味足夠,杯上還有店名,格外特別。

🍫榛子泡沫朱古力
榛子味濃郁,上面還加上泡沫拉花,性價比非常高。

檸🍋七
夏日熱辣辣,要飲番一杯凍冰冰嘅嘢飲🫙
就揀左新鮮檸檬冰底加雪碧😝冰透心涼

2022-06-02 679 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 朗屏 - Cafe 52 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 『田園風兔兔cafe』週末嘅下午茶想搵間靚靚cafe 影吓相 嘆下relax嘅tea 之前睇ig 見到呢間以兔兔為主題嘅cafe 嚟到比網上睇嘅靚 打卡位亦都有好多有户外位置 同 室內位置 户外位置有吊扇同埋桌上風扇仔 好細心 唔會太熱仲可以帶埋狗狗嚟室內都有好多花花牆 枱面用上瓷磚 更加有田園風光最最最特別就係有張長枱 上面好girly 咁放咗個好靚嘅tea set 架 同埋枱布佈置 坐喺呢個位影相都應該好靚㗎🔹玫瑰梳打🌹成杯帶少少瑩光粉紅嘅梳打超香玫瑰味 記得要攪匀先好飲 咁就唔會太甜🔹榛子朱古力鮮奶泡沫🫧 $39叫咗少甜 店員貼心提醒咁就會少啲榛子🌰不過我都照揀咗少甜(冇咁邪惡😂)🔹歐式班尼特 $65 (包一杯任選飲品)上面有沙律醬中間夾住流心蛋 + 火腿最底有個包酸酸甜甜 開胃隻蛋真係勁流心🔹芝士肉醬焗薯🥔 $45焗薯連個皮都係食得㗎一啲都唔硬中間特登裝滿左芝士肉醬 味道更加豐富如果鹹少少就更加好味啦🔹P5 新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油 $62 可以揀意粉、長通粉、闊條麵俾咗好大彈性客人蕃茄

『田園風兔兔cafe』

之前睇ig 見到呢間以兔兔為主題嘅cafe

成杯帶少少瑩光粉紅嘅梳打
超香玫瑰味 記得要攪匀先好飲 咁就唔會太甜

🔹榛子朱古力鮮奶泡沫🫧 $39
叫咗少甜 店員貼心提醒咁就會少啲榛子🌰
不過我都照揀咗少甜(冇咁邪惡😂)

🔹歐式班尼特 $65 (包一杯任選飲品)
上面有沙律醬

一啲都唔硬
中間特登裝滿左芝士肉醬 味道更加豐富
如果鹹少少就更加好味啦

🔹P5 新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油 $62
可以揀意粉、長通粉、闊條麵
俾咗好大彈性客人
蕃茄乾竟然有少少辣 有驚喜呀
好鍾意食呢一種冇醬汁但係充滿蒜味嘅意粉
簡單就是美 全靠食材去帶出香味
係超超超級香嘅蒜味呀 加埋雞肉、菇簡直係絕配呀

🔹S1 肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士配牛角包🥐配薯條沙律 $85
可以揀牛角包或者竹炭漢堡包

૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評
有冇人會以為兔兔主題嘅Cafe會有兔兔食呢?😂🤣
呢度嘅兔兔只供觀賞
好期待餐廳出兔兔公仔tea set

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍Cafe 52 (元朗)
元朗宏業南街22號虹方地下1號舖
2022-05-20 33 浏览
呢間Cafe又幾抵食!係用咗兔仔來做主題 環境真係好靚 啱晒打卡!嗰日去到見到勁多人喺度等緊外賣🥡我就食咗個雞扒漢堡包🍔真係好好食😋竹炭漢堡包外脆內軟 雞扒超大塊!煎到好脆 肉質又夠滑!內餡竟然仲有忌廉芝士 夾埋一齊食 真係超正!成個漢堡包好厚 一啖唔會咬得晒 呢個價錢真係超抵💕