2018-12-28 237 浏览
今日同老公喺太子見到呢間好有聖誕氣氛嘅餐廳,忍唔住入左去...雖然地方細細,但充滿溫暖感💕💕聖誕裝飾十分吸引,服務態度超好👍👍👍我地每人點左一份set dinner, 一份係10安士嘅頂級肉眼扒🥩;另一份係羊扒配薯菜。食物份量十足,食到好滿足😋😋仲可以加$25把原有嘅是日甜品轉為心太軟配豆腐雪糕🍦添😻😻😻😻😻仲有要介紹嘅係杯飲品—-玫瑰朱古力🌹🍫🥤呢杯朱古力勁香,係我最愛嘅玫瑰味😌😌岩晒女生🤩總括嚟講今日去左一間價錢合理而又有服務水準嘅一間餐廳,適合同你嘅伴侶或者三五知己去聚餐
聖誕裝飾十分吸引,服務態度超好👍👍👍
食物份量十足,食到好滿足😋😋
仲有要介紹嘅係杯飲品—-玫瑰朱古力🌹🍫🥤
呢杯朱古力勁香,係我最愛嘅玫瑰味😌😌
岩晒女生🤩
2018-12-27
  • 田園沙律
  • 朱古力心太軟
2018-12-26 249 浏览
係Openrice見到呢間好似唔錯咁於是就同左兩個fd去試下。今日公眾假期我地十二點鐘左右到左然後都算ok滿剩番一張台,好好彩唔駛等位。間鋪頭其實好細,加加埋埋大概坐最多15-20人已經滿曬。d野食都上得ok快,我地三個女仔叫左一個pasta一個risotto同埋一個小食都夠曬食話曬d cream其實都有dd漏。龍蝦汁海鮮risotto,d米感覺上有d夾生,同埋龍蝦汁好鹹。海鮮就有一隻蜆一隻蝦一兩舊魷魚咁,$78所以都唔算特別抵食⋯係真係麻麻哋,呢個唔會再叫青醬野菌天使麵,青醬其實都唔明咩係青醬,不過佢英文寫cream所以我覺得都應該係普通白汁啦。佢d沙律菜都冇咩期待架啦食左都真係苦😂不過佢個意粉雖然漏但係都好好食,呢個值得推薦。芝士條入面應該係mozzarella黎既,不過冇拉斯,然後入面少少實,叫左普通啦。值唔值$53就見仁見智啦😂

龍蝦汁海鮮risotto

青醬野菌天使麵

cheese  stick

青醬野菌天使麵
2018-12-25 203 浏览
唔明點解咁多人幫襯 但我一定唔會再黎哩到最受歡迎係all day breakfast但我地7點鐘用餐 係一份all day breakfast都無得嗌 賣哂了好啦 食其他野 叫左黑松露薯條 ,龍蝦汁海鮮意大利飯 ,蟹子蟹棒寬條面同豬手餐 每一樣不過不失吧 ,但份量奇少!你預得兩啖成餐飯最嬲的是 9:50話last order 10:00催埋單 (明明10:30先關門)10:00開始發脾氣 亂拋餐具 10:00提佢你仲有個甜品未上 ,佢仲要發老皮成餐飯食你地店員的脾氣食飽左
唔明點解咁多人幫襯
但我一定唔會再黎

哩到最受歡迎係all day breakfast

好啦 食其他野
每一樣不過不失吧 ,但份量奇少!
你預得兩啖

成餐飯最嬲的是 9:50話last order
10:00催埋單 (明明10:30先關門)
10:00開始發脾氣 亂拋餐具
10:00提佢你仲有個甜品未上 ,佢仲要發老皮
成餐飯食你地店員的脾氣食飽左
2018-12-25 153 浏览
我們book了晚上六點食晚餐,差不多六點前已經到了餐廳,我們點餐後很快便上餐了不需要等很久,我們點了兩set晚餐包括有沙律,有湯和主菜,套餐可以加$25換取價值$50的甜品🍦🍰🍧🍮(好低食)朋友點了牛肉,牛扒非常的大塊,質感夠嫩滑👍🏻,而我就點了食辣蝦意大利飯,飯甜甜酸酸的及有點辣,有女侍應走過來好細心👍🏻👍🏻問我是否覺得很辣,如果唔食咁辣可以吩咐廚房只要小辣。我們每人加$25食甜品,甜品的水準很好食芝士蛋糕🍰好有很重芝士的味道,心太軟更加非常美味值得一試,超正😋😋

我們每人加$25食甜品甜品的水準很好食芝士蛋糕🍰好有很重芝士的味道,心太軟更加非常美味值得一試,超正😋😋
  • 心太軟
2018-12-23 137 浏览
Overall: 🌟🌟🌟Environment: The environment was great. If you are coming for an afternoon tea. It is a great place. But for dinner, the restaurant might be a bit too tight. Service: the service was great. They were friendly and gave out suggestion. If you are in a rush, I’m would not recommend you to come here. Since it is a cafe, the food will not come at the same time. It comes out one by one. Take a while to wait for another person’s dish too. Taste: We ordered 2 lunch sets, which includes soup

Overall: 🌟🌟🌟

Environment:

Taste:
We ordered 2 lunch sets, which includes soup and a drink.

Soup- taste good. It was a broccoli cream soup, but I feel like the soup should be hot not warm.

Food- I ordered a ceaser salad with smoked salmon and my friend ordered spaghetti with chili clams. The salad was okay, nothing special to it. The spaghetti is a little bit hard compared to other places. But the taste is great, there were a lot of clams with it.

Drinks- The drinks were nice. I ordered a lemon water. My friend ordered a today’s special ( I forget what type of fruits with soda 😅😅 )
But my friend said she thinks her drink was a bit sweet when it came to the end.

Price- between $60-90/ each person for lunch

4 🌟- highly recommended, definitely come back again.
3 🌟- fair, can try it out.
2 🌟 - okay, needs improvement. Nothing special but can give it a shot.
1 🌟 - it can be improved, you are not missing out.
2018-12-22 123 浏览
平日去一定要電話預約的,但今晚因為放假,所以5點就拍拖去吃晚餐,雖然早了一點,但反而吃得舒舒服服 !今晚選了我的至愛~牛扒 set dinner,燒牛扒有16安士份量,一出來香氣撲鼻,正!色香味俱全, 肉嫩多汁,條邊香脆, 吃掉了我的靈魂啊!我老公都話超好味。他第一次吃羊鞍,也表示美味嫩肉,又有咬口,值得再試!餐廳湯素來都十分有水準,加埋黑椒粒,很香很好吃的蘑菇湯。而今次的甜品係士多啤梨雪芭:四佰幾但物超所值!:like:
四佰幾但物超所值!:
  • 田園沙律
  • 西蘭花忌廉湯
  • 野莓沙冰
2018-12-21 148 浏览
CHRISTMAS   IS  COMING!!!!!! 來到門口看到好有聖誕氣紛的裝修,內外都有聖誕樹,吊飾,聖誕帽,格局很浪漫好有氣氛!!!!🎅Merry Christmas 🎄由於地方不大,晚上時段座無虛席,必須要提前預約啊~一打開餐牌,竟然有小驚喜!餐牌幾得意,設計幾有心思。set dinner跟是日例湯、沙律、餐飲同埋甜品。黑松露野菌意大利飯呢個意大利飯好好食。一上桌已經嗅到好香既黑松露,每粒飯均沾到黑松露,口感和味道均充滿著驚喜。材料好豐富,仲有唔少嘅野菌。感覺有咬口,個飯外軟內韌,黑松露味道濃郁。卡邦尼意粉我超中意呢個卡邦尼意粉,意粉彈牙有口感,蛋黃忌廉汁好香濃,醬汁帶著很香的蛋王與煙肉既味道,而且質地超級濃郁,濃濃的芝士醬汁配合鹹鹹的火腿,勁creamy!飲品方面,店員推介chocolate@Paradise加上個雪糕仲要有朱古力碎,好邪惡, 但口感好濃郁, 非常合我口味。食物水準竟然如此高,價錢亦唔貴,份量都夠飽, 算係一間價錢合理既Cafe!
CHRISTMAS   IS  COMING!!!!!!

Merry Christmas 🎄

由於地方不大,晚上時段座無虛席,必須要提前預約啊~

一打開餐牌,竟然有小驚喜!餐牌幾得意,設計幾有心思。

set dinner跟是日例湯、沙律、餐飲同埋甜品

黑松露野菌意大利飯

卡邦尼意粉

我超中意呢個卡邦尼意粉,意粉彈牙有口感,蛋黃忌廉汁好香濃,

飲品方面,店員推介chocolate@Paradise

• 黑松露野菌意大利飯
2018-12-20 161 浏览
Cafe Paradise 起太子的CAFE界都幾出名計SET MENU,雖然菜式不算多,但勝在大眾化已經出緊聖誕節的MENU啦~~~心郁郁想再返黎食啦~~不過呢度食飯多數都要訂座,所以想食就一定及早預約好多客人的心聲都留左起度架~~前菜是麻醬沙律,清清地的前菜,岩曬我地平時少食菜的人士白湯就是忌廉湯,店員仲拎埋個累黑椒俾你用黎調味架~~有曬SERVICE個豬手成個拳頭咁大,個皮仲炸到脆一脆~~點左個燒汁妹似無咁熱器都好D佢地既配菜都係一絕有曬健康的紫薯蓉,好過薯仔蓉咁平淡,反有甜香的紫薯香旁邊的脆玉瓜好爽口,仲要個醬撈埋,好惹味整個SET好大份量,價錢、質素︴份量都合符期望~~~雖然豬手表面好脆,但裡面仲好嫩滑架~~~雖然見到有少少粉紅色,但真係整得岩岩好好有骨膠原尼杯豆腐雪糕簡直一流,豆腐味好重,雪到凍一凍,成個波咁都真係等左陣先食到

Cafe Paradise 起太子的CAFE界都幾出名
計SET MENU,雖然菜式不算多,但勝在大眾化

已經出緊聖誕節的MENU啦~~~心郁郁想再返黎食啦~~
不過呢度食飯多數都要訂座,所以想食就一定及早預約

好多客人的心聲都留左起度架~~

前菜是麻醬沙律,清清地的前菜,岩曬我地平時少食菜的人士

個豬手成個拳頭咁大,個皮仲炸到脆一脆~~
點左個燒汁妹似無咁熱器都好D

佢地既配菜都係一絕
有曬健康的紫薯蓉,好過薯仔蓉咁平淡,反有甜香的紫薯香
旁邊的脆玉瓜好爽口,仲要個醬撈埋,好惹味

整個SET好大份量,價錢、質素︴份量都合符期望~~~

雖然豬手表面好脆,但裡面仲好嫩滑架~~~
雖然見到有少少粉紅色,但真係整得岩岩好
好有骨膠原

尼杯豆腐雪糕簡直一流,豆腐味好重,雪到凍一凍,成個波咁
都真係等左陣先食到
2018-12-05
  • 香脆豬手拼燒汁
2018-12-20 132 浏览
今日黎到一間好full 既西餐廳試試 我知道有兩間分店 一間近地鐵站 另一間近警署 但我竟然去錯左 因為book 左位 佢話無我個名 恍然大悟😆睇睇餐牌先,已經好多等緊,好彩有book 位,所以兩間分店係咁近都唔夠位 勁呢度好多都食豬手同牛扒餐 不過最近食左好多肉 今次清清地揀左兩個意粉 香蒜蜆肉意粉 比較多油唔會太乾 口感唔錯 好多蜆肉 都幾大碟栗米忌廉湯中式忌廉湯 唔會太水 最後一碟都係意粉 有煙肉有磨姑同埋好多白汁 意粉好爽口 多汁 食到同好飽

香蒜蜆肉意粉 比較多油唔會太乾 口感唔錯
好多蜆肉 都幾大碟
栗米忌廉湯
中式忌廉湯 唔會太水

2018-12-14 529 浏览
第一次尼呢間餐廳食晚餐,本身以為小店提供cafe質素嘅嘢食,點知入到去有啲驚喜。。店內放左小公仔,俾人舒服嘅感覺。。食物有餐廳質素。。豬手外皮鬆脆,芝麻雞翼熱辣辣意粉香味濃郁,略嫌乾身心太軟裏面流心,朱古力果香濃。。三個人食左500蚊,就滿足回歸,CP值高

意粉香味濃郁,略嫌乾身

心太軟裏面流心,朱古力果香濃。。

三個人食左500蚊,就滿足回歸,CP值高
2018-12-14 527 浏览
今日約左個中學同學出黎食飯,大家都太忙呢!😫 約左好耐先約到😅今晚間餐廳係朋友介紹既,係木馬主題既餐廳,仲要臨近聖誕,餐廳已經佈置左唔少聖誕裝飾,我自己就覺得木馬加聖match, 令到氣氛更濃厚! 入到去餐廳唔算大,安排左我地坐近門口位置既二人檯,有少少逼,但都ok。我地睇左一輪menu, 決定唔叫set dinner, 散叫,叫多唔同既野食!最後我地叫左凱薩沙律,辣辣雞翼,黑松露薯條,同埋海鮮意粉。我朋友叫左一壺玫瑰花茶,我就叫左杯軟綿綿朱古力~ 叫左都唔知有冇10分鐘,沙律同意粉就到左,上菜速度非常之快。沙律既菜好爽脆,不錯既! 海鮮意粉有驚喜!起初見佢係白汁,都怕會好膩,但呢度既白汁食完冇好膩既感覺,濃度剛好!而且意粉係我最鐘意既口感,唔會勁淋! 食到咁上下,花茶同朱古力都黎左,由於我地二人檯,放左意粉同沙律都差唔多冇哂位,侍應都好細心咁幫我地暫時拎開樽水,等我地鬆動d! 抵讚! 花茶我冇試,但我杯朱古力唔錯!唔太甜,又有可可味,近年我飲既朱古力5大之一,真係好驚個d死甜!無幾耐,雞翼同薯條都黎到! 雞翼唔太辣,唔係好食得辣既可以試下,入面既雞肉都好滑,冇雪味!最緊要係夠熱! 好
今日約左個中學同學出黎食飯,大家都太忙呢!😫
約左好耐先約到😅今晚間餐廳係朋友介紹既,

最後我地叫左凱薩沙律,辣辣雞翼,黑松露薯條,同埋海鮮意粉。

沙律既菜好爽脆,不錯既!

海鮮意粉有驚喜!起初見佢係白汁,都怕會好膩,

無幾耐,雞翼同薯條都黎到! 雞翼唔太辣,唔係好食得辣既可以試下,入面既雞肉都好滑,冇雪味!最緊要係夠熱! 好多時係出面都係食到d野係唔熱! 完全影響哂d食物!

黑松露薯條,重點係個黑松露醬,出面好多為左突顯黑松露味有時都會重手左,其實黑松露係剛剛好就可以,呢度既黑松露醬就做到啦! 搞到我都不自禁地係咁食薯條! 🙈

食到咁上下,我地叫左個朱古力心太軟share....
我....我....我真係想個心太軟再大d! 因為太好食啦,朱古力味濃,又唔太甜!食完唔會渴喉~~~~ 心心眼

總括黎講,呢度係值得再黎! 食物好味,服務又細心,因為我地叫到冇位放支水🙈🙈🙈,
侍應都不時自動為我地添水,唔使叫破喉嚨都冇人理! 推介~~~!👍🏻👍🏻👍🏻
2018-12-13 455 浏览
想搵間唔算太多人嘅cafe同朋友傾下計,佢話食過呢間唔錯,對cafe無咩要求嘅我當然無問題!煙三文魚蜆肉天使麵$123蜆肉份量蠻多,加上三文魚都幾新鮮,更使麵量多,雖然只係歌個人但都多到食唔哂🤣🤣🤣天使麵麵底幾淋🤤我好怕太硬嘅麵底,友人都讚同。炸魚薯條配刁草醬$158因為想食薯條所以叫呢個餐😆,但原來成份大到嚇親人😂好彩個天使麵個時只剩返少少🤣唔係無位擺😂炸魚雖然炸了但似都係咁滑,刁草醬雖然第一次試但都幾特別😆沾嚟食薯條口感碼錯,但我還是覺得唔可以無茄汁呢😜其實呢個餐仲有埋是日甜品、餐湯同沙律同飲品,以晚市嘅價錢同食物嘅質素絕對係抵食!

煙三文魚蜆肉天使麵

炸魚薯條配刁草醬

2018-12-13 511 浏览
和朋友去太子尋食,佢他特意提早訂了這間Cafe Paradise,所以進去就有位置,不用等。原來這間店比想像中多人,差不多7點左右就已經沒有walk in位置,全部桌子都有人預訂,如果打算來吃的話記得都要打個電話留位。店舖環境是偏向浪漫風的氣氛,燈光不會太明亮,適合情侶來談談心,加上店內還有不少公仔,氣氛相當不錯,女生們應該都喜歡。我們點了兩個晚餐套餐,包括沙律、餐湯、主食、甜點和飲品。我點的是卡邦尼意粉,份量適中,入口有濃濃的奶油香味,醬汁剛好掛在每一條麵上,不會覺得很膩;朋友點的是豬手,份量十足,絕對沒有偷工減料,外脆內嫩的豬手非常好吃,男生吃的話也會很飽足。總結全晚各方面都不錯,但來吃的話真的要記得訂位,全晚看到太多walk in的人都要等很久。

2018-12-13 198 浏览
當日中午因為工作關係,時間不多。祇有找一間便宜實惠,但可以講出高享受的午餐餐廳。經過這間餐廳,被他們的裝修及menu吸引了。首先他們的忌廉湯很有芝士味,配上喜愛的安格斯ANGUS牛扒,自然錦上添花。自己有時間上網查字典,安格斯牛扒,亦即是代表有guarantee, 無論肉質以及運輸過程,要求極為嚴格。才可稱得上安格斯級數。如此優惠的價錢就能吃得到,令到我覺得非常開心。食飯時間坐半個鐘都可以吃到如此美妙的歐陸午餐, 感到開心。飲品我自己點了熱情果紅茶,passionfruit😊
當日中午因為工作關係,時間不多。
祇有找一間便宜實惠,但可以講出高享受的午餐餐廳。
經過這間餐廳,被他們的裝修及menu吸引了。

如此優惠的價錢就能吃得到,令到我覺得非常開心。
食飯時間坐半個鐘都可以吃到如此美妙的歐陸午餐, 感到開心。
飲品我自己點了熱情果紅茶,passionfruit😊
2018-12-12 118 浏览
在美麗木馬旋轉見證下童話式充滿洋溢著高級異國民間殿堂風情 ,顯現出新派創意以太子小巷餐廳林立進駐, 一邊品嚐餐點美食一邊細味浪漫小聚擺飾拼貼、前衛外觀既瓦磚概念隱重溫馨如願像夢似幻的色系作晚膳先有心思喔! 亦看見網絡上有不少網紅在這裏打卡熱點拍照喚起可愛甜美心境色彩繽紛讓人目不暇給有少女心氛圍!消費方面以扒類/意大利飯/天使麵/甜品可點菜單,額外還有全日供應特色早餐等人氣美食,再按選擇開胃前菜或小餐包在燈火光照照映下營造出浪漫又醉人氣派,如此浪漫的氣氛讓人流連忘返( 餐湯 )( 田園沙律 )此外店家提供各種特調飲品令人忘卻煩惱,搭配教堂主題純潔音樂讓人彷彿走入時光長廊,不計可遠離塵囂悠閒在萬家燈火下相隨實在是人生一大享受( 香煎澳洲羊架/配燒汁 )(280克美國頂級肉眼牛扒 /配燒汁 )  ( 香煎澳洲羊架/配燒汁 )( 甜品 + 凍檸茶 )

以太子小巷餐廳林立進駐,[Cafe Paradise] 一邊品嚐餐點美食一邊細味浪漫小聚擺飾拼貼、前衛外觀既瓦磚概念隱重溫馨如願
色彩繽紛讓人目不暇給有少女心氛圍!

( 餐湯 )

( 田園沙律 )

悠閒在萬家燈火下相隨實在是人生一大享受

( 香煎澳洲羊架/配燒汁 )

(280克美國頂級肉眼牛扒 /配燒汁 )

( 香煎澳洲羊架/配燒汁 )

( 甜品 + 凍檸茶 )

2018-12-12
  • 280克美國頂級肉眼牛扒 /配燒汁