2021-04-28
今日去左杏花新城行完outlet揾地方食午餐。地面個層有好多餐廳,而呢間既裝修的確幾吸引人望多兩眼。天藍色既餐廳,加有南瓜車既坐位,有如兒童樂園既氣氛。 今日叫左一份石燒法式羊架 (2ribs) $138,再加$30跟餐,有餐湯、沙律、餐飲同甜品。呢跟餐確係好抵食! 餐湯係白湯,正常發揮。 羊架食得多,但石燒真係第一次。出乎意料兩塊羊架都好大件! 店員好貼心咁比多隻碟我分開放啲羊,就唔怕羊架好快燒熟。鐘意食肉既我就覺得肥膏稍為多啲左,不過肉質唔錯~ 唔會太重羊羶味。 餐飲叫左Chocolate paradise,成球朱古力雪糕放左係面,唔係講笑! 最怕凍飲太多冰,沖淡味道,但有呢一球朱古力,飲到尾都仲有好濃既朱古力味。最後甜品外表模仿雪糕既啫喱桶,真係好特別! 啫喱上面既係cream黎既,如果係雪糕一定仲正~
餐湯係白湯,正常發揮。