2021-04-28 96 浏览
今日去左杏花新城行完outlet揾地方食午餐。地面個層有好多餐廳,而呢間既裝修的確幾吸引人望多兩眼。天藍色既餐廳,加有南瓜車既坐位,有如兒童樂園既氣氛。 今日叫左一份石燒法式羊架 (2ribs) $138,再加$30跟餐,有餐湯、沙律、餐飲同甜品。呢跟餐確係好抵食! 餐湯係白湯,正常發揮。 羊架食得多,但石燒真係第一次。出乎意料兩塊羊架都好大件! 店員好貼心咁比多隻碟我分開放啲羊,就唔怕羊架好快燒熟。鐘意食肉既我就覺得肥膏稍為多啲左,不過肉質唔錯~ 唔會太重羊羶味。 餐飲叫左Chocolate paradise,成球朱古力雪糕放左係面,唔係講笑! 最怕凍飲太多冰,沖淡味道,但有呢一球朱古力,飲到尾都仲有好濃既朱古力味。最後甜品外表模仿雪糕既啫喱桶,真係好特別! 啫喱上面既係cream黎既,如果係雪糕一定仲正~

餐湯係白湯,正常發揮。

2021-04-20
  • 石燒羊架
2021-04-26 89 浏览
Cafe Paradise聽過好耐,一直都想食但係太子對我來講實在太遠,今次收工突然間醒起杏花邨原來都有分店, 就同男朋友收工過黎開餐。杏花邨分店喺杏花新城入邊,算係半開放式,想入邊靜靜地二人世界又得,想去出邊比較開陽都得。門口嘅廚窗有好靚嘅poster同卡仔今日有幸可以坐到搖籃卡位, 同男友一齊坐都特別有情調原來價錢都唔太貴, 而家做緊dinner set, 大概$70~$80就已經有主菜,餐飲同加$10 有小食。我哋叫咗肉醬意粉,水牛雞扒配薯菜同埋水牛城雞翼(忘記左雞扒係水牛城汁) 唔小心變左水牛城餐餐湯係蕃茄湯,唔似一般茄膏開出嚟嘅湯,比較清新,又有粒粒蕃茄之後就到肉丸,個汁煮得幾好食不過略嫌唔夠熱水牛城雞扒真係好大塊基本上有成隻手掌嘅份量咁大, 啲薯菜有微烤更加好食,沙律菜都唔錯 , 雞扒超級嫩超juicy, 食完雞扒都開始飽飽地最鍾意係個肉醬意粉,佢真係即叫即焗!等一陣見到咁靚嘅意粉出嚟都值得,有拉絲芝士, 肉醬甜酸度岩岩好, 撈埋夠哂食雞翼炸得好香脆, 散叫有4隻雞翼跟餐係有啫喱仔, 連啫喱杯都好可愛, 好有童年回憶每人$100已經食到棒住個肚走, 怪唔得呢間喺杏花新城來講

門口嘅廚窗有好靚嘅poster同卡仔

今日有幸可以坐到搖籃卡位, 同男友一齊坐都特別有情調

之後就到肉丸,個汁煮得幾好食不過略嫌唔夠熱

水牛城雞扒真係好大塊

雞翼炸得好香脆, 散叫有4隻雞翼

跟餐係有啫喱仔, 連啫喱杯都好可愛, 好有童年回憶

每人$100已經食到棒住個肚走, 怪唔得呢間喺杏花新城來講係人來人往既餐廳, 都好抵食!
2021-04-21
2021-04-19 102 浏览
今晚約左個女性朋友食晚餐,當然要揀間Girlish、又抵食既餐廳!😬我地要左2個dinner set,包餐湯同飲品呢一晚既餐湯係蕃茄忌廉湯,餐飲方面我要熱檸水,朋友加錢飲玫瑰鮮奶咖啡。主菜方面我要左香煎龍利柳配黑松露忌廉汁配意大利粉,龍利柳好大塊,煎得好金黃同香👍🏻 黑松露忌廉汁同意粉都好好味,意粉好彈牙,比我清左碟🤣朋友要左香茅豬扒配白咖喱汁配薯菜,香茅豬扒有3大塊!肉質好夠冧,易咬、入味,薯仔都好味!我地另外加左$10要左2件三角芝士,外脆,入面多芝士,正!😋😋
我地要左2個dinner set,包餐湯同飲品
香茅豬扒配白咖喱汁配薯菜
三角芝士
玫瑰鮮奶咖啡
2021-04-15 97 浏览
每次到杏花新城都會諗起有旋轉木馬的餐廳今日晚飯就食佢😆餐廳裝修好夢幻 一入門口已經係打卡位有大大隻熊公仔坐住旋轉木馬好適合各位媽媽帶小朋友黎食食物選擇好多 就咁係門口睇menu 都有選擇困難🙈老公鐘意食牛就叫左 石燒紐西蘭牛柳背住侍應 聽到熱石咋咋聲 就知道上菜啦😍厚厚一塊既牛柳放係熱石上一開始仲怕 牛柳係熱石上太耐會過左火喉點知完全唔會 食到最後依然好嫩👍🏻推薦另外叫左煙三文魚黑松露海蝦闊條麵貌相好吸引 將煙三文魚捲成花型由麵條軟硬度至醬汁既調配都做到岩岩好Creamy又帶有濃郁黑松露👍🏻每次食飯我地都必定會叫小食今日就叫白酒忌廉藍青口青口數量都唔少 青口肉肥嘟嘟石燒牛可以+$30 升級套裝有餐湯、飲品同甜品甜品會係啫喱 另外+$25 就可以轉為心太軟
每次到杏花新城都會諗起有旋轉木馬的餐廳

石燒牛可以+$30 升級套裝有餐湯、飲品同甜品
甜品會係啫喱 另外+$25 就可以轉為心太軟

2021-04-15
2021-04-15 68 浏览
今日走到去杏花新城搵野食,黎到呢一間Cafe Paradise,環境保置好特別,有旋轉木馬好似去左遊樂場甘,坐位舒適!睇睇個menu,石燒牛扒係餐廳既主菜,其他食物Pasta、Risotto、pizza、snack、甚至甜品都大把選擇,一定搵到你中意既食物石燒紐西蘭牛柳加30蚊有埋沙律、蕃茄湯餐飲同甜品,可以選擇配飯、意粉或者薯角,薯角好香脆,點茄汁一流,用石版燒紐西蘭牛柳感覺好新鮮,肉質好林好正,店員提示係要用牛柳點呢兩款醬,而唔係把醬倒落石版,啡色燒汁甜甜地不錯,而黃色係蒜蓉醬,更加濃味。煙三文魚黑松露海蝦意大利寬條麵寬條麵沾滿濃郁既黑松露忌廉,非常夠味,而且份量都夠多,蝦都好彈牙,食材質素不錯。心太軟石燒餐加左30蚊再加25蚊就可以由原本既甜品啫喱昇級為心太軟,濃郁既朱古力味,亦都有流心既效果,加埋雪糕球,一凍一熱,滿足而歸!

石燒紐西蘭牛柳
加30蚊有埋沙律、蕃茄湯餐飲同甜品

煙三文魚黑松露海蝦意大利寬條麵

心太軟
一凍一熱,滿足而歸!

2021-04-14 66 浏览
這是我第一次幫襯既餐廳, 從網上看過相片及評論,此店裝潢以小孩童真及少女夢境為背景,因此找了一天假前帶著家中小孩到此幫襯下佢地既晚餐先。此店在杏花村杏花新城商場內,近地鐵站,交通方便一進店內已被旋轉木馬及大啡熊吸引住,很多小朋友都爭住同佢哋影相一打開餐牌,”嘩”左聲,原來入面有一座小城堡我哋點左二人dinner set是日餐湯-粟米忌廉湯田園沙律,沙律菜新鮮爽口煙鴨胸茄汁天使麵、好多鴨胸肉,茄汁平均地在每條麵條夏威夷滋味意式薄餅- 熱辣辣放在枱上,薄餅底咬落好香脆,是薄身那種,芝士及材料都好豐富荔枝雲尼拿沙冰 - 好大杯,好夠凍芒果沙冰 - 一樣好夠凍,芒果味濃郁美國穀飼牛肩胛肉眼扒 300g - 店員細心地留在最後才上枱,因為怕我哋食唔切枱面上既食物,無暇兼顧呢塊要自己處理既肉眼扒甜名 - 提子味啫喱, 裝住啫喱既杯好靚呀😃

此店在杏花村杏花新城商場內,近地鐵站,交通方便

一打開餐牌,”嘩”左聲,原來入面有一座小城堡

我哋點左二人dinner set

是日餐湯-粟米忌廉湯
田園沙律,沙律菜新鮮爽口

煙鴨胸茄汁天使麵、好多鴨胸肉,茄汁平均地在每條麵條

荔枝雲尼拿沙冰 - 好大杯,好夠凍

芒果沙冰 - 一樣好夠凍,芒果味濃郁

甜名 - 提子味啫喱, 裝住啫喱既杯好靚呀😃
2021-04-12 58 浏览
復活節後,雖然已經開始上班,但是,心情仍然保持輕鬆自如,我的秘密法寶就是,每天吃美食🎁讓我的胃帶我去旅行。沒想到杏花邨有如此高質量的西餐,且離公司又進,立馬過來,好好享受一個愉快的午餐。 三色黎麥伴意式沙律 53蔬菜好新鮮,每天必須吃多多的蔬菜,不錯營養和礦物質。 黑松露薯條 43不知道從那一天起,薯條的最佳伴侶成了黑松露。特別的調味配上外皮蘇蘇的薯條,簡直很是鮮美。 鐵板泡茶牛肉飯 58鐵板牛肉特別新鮮,熱辣辣的鐵板澆上醬汁,特別美味。 洛神花茶 20好大一壺,聽說這樣美麗的花茶對女生特別好,美容養顏。身體就是自己的本錢,要好好對待自己 ....Cafe Paradise (杏花邨)杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G53A號舖

三色黎麥伴意式沙律 53
蔬菜好新鮮,每天必須吃多多的蔬菜,不錯營養和礦物質。

黑松露薯條 43

鐵板泡茶牛肉飯 58
鐵板牛肉特別新鮮,熱辣辣的鐵板澆上醬汁,特別美味。

洛神花茶 20

Cafe Paradise (杏花邨)
杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G53A號舖
2021-04-08 76 浏览
Cafe Paradise 美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒今日黎到Cafe Paradise 食午餐,行過杏花新城,被佢個外型裝修吸引左,真係好靚好有心思,充滿遊樂場開心感覺,可以坐係旋轉木馬上面開餐,真係未試過!叫左兩個$78 美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒配意粉,可以選擇飯,意粉 ,薯菜,再加$30升級做套餐,包沙律,餐湯,茶水,甜品。餐湯係南瓜甘筍湯,再加上沙律,同埋茶水。本身以為石燒係好似鐵板燒咁樣,揀好幾成熟就整好比你。原來石燒係原塊生牛扒放上燒紅左嘅石頭,由自己去燒,自己中意幾熟就燒幾熟。餐廳亦都好貼心,睇到老人家,擔心會被熱石整親,所以有員工過來切好再幫你燒埋。而醬汁方面就有黑椒汁同蒜茸海鹽汁,唔洗揀,兩隻味有齊哂!不過原來控制熟成度都幾難,因為石板有餘熱,所以邊燒邊食,就要好好控制時間,避免過熟。而甜品就係忌廉啫喱,呢啲懷舊小食,好有以前去遊樂場食嘅感覺!
Cafe Paradise

美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒

甜品就係忌廉啫喱,呢啲懷舊小食,好有以前去遊樂場食嘅感覺!
2021-04-07 42 浏览
We go to a café with nice decorations. It is called Café Paradise. There is a big carousel inside the restaurant and igable. We ordered a beef burger with French fries and salad, another one is seafood risotto with lobster sauce. The food taste like other cafés presented properly and the waiters are nice. It is a good place to have a long chat with friends.
2021-03-26
2021-04-06 47 浏览
今天一對兒子完成人生第一次運動會及明天開始連續五天的復活節假期,決定慰勞一下他們,聽說杏花邨有一家餐廳佈置得很有童話色彩而且食物也不錯,決定帶他們試一試。到達餐廳門口我的兒子就已被它們擺設的公仔吸引了,而且內裡還有其他公仔,我的兒子當然歡天喜地。我們四人選擇南瓜車坐位,打開餐牌又有驚喜,竟然一個城堡彈出來,逗得兒子哈哈大笑終於我們選了一個2人套餐,除了附送沙律和餐湯外。還有二個主菜選擇,我們選了一客煙鴨胸茄汁天使麵,一般茄汁麵如果弄得不好容易酸及鹹,但這個麵的味道調較得剛好,鴨胸亦煮得不會過韌。另一個主菜我們叫了一個夏威夷滋味薄餅,這個薄餅好食在不是厚批,不會有滯胃感覺,而且餅邊能做得相當鬆脆!餐飲我們叫了芒果和熱情果沙冰,在這炎夏確透心涼。由於我們四個人,恐怕2人套餐不夠吃,於是再多叫一份石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒200g,果然肉質鮮嫩,配以黑椒和蒜蓉汁,美味非常。後記:還以為這家是逗小朋友開心的餐廳,誰知道原來食物質素也非常之高,就算沒有小朋友,也值得過來試試。

終於我們選了一個2人套餐,除了附送沙律和餐湯外。

餐飲我們叫了芒果和熱情果沙冰,在這炎夏確透心涼。

2021-03-31 69 浏览
杏花新城除了有得平民化式shopping,商場入面仲有好多餐廳可以選擇,今晚路過見到一間裝修充滿童話夢幻氣氛嘅西餐廳<Cafe Paradise >,門口餐牌食物選擇多,意粉、飯類、扒類、套餐都有,而且價格非常親民,$78起仲有石燒牛扒,不禁被此Cafe深深吸引,當然要試下新野啦!!~<香茅豬扒配白咖哩汁飯 $78>先來晚餐Set dinner,餐湯是粟米忌廉湯,湯入面有粒粒粟米粒,非常creamy幼滑。餐前沙律菜新鮮爽口。香茅豬扒煎得夠香,香茅味道特出,味道亦夠惹味,而且豬扒肉質鬆軟不鞋口,配埋微甜香口白咖喱汁,送飯吃一流。跟套餐還可以加$10要其它小食,我地加左炸蝦餅,蝦餅肉入口彈牙美味,值得一試。<美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 $78>呢個美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒非常抵食,$78就已經有200g,而且仲要係石板燒甘上,可以自己控制熟度,想燒幾成熟,由自己話事。另外衹需要加$30,仲可以轉套餐,有餐湯、沙律、甜品及飲品,真心抵食。肉眼扒燒完非常美味,牛肉味濃,亦帶有肉汁,牛扒厚得來亦夠嫰,配埋燒汁及意粉,非常好食。甜品本身配啫喱,我哋upgrade左真中

<香茅豬扒配白咖哩汁飯 $78>

<美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 $78>

甜品本身配啫喱,我哋upgrade左真中一個做心太軟。心太軟係即叫即做,朱古力味非常濃郁,入面嘅朱古力漿仲係又熱又暖心,配埋雲呢拿雪糕,一冷一熱,口感一流,非常好味。

飲品要了凍奶茶及忌廉碎曲奇咖啡沙冰(加$15),呢道嘅飲品都幾大杯,而且味道亦不會過甜,抵讚!~

整體來講,餐廳環境坐得非常舒服,而且位同位之間都夠曬闊落,餐廳食物質素不錯,價錢亦非常親民,絕對抵食。另外餐廳服務員亦非常有禮,上菜快,服務質素不錯,值得推薦呀!

• 香茅豬扒配白咖哩汁飯
  • 石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒
Having good rate in openrice, but I found it's just in average standard, the restaurant having good environment though, with cute dolls insidesOrdered Baked spaghetti with cheese and tuna in cream sauces, but indeed disapointed me a bit, the spaghetti is quite dry and the cream sauce can't melt into the spaghetti, saddd, not many meats too saddLunch set come with lemon tea and pumpkin soup, maybe i give too high expectations on the soup, i honestly can't taste any pumpkin insides the soup lolll,

Lunch set come with lemon tea and pumpkin soup, maybe i give too high expectations on the soup, i honestly can't taste any pumpkin insides the soup lolll, just like a creamy soup
lemon tea and pumpkin soup
insides:
menu:
The food quality isnt good but not so bad, if you dine insides and meet with those dolls ha
2021-03-06 78 浏览
杏花邨呢個美食荒島竟然有黃cafe,冇理由唔去撐吓嘅💛~喺門口已經見到pepe公仔擺喺旋轉木馬🎠上面🤣,餐廳環境幾夢幻成個主題樂園咁,但同時又貼咗唔少文宣!cafe嚟講食物選擇極多,cp值好高,厭杏花邨遠嘅話,可以去太子分店試吓!.▪美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒200g $78▪️食肉獸最愛嘅石燒牛😍!本身可以揀配飯/意粉/薯菜,包你夠飽~再加多$30轉套餐,仲會有埋餐湯、沙律、甜品同飲品!呢個肉眼扒唔太多筋,食落好濃牛味,仲有少少脂肪位好香!個石板好夠熱,所以記得唔好燒太耐,全熟就唔好食架喇🤪▪️夏威夷薄餅 下午茶餐$58▪️呢個pizza睇menu以為佢係厚批,點知嚟到發現係薄批好驚喜😍(有冇鍾意薄批嘅同好🙌🏻)上枱時熱辣辣,啲芝士拉晒絲咁,好難唔好食🤤,仲要下午茶餐只需$58超抵!▪️小食拼盤 $78▪️一個小食拼盤就有齊秘製咖喱雞翼、蜜糖烤雞翼、水牛城雞翼、蒜香雞翼、炸薯角、烤炸三角芝士、咖哩角,咁多嘢食!每樣味道都唔錯,最鍾意係烤炸三角芝士🤤,芝士味好濃,新鮮炸起好好食!同埋每樣份量少少地,兩個人一齊share食啱啱好~▪️荔枝沙冰 跟餐+$10▪️超大杯!staff好貼心提我哋要盡快飲幾啖先

▪美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒200g $78▪️

▪️夏威夷薄餅 下午茶餐$58▪️

▪️小食拼盤 $78▪️

▪️荔枝沙冰 跟餐+$10▪️
超大杯!staff好貼心提我哋要盡快飲幾啖先,如果唔係面頭啲沙冰溶咗就倒瀉晒🤪,飲落好香荔枝味得嚟,嗰種荔枝味又唔係好假,推薦!
  • 石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒
2021-02-26 76 浏览
今天去朋友屋企拜訪,想不到在杏花村的杏花新城也有這間隱世cafe店。店內的裝修主要是湖水藍色,還有一座旋轉木馬,很童話的感覺。沙律用了嫩綠新鮮的蔬菜,很清甜清新。忌廉湯算是中規中矩的忌廉湯,符合預期之內的口味。All Day Breakfast來cafe最喜歡點的主菜,其中一款必然是全日早餐,炒蛋香滑無比,薯餅香脆可口,還有一片窩夫。凍檸茶可以品嚐到凍檸茶有多重茶底,濃而不澀。石燒美國安格斯穀飼翼板牛扒真想不到cafe也可以嚐到石燒牛扒,滾熱的石板把牛扒的肉汁迅速鎖緊,外面燒得香脆,提昇口感。朱古力心太軟甜品之中,朱古力心太軟可算是我的最愛,因為切開它時會流出香濃的朱古力漿,香濃又美味。
店內的裝修主要是湖水藍色,還有一座旋轉木馬,很童話的感覺。
沙律
用了嫩綠新鮮的蔬菜,很清甜清新。
忌廉湯
算是中規中矩的忌廉湯,符合預期之內的口味。
All Day Breakfast
凍檸茶
可以品嚐到凍檸茶有多重茶底,濃而不澀。
石燒美國安格斯穀飼翼板牛扒

朱古力心太軟
2021-02-22 96 浏览
今日特登出嚟食黃店,揀左去cafe paradise!!!! 下午茶好抵食,住港島東真係要多d幫襯🥰.叫左一份咖哩雞扒漢堡包🥰 個包好多芝麻,連底層都有!所以咬口十足🥳雞扒大大件,仲有惹味咖哩汁係好豐富的👏🏻 跟左份沙律又可以light d😍.另外叫左個石燒肉眼🤪 幾夠厚身,唔會太肥而且肉味香濃,加上醬汁食撈飯好正😀.仲叫多左份雞翼配薯條🍟 雞翼juicy又香口,薯條係粗薯而且仲帶住少少皮,口感豐富👍🏻.加10蚊可以叫特飲所以叫左雜苺沙冰,酸酸甜甜好開胃🤩🤩#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西#香港美食

叫左一份咖哩雞扒漢堡包🥰
個包好多芝麻,連底層都有!
所以咬口十足🥳雞扒大大件,仲有惹味咖哩汁係好豐富的👏🏻
跟左份沙律又可以light d😍

另外叫左個石燒肉眼🤪
幾夠厚身,唔會太肥而且肉味香濃,加上醬汁食撈飯好正😀

仲叫多左份雞翼配薯條🍟
加10蚊可以叫特飲所以叫左雜苺沙冰,酸酸甜甜好開胃🤩🤩