2021-07-29 248 浏览
呢間越南餐廳食物質素一向唔錯,每碗粉份量足夠架。安格斯牛肉🐂湯河粉,牛肉好味,唔會韌,食到舔舔脷,俾個like 👍🏻👍🏻越南火車頭🚆河粉,my favourite 🥰,一碗河粉有齊幾種滋味,有扎肉、生牛肉、牛𦟌、肉丸,蘿蔔,啱晒我口味hahaha。2碗湯河粉湯底味道啱啱好呀😁不過湯就略嫌少左d啦,下次希望可以多番啲湯啦。😃另外,可能因為外賣關係,d河粉好’淋‘,好碎。都係堂食好味啲。香茅雞翼撈檬無得輸,保持水準。雞翼🐔金黃色,皮脆,肉還可以,檬粉有口感😋。
呢間越南餐廳食物質素一向唔錯,每碗粉份量足夠架。

2021-07-28
外卖自取
2021-07-28 177 浏览
鐵板美國西冷牛扒$82呢塊牛扒呢真係很失望, 味道一般, 材料更加一般,師傅手勢煎得過熟, 搞到塊牛扒非常之鞋, 食落勁多渣, 塊牛扒又冇乜肉味 ,同某大xx 餐廳的連鎖店比,味道還差少少,,價錢差20多紋,大xx連鎖店還包嘢飲添, 所以呢,呢個呢間餐廳嘅 美國鐵板牛扒餐呢,就頗貴一杯凍奶茶$14蚊, 凍奶茶好飲, 香滑得嚟又有茶味 順化牛爽腩河粉$54紋,好味因為屋企住得近呀, 好常食呢間嘢, 但試過咁多次, 覺得叫佢嗰個 安格斯 /生熟牛肉河粉 + 凍奶茶 就實冇錯,味道okay
鐵板美國西冷牛扒$82

一杯凍奶茶$14蚊, 凍奶茶好飲, 香滑得嚟又有茶味

順化牛爽腩河粉$54紋,好味

近所以冇乜得揀焗住要尼食,但啲員工態度次次都係咁差,今日係特別差,咪上尼介紹下比大家囉。首先啦,次次叫野飲少冰都冇做到,今日我真係頂佢唔順,叫個姐姐尼,問佢,呢個係少冰?佢仲可以同我講係呀少冰囉。佢話你仲係覺得多冰嘛?比個碗你自己不囉。我叫少冰係唔想要咁凍,5分鐘後我先不走啲冰都得番1/3杯,咁我寧願佢出餐個時唔好咁滿好過🙂我要比差評要寫夠200字,咁所以講埋野食囉。湯底味道唔得,舊豬扒肥夾咸,叫米粉又變河粉,叫番個個少冰呀姐尼又望到都唔騷你。你都得架喇🤓再等啦,原來係冇米粉喎,原來咁就可以求求其其出左個餐就算架喇,又長見識。成間餐廳啲呀姐都夠晒特別夠晒性格架啦公司見到既就教育下啦做客既,想見識多啲咪尼囉

我要比差評要寫夠200字,咁所以講埋野食囉。

成間餐廳啲呀姐都夠晒特別夠晒性格架啦
公司見到既就教育下啦
做客既,想見識多啲咪尼囉
特多冰既少冰喎
2021-07-05
  • 少冰野飲喎  西利呀
2021-06-27 148 浏览
1- 安格斯牛肉河粉 $54 加特飲 芒果沙冰$19安格斯牛肉有牛肉味, 同牛肉都頗厚,好有口感, 湯底都幾好飲冇乜味精, 跟嗰杯芒果沙冰,芒果味都好濃郁, 整體嚟講,很不錯2- 順化香茅雞翼河粉 $52 加凍奶茶$3香茅雞翼味道麻麻, 又乾又柴又冇乜味道,, 驚喜係杯凍奶茶很好飲, 好滑好有茶味同啲奶呢, 配合得天衣無縫呀收據係順化牛爽腩湯河粉, 臨時改咗安格斯牛肉河粉, 價錢是一樣的呢間餐廳呢,本小妹會再幫襯hohohohoho
1- 安格斯牛肉河粉 $54 加特飲 芒果沙冰$19

2- 順化香茅雞翼河粉 $52 加凍奶茶$3
香茅雞翼味道麻麻, 又乾又柴又冇乜味道

呢間餐廳呢,本小妹會再幫襯hohohohoho
2021-06-05 306 浏览
最近去多咗油塘,每次經過都想入去試,這兩次用餐也是早餐,感覺是茶餐廳的價錢,西餐廳既質素和服務,早餐很多選擇既有經典既茶餐廳早餐,又有今日早餐和越色早餐,第一次先試試經典既沙哆牛肉麵,牛肉份量多但麵質就麻麻哋,茶餐廳好味好多。第二次就試佢哋既今日早餐—芝士流心雞蛋煙肉吐士多,聽個名都已很心動,等了10分鐘出現眼前,這次就有驚喜因為多士有越式的沙律🥗伴碟,令人胃口大開,多士脆芝士味濃,切下去果然係流心,感覺好滿足好豐富,下次想試它們的越式飽和午餐呢😋👍環境開揚因為商場在地下用的是天然光,坐得舒服😌還有海境,CP值高值得一去😁留意餐廳還可電子下單和付款,食完就走得架啦!這個很方便啊👍
沙哆牛麵
2021-06-05
$44 (早餐)
  • 煙肉芝士流心蛋多士
果時夜晚好晏 又見好多餐廳已經無開 跟住見到啲間幾把就去試下 環境都幾舒服 同埋個老闆娘好nice 入到都同我地打招呼 同埋簡單介紹下 成個感覺都舒服-🧏🏻‍♀️溫馨提示:佢係越南野食再加西底野 有興趣可以試下 東南亞吾岩試下西式野又得😂-▪️ 愛心太軟伴雪糕 $42▪️ 凍忌廉曲奇朱古力 $34▪️ 竹炭牛奶拿鐵(熱)$34#愛心太軟伴雪糕上枱時望落偏細,心太軟吾係平時挺身果種,好似蛋糕嘅感覺,食落去出面係特別略脆嘅,但都有少少流心,同朱古力味都重,雪糕就好硬,我最驚心太軟配嘅雪糕好硬,食落去好吾方便。#凍忌廉曲奇朱古力本身以為係Oreo嘅曲奇,原來係真係朱古力曲奇🍪,飲落去味係出嘅,不過我覺得曲奇做野飲,會好多碎碎飲落去好似粉嘅感覺,不過都幾新奇未試過。#竹炭牛奶拿鐵咖啡味吾重,亦都普遍竹炭粉調味,不過飲落去就吾太夾,味道上爭少少,啲間野好多都口感同味道係幾新奇😂—————————————-————————-—————-📍Location 油塘高超道38號大本型地下G28號舖.𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻
▪️ 愛心太軟伴雪糕 $42

#竹炭牛奶拿鐵
—————————————-————————-—————-
📍Location
油塘高超道38號大本型地下G28號舖
餐廳主打越南食品,有飯、麵、Pizza🍕、小食、沙律🥗,好多選擇,總有一款啱你食,仲有甜品🍨同特色飲品。民生區餐廳,收價公道,味道亦不錯,客人絡繹不絕。手機點餐📱係現代化嘅大趨勢,操作簡單。順化牛爽腩🐂湯河粉 $54份量好大,牛爽腩舊舊都好大件,未至於好淋,不過都唔會靭。河粉粗幼不一,滑流爽口。湯底有九層塔香味,但有落味精,食完要追水飲。泰妃雞飯🐣 $65即係海南雞飯,有成¼隻大雞份量咁多,滑嫩啖啖肉。黃薑飯味道唔太突出,但都軟熟。安南炸春卷 $18網狀炸皮又厚又實,紅蘿蔔等素餡料,較為淡味。

手機點餐📱係現代化嘅大趨勢,操作簡單。

順化牛爽腩🐂湯河粉 $54

泰妃雞飯🐣 $65

安南炸春卷 $18
網狀炸皮又厚又實,紅蘿蔔等素餡料,較為淡味。

油塘大本營呢間越式菜 開業初期一直keep到高質水準☺️隔咗一段時間再返黎食 雖然服務和品質都係下降左 不過食物仍然保持到正常水準👍🏻如果想飲特飲🍹例如珍珠奶茶或者芝芒芝芝 揀選某部份越式湯粉或撈檬 就可以享用正價六折轉飲餐牌上其他特飲👏🏻🍅蕃茄濃湯湯味夠濃牛筋條有口感 唔會韌芝芒芝芝🍹係有芒果+芝士+茉莉花茶🍹芝士奶蓋好味 正價六折後$24好抵飲炸蝦餅厚身爽口彈牙店內也有多款甜品 但係每一次都太匆忙 所以未試過 下次再有機會一定會試吓.
越式特濃蕃茄牛筋條河粉(細)

🍅蕃茄濃湯湯味夠濃

午餐
芝芒芝芝
炸蝦餅(2件)
2021-01-11 458 浏览
今日想食越南野,就外賣order咗三款。🙂安格斯牛肉湯河粉,牛肉有點硬,真的有點失望喔😞,湯味道還可以可以嘅。香茅豬扒撈檬,味道尚算不錯,不妨試試啦😆軟殼蟹🦀漢堡薯條🍟,外表黑漆漆,但估唔到有驚喜呀🥰🥰🥰好食到舔舔脷。漢堡脆脆地,有口感,蟹都好味。另外最驚嘅嘢係,送咗一個沙律俾我哋。真係窩心啦。🤩🤩
今日想食越南野,就外賣order咗三款。🙂

香茅豬扒撈檬,味道尚算不錯,不妨試試啦😆

2021-01-06
20 分钟 (外卖送餐)
2020-11-28 326 浏览
晚上看過電映,趕至油塘大本營,便到此餐廳進餐。但發覺人客少咗,但食物質素以至服務都下降。食物方面,叫左香茅豬扒飯,上檯是眼見為黃羌飯,但入口淡而無味,慶幸豬扒香茅味尚可,但肉質較乾,因為炸得過龍了。接住是芋香鮮草芋圓,熱的,甜度適中,芋頭較少,芋圓卻有湯圓大,甚有驚喜,只是芋香味不足。
2020-10-28 349 浏览
香茅豬頸肉撈檬 Cold Vermicelli with Lemongrass Pork Neck- 撈檬超級大份,撈檬嘅醬汁酸得嚟,又有少少甜味,甜甜辣辣,好開胃- 香茅豬頸肉整得幾好食,入味得嚟又唔會太鹹,同埋食落都幾有口感越式火車頭河粉 Chao Chao Noodle in Soup- 一上檯就香氣撲鼻,好吸引- 湯底香濃,份量好十足,兩個人食都夠- 火車頭河粉配料好豐富,有雞絲、肉丸、扎肉,一個河粉就可以試齊咁多嘢,好滿足👍🏻
香茅豬頸肉撈檬

越式火車頭河粉
Chao Chao Noodle in Soup
- 一上檯就香氣撲鼻,好吸引
- 湯底香濃,份量好十足,兩個人食都夠
2020-10-20
2020-07-16 428 浏览
次次黎食都覺得呢間店個女經理和收銀姐姐好唔掂,個女經理好無禮貌,基本服務態度都無,成日呼喝客人,同佢講打錯單號唔系713系點712請改返,佢竟然大大聲喝我【點知咩單號,你快d去睇餐牌講返食物全名先改】,你間cafe設order code做咩?咁簡單都錯,咁簡單都唔記得。食親都一肚火,但大本型最正既環境又系呢間,真無奈。叫服務員唔該俾張紙巾,佢去櫃檯指住,紙巾系到你自己攞,真系俾佢吹脹,行到去指下就算,攞俾客人都唔得,無奈。一邊食,一邊仲要聽個收銀同女經理單打,話系我講錯單號,就算系我講錯未出食物前我即講返你地知,你地駛唔駛俾咁多說話客人聽,今時今日咁既服務。。。快關閉吧
2020-07-16
2020-07-05 344 浏览
係依間野初初進駐大本營嘅時候食過一次,果次食完之後真係覺得,冇得返轉頭。今日唔知做咩戚起條根走去食。點知進步咗好多,可能初初去食嘅時候佢係試業階段啦。叫咗兩個主菜然後加兩個小食,我就食咗個吐司,老公就食咗個扎肉雞絲撈檬。鮮草莓法式花樣吐司。嘩,相機食先,3件吐司🍞,外脆內軟,好香蛋味,加少少蜜糖落去成個味道又提升咗。而另一杯係鮮草莓片配雲呢拿雪糕,下層係粟米片,從來冇諗過原來係咁夾,另配一勺草莓醬汁,需要時可加安南炸春卷。熱辣辣,脆卜卜,味道唔淡,咸味夠,不過我鍾意酸酸地,所以點的撈檬汁又好好味越式酸辣鳳爪。鳳爪爽口,個人認為酸味同咸味唔夠,偏辣多
。今日唔知做咩戚起條根走去食
。點知進步咗好多,可能初初去食嘅時候佢係試業階段啦。

,另配一勺草莓醬汁,需要時可加

越式酸辣鳳爪。鳳爪爽口,個人認為酸味同咸味唔夠,偏辣多

2020-06-25 345 浏览
好耐無嚟過油塘,食店都好新鮮,唔係平時商場的連鎖店結果揀食越南河粉,伏極有限🤪店員都細心,見到有小朋友,俾張梳化位我哋坐一人一個牛肉河,都幾大碗,唔係好食得曬🙈仲點咗個米紙卷,見到真係嘩一聲!估唔到食越南粉都有芝士奶蓋飲,味道都唔錯👍🏻👍🏻
好耐無嚟過油塘,食店都好新鮮,唔係平時商場的連鎖店
結果揀食越南河粉,伏極有限🤪
店員都細心,見到有小朋友,俾張梳化位我哋坐
一人一個牛肉河,都幾大碗,唔係好食得曬🙈

仲點咗個米紙卷,見到真係嘩一聲!

估唔到食越南粉都有芝士奶蓋飲,味道都唔錯👍🏻👍🏻
2020-05-24 290 浏览
一睇個餐牌已經知出事成個menu四不像咁,西有漢堡,意粉,pizza,台式、港式、諗到就有。野飲嚟講,滴漏咖啡完全無嗰種苦同甜嘅味,淡過水喉水。河粉就一般,未去到好誇張。
一睇個餐牌已經知出事
野飲嚟講,滴漏咖啡完全無嗰種苦同甜嘅味,淡過水喉水。
河粉就一般,未去到好誇張。