2016-06-16
今日難得老細有事,跟住有得放早,就緊係同同事去間環境唔錯又坐得耐嘅地方食下野喇,所以我地一放工就係公司附近周圍搵下有咩地方可以落腳,之後行左無幾耐,就見到呢間餐廳裝修比較靚,同事都好似幾有興趣,所以就決定試下呢間野,一入到去店員好貼心咁帶我地入坐,仲好耐心咁為我地餐廳嘅食物。德國黑椒蜜糖豬手平時都比較少係午餐食豬手,一黎比較麻煩,二黎怕整污污糟自己件衫。但餐廳呢個豬手配薯條真係好貼心,因為餐廳為令食客食豬手更加方便,餐廳為客人將豬手起肉配以少量再沙律和主食(飯,意粉或薯條)。單從份量來說,碟內裡的豬手份量唔少,認真夠晒抵食架。而且豬手入口唔會乾水之餘又夠熱,所以一啲都唔馬虎架。唯一有點美中不足的是薯條就可能因為不是即炸的,有點涼了,但入口時依然係脆身的。芝士燒牛肉牛角包配雜果薯仔沙律牛角包內裡非常香脆,雖然經其他處理但仍無失去本身嘅口感,另外餐廳真係用左足料嘅芝士去整呢個芝士燒牛肉牛角包,因為啲芝士真係多到漏左出黎架。另外牛肉入口唔會太薄,亦唔整得好粗糙。不過成個芝士燒牛肉牛角包每樣食材都配合得好好,芝士嘅香濃配上牛肉和香脆嘅牛角包真係非常香口。除此之外,見到芝士漏出黎個感覺都真係幾吸
德國黑椒蜜糖豬手
德國黑椒蜜糖豬手
芝士燒牛肉牛角包配雜果薯仔沙律
芝士燒牛肉牛角包配雜果薯仔沙律
泰國原隻小椰皇蒟蒻
泰國原隻小椰皇蒟蒻
呢度嘅小椰皇蒟蒻真係超冰凍,小椰皇蒟蒻係用椰子肉包著蒟蒻,椰子肉都算清甜,而蒟蒻份量亦唔小仲唔會太甜,入口啖啖冰涼。我同同事叫左個一齊SHARE,係而家呢個炎炎嘅夏日,真係超級消暑。
蘋果益力多
最後食完野緊係要喝番杯野喇,餐廳嘅野喝都係好令人驚喜架,因為餐廳唔小嘅喝品選擇都係即叫即整架,好似我呢杯蘋果益力多,餐廳調得岩岩好,唔會太甜嘅同時又夠解渴,為呢餐飯畫上個令人滿意嘅句號。
臨走前聽到店員講餐廳有海南雞飯日日都賣斷市,我地今日太遲去餐廳所以未食到,下次有機會都要再黎試下先得。