2018-04-28
公司就係荔枝角喺附近,經常都見到呢一間藍色嘅小屋,裏面有好多特色嘅嘢食,以西式為主。我貪佢格局夠舒服,同可以坐得耐,又有大枱同Sofa,所以同同事食飯都會揀呢度。每日通常有午餐精選,去到下午茶時間就會減$10,呢度嘅職員仲好誠實,會話俾我聽今日邊樣特別好食,邊樣唔好揀。因為今日星期五,我哋就叫咗個鰻魚大碗飯紅香煎豬扒配黑椒汁。佢哋嘅餸菜出名夠晒大份,我同同事都要分啲嚟食先食得晒!剩係見過鰻魚飯條鰻魚大過晒成碟飯,配上好香嘅鰻魚汁在喺面頭擺上紫菜條,旁邊仲有一些雜菜和紫薑做陪襯,夠晒風味!以咁嘅價格,同有咁嘅質素已經係贏晒成條街。仲有個香煎豬扒黑椒汁,真係即叫即煎即整,嚟到嘅時候熱辣辣,配埋白飯自己鍾意可以調校汁既多少,佢都比較厚身,而且好多汁,肉汁好豐富呢!另外我哋叫咗兩壺花果茶系列,我哋兩個都鍾意飲熱飲,平時佢哋有熱情果、荔枝、芒果同埋蜜桃。款款都好Fruity,清新撲鼻,味道不錯。