今日同朋友去左中環新開英倫風Cafè嘆啡☕️& lunch😋 Cafè有落地玻璃,陽光透入嚟好舒服。設計簡約得嚟又有打卡位📸今次lunch我地叫左🍗葡式辛辣醬棒棒雞,個醬汁少少辣辣地好惹味,同埋雞肉好juicy🤤 之後再叫左個老闆娘推介嘅培根卡邦尼扁意粉🍝 意粉奶油味好香濃,而且意粉超掛汁,好好味👍🏼😋我地叫左2杯啡 Americano & Espresso Macchiato,呢度夜晚係會變左一間bar😍 二、三、四、日,7:00pm後有 free drink同Live jazz🎶 星期五就$300位呢度環境同氣氛都好好,推介大家要嚟試下! 下次我會夜晚去聽下歌、飲下野,好chill!

2024-08-08 41 浏览
前幾晚同老公經開中環大館隔離蘇豪區聽到柔和 live Jazz,原來由一間特色西式小酒館 cheek to cheek 傳出嚟🎶店內環境充滿英倫風格有現場live Jazz jamming 🎶🎶仲有Open Mic,歡迎隨時入嚟合奏,坐喺餐廳度食嘢非常relax我哋叫咗兩個主菜同兩杯Special Cocktail✨Peri Peri Chicken Lollipop 葡式辛辣醬棒棒雞 $168餐廳好細心將單骨雞翼反轉推出啲肉出嚟方便食用,啖啖肉,外皮爽脆,雞肉鮮嫩,配上葡式辣椒醬,惹味醒胃😋✨蕃茄醬野菌意大利麵 $168完全啱晒素食嘅朋友,濃郁蕃茄味,酸酸甜甜菌香撲鼻,口感爽口記得要飲Special Cocktail ,Peter Pan同Day & Night ,賣相靚打卡之外,易入口,帶少少甜酸!
前幾晚同老公經開中環大館隔離蘇豪區

店內環境充滿英倫風格

我哋叫咗兩個主菜同兩杯Special Cocktail

✨蕃茄醬野菌意大利麵 $168
完全啱晒素食嘅朋友,濃郁蕃茄味,酸酸甜甜
菌香撲鼻,口感爽口

📍中環 - 【 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒌 𝒕𝒐 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒌 】中環蘇豪奧卑利街17號地舖⁡中環lunch食咩好?🤔 有日周圍行行吓,竟然俾我發現到呢間位於「大館」旁邊嘅日啡晚酒Cafe 『𝐶ℎ𝑒𝑒𝑘 𝑡𝑜 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑘 』 ✨外表係一間歐式白色小屋,返咗一朝早工,一行入去,聽到播放住節奏輕鬆嘅爵士音樂,環境優雅舒適,好Chill好放鬆💕有種忙裏偷閑嘅舒適感🥰而且嘢食仲相當有水準💛⁡🌙而且原來每晚7:30,呢間餐廳仲會搖身一變,變成充滿浪漫氣氛嘅酒吧🍷🥃🍸不時會有Live Jazz表演🎷🎶 等我得閒放工都要再嚟chill吓先得😏😍⁡ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋⁡🍝培根卡邦尼扁意粉 $168Linguine Carbonara w/ Smoked Bacon意粉彈牙,濃郁嘅奶油醬汁,與一絲絲芝士🧀煙肉🥓吞拿魚完美融合,完全唔會覺得膩滯🤤⁡🍗葡式辛辣醬棒棒鷄 $168Peri-Peri Chicken Lollipop好有驚喜😍雞肉外脆內軟,食落啖啖肉,辣辣地,香口惹味😋⁡+$30 for any Drinks under $55☕️鮮奶咖啡 Latte $55☕️泡沫咖啡 Cappuccino $5
📍中環 - 【 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒌 𝒕𝒐 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒌 】

等我得閒放工都要再嚟chill吓先得😏😍

ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋

🍝培根卡邦尼扁意粉 $168

🍗葡式辛辣醬棒棒鷄 $168
Peri-Peri Chicken Lollipop
好有驚喜😍雞肉外脆內軟,食落啖啖肉,辣辣地,香口惹味😋
葡式辛辣醬棒棒鷄

+$30 for any Drinks under $55
☕️鮮奶咖啡 Latte $55
☕️泡沫咖啡 Cappuccino $55

@cheektocheek_soho
2024-07-26
葡式辛辣醬棒棒鷄
2024-08-07 53 浏览
⭐️平日間唔時我都會想搵間Cafe做嘢,中環呢間英倫風嘅Cafe座位舒適,位置就喺正大館對面,經過行人天橋上好方便,落地大玻璃的設計採光超靚🙌🏼喺呢度飲嘢完全感受到外國嗰種坐喺窗邊、悠閒過活嘅感覺🤣店員推介我哋試吓招牌嘅葡式辛辣棒棒雞同埋卡邦尼,棒棒雞煮緊嘅時候已經聞到香味,醃好嘅雞皮配上超多汁嘅雞肉真係好正💦唔會太辣,但係又好香口,而且仲有六件咁多添。卡邦尼意粉有超多芝士同醬汁,兩塊煙燻煙肉超脆口,配埋卡邦尼食啱啱好,而且份量都唔少,男仔嚟食都唔會唔夠☀️約埋朋友過嚟打卡飲杯嘢啦😆
2024-08-05 55 浏览
嘩😍,最近發現一間超漂亮的𝐉𝐚𝐳𝐳餐廳呀😍!! 🎶𝐂𝐇𝐄𝐄𝐊 𝐓𝐎 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐊 在中環大館附近,地方不大,但裝潢超漂亮呀~復古設計,每個角落都好適合打卡拍照呀。餐廳擁有落地大玻璃,空間感十足,環境好舒服呢😆。逢星期五六日會請樂隊表演,只電$𝟑𝟎𝟎就可以聽歌兼有杯免費飲品啦~而其他日子都有歌聽,但完全免費呀。【 煙肉卡邦尼意粉🍝$𝟏𝟔𝟖 】卡邦尼好𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲呀,有忌廉香,質感又濃郁濃稠。意粉彈牙,好惹味呢~【 𝐏𝐄𝐀𝐂𝐇、𝐌𝐈𝐍𝐓、𝐘𝐔𝐙𝐈 𝐓𝐎𝐍𝐈𝐂🍸$𝟗𝟖 】聽歌當然要喝杯酒,店員推介的𝐏𝐄𝐀𝐂𝐇、𝐌𝐈𝐍𝐓、𝐘𝐔𝐙𝐈 𝐓𝐎𝐍𝐈𝐂🍸,可選無酒精的Cocktail版本。果香十足,微酸微甜,女生必愛呢~•

【 煙肉卡邦尼意粉🍝$𝟏𝟔𝟖 】

【 𝐏𝐄𝐀𝐂𝐇、𝐌𝐈𝐍𝐓、𝐘𝐔𝐙𝐈 𝐓𝐎𝐍𝐈𝐂🍸$𝟗𝟖 】

2𝒞 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓀 𝒯𝑜 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓀「享受輕鬆音樂時刻🎼🎹」中午時候是一間舒適咖啡館,夜晚搖身一變變成爵士酒吧,提供多款酒類同西餐,輕鬆愜意的氛圍,吸引咗一班需要ℋ𝒶𝓅𝓅𝓎 𝒽𝑜𝓊𝓇的朋友仔,ℒ𝑒𝓉'𝓈 𝑒𝓃𝒿𝑜𝓎!𝓜𝓪𝓲𝓷𝓼🌶️🐓Peri Peri Chicken Lollipop $168葡式辛辣醬棒棒雞(Peri-Peri 醬腌製嫩雞,搭配沙拉)呢度招有特色的菜色,雞槌的形狀的棒棒雞先經過香料醃製,雞肉保持鮮嫩,肉質juicy ,外皮微辣帶中東烤雞的特色,辣粉超惹味,辣度可以接受,一口接一口食得超級滋味!另外仲配搭沙律🥗,以黑醋調味,整體感覺更淸新。🤍🍝Creamy Linguine Carbonara w/ Smoked Bacon $168培根卡邦尼扁意粉(扁麵條和煙燻培根,配上卡邦尼醬,飾以脆皮乾帕爾馬火腿)本身我就是Carbonara 的fans,呢度嘅意粉軟硬適中,卡邦尼醬不會過鹹,面頭有大量芝士碎碎,香氣超級豐富,Parma Ham 非常香脆,不會因為醬汁而變得軟淋淋,仲有煙燻培根,所有東西完美混合,yummy ! 𝓢𝓹𝓮𝓬𝓲𝓪𝓵 𝓬𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵 💚 ✨Peter Pa
2𝒞 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓀 𝒯𝑜 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓀
「享受輕鬆音樂時刻🎼🎹」

𝓜𝓪𝓲𝓷𝓼
葡式辛辣醬棒棒雞
(Peri-Peri 醬腌製嫩雞,搭配沙拉)

另外仲配搭沙律🥗,以黑醋調味,整體感覺更淸新。

培根卡邦尼扁意粉

(扁麵條和煙燻培根,配上卡邦尼醬,飾以脆皮乾帕爾馬火腿)

𝓢𝓹𝓮𝓬𝓲𝓪𝓵 𝓬𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵
💚 ✨Peter Pan $128
💛顏色超美,以檸檬黃色為主色,上面有檸檬片作為裝飾,仲有橙色🧡🧡點綴,味道方面充滿橘子香,非常容易入口,蛋白加添綿綿口感,感覺好似Peter Pan一樣咁輕盈,喜歡果香風的朋友會喜歡,推薦!

𝓜𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵
🍑Peachy Refresher $98
Peach, Mint, Yuzu Tonic
如果不想喝酒,呢一個桃味梳打係一個好好嘅選擇,充滿蜜桃🍑香氣,仲加咗薄荷葉,味道好清新!

🎼本身以欣賞音樂為主,無想過食物飲品質素都好高,絕對帶來驚喜,晚間的live band 水準都好高,好適合同朋友聚會or 情侶約會。

🎤逢星期234 & 日(Sun)
🎹The CUHK Jazz Collective is hosting jamming and open mic sessions.
響起輕鬆爵士音樂,有時客人都可以一齊夾band!

🎫逢星期5 (Fri) & 六 (Sat)
Formal performances 正式表演
($300 includes 1 drink)

🎹Cheek to Cheek (中環)
📍中環蘇豪奧卑利街17號地舖
(Closed on Monday)

#CUHKJazzCollective #JamSession #OpenMicNight #LiveMusic #jazzlovers #hkjazz #hklivejazz #timeformusic #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodie #cheektocheek #hkfood#香港 #香港美食 #美食推薦#美食日記#中環#中環美食 #中環酒吧#中環lunch #中環 #central #centralsoho #soho
2024-08-02 55 浏览
於中環嘅橫街窄巷,處處都可能有浪漫嘅驚喜💓,位於蘇豪區大館隔離嘅cheek to cheek西式小酒館經常都有Jazz live 表演,喜歡嘅朋友一定唔可以錯過🎶環境:8.5/10餐廳裝修睇到老闆嘅品味,用唔同嘅裝飾物帶出淡淡嘅歐陸風味🥰dating or girls night都不失為一個好地方📸食物:8/10Peri Peri Chicken Lollipop $168‼️重點推介‼️作配菜小食都相當合適,雞肉相當嫩滑juicy,調味得宜,相當出色👍🏿Wild Mushroom and Ravioli in Tomato Sauce $168今次轉咗做意粉,效果同樣出色,麵身掛汁,配合菇類🍄‍🟫增加口感,仲有芝士🧀鋪面,超級惹味🤤 Peter Pan $128浪漫嘅環境要加返少少酒精先有氣氛🥰賣相igable 📸,以Gin, kalamansi, lemon, egg white, Ginger beer組成,入口唔濃酒味,帶少少甜酸,表面泡泡令入口感覺更細滑😊Day & Night $128由apple purée 同Prosecco 組成,呢個match就知好飲🤣賣相可愛,味道帶甜

環境:8.5/10

食物:8/10

Peter Pan $128
浪漫嘅環境要加返少少酒精先有氣氛🥰

Day & Night $128
由apple purée 同Prosecco 組成,呢個match就知好飲🤣賣相可愛,味道帶甜💕

💰性價比:7/10
人均3xx左右,雖然食物看似簡單,醉翁之意不在酒😘整個環境同配套幫佢加💯星期五六仲有特別live jazz show,每人$300可以聽歌之餘仲送一杯house wine 🍷 可以慢慢坐慢慢chill🎶

cheek to cheek
Peter Pan
Day & Night
2024-07-28
Peter Pan
Day & Night
2024-08-02 45 浏览
中環SOHO西式酒吧cheek to cheek,平時經過呢度都唔覺有呢間餐廳,原來最近先開既,就係好有藝術氣息嘅大管旁邊,環境浪漫帶有優雅氣息,有一種英倫風,夜晚仲有jazz live音樂表演以酒會友,燈光昏暗有一種愉悅感岩哂情侶拍拖嘅好地方!老闆娘親自落場推介酒吧最拿手既主菜👍🏻多謝邀請試食Creamy Linguine Canbonara w/ Smoked Bacon:$168食過咁多間餐廳最高質呢個培根卡邦尼意粉,未食過咁好食,濃厚醬汁配搭芝士溶晒落去啲意粉度食落口感一流,整體香味更豐富,而意粉軟硬度恰到好處,蛋香十足,夠哂cream,打卡都好靚😃Peri-Peri Chicken Lollipop:$158呢個葡式辛辣醬棒棒雞鎚賣相仲好靚有驚喜,啖啖肉之餘仲整到好入味,仲食到有雞軟骨嘅爽口感,沙律菜就好新鮮,分量十足值得推薦!飲品就點咗荔枝梳打同埋青檸梳打,賣相都唔錯,味道清新!@cheektocheek_soho📍地址:Cheek to Cheek (中環)中環蘇豪奧卑利街17號地舖(All subject to 10% service charge)#cheektoch

飲品就點咗荔枝梳打同埋青檸梳打,賣相都唔錯,味道清新!

@cheektocheek_soho
📍地址:Cheek to Cheek (中環)
中環蘇豪奧卑利街17號地舖

#cheektocheek #中環美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店#香港打卡 #香港旅遊 #大館 #中環探店 #香港好去處 #香港餐廳 #中環餐廳 #香港好去處 #中環 #中環蘇豪 #香港食評 #香港酒吧 #香港食家 #香港吃貨 #sohohk #hksoho #hkbars
#hkbars #hkblogger #hkfoodie #hkkol #hkgirl
#taikwun #Ikfhk
係中環收工想揾地方chill下☺️同事帶我黎呢間cheek to cheek,佢哋嘅咖啡同埋傍晚開始嘅live Band都好正😊朝早就有咖啡飲,夜晚就有酒飲,早C晚A😏現代都市人生活態度😎夜晚7點後就有黎自中文大學嘅同學仔現場演奏jazz music,非常之放鬆、氣氛好好😌好啱happy hour黎、同埋閨蜜黎打卡傾計🥰*****🍗🐔葡式辛辣醬棒棒雞 $168我同同事叫左個棒棒雞,佢要等20分鐘不過definitely worth the wait!🤩佢嘅肉質好嫩好易咬,棒棒嘅size都好適合大家分住食~調味有少少辣好惹味架😋🍼☕️Latte $55我因為夜晚仲要做野所以叫左杯latte,佢嘅拉花都好靚☺️其他同事都叫cocktail都有讚無彈👍🏻*****

*****
🍗🐔葡式辛辣醬棒棒雞 $168

🍼☕️Latte $55

*****
2024-07-24
  • 葡式辛辣醬棒棒雞
2024-07-30 72 浏览
位於中環大館旁邊,望落係黑白外牆型格設計,內裏以木系為主嘅舒適感覺,餐牌以西餐為主,輕盈啲想食沙律有,另外想食意粉或飯飽肚啲都有,當然仲會有出名嘅咖啡,同埋梳打等等其他飲品可以選擇💁🏼‍♀️今次係午市時間去,揀咗兩款主食同埋兩款飲品🥗 煙煎雞肉和芒果牛油果沙律 💰$138賣相望落去係好唔錯,好colorful🥗沙律入面有雞肉、芒果、青瓜、車厘茄等等,另外面頭仲會有半個牛油果,口感好豐富,想食輕盈啲揀呢款唔錯,另外佢仲配咗三件蒜蓉多士,整得好香脆🍝 蒜油海鮮墨汁意粉 💰$188呢個意粉嘅海鮮材料有魷魚、大蝦同埋三文魚,份量都好夠,三文魚煎得好香脆,大蝦同魷魚都大件,意粉就係墨汁意粉,帶微微嘅辣,連埋蒜油香味,食落會更香更惹味❄️ 凍朱古力咖啡 💰$63iced Mocha既朱古力同咖啡嘅比例上,朱古力味會比較突出啲🍋 檸檬梳打 💰$55Lemonade用上新鮮檸檬,飲落去好清新舒服,可以幫助解膩

今次係午市時間去,揀咗兩款主食同埋兩款飲品
🥗 煙煎雞肉和芒果牛油果沙律 💰$138

🍝 蒜油海鮮墨汁意粉 💰$188

❄️ 凍朱古力咖啡 💰$63

🍋 檸檬梳打 💰$55
中環Soho實在是寶藏地‼️最近發現一家免費聽Live Jazz的小餐館白天是一間Cafe~晚上7:30就會關燈,搖身一變成為小酒館逢星期二/三/四/日 7:30pm就有免費Live Jazz到午夜~逢星期五/六就是要預定並收費的表演🎤‣ Peri-peri Chicken Lollipop ($168)雞鎚肉非常滑嫩~!超好吃的調味也剛剛好;中間還有不少新鮮的沙律菜‣ Creamy Linguine Carbonara w/ smoked Bacon ($168)意粉煮得很掛汁 如菜名煮的很creamy!而且熟度剛剛好,不會太軟/太硬火腿也挺香口的~‣ Lemonade ($55)夏日炎炎喝青檸梳打非常消暑解渴💨‣ Lychee Soda ($55)荔枝梳打很高質!用新鮮荔枝肉製成的與平時使用加工荔枝做出來的真的不一樣大推大推‼️💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟這個價錢還有Live Show實在太划算了食物質素很不錯,服務態度良好下班過來和朋友過來吃飯真的好chill!!💰Total: $490.6 ($245.3pax 已包括10%服務費)📍Cheek to Cheek|@cheekt
中環Soho實在是寶藏地‼️
最近發現一家免費聽Live Jazz的小餐館
白天是一間Cafe~
晚上7:30就會關燈,搖身一變成為小酒館
逢星期五/六就是要預定並收費的表演🎤

雞鎚肉非常滑嫩~!超好吃的
調味也剛剛好;中間還有不少新鮮的沙律菜

意粉煮得很掛汁 如菜名煮的很creamy!
而且熟度剛剛好,不會太軟/太硬
火腿也挺香口的~

‣ Lemonade ($55)
夏日炎炎喝青檸梳打
非常消暑解渴💨

‣ Lychee Soda ($55)
荔枝梳打很高質!
用新鮮荔枝肉製成的
與平時使用加工荔枝做出來的真的不一樣
大推大推‼️

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
這個價錢還有Live Show實在太划算了
食物質素很不錯,服務態度良好
下班過來和朋友過來吃飯真的好chill!!

📍Cheek to Cheek|@cheektocheek_soho
中環蘇豪奧卑利街17號地舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe #foodstep_bar
🚩更多同區餐廳 #foodstep_中環

⊂ 喜歡我的分享就收藏、點讚、關注吧❤️⊃
📣想看更多美食推介 ☞ Follow @ourfoodstephk_
2024-07-28 82 浏览
中環半山音樂咖啡店☕️在大館附近的日啡晚吧cafe餐廳,店舖雖然不大,但有空間感,晚上還沒有不同的Jazz音樂表演,相信晚上會更有氣氛 🥂▫️葡式辛辣醬棒棒雞($168) 第一次嘗試這種做法,應該用了不同的香料製作,其實不太辣,幾香口,油脂偏多,所以不會乾幾多汁▫️培根卡邦尼扁意粉($168) 完全不會覺得膩滯的卡邦尼,意粉亦很有口感▫️蘋果撻($48) 這個反倒有點失望,撻皮太軟腍▫️Matcha Latte($55) ▫️Espresso tonic ($68) 咖啡不錯啊!🤍感覺像家庭式經營,日頭飲咖啡吃brunch,夜晚就會搖身一變成西餐廳和音樂廳,適合小酌一杯放鬆一下🥂☺️
中環半山音樂咖啡店☕️

▫️蘋果撻($48) 這個反倒有點失望,撻皮太軟腍

▫️Matcha Latte($55)

▫️Espresso tonic ($68) 咖啡不錯啊!

2024-07-25 110 浏览
蘇豪有間超有氣氛嘅酒吧🥃,原來日間嘅佢係另一種感覺嘅cafe☕️!! 逢星期五六日晚呢度都會有Live Jazz,其他日子晚上都會有Live music Performance,好chill㗎🥰🍗葡式辛辣醬棒棒雞($168)棒棒雞好特別!用雞肉整成一個chicken lollipop,全部去晒骨啖啖肉😋 雞肉燒得外脆內嫩,加上惹味嘅辛辣醬,好適合同朋友chill住食💗一邊聽歌、摸摸酒杯底配上就啱晒喇!🍝蒜油海鮮墨汁意粉($188)墨汁意粉都好推薦🌟 除咗有墨魚之外,仲有鮮蝦🦐 加上蒜油真係好香!🧙 Peter Pan($128)Gin, Kalamansi, Lemon, Egg white, Ginger beerPeter Pan以gin為基底,檸檬清香易入口🍋🌕 Blue Moon($128)Vodka, Blue Curacao, Lemon juiceBlue Moon以Vodka為基底,一樣好清新,杯邊仲加上咗海鹽添🧂

🍗葡式辛辣醬棒棒雞($168)

🍝蒜油海鮮墨汁意粉($188)

🧙 Peter Pan($128)
Peter Pan以gin為基底,檸檬清香易入口🍋

🌕 Blue Moon($128)
🎺中環SOHO西式酒吧Cheek to Cheek,位於同樣瀰漫藝術氣息的大館旁邊。 餐廳設計雅緻富心思,氛圍優雅浪漫,適逢晚上的jazz live表演更添經典情懷📯🍗Peri-Peri chicken Lollipop(Hk$168):餐廳特色招牌菜,外皮沾滿獨特的醃製香料,微辣過癮,雞肉棒多肉鮮嫩juicy🍝Creamy Linguine carbonara w/ smoked bacon(Hk$168): 老闆娘推介的自家意粉,奶油蛋香濃郁,更有一絲絲半溶芝士與煙肉融合,令意粉creamy掛汁🧉Brownie Coffee Smoothie(Hk$80): 奶昔香滑微甜,唔會過膩,更有小件Brownie作伴碟🍹Lime Passion Fruit Smoothie (Hk$80): 原隻新鮮水果即製,沙冰口感酸香十足📍Cheek to Cheek中環蘇豪奧卑利街17號地舖(港鐵香港站 C 出口, 步行約10分鐘)(All subject to 10% service charge)

📍Cheek to Cheek
中環蘇豪奧卑利街17號地舖
(港鐵香港站 C 出口, 步行約10分鐘)

• Peri-Peri chicken Lollipop
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 中環蘇豪區有一間勁有vibe 又舒服嘅cafe 🧡 仲要係爵士樂歐式酒館咖啡店 。完全💯甜品餅乾都係自家製今次就食唔到佢哋嘅班蘭蛋糕,下次再嚟食啦 😌咁一出嚟到當然唔少得要叫杯咖啡,順便食少少野~ 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨Egg Benedict with Smoke Salmon沙律菜落嘅醋唔會過重,所以可以全部食得晒。整體egg Benedict都整得幾好😌✨ Coconut Espresso ☕️ 有時出邊飲嘅椰子咖啡會有啲唔夾,但係呢度呢一杯就冇呢個情況。調合得好 👍🏻ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Cheek to Cheek 📍 17 Old Bailey Street, Old Bailey St, Central◇◇◇◇◇◇◇◇◇

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

中環蘇豪區有一間勁有vibe 又舒服嘅cafe 🧡
仲要係爵士樂歐式酒館咖啡店 。
完全💯
甜品餅乾都係自家製
今次就食唔到佢哋嘅班蘭蛋糕,下次再嚟食啦 😌
咁一出嚟到當然唔少得要叫杯咖啡,順便食少少野~

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ Coconut Espresso ☕️