2022-04-14 102 浏览
CherCher (大角咀)大角咀櫸樹街88號奧柏.御峯2座1樓109-110室餐廳格局大,但地理位置不算方便。餐具有少許污漬,但食物質素尚算不錯。🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎠 Salted Rose Latte $56口感順滑 奶泡鹹香散發着香濃 玫瑰味🌹

CherCher (大角咀)
大角咀櫸樹街88號奧柏.御峯2座1樓109-110室

餐廳格局大,但地理位置不算方便。
餐具有少許污漬,但食物質素尚算不錯。

🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀

🎠 Salted Rose Latte $56

口感順滑 奶泡鹹香
散發着香濃 玫瑰味🌹
2022-04-10 111 浏览
雖然睇咗網上評價一般,不過愛打咭既我地唔理3721,一於去試一試😂🍴食物🍴1️⃣慢煮雞絲牛油果沙律(配流心蛋及柑橘果醋)$98: 雞胸肉質唔柴,可惜冇味,初哥都可以係屋企整到既feel🥲流心蛋外型像一隻白烚蛋,幸好切開都有少許流心效果,蔬菜都新鮮份量好多,但係整體味道比較普通!2️⃣ All day breakfast 煙肉蛋pancake $98:外表係唔錯,蛋同煙肉唔會有咩差,但pancake好失望🥲口感好硬,唔夠鬆軟,好似食麵粉咁……3️⃣松露焦糖燉蛋$78: 松露味好突出,蛋味濃郁香滑,最滿意係這個😊💥服務💥店員係有禮貌,特別讚係一位女店員都好有笑容,食物都唔需要等好耐。💥環境💥呢度地方空間好大,其實真係坐得幾舒服,同埋都好多打卡位,如果唔計食物來講,淨係想打卡是冇問題,但只係一次😂

🍴食物🍴

💥服務💥

💥環境💥
2022-04-08 73 浏览
𝘗𝘦𝘳𝘤𝘩𝘦𝘥 𝘰𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘉𝘢𝘳𝘰𝘲𝘶𝘦-𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦𝘥 𝘦𝘹𝘵𝘦𝘳𝘪𝘰𝘳 𝘩𝘪𝘥𝘥𝘦𝘯 𝘢𝘸𝘢𝘺 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘪𝘥𝘦𝘯𝘵𝘪𝘢𝘭 𝘩𝘰𝘰𝘥, 𝘪𝘵 𝘪𝘴 𝘢𝘥𝘰𝘳𝘯𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘣𝘭𝘶𝘴𝘩 𝘥𝘢𝘪𝘯𝘵𝘺 𝘵𝘰𝘶𝘤𝘩𝘦𝘴, 𝘫𝘶𝘴𝘵𝘭𝘺 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘨𝘳𝘢𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘤𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘢𝘯𝘥 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯 𝘦𝘭𝘦𝘨𝘢𝘯𝘤𝘦 𝘵𝘰 𝘪𝘵𝘴 𝘤𝘩𝘪𝘤 𝘤𝘩𝘢𝘳𝘢𝘤𝘵𝘦𝘳. 𝘜𝘱𝘰𝘯 𝘪𝘵𝘴 𝘦𝘹𝘵𝘦𝘯𝘴𝘪𝘷𝘦 𝘮𝘦𝘯𝘶𝘴, 𝘪𝘵 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘴 𝘶𝘱 𝘥𝘦𝘭𝘪𝘤𝘢𝘵𝘦 𝘱𝘭𝘢𝘵𝘦𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘣𝘪𝘵𝘦𝘴 𝘵𝘰 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘩𝘦𝘢𝘳𝘵𝘺 𝘣𝘳𝘦𝘸𝘴. 𝘋𝘪𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘢𝘭𝘧𝘳𝘦𝘴𝘤𝘰 𝘪𝘴 𝘢𝘭𝘴𝘰 𝘢𝘷𝘢𝘪𝘭𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘭𝘶𝘴𝘩 𝘱𝘢𝘵𝘪𝘰 𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘵𝘰 𝘳𝘦𝘭𝘪𝘴𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘳𝘦𝘦𝘻𝘺 𝘢𝘯𝘥 𝘩𝘺𝘨𝘨𝘦 𝘷𝘪𝘣𝘦𝘴!餐廳坐落在隱藏的住宅旁,有著巴洛克風格外觀,精緻的腮紅裝飾,將古典和現代優雅與其別緻的個性完美融合。 在其豐富的菜單上,餐廳提供精緻的盤子和甜食,以補充豐盛的咖啡。餐廳也提供露天用餐,享受微風和悠然的氛圍!

Mezzi Rigatoni with Dried & Fresh Tomatoes, Sausage Ragu
Linguine with Clams, Copiscum & Miso Nori Butter
Truffle Cream Brûlée with Seasonal Fruits
Earl Grey Hot Tea
Thyme Lime Soda
Lavender Lemonade
2022-01-31
等候时间
2 分钟 (堂食)
  • Mezzi Rigatoni with Dried & Fresh Tomatoes & Sausage Ragu
  • Linguine with Clams & Copiscum & Miso Nori Butter
  • Earl Grey Hot Tea
  • Thyme Lime Soda
  • Lavender Lemonade
2022-02-27 149 浏览
係大角咀既一間cafe😋 樓底好高, 白色為主,加再上落地大玻璃窗😍 有種唯美既感覺❤️ 因為最近疫情比較嚴重, 為左避開繁忙時間,好早就到店😎 所以無咩人😆 可以影到美美既相❤️ 同埋感受一個休閒既早上時光🥰Full English Breakfast 🍳 ($118)材料豐富😍 但做法比較簡單😆 入面有炒蘑菇、太陽蛋🍳 英式腸🍖 煙肉🥓 薯仔粒🥔 牛油果🥑 麥包🍞 同沙律菜🥗 唔會特別有驚喜😆 但整體質素正常😊雜莓蕃薯班戟🥞 ($78)擺盤都幾靚😍 幾可愛❤️ 好岩打卡🥰 蕃薯班戟係比較薄身個種🥞 因為用蕃薯粉做,口感較實淨但帶小小煙韌😋 加埋中間好多唔同既雜莓🍓🫐🍒 同埋cream一齊食😋 個人認為口感同味道都唔錯❤️Latte☕️ ($36)Latte既拉花好靚❤️ 應該係鳳凰黎😎 咖啡師都幾有心機🥰Darjeeling Tea🍵($38)Darjeeling Tea 既茶具都幾精緻🥰 但就有d細😆 倒到一杯半到就無😂 不過可以叫店員幫忙加返D熱水👍🏻

雜莓蕃薯班戟🥞 ($78)

Latte☕️ ($36)

Darjeeling Tea🍵($38)
$150 (早餐)
2022-02-25 106 浏览
老公book咗呢間餐廳同我慶祝生日🎂我地叫咗一份英式早餐同白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉🍝食物整得好靚,見都覺得好開心☺️加上味道都唔錯👍🏻不過份量就比較細份😂男士們會可能不夠飽😛
2022-01-29
庆祝纪念
生日
2022-02-22 607 浏览
✨只適合打卡✨.最近細妹同我慶祝生日🎂就去咗位於大角咀一間好打卡able嘅餐廳💕總結係餐廳比想像細間,打卡好靚,只係食物有待改善🙈.▫️Smoked Salmon Tartine with Homemade Charred Eggplant Labneh, Radish, Shallot, Fresh Herbs & Edible Flower; Drizzled With Olive Oil $98賣相幾靚,食落就還可以🙈感覺廚藝麻麻嘅我係屋企都整得到.▫️Linguine With Clams, Capiscum & Miso Nori Butter $148呢碟幾唔錯!意粉幾掛汁,而且幾creamy♥︎份量略少,兩個女仔share未必夠.▫️ Homemade Caramelized Banana Sweet Potato Pancake with Nutella & Thick Cream $78懷疑佢嘅pancake粉係現成超市買到個啲,再次覺得廚藝麻麻嘅我係屋企都整得到🙈.▫️Lavender Lemonade $48▫️Thyme Lime Soda $44兩杯飲品都超淡,但我本身唔
✨只適合打卡✨

賣相幾靚,食落就還可以🙈感覺廚藝麻麻嘅我係屋企都整得到

▫️Lavender Lemonade $48
▫️Thyme Lime Soda $44

兩杯飲品都超淡,但我本身唔好甜嘅飲品(朱古力除外)覺得唔錯
*Prices are subject to 10% service charge

等候时间
5 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
2022-02-03 131 浏览
前排見ig 洗晒版,非常ig-able 嘅cher cher,樓底高,拱型大窗嘅宮廷風設計已經俘虜唔少少女嘅心,周圍仲有一啲乾花擺設,grand得嚟又夠曬典雅,少女味十足。唔鍾意坐室內嘅,仲有一個戶外小花園,啱晒靚女們嘆返個花茶唞唞氣😌景就夠靚啦,但拱型窗梳化位得兩個,要坐最好book定位~試埋野食再講~𝙁𝙤𝙤𝙙🥑牛油果多士 $78同平時食開嗰啲唔同,唔係切開一片片牛油果,而係將牛油果蓉直接查喺多士上面,加多隻水煮蛋~正正常常冇咩驚喜~🫐雜莓蕃薯班戟 $78本身以為番薯同雜莓都係主角,一齊喺班戟上面,點知淨係見到雜莓,Jenny懷疑班戟係直頭用蕃薯整成,但又食唔出有蕃薯味,有啲吊詭~而且班戟比較薄同埋實淨,略略食到少少肉桂甜味,老實講真係唔算好食⋯新開業期間滿$200送多一份迷你甜品,Jenny 揀咗餐牌上嘅:🍌焦糖香蕉蕃薯班戟送嘅就比起原本會少一片班戟~咁班戟唔太好食就講左喇,原本諗住焦糖香蕉係一片長形香蕉,有焦糖脆脆係面,點知只係四小片香蕉,焦糖亦唔脆,caramelised 的過程未做得好充份,焦糖亦唔夠厚身𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🌸Blackberry elderflower icecre

𝙁𝙤𝙤𝙙
🥑牛油果多士 $78

🫐雜莓蕃薯班戟 $78

🍌焦糖香蕉蕃薯班戟

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🌸Blackberry elderflower icecream soda $48
望落唔知點解有種紅豆冰嘅感覺,雲呢拿雪糕配接骨木梳打,杯底有黑莓果漿,食到粒粒黑莓,足料都fresh

🍋Lavender lemonade $46
淡淡薰衣草味嘅檸檬汁,幾特別~但係個賣相係就咁插咗一支薰衣草喺杯面,Jenny影相嗰陣覺得未係最靚🤣

Overall影相係幾唔錯嘅,光線都好夠,但位置唔就腳,搵咗一陣先搵到,而且食物質素唔算高~大家都唔使好大期望🤣影返輯靚相都抵嘅~

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
窗邊粉紅色梳化
💎總評分:9.0/10-星期六想揾間坐得舒服嘅地方3個女仔傾下計,餐廳喺大角咀一個住宅商場入面,內外都係歐陸式設計⛲,小店主打少女客路,餐枱之間有足夠空間感覺,中午陽光透過落地玻璃曬入室內,自然光加上白色歐陸風裝修,撞埋粉紅色沙發,可以順便打個卡📸。Menu以輕食為主,無set lunch價錢中等。1️⃣ Smoked Salmon Toast $98賣相唔錯,三文魚嘅份量都算多,中間加入自家製茄子醬,老實講小編食唔出茄子味🙈,但係味道唔差,質感滑身,配toast食作為light lunch都算唔錯👌🏻。2️⃣ Full English Breakfast $118 因為呢日唔想食pasta,於是就叫左個full breakfast諗住咩都食下。一隻大碟嚟到立即俾隻太陽蛋吸引左🍳,伴隨嘅仲有bacon🥓、avocado🥑、 mash potato🥔、蘑菇🍄、腸仔、麵包,材料豐富但做法簡單,唔會難食但無特別驚喜,正常質素。3️⃣ Homemade Caramelised Banana Sweet Potato Pancake $78有別於souffle pancake,呢個厚度偏薄身,質感實淨,兩
💎總評分:9.0/10

1️⃣ Smoked Salmon Toast $98
Smoked Salmon Toast

Full English Breakfast

有別於souffle pancake,呢個厚度偏薄身,質感實淨,兩層之間夾住cream同香蕉片🍌。小編建議食嗰時先order,唔好放咁耐,因為cream好軟身,放耐少少就己經好似要溶咁,喜歡與否見人見志。香蕉片微微用焦糖燒過,配榛子醬本身就係個perfect combo,overall都ok😋。

4️⃣ Latte $36
飲品選擇唔少,餐廳賣點並非專業咖啡☕,不過可愛嘅拉花有加到分,咖啡味同奶泡嘅口感同味道都balance得唔錯。

整體嚟講,食物方便大多以簡單菜式為主,發揮空間有限,難以令人留下深刻印象,唔難食但有改善空間🙂。環境寧靜坐得舒服,當日太曬坐窗邊會有D熱☀️,粉紅色沙發可以打下卡,但係小編覺得無需千里迢迢嚟朝聖,勝在weekend坐足2個半鐘店員都無催趕之意,係個傾計好地方👯。

環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
题外话/补充资料: 🚗 附近有咪錶,強烈建議大家一係等個咪錶,一係泊入停車場,因為一餐飯嘅時間係咁收到走鬼APP報料,來自四面八方,小編亦中左招。
2022-01-08
2022-02-01 851 浏览
#pb食在大角咀在大角咀享受法式風情💕New Cafe Alert 🚨✨呢間位於大角咀嘅靚靚打卡Cafe係上年11月先開❤️ 佢位於私人住宅附近 周圍裝飾都充滿歐陸風情 打卡一流😍 店內環境以粉紅 + 白為主 採光度十足🥰 1點果陣去到太陽超曬 坐室內其實都幾熱🤣 店內唔算好大 座位之間都比較近 最打卡莫過於幾張粉紅色梳化位💕 想黎嘅話一定要打電話book位 因為佢都幾full🤪.食物選擇唔算多 主食只有1款沙律、All-day Breakfast、 4款意粉 價錢$98-$158不等🤪 另外仲有幾款甜品 價錢$78😋 定價都幾進取 但食物質素一般😐🔹英式早餐🥑入面有炒蘑菇、太陽蛋、英式腸、煙肉、薯仔粒、牛油果、麥包😋 材料普通 冇咩新意🤪 勝在都叫大大份😆🔹白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉🍝其實食完睇番個名先知原來係白酒巴馬臣芝士忌廉煮🤣 佢味道唔錯 有少少辣幾惹味 但係就食唔出係用芝士忌廉煮🤪 意粉份量適中 有幾隻蝦😋 $158定價偏高😐🔹焦糖香蕉蕃薯班戟🥞有三層焦糖香蕉 + 班戟😋 焦糖香蕉幾正 食唔停口😍 蕃薯班戟冇咩特別🤪🔹Blueberry Elderflower Ice Cre
#pb食在大角咀
在大角咀享受法式風情💕
New Cafe Alert 🚨✨

🔹英式早餐🥑

🔹白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉🍝

🔹焦糖香蕉蕃薯班戟🥞

🔹Blueberry Elderflower Ice Cream Soda🍧
推介❤️ 幾特別嘅味道😍 飲落幾清甜 唔會好漏👍🏻
🔹Peach & Orange Soda🍹
🔹Dirty☕
其餘兩杯飲品都係正常發揮🤪

整體✨ Cafe環境超靚 加上採光度十足 打卡一流🥰 食物定價略為進取 而且食物質素普通 唔太驚艷😐 去一次影下相就了 唔使再去🤪

CherCher
2022-01-30
Latte $0跟餐既拿鐵應該算係偏nutty? 唔太識飲咖啡既我淨係覺得好苦同冇奶香 連同行既朋友都話唔太好飲😭 不過幾欣賞佢哋既杯碟同埋精緻既拉花🤩Latte was nutty(?!), actually I just thought it’s bitter only😟 while the latte art was quite detailed, and appreciated to the appetising presentation of ☕️評分: 2/10🌟Blackberry Elderflower Ice Cream Soda +$10又一杯得個樣既飲品🧐 飲落黑莓既味道有啲假同埋偏甜😔 好彩係加埋雪糕令整體既味道正常返啲🍨 但都係唔推介大家試喇😕Another ig-able drink with the sugary taste🍹 Blackberry was fake but not sour yet, but the whole flavour was better with adding the ice cream🍨評分: 4/10🌟Creamy Wild
Latte $0
評分: 2/10🌟

評分: 4/10🌟

Creamy Wild Mushroom Black Truffle Rigatoni $62
黑松露忌廉野菌通粉都算creamy 不過黑松露味就唔夠濃郁 通粉都唔夠煙韌 食落偏硬身🥺 雖然餐廳環境唔錯 但食物質素仲有好大既進步空間喔😖
Rigatoni was quite creamy but not rich & al dente yet, with the wild mushroom was fairly acceptable👌🏻 Fancy environment was quite nice but still had a lot to improve in the food quality😶
評分: 5/10🌟

焦糖香蕉蕃薯班戟賣相ok (睇ig見到水準好似有啲飄忽 有啲好樣衰😂)配埋榛子醬同鮮忌廉平衡返個冇乜味又好乾既班戟🥲 即使焦糖香蕉好食都救唔到整體對佢既評價opps🤓
Pancake looked quite good but I thought I’m lucky only🥞(coz some pics in ig was awful😩) Sweet Potato Pancake was dry & bland🍠 Although the homemade caramelized banana was quite good🍌, and went better with the sweet Nutella & smooth thick cream😌 It was barely edible only🤢
評分: 3/10🌟
————————————————————————————
CherCher (大角咀)
2022-01-30 345 浏览
之前到訪了位於大角咀的法式粉色餐廳位於住宅商鋪的一樓 離地鐵站其實有一點距離而住宅商鋪因為還在整修中 指示有欠清晰找了一陣子才找到位置呢 ~~看到別人有日光照進去的時候真的很美但我到訪時太陽伯伯差不多下班了 (可惜)店看起來就沒有那麼美了呢𓋪 𝘙𝘪𝘤𝘰𝘵𝘵𝘢 𝘛𝘰𝘢𝘴𝘵 𝘸/ 𝘈𝘱𝘳𝘪𝘤𝘰𝘵 𝘑𝘢𝘮, 𝘚𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘉𝘦𝘳𝘳𝘪𝘦𝘴,𝘏𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵𝘴 & 𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺𓎾 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦因為是下午五點多的時間到訪 有點尷尬 XD吃不下正餐 所以就點了一個乳酪吐司跟拿鐵當是比較晚的下午茶 : )上桌時有點小失望呢 吐司份量有點少啊 ...吃不出來有杏脯醬跟蜜糖味道而且下面的麵包跟上方的莓並不搭配整體來說就是各有各有味道 但不 ᴍᴀᴛᴄʜ ...下午茶來說 性價比似乎略低了一點呢餐牌的價錢包括了咖啡一杯咖啡則是正常發揮 : )有機會的話想要再嘗一下他們的正餐如果早一點到訪 正餐份量豐富的話應該會加分一點吧 : ) !
之前到訪了位於大角咀的法式粉色餐廳
位於住宅商鋪的一樓 離地鐵站其實有一點距離
而住宅商鋪因為還在整修中 指示有欠清晰
找了一陣子才找到位置呢 ~~

看到別人有日光照進去的時候真的很美
但我到訪時太陽伯伯差不多下班了 (可惜)
店看起來就沒有那麼美了呢
𝘏𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵𝘴 & 𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺
𓎾 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦

因為是下午五點多的時間到訪 有點尷尬 XD
吃不下正餐 所以就點了一個乳酪吐司跟拿鐵
當是比較晚的下午茶 : )

上桌時有點小失望呢 吐司份量有點少啊 ...
吃不出來有杏脯醬跟蜜糖味道
而且下面的麵包跟上方的莓並不搭配
整體來說就是各有各有味道 但不 ᴍᴀᴛᴄʜ ...
下午茶來說 性價比似乎略低了一點呢
餐牌的價錢包括了咖啡一杯

咖啡則是正常發揮 : )

有機會的話想要再嘗一下他們的正餐
如果早一點到訪 正餐份量豐富的話
應該會加分一點吧 : ) !
2021-11-08
2022-01-30 67 浏览
見今日個天氣落住毛毛細雨,決定去搵間Cafe去享受下落住雨飲咖啡既感興趣,去到大角咀呢一間Chercher試下,係其他美食家到收到既資訊係「腐皮」偏多,等我都去睇一睇,確實係有小小不愉快既經歷既,話說店員話要等位,後來留左電話 話有位會通知上去,結果就咁等左一個鐘,再打上去問既時候話有位,仲要上到去係勁多位,原來係店員無通知過,就咁白等左一段時間-Earl Grey Tea $38Earl Grey Tea 有個茶食同茶杯仔跟上 而且都幾靚,打卡一流,茶飲哂可以叫店員幫忙加反小小熱水-焦糖香蕉蕃薯班戟配榛子醬+忌廉 $78呢一款班戟比吾到太高評價,只可以話係好普通既一款班戟,班戟既味道偏向重粉既感覺,雖然係即時新鮮製作,正常既味道,可惜性價比吾太值Ps: 場地環境就真係好靚同打卡都幾靚,不過如果要刻意為食而去就吾係首要條件,希望佢地有更多既進步空間

Earl Grey Tea $38

焦糖香蕉蕃薯班戟配榛子醬+忌廉 $78

等候时间
60 分钟 (堂食)
大角咀新開歐陸風情文青CAFE🥰西餐甜品樣樣有👍🏻呢間餐廳係上年年尾開的!剛好之前係聖誕節又嚟試吓🤣餐廳裝潢以白色及粉色歐陸風情主調,環境很適合拍照打卡!室內室外都有座位,如果天氣好或者帶有寵物,可以坐係戶外露天座位更寫意!我覺得佢哋嘅主食係比較出色!白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉同雞胸沙律好好味😍👍🏻賣相同味道度有4/5分佢哋嘅甜品呢係比較特別出邊少有!第一次食黑松露焦糖燉蛋🤣勁大碗!我相信個廚師一定好鍾意食黑松露!因為入面係有勁多🤣🤣平時都鍾意食黑松露嘅我都覺得太濃味! 佢個焦糖香蕉pancake就有啲細件,但係特別嘅👍🏻
大角咀新開歐陸風情文青CAFE🥰西餐甜品樣樣有👍🏻

佢哋嘅甜品呢係比較特別出邊少有!

2021-12-26
  • 白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉
  • 雞胸沙律
粉紅色梳化位真的超級igable, 在Instagram inbox店員預先訂位,指定了想坐梳化位,店員都很nice說沒問題,建議大家可以預先訂座,輕輕鬆鬆來打卡!食物選擇不多,可能因為開業不久的關係,上菜速度都有點慢,只有90分鐘用餐時間好似有點趕呢。我們點了:煙三文魚多士多士很硬不太好吃,煙三文魚就正常發揮焦糖香蕉番薯pancake Pancake是很普通的味道,而且有點乾,cream打得不太挺,有待改善。期間限定活動是follow ig並消費滿$300就送多一份指定pancake, 但同樣pancake的cream太水,好似就融咁…黑松露燉蛋有很重的黑松露味,但個人覺得和燉蛋本身不夾,又咸又甜很奇怪😹飲品方面我們點了茶,普通茶包質素~打卡來說是很好的,店來裝飾很少女風,又有乾花等,店員也非常友善,因為沒有下一枱的客人訂位,所以我們可以坐多了一會才走。

我們點了:
煙三文魚多士
多士很硬不太好吃,煙三文魚就正常發揮

焦糖香蕉番薯pancake

黑松露燉蛋

飲品方面我們點了茶,普通茶包質素~

2021-12-12
𓈒𓏸𓐍 ⚑⚐ 𝘾 𝙝 𝙚 𝙧 𝘾 𝙝 𝙚 𝙧𓇢 白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉ᴄʀᴇᴀᴍʏ ᴄʀᴇᴏʟᴇ́ ɢᴀʀʟɪᴄ ᴘʀᴀᴡɴs ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ ①⑤⑧𓇢焦糖香蕉蕃薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟɪsᴇᴅ ʙᴀɴᴀɴᴀ sᴡᴇᴇᴛ ᴘᴏᴛᴀᴛᴏ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ ᴡɪᴛʜ ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ & ᴛʜɪᴄᴋ ᴄʀᴇᴀᴍ ⑦⑧𓇢 ʟᴀᴛᴛᴇ ④⓪𓇢 ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ ᴀᴘᴘʟᴇ ʏᴀᴋᴜʟᴛ ④⑥𓈒𓏸𓐍大角嘴在眾多車房之中出現了法式咖啡店(⚈ ̍̑⚈ ̍̑⚈)虎蝦扁意粉令人驚艷 微微的paprika加了一點辣度 白酒和芝士香氣濃郁 意粉也煮的剛好ദ്ദി^._.^)雖然是餐廳價碼 但質素也是對的起價錢的班戟是實心的那種 吃的出微微粉狀 顏色不錯 加上焦糖香蕉是不敗的配搭( ੭˙ᗜ˙)੭這個自帶bling bling的拉花實在是太美了!
不用ig filter也有閃亮感✭*̣⋆青瓜蘋果益力多意外的很好喝! 清爽開胃 令人心情舒爽⺣̤̬︎︎店內純白的主色調 配上粉紅色的座椅 還有雲石紋的桌圓拱型的窗透進陽光 就好像去了一趟巴黎一樣𓎅戶外座位也有人帶同寵物一起享受美好法式時光店內梳化位建議先

⚑⚐ 𝘾 𝙝 𝙚 𝙧 𝘾 𝙝 𝙚 𝙧

𓇢 白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉
𓇢焦糖香蕉蕃薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉
𓇢 ʟᴀᴛᴛᴇ ④⓪
𓇢 ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ ᴀᴘᴘʟᴇ ʏᴀᴋᴜʟᴛ ④⑥

𓈒𓏸𓐍

大角嘴在眾多車房之中出現了法式咖啡店(⚈ ̍̑⚈ ̍̑⚈)
白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉

虎蝦扁意粉令人驚艷 微微的paprika加了一點辣度
白酒和芝士香氣濃郁 意粉也煮的剛好ദ്ദി^._.^)
雖然是餐廳價碼 但質素也是對的起價錢的
焦糖香蕉蕃薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉
班戟是實心的那種 吃的出微微粉狀
顏色不錯 加上焦糖香蕉是不敗的配搭( ੭˙ᗜ˙)੭
Latte
這個自帶bling bling的拉花實在是太美了!
不用ig filter也有閃亮感✭*̣⋆
店內純白的主色調 配上粉紅色的座椅 還有雲石紋的桌
圓拱型的窗透進陽光 就好像去了一趟巴黎一樣𓎅
戶外座位也有人帶同寵物一起享受美好法式時光
店內梳化位建議先電話訂座 尤其週末午後時段都被早早預約了.ᐟ.ᐟ
2022-01-15
白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉