Cafe以粉白色為主拱形落地玻璃窗設計加上屋苑嘅歐陸式建築吸引唔少人黎打卡cafe 設有outdoor可以帶埋寵物一齊探店 🐶🐱。。。。。。。。。。。環境係靚嘅但打卡座位只有兩個食物不值一提兩件蛋糕都難食 😥飲品普通望到隔離碟pancake仲頹過Mcdondon早餐 🤭 (自己search下)所以點左兩件外形比較好o既蛋糕但其實都唔靚 又好難食味道怪 又好似已經放左好耐咁想去 食環境 食拱形玻璃窗 要提早預約啊
Cafe以粉白色為主

味道怪 又好似已經放左好耐咁

想去 食環境 食拱形玻璃窗 要提早預約啊
2022-01-01
等候时间
15 分钟 (堂食)
2022-01-16 97 浏览
💭餐廳上鏡靚過真貌,完全滿足到我影相嘅欲望🙌🏻😂💭慢煮雞柳牛油果沙律:慢煮雞柳肉質嫩滑,而且調味剛好,朋友好鍾意💗💭白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦意粉:隻蝦爽口彈牙,意粉蒜味香濃而且辣辣地,幾惹味同開胃👍🏻💭香蕉焦糖班戟,係網上最多人讚好食嘅,點知….班戟主體偏硬,唔夠鬆軟,最後淨係食晒啲香蕉😂💭飲品:朋友話flat white真係好flat,我嗰杯梳打就味道麻麻,係個雪糕好食😅💭訂枱時本來預留左梳化位,點知無留到,仲要見住前面兩組客人坐左落去🥲🤯⋯⋯~~~~~~~~~~~~~~~~~Flat white $36 Chicken garden salad $98Creole garlic prawns linguine $ 158Banana sweet potato pancake $78Black elderflower ice cream soda $48~~~~~~~~~~~~~~~~~
💭餐廳上鏡靚過真貌,完全滿足到我影相嘅欲望🙌🏻😂

~~~~~~~~~~~~~~~~~
Flat white $36
Chicken garden salad $98
~~~~~~~~~~~~~~~~~
2022-01-15
你係咪都係經常上網見到啲相覺得好靚然後就沖去打卡?去到然後「噓」一聲?呢間都係😂現場環境好老實真係冇咩特別但係好多嘢過咗鏡加下Filter又係另一件事㗎啦😂嘢食都只係正常野😌 👌🏻Chicken Garden Salad $98雞肉有少少嚡沙律菜都算新鮮嘅👍🏻Full English Breakfast $118呢個材料豐富啲食材都新鮮兩個都係set包左兩杯嘢飲因為我唔飲咖啡佢將Mocha轉咗做Chocolate朋友個杯係Dirty Mocha影相來講Chocolate靚啲囉😂兩個人埋單$238價錢中規中矩啦如果純粹去打下卡都OK嘅但係唔好抱好大期望囉😆如果book到出面粉紅色梳化位影相會靚啲😌同埋大家要留意間餐廳嘅位置有少少難搵佢係奧柏.御峯入面入到去住宅範圍之後要問下管理員先搵到
你係咪都係經常上網見到啲相覺得好靚然後就沖去打卡?
去到然後「噓」一聲?
呢間都係😂

如果book到出面粉紅色梳化位影相會靚啲😌
同埋大家要留意間餐廳嘅位置有少少難搵
佢係奧柏.御峯入面
入到去住宅範圍之後要問下管理員先搵到
野食難食,叫左個basic牛油果toast,成$78得兩舊仔,呢個都叫味道一般般,雖然偏難食但都可以接受。跟住叫左個焦糖布丁,呢個真係不得了,三個人分一個都頂吾順,難食到想嘔。系硬牛油既口感加少少黑松露,望落去似發霉咁,味道亦吾太夾。。。。野飲就無乜特別。地方完全吾就腳,地鐵站去無雷公咁遠。我唸唯一稍為好少少就係個景掛。d staff態度亦麻麻地,貼錢比我再去我都唔會再去😑!考慮緊去吾去既朋友,我唸吾洗你考慮啦,快d搵過第間啦。。。。
2022-01-02
用餐时段
2021-12-31 206 浏览
因為工作關係路經大角咀,在一種矮小的情況下見到一個新樓盤商場落成,華麗嘅入口同內庭吸引左入商場。就於商場一樓位置,見到開咗一間新嘅cafe。從餐廳的外貌及裝潢應該係主打少女客路,我見剛好有啲肚餓及想飲杯咖啡,於是決定嘗試一下。餐廳主要以粉紅,白,金為主色系。有室內用餐及空外露天庭園餐區。入到餐廳我第一感覺當然係少女風格,但作為一個男士,其實餐廳可以帶给我一個好chill的氣氛。下午溫暖的陽光透射入落地大玻璃,整體感覺好舒服。我點左一個大蝦意粉和一杯Americano。個大蝦意粉賣相唔錯,意粉煮得入味又唔捻,啲汁入晒味,但又唔膩,掛汁剛剛好。蝦肉亦有彈性,比想像中更好。咖啡的味道亦是我喜歡略帶酸的口味,不錯👌。我見隔離枱點左個pancake, 好似唔錯,客人亦都食晒。打算下次過開嚟再幫襯,試一試。喜歡打卡的朋友可以過嚟試吓!

我點左一個大蝦意粉和一杯Americano。

喜歡打卡的朋友可以過嚟試吓!

2021-12-25 330 浏览
趁放假諗住嚟打卡食brunch.嚟咗好多人打卡嘅cafe下午兩點幾黎到 冇乜人。叫咗all day breakfast , 一杯latte & 一杯熱flat white.先講吓呢個all day breakfast.賣相望到都覺得麻麻地個煙肉係洽嘅😵煎都唔煎下個麵包已經係最好食沙律係冇汁嘅😰淨係俾啲菜你就算其他嘢都係冇乜味真心覺得自己喺屋企整會好味過佢😖冇諗過$118係食啲咁嘅嘢杯熱flat white 只能夠用暖來形容Latte叫咗凍所以正常😖唔會再嚟🤯🤯依家去食煎釀三寶填補心靈空虛
趁放假諗住嚟打卡食brunch.
嚟咗好多人打卡嘅cafe
下午兩點幾黎到 冇乜人。
All  day  break fast

先講吓呢個all day breakfast.
賣相望到都覺得麻麻地

Latte叫咗凍所以正常😖
唔會再嚟🤯🤯
依家去食煎釀三寶填補心靈空虛
2021-12-21 276 浏览
早一個星期book左位,早到半個鐘,間舖頭明明有位都唔比我坐,叫我坐出露天位,隔離有人食煙個感覺已經差左一截。原本睇人地介紹以為裝修幾靚,去到現代覺得勁普通,因為坐外面,所以都費時入返去影。最後講返食物方面,叫左份意份同甜品,細份意粉好食概不過Cost 148 再加一,性價比低,甜品就叫左雜苺番薯pancake,正常味道。結論係如果住附近得閒可以去坐耐少少概都可以一試,但特登去就建議唔好浪費時間,無咩打卡位,無咩特別野。完。
最近個人好抑鬱 都冇咩點好好坐底食啲好野同影下相🤦🏻‍♀️琴晚做野做到好晏今朝預到最忟既時間出門 想食個all day breakfast先返工Plan去左去平時食開個間 但唔記得左佢星期一休息🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️灰左即刻search下附近邊到有all day breakfast 比我搵到間新開既 即刻去試下先個環境好闊落 仲好靚岩哂女仔黎打卡 仲有少少outdoor位可以chill下或者同自己既寵物坐outdoor 位置我叫左個all day breakfast 同一杯flat white 好欣賞佢個杯 因為又靚又夠哂大杯😂
最近個人好抑鬱

好欣賞佢個杯
因為又靚又夠哂大杯😂
All  day  breakfast
2021-12-11 302 浏览
見到呢間新開嘅Cafe 都幾靚 幾啱女仔影相就特登嚟試吓🥰平日有lunch set 包左一杯咖啡 環境都好舒服 不過就有啲難搵路~焦糖香蕉番薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉($78)本身見到番薯班戟好似有啲怪😅但係男朋友話想試 好彩嚟到其實唔重番薯味😜 會食到少少番薯甜味 佢每層仲有搽榛子醬😋😋 同埋會燒到啲焦糖脆卜卜係香蕉面 食落幾有口感🥰不過份量就有啲細 每人食得幾啖😟牛油味噌清酒大蜆意大利粉($148)我覺得意粉比較普通 首先牛油味唔重 會食到少少味噌🤔而且意粉份量唔大 好彩啲蜆都幾新鮮 性價比比較低🤨Peach and orange soda (+$20)橙味比較重 反而桃味得少少😟 食耐啲啲冰融晒仲會冇味不過個樣又幾靚 😂Latte都冇咩特別 不過整左棵聖誕樹嘅拉花即刻覺得好靚😍🤣

焦糖香蕉番薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉($78)

牛油味噌清酒大蜆意大利粉($148)

Peach and
orange soda (+$20)

Latte
都冇咩特別 不過整左棵聖誕樹嘅拉花即刻覺得好靚😍🤣
2021-12-10
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-12-08 246 浏览
今天來了大角咀這家新開的餐廳探店打卡店面很美粉粉嫩嫩 很有歐陸風格而這個窗口打卡位有陽光灑進來的時候特別美而星期一至五,嗌佢地的食品都會送咖啡一杯現在新張期間 滿$200就會送甜品一客我那天選了松露焦糖燉蛋很大一個,絶對要兩人一起分享而且很好吃,松露味很足另外我哋就嗌咗雜莓芝士多士$88英式早餐$118 包括炒磨菇,太陽蛋,英式肉腸,牛油果,煙肉,焗薯,沙律同麥包呢兩個反而味道上我覺得普普通通,正常發揮咁
今天來了大角咀這家新開的餐廳探店打卡
店面很美粉粉嫩嫩 很有歐陸風格
而這個窗口打卡位有陽光灑進來的時候特別美
而星期一至五,嗌佢地的食品都會送咖啡一杯
現在新張期間 滿$200就會送甜品一客
我那天選了松露焦糖燉蛋
很大一個,絶對要兩人一起分享
而且很好吃,松露味很足

另外我哋就嗌咗雜莓芝士多士$88
呢兩個反而味道上我覺得普普通通,正常發揮咁

2021-12-08 297 浏览
之前見人影相好靚就過嚟試吓,環境比相片細好多,應該剩係得五六張四人枱,好處係全部靠窗,early afternoon應該會有好多陽光☀️隨餐附送black/white coffee 。$0我哋兩個都嗌左white coffee,入口非常順滑,但係反之唔夠咖啡味。不過冇要求嘅話佢同隻手板咁大,同埋佢有拉花!跟餐來講係抵飲嘅👍🏻牛油味噌清酒大蜆扁意粉 。$148凍咗啲,但係一食落口的確食到好香清酒味!味噌就唔係好覺。(佢呢度啲嘢好多都係偏清淡🤔)蜆都有幾多隻嘅,不過份量細咗少少,一般扁意粉來講其實可以俾多啲。白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉 。$158呢個除咗凍之剩仲要唔夠鹹,(可能我太重口味掛⋯⋯)不過問侍應攞鹽即刻都有比👍🏻啲蝦處理得唔錯,不過虎蝦得一隻,其他都係細隻蝦。啲蝦膏應該拎咗黎炒意粉,應該係想令個意粉鮮味多過鹹味,但係鮮味差咗啲,鹹味而唔夠,可以改善一下呢。試業優惠。焦糖香蕉番薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉 。$0比起班戟,佢個厚度似甜嘅蛋餅皮多啲。有兩層,上面灑咗好多糖粉,忌廉偏軟,好流質。(流質嘅好處就係冇咁膩,作用似平時啲楓糖糖漿)鍾唔鍾意就見仁見智啦👍🏻抵讚嘅係每一塊香蕉上面都有

隨餐附送black/white coffee 。$0

牛油味噌清酒大蜆扁意粉 。$148

白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉 。$158

試業優惠。焦糖香蕉番薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉 。$0
比起班戟,佢個厚度似甜嘅蛋餅皮多啲。有兩層,上面灑咗好多糖粉,忌廉偏軟,好流質。(流質嘅好處就係冇咁膩,作用似平時啲楓糖糖漿)鍾唔鍾意就見仁見智啦👍🏻抵讚嘅係每一塊香蕉上面都有焦糖皮,榛子醬都唔會太多死甜。如果正價($78)咁叫份量過細,質素都未符合價錢。但呢個係滿$200送嘅甜品,希望正價叫嘅話會好啲啦。

總結來講,環境係靚嘅,正午同朝早嚟應該最好陽光。空間闊落,侍應服務都OK,會主動幫人影相~但係上菜時間真係好慢,嘢食仲要係凍嘅。我諗佢係煮好啲意粉,先再煮啲配料,最後就會搞到分量多啲嘅意粉整凍咗個配料。份量偏小,體諒試業期間店舖啱啱起步,環境餐具都優秀,食物再進步就更加好啦🍓
2021-11-26
2021-12-07 203 浏览
𓂃𓂃𝐶ℎ𝑒𝑟𝐶ℎ𝑒𝑟𓂃𓂃喺大角咀一個可以喺日光下靜靜地享受𝑚𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒 嘅好地方!除左環境舒服,食物質素都唔錯,期待再訪試埋其他主食同甜品! 𓂅牛油果多士 𝐴𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡 𝑤/ 𝐺𝑢𝑎𝑐𝑎𝑚𝑜𝑙𝑒, 𝑃𝑜𝑢𝑐ℎ𝑒𝑑 𝐸𝑔𝑔, 𝐶𝑎𝑗𝑢𝑛 𝑎𝑛𝑑 𝐶ℎ𝑖𝑣𝑒 牛油果醬打得幼滑,同時會有牛油果粒增加口感,最欣賞係佢嘅𝑡𝑜𝑎𝑠𝑡 充滿黑麥香,又唔會因為上面嘅牛油果醬而變得濕腍。呢個𝑎𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜 𝑡𝑜𝑎𝑠𝑡 調味方面係行比較健康清淡嘅路線,如果口味無咁清淡嘅可能要拎𝑠𝑎𝑙𝑡 & 𝑝𝑒𝑝𝑝𝑒𝑟 稍為自行調味。 𓂅𝐹𝑙𝑎𝑡 𝑤ℎ𝑖𝑡𝑒 𝑊𝑒𝑒𝑘𝑑𝑎𝑦 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙 附送,玫瑰花圖案嘅拉花好切合𝑐𝑎𝑓𝑒 風格,咖啡同奶嘅比例以奶較為重 𓊦𝐶ℎ𝑒𝑟𝐶ℎ𝑒𝑟. 大角咀櫸樹街88號奧柏.御峯2座1樓109-110室
𓂃𓂃𝐶ℎ𝑒𝑟𝐶ℎ𝑒𝑟𓂃𓂃

𓂅牛油果多士

𓂅𝐹𝑙𝑎𝑡 𝑤ℎ𝑖𝑡𝑒

𓊦𝐶ℎ𝑒𝑟𝐶ℎ𝑒𝑟.
大角咀櫸樹街88號奧柏.御峯2座1樓109-110室
2021-12-06 124 浏览
Newly opened in Park Summit, CherCher is a cafe that has tons of Igmable backgrounds and props for people to take zillions of photos of themselves, and their products. Visiting on a late Sunday afternoon, I was surprised to see how full it was. Two indoor tables were seated with people doing commercial shootings of their crystal products and blythe dolls all around the cafe. What a scene!It took a bit of waiting before I got a table, the waitresses were very friendly though. I don’t mind waiting
It took a bit of waiting before I got a table, the waitresses were very friendly though. I don’t mind waiting, but seeing people taking up tables and seats doing nothing, or commercial shooting was really frustrating, as you can sense that they wouldn’t be leaving in another hour or so. I was on the edge of leaving for another cafe/restaurant when a waitress brought me to an outdoor seat for waiting.

Dirty Mocha; Mezzi Rigatoni with Dried & Fresh Tomatoes, Sausage Ragu
For HKD$138, the portion of pasta is quite small, but at least it tasted ok. The dried and fresh tomatoes were quite sour though, and there was less than one sausage chopped up.

As for the Dirty Mocha, it’s fair. Just a very small cup.

This meal costed HKD$194 (with 10% service charge), surprisingly pricey. I guess it’s just a one-time visit to CherCher, there are better options nearby.
2021-12-05
等候时间
15 分钟 (堂食)
2021-12-05 122 浏览
見到社交平台有人介紹呢度PetFriendly.去到原來啱啱開咗幾日環境唔算好大,但都坐得好舒服環境好靚,主要係食意粉通粉,有多款蛋糕可以選擇嘢食質素都幾好!佢有個平台出邊都有位可以坐出邊入邊狗狗都可以坐有養寵物嘅朋友歡迎帶狗狗過嚟慢慢坐店主都非常歡迎
見到社交平台有人介紹呢度PetFriendly.
去到原來啱啱開咗幾日

環境唔算好大,但都坐得好舒服
環境好靚,主要係食意粉通粉,有多款蛋糕可以選擇
嘢食質素都幾好!
佢有個平台出邊都有位可以坐
出邊入邊狗狗都可以坐

有養寵物嘅朋友歡迎帶狗狗過嚟慢慢坐
店主都非常歡迎
2021-11-05
  • 意粉
2021-12-01 119 浏览
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻      🤵🏻店員服務:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻想知道又靚又好玩地方, fai.lok.mode仲會ig分享張相攝影心得。 今日fai.lok黎左大角咀chercher食野+打卡,想知點影記得黎我地ig睇下,地方就比較僻,要小巴或者奧運站行過去,不過去到間cafe好舒服,好有少女風設計,成件事好夢幻。 Mocha ( $36 )佢地啲杯好靚,好想買一套返屋企,Mocha口感好濃滑,唔係好鍾意飲咖啡又想打下卡Mocha就岩晒。焦糖香蕉蕃薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉 ( $78 )班戟好腍但又有彈性,好好食,香蕉上面有層薄薄焦糖,燒完啲焦糖除左甜甜,仲有一陣糖香。
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
 🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

想知道又靚又好玩地方,
 fai.lok.mode仲會ig分享張相攝影心得。

今日fai.lok黎左大角咀chercher食野+打卡,
想知點影記得黎我地ig睇下,
地方就比較僻,要小巴或者奧運站行過去,
不過去到間cafe好舒服,
好有少女風設計,成件事好夢幻。

Mocha ( $36 )
Mocha
佢地啲杯好靚,好想買一套返屋企,
Mocha口感好濃滑,
唔係好鍾意飲咖啡又想打下卡Mocha就岩晒。

焦糖香蕉蕃薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉 ( $78 )
焦糖香蕉蕃薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉
班戟好腍但又有彈性,好好食,
香蕉上面有層薄薄焦糖,
燒完啲焦糖除左甜甜,仲有一陣糖香。
2021-11-27
Mocha