2024-06-22
天文台預測今日係日照最長同最熱的一天,為咗唔想喺街邊熱死,午餐決定外賣自取❣️#出差食好嘢系列 呢排又來到美食天堂灣仔啦,朝早番工時留意到QRE plaza有間韓國餐廳,喺專門食韓式炸雞㗎,價錢仲要超抵食添😚平時啲炸雞店多數一舊水起跳,一個人獨自真係好唔化算🥹,好彩呢度有間獨自食都超抵食嘅鋪頭😍「韓式炸雞是韓國人的國民級美食,Chimac將經典甜辣、洋蔥芝士、蜂蜜焦糖及蔥蒜醬油等呈現給食客。炸雞與啤酒的搭配亦深受食客喜愛,Chimac就將這個韓國文化完整帶來香港。」CHIMAC真係唔講得笑🤭抵食到喊出嚟😭,小妹與同事每人各點了一份有骨炸雞套餐,價錢方面係$66,套餐附有骨炸雞5件、一份薯條、一小盒酸蘿蔔及一罐飲品,我地揀咗《經典甜辣口味》 & 《蜂蜜焦糖口味》,炸雞外皮脆卜卜,雞肉亦好juicy ,兩款口味都好好食🤤,餐附薯條🍟同事話比麥當勞更加好食😋,少少嘅酸蘿蔔解膩剛剛好,再飲番啖冰凍的忌廉鮮奶,一個字「爽」呀🤩🤩小妹兩人比較「為食」,額外+$10試埋溏心蛋紫菜飯🤣食完飽到上心口😂😂😂;CHIMAC除咗有骨炸雞,仲有提供無骨炸雞、飯麵粉絲、連豬手都有得落單添,下次再叫外賣拎番屋企同家
小妹兩人比較「為食」,額外+$10試埋溏心蛋紫菜飯🤣食完飽到上心口😂😂😂;CHIMAC除咗有骨炸雞,仲有提供無骨炸雞、飯麵粉絲、連豬手都有得落單添,下次再叫外賣拎番屋企同家人分享先🥰🥰