2024-12-14 38 浏览
啲員工都唔係咁想做,每張單起碼等左20-30分鐘等到我前面個兩個都燥,問完都唔知幾時先沖好收銀唔識聽廣東話都算,沖野飲得一個女仔,手腳超慢,特登放慢黎做,到有個眼鏡男係房出黎幫手5分鐘都冇又走返入去😂係呢5分鐘入面終於叫沖好我張單既飲品,由於全部枱都係冇人執野抹枱既,咁即係要自己黎啦,問眼鏡男攞紙巾抹枱,問第一次唔應,問第二次叫我坐第2到,下??我坐邊都要你管,我已經主動幫你抹埋枱,問第三次終於肯施捨兩張紙巾咁大把😉叫佢比多幾張就黑面走左去,又淨返收銀+一個女仔係到沖,原本排我後面既男人有追問過佢張單仲要等幾耐,佢又係望一望扮聽唔到,原來咁樣既店員都請仲有,我叫左3杯飲品,兩杯微糖一杯半糖,3杯都甜到糖尿咁,我地飲左幾啖都唔飲掉左佢,唔好問點解唔當場追究,第一次落單都要等20分鐘,我唔敢想像當場投訴仲要等幾耐,再加埋店員明明睇住張單沖都可以沖到咁,就算當面同佢地講都扮聽唔到,都唔知講黎做乜,當跌左幾十蚊,我叫1號個杯野啲芋圓仲要全部都係軟淋淋,淋晒冇咬口,好似比左pat唔知咩你食咁。睇返openrice先知原來眼鏡男唔係第一次比人投訴,但貴公司似乎冇諗住跟進咁🙂我唯有係呢到奉勸大家唔好
啲員工都唔係咁想做,每張單起碼等左20-30分鐘

等到我前面個兩個都燥,問完都唔知幾時先沖好

睇返openrice先知原來眼鏡男唔係第一次比人投訴,但貴公司似乎冇諗住跟進咁🙂我唯有係呢到奉勸大家唔好再去
2024-12-05
2024-10-10 233 浏览
平時見好多人,今日得閒等茶,就打算試一下,味道還可以,本來是一件開心事。點知飲來飲去都係得椰果和應該是鳳梨肉,加嘅珍珠不翼而飛,其實係完全無同我加,想話打電話投訴下,等你哋改進,又無人聽,投訴無門,一粒珍珠都無俾我,勁失望。可能個靚女以後要睇清楚再做單會好啲,因為我見你都舉高隻杯睇過,但係都睇唔到我加珍珠,雖然呢個搭配奇怪啲,但係都係個客嘅喜好嘛,俾咗錢又無得吃,好火滾啊真係。但係杯茶味道都係值得肯定嘅。
一粒珍珠都無俾我,勁失望。

但係杯茶味道都係值得肯定嘅。
2024-09-18 229 浏览
嗌左三杯奶茶,等差唔多半個鐘先拎到,中間有去問過幾時會好,比個職員串:「你咁樣問我,打斷我做嘢,我唔係做唔到咯?你唔係拎唔到咯?」唔想再同佢鬧交就冇再多講,然之後又睇到好多客去問奶茶幾時先好,嗰個眼鏡男店員都係咁樣懟返去,同埋同個客鬧交,態度差得唔想再幫襯。今日又睇到一隊人排緊隊,諗起之前嘅待遇真系好差,就忍唔住打開openrice寫個差評,如果服務可以唔比星或者比負數評分,我一粒星都唔想比🙄🙄🙄
2024-07-13
之前在其他店試過這家奶茶。。。。。今天同同事吃完飯去買奶茶,我們手機點單需要幫助,因為點單系統只可以用微信付款。。。想要問點單的男店員,結果他看了我們一眼扭頭就直接走開。。。。。。過了很久才回來。點單過程很不耐煩還翻白眼🙄️。。。。。。。。。。。。最後receipt 都是直接丟到counter。。。。。。。。。。。。。不知道為什麼僱用這樣的人。不會建議任何人去這家店。。。。。破壞自己的好心情。。。。
2024-09-13
2024-08-01 163 浏览
等咗半個鐘都未準備好杯奶茶等咗20分鐘先至話冇晒珍珠要煮又唔同客講除非好得閒,如果唔係都唔好幫襯。職員做到冇晒心機半個鐘後終於攞到柴茶珍珠奶茶但係杯嘢淡味到似水 極度失望!
等咗半個鐘都未準備好杯奶茶
等咗20分鐘先至話冇晒珍珠要煮
又唔同客講
除非好得閒,如果唔係都唔好幫襯。
職員做到冇晒心機
半個鐘後終於攞到柴茶珍珠奶茶
但係杯嘢淡味到似水
極度失望!

2024-07-17 169 浏览
下午3時左右去幫襯,落單時職員已經表現唔耐煩,唔想有回應咁,搞到我都唔知佢聽唔聽到我講野,唯有講慢少少,點知職員語氣不善咁叫我講快啲同埋下次一次過講。我明白工作會攰,但其實我落單時你唔瞅唔彩咁,我真係唔知你有冇聽到/聽唔聽得切,點解要用咁嘅態度對人呢?拎飲品時,諗住一手俾飛一手拎飲品,但職員拎飛嘅手勢都幾無禮,類似捽手指咁示意我俾飛佢,成個態度都好唔尊重。拎完飲品重發覺俾錯左,我要溫嘅飲品,但佢俾左凍嘅我,但由於我趕時間去第二到,唯有照拎,都已經冇時間叫佢換返俾我。
外卖自取
到店排隊等落單,店員要求掃碼落單。照做掃code後發現,入邊冇「無糖」選項,得一個「不另加糖」。遂問一個女店員「不另加糖」是否「無糖」,但未收到回覆。轉問另一個男店員,店員要求等等。等一陣再問,男店員都忙緊冇回覆。此時有其他顧客到前台要求落單,店員冇要求「掃碼落單」,直接幫佢落左。自此到店十幾分鐘,二維碼落單冇人教點落「無糖」,唯有counter排隊等,店員真係「太忙」

由落單到攞得,足足等咗45分鐘,可以食完餐飯咁滯都未得。期間台上同時有廿幾杯沖緊,但就每5-10先做好一杯,做好又唔㩒通知,問員工做好未,佢先攞出嚟,浪費哂啲時間,更好飲都唔會再幫襯!
2024-05-28 315 浏览
今日同朋友嚟呢邊食咗心心念念響試嘅燒鵝午餐,就響附近行下,見到呢間comebuy tea,都幾多人排隊,於是我哋就決定排埋一份啦!當然我哋都需要買杯茶解膩。三個人都點咗紅柚烏龍蘆薈Q,酸酸甜甜,好清新,柚子又含有豐富噶維他命C,烏龍清香,茶味濃,回甘,蘆薈清爽順滑,纖維豐富,所有材料配合在一起,一啖落去,口感豐富。好似將頭先食嘅嘢,油脂都刮走咗咁,蘆薈代替咗珍珠,感覺上更加健康。呢間真係人氣超高。幾時都係咁多人。
呢間真係人氣超高。幾時都係咁多人。
2024-05-15
2024-05-22 122 浏览
食完個晏買了一杯。排隊買時40幾。去完個廁所還是40幾。我排60幾,然後問員工要等幾耐,回答說:「有排」。 要唔要一個鐘? 佢話要兩個鐘。 咁我俾夠佢5個鐘。Comebuy 最慢的一間可以在圓方內找到。
咁我俾夠佢5個鐘。

Comebuy 最慢的一間可以在圓方內找到。
2024-05-03 225 浏览
之前住荃灣的時候就經常光顧comebuy tea搬到九龍站後附近沒有得喝了連外賣距離內的都沒有之前看到牌子正在裝修好開心呀我和我老公從裝修就開始期待之前看到牌子說Open in May五月一號休息日我們就特地繞過去看開了沒按時開業啦太好啦終於開啦開心呀這一帶除了Koi奶茶有了第二個選擇啦我最喜歡厚奶烏龍芋圓我老公最喜歡百香椰果的那個看著店裡茶都是現泡用料也很乾淨很安心很好喝祝生意興隆 長長久久我們會努力支持多多惠顧的
之前住荃灣的時候就經常光顧comebuy tea
搬到九龍站後附近沒有得喝了