2019-06-07 428 浏览
到九點幾十點夜晚都仲係咁多人排隊買飲品,就知一定無去錯。之前啲frd 係咁話好飲,但要小心,有兩間 comebuy, 係唔好飲,comebuy tea 先好飲,我真係唔識分,但入到呢間,啲機好似蒸汽火車咁,sha sha 聲咁整梗茶,仲傳嚟茶嘅香味,我就知無去錯啦!我終於試到🥰🥰真係好飲 個茶好香係有茶底嘅茶😌😌我唔識分係咪用靚茶底 對我嚟講飲落舒服 又甜又甘(講梗係茶嘅甘甜唔係落糖嘅甜呀) 我就覺得值架喇🤤💙🉐寫寫下都想即刻買返杯 上次無問可否走甜 咁先試到佢本身個茶味😎
到九點幾十點夜晚都仲係咁多人排隊買飲品,就知一定無去錯。
我終於試到🥰🥰
真係好飲 個茶好香係有茶底嘅茶😌😌
2019-06-03 367 浏览
🇭🇰近排天氣陰晴不定,行街行得熱,最好就係飲番杯凍冰冰既野飲🥤平凡既我地好喜歡飲Comebuy Tea,見到店鋪有幾部磨茶機同5段式萃茶機,即叫即沖,所以啲茶會更香更醇😌呢度有好多選擇,不過佢好貼心咁放左佢地既top 5,方便啲好似我咁有選擇困難症既顧客去落order🥰今次我地就叫左鳳梨茉莉椰果🍍,微甜(30%糖)少冰,平凡既我地好怕啲好假既水果味,呢度用台灣直送既鳳梨原汁🍍,酸酸甜甜,好醒神!估唔到同茉莉綠茶🍵都好夾,而且個茶底好香,飲出綠茶既清香,齒頰留下茉莉花既香氣,再配埋有少少少少甜味既椰果,煙煙韌韌,好refreshing👍🏻喜歡飲茶既我地,下次一定會再試佢地既其他product🥤

喜歡飲茶既我地,下次一定會再試佢地既其他product🥤
2019-06-02
$30 (其他)
2019-06-02 266 浏览
今日出咗旺角但係朋友遲大到所以搵一間舖頭坐坐去咗comebuytea度買咗杯鮮奶茉莉綠茶加芋圓 $33飲得出個茶底係香濃 有淡淡茶香再加上鮮奶令到成杯台式飲品有香滑嘅感覺芋圓細細粒非常有咬口 價錢嚟講都算係進取 不過呢間舖頭有座位畀客人坐喺度嘆杯茶都算值得
今日出咗旺角但係朋友遲大到所以搵一間舖頭坐坐
去咗comebuytea度買咗杯鮮奶茉莉綠茶加芋圓 $33
飲得出個茶底係香濃 有淡淡茶香
再加上鮮奶令到成杯台式飲品有香滑嘅感覺
芋圓細細粒非常有咬口
價錢嚟講都算係進取
不過呢間舖頭有座位畀客人坐喺度嘆杯茶都算值得
2019-06-02 344 浏览
尋日行行下街好口渴🥵 聞到呢間好香茶香味就走咗去排隊🤣🤣 可能因為近地鐵站🚉真係好多人排 起碼等咗20mins先拎到佢🥺 無咩事都係去飲隔離老虎🐯堂 完全無人排隊🤣🤣🤣-咁講翻呢間comebuytea先!我就要咗佢個top list 厚奶烏龍小芋Q🤣 佢係將個extra加芋圓$3同厚奶$2 但重點係飲落得勁小奶味。。。唔好講厚奶 連奶味都無乜 真心唔知加2蚊做乜勁🤦🏻‍♀️ 佢茶底係幾香幾濃既 但芋圓又係大伏。。。 一黎好細粒無乜咬口 二黎就係咬落好粉好似未煮熟既感覺🤢 完全唔值呢個價 都唔明點解咁多人會排佢🤮-
2019-06-01
2019-06-01 203 浏览
行過旺角見T.O.P 商場下面好多人排隊見到comebuytea 店入面迫滿人諗住買一杯試下我揀左排第一位既厚奶烏龍小芋Q感覺幾特別平時其他台式飲品未必有小芋圓食總結小芋Q 幾有咬口烏龍有好茶味厚奶同烏龍味道好夾
行過旺角見T.O.P 商場下面好多人排隊

烏龍有好茶味
厚奶同烏龍味道好夾
  • 厚奶烏龍小芋Q
2019-05-21 192 浏览
Comebuy tea 係佢未變身之前,我都覺得有機會愈來愈少分店,點知佢來左個大變身,成個感覺唔同哂,好似去左西式咖啡店咁。我十分欣賞呢種能將中式茶飲變做時尚既風格,所以就入左去飲返杯茶。美景良辰,飲口茶都甜過人,呢樣野真係一件賞心樂事。

2019-05-18
2019-05-16 303 浏览
旺角茶飲店很多,但是只有「comebuy tea」有原葉磨茶機和鮮萃茶機,感覺茶味比一般茶飲店更香濃。在店家門口已經可以聞到茶的芳香,一定要試試。店家提供茶葉多達11種,但可以混配的只有4種。除了配搭奶類製品外,也可以選擇果汁,增添果香味。選擇困難症的朋友也可以也可以參考餐牌旁邊的「Top 5」,是較受歡迎的混搭茶。店面的佈置是以茶葉作背景,可以看到茶葉的種類及大概樣子。而藍色的鮮萃茶機會不時噴煙,應該是製作過程之一。等待飲料的時候,除了坐下來或滑手機外,也可以試試混搭茶。據說每泡茶的味道也不相同,如果碰上喜愛的口味便要多喝幾杯了。厚奶炭焙烏龍 (微糖,溫和)$25炭焙烏龍除了濃郁的炭焙味外,主調還是烏龍茶的清香。搭配厚奶後,茶跟奶的比例大概是6:4,既可喝到奶香味,也可以喝到茶的原味。烏龍雖然帶點澀味,但是不會太濃,所以不會覺得難以入口。加了厚奶後,飲品變得更順滑。店家有座位提供,可以一邊嘆茶,一邊慢慢休息,很愜意。喜愛茶味偏濃的我,很快變喝完了,喝完還想再喝下一杯,下次會再點別的口味試試。
在店家門口已經可以聞到茶的芳香,一定要試試。

店家提供茶葉多達11種,但可以混配的只有4種。
除了配搭奶類製品外,也可以選擇果汁,增添果香味。

店面的佈置是以茶葉作背景,可以看到茶葉的種類及大概樣子。
而藍色的鮮萃茶機會不時噴煙,應該是製作過程之一。
等待飲料的時候,除了坐下來或滑手機外,也可以試試混搭茶。

厚奶炭焙烏龍 (微糖,溫和)$25
厚奶炭焙烏龍

炭焙烏龍除了濃郁的炭焙味外,主調還是烏龍茶的清香。

店家有座位提供,可以一邊嘆茶,一邊慢慢休息,很愜意。
2019-05-15
厚奶炭焙烏龍
2019-05-14 266 浏览
Comebuy 好多年前已經飲過,以前款式超多,當年未興黑糖時,已經好鐘意飲黑糖朱古力珍珠,不過近年換左形象,改左名叫Comebuy Tea ,店如其名走專業茶飲路線,所以餐牌都係以茶為主,再無以前咁多千奇百怪款咁岩經過mk,所以就試左炭焙烏龍,茶味的確好濃,加上我點左走糖走冰,飲落真係似我平時係屋企用原片茶葉沖既茶味,少少澀但都順喉既,另外仲加料加左寒天晶球,其實就係類似粒粒蒟蒻,不過佢本身完全無味,無加糖,再加上口感好硬,唔QQ既,好似咬緊舊無味既塑膠咁,同無糖茶飲亦都完全唔夾

炭焙烏龍
2019-05-06
外卖自取
2019-05-03 220 浏览
响TOP食完晚飯想飲杯珍珠奶茶,原本諗住去另一間xx堂,但見呢間comebuy tea有座位,可以坐低慢慢飲,舒舒服服甘嘆茶,唔使諗,呢度啦🤤🤤飲咩好?既然有Top5推介,就揀其中一個 - 桂花烏龍黑糖Q 職員好快手雖然有好多人響門口,但落單同取飲品都好快👍🏻👍🏻 呢杯桂花烏龍黑糖Q 有齊桂花同烏龍茶味,黑糖Q有別於其他珍珠,較為爽口,少了一份煙韌,但同烏龍茶好夾,飲落去好舒服,岩哂食完飽飽之後呢個mo文,清一清味蕾。

職員好快手
雖然有好多人響門口,但落單同取飲品都好快👍🏻👍🏻

2019-05-03
10 分钟 (外卖自取)
2019-05-02 158 浏览
桂花釀烏龍加黑糖晶球

My friend told me about this place how it’s a better quality tea place of the popular chain “Comebuy”. As soon as I entered the place I knew I wouldn’t be disappointed because the aroma of the tea was very refreshing. I ordered their second most popular, 桂花釀烏龍加黑糖晶球. The drink was fairly sweet but very delicious and I enjoyed it very much. The black sugar balls was something new to me, I’ve never tried anything outside of pearls and jelly as toppings. The sugar balls were really good and went really well with the drink. Definitely recommended!
2019-04-25 326 浏览
終於跟朋友來嚐了這間座落於新的T.O.P商場裡面的Comebuy Tea概念店囉!人多好辦事,一行3人叫了Top 3的飲料來品嚐,包括:1:厚奶烏龍小芋Q(半糖)2:桂花烏龍黑糖Q(半糖)3:鳳梨茉莉寒天Q(微糖)Comebuy Tea強調沖泡飲品的過程與其他台式飲料店的不同,利用磨茶機和5段式萃茶機,再加上人手調配順滑飲品~果真沒讓人失望,那個茶味真的很香很濃,Top 1 的厚奶烏龍小芋Q,用的是炭焙烏龍茶葉,第一口喝下去,我的天啊茶味也太香濃了吧(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 完全有驚豔到小編我啊,好好喝啊( ´▽`) ,厚奶加進去,奶茶兩者的比例剛好,不會搶了其中一邊的味道;芋圓的size是屬於偏小顆的,芋頭味不過淡,也有一定的Q度,整個配搭就是很搭。至於Top 2 的桂花烏龍黑糖Q,桂花味香,跟烏龍也是挺搭的喔,桂花的花香味為整杯飲品帶來清新的感覺,喝下去是很清爽的那種感覺,裡面的黑糖Q帶淡淡的黑糖香味,不會搶掉花茶的味道,喜歡清新口味的可以嚐嚐這杯最後就是Top 3 的鳳梨茉莉寒天Q,這款會比較適合喜歡喝果茶或者喜愛酸甜味道較重的朋友,這杯飲品叫了微糖,還好叫了微糖,因為鳳梨汁的甜味比我
終於跟朋友來嚐了這間座落於新的T.
1:厚奶烏龍小芋Q(半糖)
2:桂花烏龍黑糖Q(半糖)
3:鳳梨茉莉寒天Q(微糖)

最後就是Top 3 的鳳梨茉莉寒天Q,這款會比較適合喜歡喝果茶或者喜愛酸甜味道較重的朋友,這杯飲品叫了微糖,還好叫了微糖,因為鳳梨汁的甜味比我想像中的甜很多∑(゚Д゚) 有點搶了茉莉綠茶的味道,配合無味的寒天Q,口感也是很不錯,它就是一杯很開胃的飲品來的。
2019-04-23
  • 桂花烏龍黑糖Q
  • 鳳梨茉莉寒天Q
  • 厚奶烏龍小芋Q
2019-04-12 288 浏览
筆者介紹:人稱「肥佬B」,自2009年加入openrice,一直以openrice用作bookmark餐廳用途。踏入三十之年,心廣體胖嘅我quota遞減,故每逢可以出街食飯定必事前做足功課,以免浪費quota,希望透過寫食評同大家分享飲食心得和介紹我嘅口袋餐廳。作為新界仔嘅我,更與女友相約「每月港島一餐」,有興趣就即刻follow我啦!今晚跟家人晚飯後,和未婚妻在旺角走走散步。一路走一路走,沿路見途人拿著一杯杯手搖飲料,令我也有點口乾的感覺。跟未婚妻提議走去新蓋的T.O.P.商場,地下有一間手搖飲料店,去到才知道是Comebuy。真的沒想到現在手搖飲料店興起新鮮現泡茶。一部部用作泡咖啡的機器變成泡茶,實是有趣。九點多,在旺角這個不夜城來說尚早,人不太多,排了5分鐘就買到了,然後再等10分鐘就喝到。等待期間看著店員沖茶挺療癒的,完全不用貓紙就能熟練地沖茶,是專業!店內裝潢不錯,不像普通手搖飲料店買定就走,而是你可以在這裡購物,可以買杯子、沖茶工具和各種茶葉,走進一點還有位置供客人在店內坐坐,享用飲品。我從來都不喜歡喝珍珠奶茶,怕那種死甜。反而我喜歡喝茶,我喜歡茶的苦澀回甘。點了一杯葡萄柚

我從來都不喜歡喝珍珠奶茶,怕那種死甜。反而我喜歡喝茶,我喜歡茶的苦澀回甘。點了一杯葡萄柚錫蘭紅茶半糖,喝得出有果肉,味道偏苦澀,酸酸甜甜清涼又解渴,唯價錢偏貴,偶一為之好了!

如果你喜歡我的食評,請按推薦給予小弟少少鼓勵,謝謝!
2019-04-06
2019-04-01 246 浏览
係旺角成日見到呢間comebuytea!原來入邊地方好大~今日試茉莉綠茶之後再加檸檬汁,少糖少冰。 Total 28蚊就有大大杯手調飲品👍🏼👍🏼雖然店內好多人,多到要企出街,逼爆間鋪咁濟,但都唔洗等好耐 😮店員沖得好快手,5分鐘左右就有得飲~一邊等一邊睇住d staffs 沖茶調茶,都幾有趣 😂 檸檬茉莉綠茶味道好fresh😍檸檬味幾重,不過又唔會太酸酸度同甜度岩岩好!有種越飲越想繼續飲嘅感覺,下次再試新野❣️
係旺角成日見到呢間comebuytea!
原來入邊地方好大~

今日試茉莉綠茶之後再加檸檬汁,少糖少冰。
Total 28蚊就有大大杯手調飲品👍🏼👍🏼
雖然店內好多人,
多到要企出街,
逼爆間鋪咁濟,
但都唔洗等好耐 😮
店員沖得好快手,5分鐘左右就有得飲~
一邊等一邊睇住d staffs 沖茶調茶,
都幾有趣 😂
檸檬茉莉綠茶味道好fresh😍
檸檬味幾重,不過又唔會太酸
酸度同甜度岩岩好!
有種越飲越想繼續飲嘅感覺,
下次再試新野❣️
2019-03-28
2019-03-21 302 浏览
行過旺中附近間combuytea長期爆滿, 難得今日見少人排隊,就去試下。你一間舖嘅裝飾好特別,好有人哋cafe嘅感覺。 尤其是啲沖茶/沖咖啡嘅機器。可以選配出自己最啱口味嘅飲品,即刻變得好多選擇。店內好多地方都show咗佢哋top5熱門飲品, 俾客人做個參考,心思思嘅人睇就岩晒。我點左厚奶烏龍茶,少甜 (我都係參考top5嘅飲品) 因為太飽冇要到小芋圓。25蚊一杯都ok。飲品方面, 奶味好重有啲偏甜,但係甜度啱啱好(*我叫左小甜) 飲咁大杯都唔會覺得好“漏“ ,飲到最尾龍茶味先至出黎。 幾有層次幾特別。不錯!

可以選配出自己最啱口味嘅飲品,即刻變得好多選擇。

2019-03-20
午餐
2019-03-18 285 浏览
呢間Comebuytea開左一排,一直都未有機會朝聖同試佢既茶,每次經過都好多人排隊等,同埋成日見到佢噴煙😂😂我叫左杯清香烏龍加鮮奶,價錢只係$25,烏龍茶味道剛剛好,唔會太濃,可以選擇少糖少冰,岩哂我唔鐘意太甜既人😍😍Top5等我下次試下先😍😍

Top5等我下次試下先😍😍