2018-12-27 349 浏览
Comebuy開既一條line 主張用較靚既茶葉沖茶 而且每杯都係即沖既 經過佢既舖頭果然聞到好香茶味 所以就去試一試佢啦😀試左杯Top 5入面number 1既厚奶烏龍小芋Q 大約10分鐘就有得拎飲品 飲落果然無介紹錯 炭焙烏龍味好出 唔會比奶蓋過左茶味 飲完口入面仲有烏龍茶香 加上每啖都食到小芋圓 煙煙韌韌 好好飲 下次再試會叫半糖 相信茶味會更出😋👍🏻

厚奶烏龍小芋Q

厚奶烏龍小芋Q
2018-12-26 192 浏览
我不嬲都好鍾意飲茶,比起珍珠奶茶,都係茶較為討我歡心!當中我最鍾意飲排行No.1既厚奶烏龍配小芋圓,加咗厚奶後,茶味同鮮奶既味道完美地合二為一,既有茶香,又有奶滑,整體唔會太甜,就算唔嗌少甜個味道都岩我口味。而芋圓亦都非常好食,口感Q軟,水準唔錯,所以我次次黎都係嗌呢一款!我朋友嗌左清香烏龍加寒天晶球加少甜,雖然嗌咗少甜,但係個甜度偏高,感覺似飲緊大量糖水加茶。而茶味帶點微酸,味道比較一般,下次應該唔會再就咁嗌茶,推薦加奶會比較好飲。

2018-12-21 156 浏览
平時唔經的入口,今次剛巧經過見到,給小芋圓吸引著,標明台灣冷藏直送,必定要試試。以前幫襯過荃灣分店的果茶,今次試小芋圓就一定要飲奶茶了。不改專業風格,此分店放有多部蒸氣製茶機,亦有茶師調製的特調冰茶可免費試飲,令等出飲品的人可以邊等邊試入,唔使齋企。講番飲品,選了厚奶炭焙烏龍加小芋圓,小芋圓細細粒,感覺上比珍珠細,夠味有咬口有芋頭味,但較出色的是茶底,很出味。不得不提醒大家,我當日眼見有香港人拿起別人用過的杯子試入茶,相信是因為此種試飲茶服務在香港少有,為免吃人口水尾,大家要小心喔

以前幫襯過荃灣分店的果茶,今次試小芋圓就一定要飲奶茶了。

外卖自取
2018-12-16 151 浏览
Comebuy而家多左一條高級啲嘅飲品製作線,叫Comebuy Tea。主張每杯飲品都即沖,茶葉都用得比較靚啲,所以今日就黎試下😋😋😋Comebuy Tea 係可以tailor made 自己杯嘢飲,首先揀茶底,再揀洗唔洗加邊隻奶同埋唔同配料👍🏻今次我叫咗一杯熱厚奶鳥龍小芋Q,芋圓煙靭,細細粒,配埋個茶底真係幾好飲。茶底幾香,啲奶唔會覆蓋哂茶既香味。包裝爲左迎合聖誕節呢個節日都轉埋👍🏻👍🏻店內仲有小量坐位供客人休息架~

包裝爲左迎合聖誕節呢個節日都轉埋👍🏻👍🏻

店內仲有小量坐位供客人休息架~

2018-12-09 195 浏览
好耐無同男朋友拍拖行街,行到攰,經過左comebuytea,見到門面好高檔,都聞到陣陣茶味,於是就俾佢吸引左。見到menu有好多選擇,茶底,奶,配料都有得俾你揀,花多眼亂,結果揀左Top1試下,個收銀員仲主動問需唔需要半糖少冰,睇黎都預左大多數香港人既口味。厚奶炭焙烏龍小芋Q。$30。奶味唔算重,不過茶味夠哂濃,飲得出炭焙味,芋圓我覺得份量有d少,如果多d成個口感會更加好。不過而家周街都係台式飲料店,店裏面仲有位卻同差電位,咁既價錢咁既質素都值得再翻撻

2018-12-09 261 浏览
呢排台式飲品開到成行成市,見旺角又開咗一間裝修得幾靚嘅Comebuy Tea,就入去睇下佢主打竽圓Q,原本打算嘗試下,但因為11點,所以賣晒冇得試,只好try下其他野。✅炭焙烏龍厚奶黑糖晶球$30烏龍茶味幾香幾濃郁但厚奶唔夠,而且佢唔用透明杯,睇唔到個層次分明🤔初初以為黑糖晶球係黑糖珍珠,但原來唔係,係類似台式QQ的口感,好難形容,但無咩黑糖味不過呢間鋪好有心思去裝修,好似專賣烏龍茶葉咁,仲有部機係沖茶嘅時候噴蒸氣出嚟,但飲品質素就一般

✅炭焙烏龍厚奶黑糖晶球$30

烏龍茶味幾香幾濃郁
但厚奶唔夠,而且佢唔用透明杯,
睇唔到個層次分明🤔

初初以為黑糖晶球係黑糖珍珠,
但原來唔係,係類似台式QQ的口感,
好難形容,但無咩黑糖味

不過呢間鋪好有心思去裝修,

2018-12-08
$30 (宵夜)
2018-12-06 126 浏览
見Comebuy開左高級版,就走去試吓。買咗杯賣得最好嘅烏龍小芋Q。烏龍茶泡得幾好,夠茶味,唔會好淡。芋圓幾有咬口,成杯野飲幾正,一杯野飲三十蚊,可接受,下次會再試其他款。
2018-12-05 134 浏览
初頭覺得佢係comebuy水準,開左一直冇飲,今日好想飲珍珠,老x堂太多人排隊,就去左呢間。睇落好多人,但原來一早叫左野飲,側邊唔係日本人就韓國人,仲聽到台灣口音,唔講都唔知呢間野咁出名唯一缺陷係呢間冇珍珠,我以為黑糖晶球係珍珠,點知口感完全不一,而且係類似(一片)既珍珠,唔識講,唔係QQ果種,可以唔洗試但要試既係佢個茶,等既時候睇住佢後面既茶葉,有種真材實料感,我叫左茉莉綠茶加奶加黑糖晶球,無糖走冰,出奇地好飲!有茶味而且唔苦,無糖都唔苦!!feel到佢真材實料,可以一試!

2018-12-04
2018-11-28 163 浏览
呢類型既台式飲品店越開越多,多到有少少麻木感覺,個人五喜好濃味既珍珠奶茶呀果類型,反而中意陣陣既茶味,飲落舒服 我叫左佢個top 5紅柚烏龍蘆薈 少甜, 有果汁味至於個茶味夠出,五會得翻紅柚酸酸甜甜既果汁味,但佢d 蘆薈好少 ,起碼我飲左好耐先飲到佢 d 蘆薈。

2018-11-21 167 浏览
同朋友都叫左微糖鮮奶烏龍加黑糖寒天 因為唔想咁甜 點知出到黎嘩根本同出面嘅全糖/少糖冇分別!!好鬼甜!其實呢間之前一直都有飲開但係都冇咁甜...而家唔知點解愈來愈重手(糖水方面)真係好似飲糖水咁
2018-10-26 364 浏览
旺角的comebuy tea, 開於TOP 入面,好似好高級的樣子,內有堂食,可惜坐的位置一般,而且很多遊客。叫了厚奶烏龍,茶味特別濃。友人叫了茶加咖啡粒,口感特別,不太Q,也不是軟身的。可以一試。芓丸就不太推薦了。值得一提,一邊counter 有試飲茶,茶味好香。
2018-10-22 371 浏览
係門口就已經聞到好香茶味,點左厚奶烏龍$30。。。。。。等左1分鐘到就有得飲啦。點知茶味唔係好重,應該係俾奶沖淡左。但芋圓幾好咬幾Q。我就覺得呢個一般般,可能其他飲品會較好飲。
2018-10-19 323 浏览
今日去咗旺角comebuy試佢gei厚奶烏龍芋圓, 職員服務質素很好 , 下單已主動問是否要半糖少冰, 很了解顧容需要. 等的時間不是太久, 有座位可坐, 整間店鋪都是茶香味。終於等到可以拿飲料, 芋圆q軟彈牙, 奶茶茶香夠濃, 很濃香的鳥龍味,而且性價比高, 可以有一杯咁香gei奶茶而且仲要700ml裝其實比市面上某些黑糖系列店舖都抵, 埋單都係30蚊一杯,而且環境同埋服務質素都很好,不用顧客在門外等太久, 喺寸金尺土嘅香港有座位可以慢慢等一杯奶茶其實都幾好。
2018-10-17
2018-10-17 285 浏览
黎到見到唔少人排隊,環境唔錯,又有地方坐低慢慢飲,當然有手快有,手慢冇啦。可以望住店員沖茶究竟蒸氣沖出黎嘅茶係咪茶味重啲好飲啲?有介紹不同種類嘅茶可以試飲唔知揀咩飲好?唔緊要,可以試下top5嘅熱買飲品唔啱心水?可以揀自選見到呢個好吸引,但友人試過黑糖Q, 一般,叫我揀第二款。最後揀咗Top 1 嘅厚奶炭焙烏龍小芋Q以為茶味會好重,點知唔係有啲失望,奶味一般,但芋圓細細粒,好有咬口唔錯總括來說一般,用呢個價錢,我會選擇其他。

可以望住店員沖茶

究竟蒸氣沖出黎嘅茶係咪茶味重啲好飲啲?

有介紹不同種類嘅茶

可以試飲

唔知揀咩飲好?唔緊要,可以試下top5嘅熱買飲品

唔啱心水?可以揀自選

見到呢個好吸引,但友人試過黑糖Q, 一般,叫我揀第二款。

最後揀咗Top 1 嘅厚奶炭焙烏龍小芋Q

以為茶味會好重,點知唔係
有啲失望,奶味一般,但芋圓細細粒,好有咬口
唔錯

總括來說一般,用呢個價錢,我會選擇其他。
2018-10-05
2018-10-13 249 浏览
路過看到有趣的霧煙情景,好奇內進看看。一進門就聞到濃濃的茶清香!看見店內貼出來的報章雜誌報導,原來是高價的高壓機做茶。我不在乎講到天花龍鳯,只信鼻聞到和口嘗到的。雖然menu一般,但味道非凡!咖啡因敏感唔飲得茶的人,聞下都好😜
2018-10-12
外卖自取