2024-08-28 15 浏览
点单时工作人员温馨提示是否喝过柴茶并事先让闻了茶叶的味道以免难以接受,这一点比较细致。奶茶本身味道还行,杯量也不小,柴茶风味比较有特色,唯一不足是微糖结合珍珠的甜度还是有点过甜,个人而言。
  • 柴茶鲜奶珍珠
2023-10-26 421 浏览
Comebuytea是一家位於旺角的台灣飲料店, 今次我點了炭焙烏龍加皇家厚奶.🍼🥤炭焙烏龍加皇家厚奶加珍珠 $35Comebuytea的炭焙烏龍茶非常受歡迎。🤓這道飲品以炭焙烏龍茶為基礎,炭焙的過程賦予了茶葉深厚的香氣,具有獨特的炭焙風味。🥳一打開飲品的蓋子,就能立刻聞到那迷人的茶香,讓人胃口大開,深受茶愛好者的喜愛。而且風味濃郁而芳香,是一種別具特色的飲料。🥛而皇家厚奶的奶味濃郁,厚奶質地濃稠,為飲料增添了豐富的口感😎。它可以完美地平衡炭焙烏龍茶的苦澀,使整個飲料更加美味。🥤 這杯茶的甜度恰到好處,不會太甜膩,也不會太淡無味。🥛這使得它適合各種口味的人,無論您是喜歡甜飲還是偏好清淡口味的人,都能夠享受到。😃😎  ⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘🧀️  約850-950kcal 卡路里/份Comebuytea的員工也算迅速處理訂單,始於旺角真係好人多, 唔快手好難長做, 所以客人等待的時間很短。😁😁

🥤炭焙烏龍加皇家厚奶加珍珠 $35
😎  ⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘
🧀️  約850-950kcal 卡路里/份

2023-10-04
  • 炭焙烏龍加皇家厚奶加珍珠
2023-08-30 335 浏览
今日去買茶,服務態度好差,收銀員竟然叫個客人唔好咁多野講,我真係未試過!好嬲!話說我去買野!我見到有人由收銀處向右排隊,我跟住後面排,差唔多到我,有人排左另一邊,我同排左另一邊遲過我個客人講應該排我後面,個收銀員竟然大聲叫我唔好咁多嘢講,佢問我飲咩時仲勁差態度,我都係第一次見有人態度咁惡劣,仲係咁叫我快啲講,要咩快d講啦!趕客咩!你哋排隊指示又混亂,我幫襯你仲要受氣,有冇攪錯!希望安排員工加強訓練,改善貴公司服務質素,其實又唔平又服務態度差!
2023-07-03 373 浏览
見到西環新開左間Come buy tea,印象中茶味好濃好香,之前飲過旺角同銅鑼灣舖嘅桂花烏龍,好開心諗住去試啦,比足三次機會去試但都係好失望…d茶好澀,奶味又唔香,珍珠又一般,係咪間間質素都差咁遠呢
2023-06-08 378 浏览
我本人並非台式飲品愛好者,但每次經過都俾佢部蒸氣機吸引,今日趁佢比較少人,即刻試佢Top 1 炭焙烏龍超愛 濃濃烏龍香。第一次食小芋圓都有驚喜,小小芋圓食到芋頭粒粒,比起普通珍珠更好味。一試愛上,以後路過都必定會忍唔住買杯 消消暑。朋友喜歡試新野,飲左青檸芭樂烏龍寒天Q .作為男士嘅佢夏天非常喜歡飲凍飲,芭樂口味第一次試,香港少有,清爽好味,絕對值得一試!店員非常友善,親切提醒可以選擇甜度飲品等候時間都快,大概8分鐘就享用到

店員非常友善,親切提醒可以選擇甜度
飲品等候時間都快,大概8分鐘就享用到
2023-06-08
等候时间
8 分钟 (堂食)
  • 炭焙烏龍
2023-06-05 229 浏览
之前都好少飲奶茶,經過俾部機吸引望咗一陣,抱住試吓嘅心態,同朋友每人買咗一杯試吓, 由於第一次買,都唔知揀咩好,就問吓有咩推薦, 位店員好熱情咁話,不如試吓我哋嘅 Top 1/2啦, Top 1茶味會濃厚啲......,Top 2 就會有桂花香……鍾意茶味濃啲嘅我揀咗1號,落單後,我全程望住成個製作過程,佢哋透明度高,衛生,感覺好專業幾分鐘後攞到杯茶,原來份量都幾大吓,奶味茶味啱啱好,好出色,店員果然冇介紹錯👍飲完都飽咗,飯都唔洗食
幾分鐘後攞到杯茶,原來份量都幾大吓,
奶味茶味啱啱好,好出色,店員果然冇介紹錯👍
飲完都飽咗,飯都唔洗食
2023-06-04
2023-05-31 160 浏览
由佢裝修開始一直都好期待,我每日收工都會經過。五月頭,可能新開關係,當時都比較人多,日日都有人排隊,一般都要等二十分鐘左右,不過Cashier都會禮貌提醒,我落完單就去對面一田行吓,差唔多時間就過返嚟拎。今次已經係我第五次幫襯,而家等五分鐘左右就有啦(見到佢哋好似請多咗人啦)每次都會試唔同嘅款,每款都好好飲,但今次呢款真係不得不讚,冇諗過桂花蜜香味同鮮奶味非常夾加埋小芋圓,真係要俾10個like朋友問我點解咁鍾意飲,好老實,首先我係俾部叫蒸氣茶機顏值吸引,之後幫襯多咗,問吓啲姐姐仔,哥哥仔,原來佢哋每杯茶都係用新鮮茶制作,所以每杯都好新鮮,我個人認為值得等同價錢都好合理。諗諗吓,以前飲開某某品牌,早上飲同夜晚飲,茶味的確都會有唔同,擺耐咗嘅茶真係會有苦澀味。以後我淨係會幫襯Comebuytea佢哋個個都好有禮貌,唔知係咪認得我係熟客仔呢
由佢裝修開始一直都好期待,我每日收工都會經過。

以後我淨係會幫襯Comebuytea
佢哋個個都好有禮貌,唔知係咪認得我係熟客仔呢

桂花雙奶
2023-05-31
桂花雙奶
2023-05-21 153 浏览
買嘅時候職員表示要等半個鐘,諗住可以周圍行下同覺得蒸氣茶機幾吸引,所以都照買左。(其實其他分店係咪都要等咁耐?)半個鐘之後番到去,見到號碼牌仲顯示緊前十幾杯嘅no.。覺得到左職員講要等候嘅時間,應該都唔會仲差十幾杯咁多,係到諗會唔會職員太忙就咁口頭叫no.,而冇㩒號碼牌,所以行去望一望放出嚟嘅杯一行去,個職員勁差語氣話:幾號呀,冇呀,望上面(個牌)啦 (當我文盲咁講)點解望一望都要比你串,明明係你職員話等半個鐘,過左半個鐘番到去未沖好都仲要受你氣?點解唔可以正常語氣同人講有嘅話號碼牌會顯示?叫左重乳烏龍厚奶芋,味道一般,完全唔值$4x同等成40分鐘(+受氣),仲有幾隻烏蠅係沖茶個位飛嚟飛去😥
2023-05-21
等候时间
40 分钟 (外卖自取)
2023-05-19 161 浏览
新店開張,日日都見到有人排隊等外賣,以為這間茶店有咩特別,原來係搵客人做佈景板!下午 2:50pm 去買一杯茶,單號碼「179」,當時有 2-3人响店外等候 ;10分鐘後返嚟睇數字牌完全無郁過,心知不妙,原來在我之前有張大外賣單,超過20杯的,號碼「168」。職員只專心做外賣單,完全無理過其他單。結過等了 25分鐘,3:15pm 我向職員投訴先拎到我杯茶!更過份的係,店內堂食的枱櫈坐滿了等到發呆的客人,有張號碼係 「165」,比外賣大單仲早落單,即係佢好可能等左超過 30分鐘 for 一杯嘢飲!如果落單前我知道要等超過 25分鐘的,我一定唔會幫襯!負責落單嗰位職員有責任講清楚前面有好多杯外賣,俾人選擇等 OR 唔等!

外卖自取