2024-02-21 54 浏览
同女朋友係啟德睇完戲 之後行左落去新蒲崗食晚飯 黎到一間Cafe叫左個dinner set😝 餐廳雖然裝修簡單 但野食幾好食 絕吾馬虎😎🍀慢煮雞胸肉沙律雞胸肉切成粒狀 份量好多 兩個人食都好足夠😆 口感幾軟嫩 而且有烤過嘅味道 幾香口🤩 沙律菜加左啲黑醋酸酸地 配雞肉好夾🥗🍀16小時慢煮西冷牛扒西冷牛扒肉汁鮮嫩 咬落有嚼勁 有肉汁流出黎好惹味☺️ 而且牛扒幾大塊 可以兩個人開心分享🥰🍀龍蝦意大利飯意大利飯嘅醬汁濃度岩岩好 吾會太稀 黏住每一粒意大利飯 龍蝦味道幾濃厚🦞 意大利飯嘅口感都恰到好處 吾會太軟太硬😉🍀士多啤梨牛角包窩夫牛角包窩夫好香好好食 賣相亦都好吸引 見到都已經流晒口水🧇

🍀慢煮雞胸肉沙律

🍀16小時慢煮西冷牛扒

🍀龍蝦意大利飯

🍀士多啤梨牛角包窩夫
牛角包窩夫好香好好食 賣相亦都好吸引 見到都已經流晒口水🧇
2024-02-21 103 浏览
呢日因工作原因同男友途經新蒲崗工廈一帶,食飯時段見到呢間門口唔起眼但內裡好闊落嘅Cafe,當然唔會錯過啦! 🧡蟹肉青蘋果沙律碗($95)蟹肉青蘋果沙律食落好清新,同埋佢加咗Wasabi辣辣地仲好開胃!旁邊配上嘅金黃牛油多士外脆內軟,非常出色! 🧡龍蝦忌廉扁意粉($185)上枱時已經聞到香氣十足,龍蝦肉滿滿,肉質彈牙,食落帶有鹹香味,意粉亦有咬口,唔錯! 🧡蘆筍雞扒意大利飯($105)大大塊雞扒煎到表面香脆,入面嘅肉仲保留到juicy嫩滑! 🧡香甜士多啤梨法式吐司($88)香脆嘅吐司配大大嚿雪糕就係無得輸!加埋果香滿滿嘅士多啤梨醬同新鮮士多啤梨絕對係一餐嘅完美句號! 🧡鮮忌廉朱古力($42)面頭滿滿鮮忌廉好香滑,整體甜度啱啱好,加埋朱古力醬同朱古力粉去配熱朱古力真係好正! 🧡抹茶鮮奶($42)入口舒服,適合餐後邊吹水邊慢慢嘆!

🧡蟹肉青蘋果沙律碗($95)

🧡龍蝦忌廉扁意粉($185)

🧡蘆筍雞扒意大利飯($105)
大大塊雞扒煎到表面香脆,入面嘅肉仲保留到juicy嫩滑!

🧡香甜士多啤梨法式吐司($88)

🧡鮮忌廉朱古力($42)

🧡抹茶鮮奶($42)
入口舒服,適合餐後邊吹水邊慢慢嘆!
有好多人都會將工業區餐廳稱之為穩世呢間位於新蒲崗距離鑽石山站七分鐘腳程嘅我自己就覺得幾方便仲要係五芳街大路其實好易搵到入到去地方都算寬敞好坐餐廳燈光柔和裝修偏向木調好舒服兩個人嘅set dinner HKD 368兩個前菜兩個主菜同一個甜品配飲品兩杯揀咗凍朱古力咖啡同凍檸茶份量啱啱夠兩個人食上菜速度快而且溫度都夠熱✨羅宋湯🥫個湯好足料、有菜有牛肉粒嘅港式羅宋湯✨意大利巴馬火腿沙律🥗沙律菜新鮮又乾脆、配黑醋同火腿好開胃✨16小時慢煮西冷牛扒🥩配沙律菜同意粉、醬汁係蒜蓉燒汁✨龍蝦意大利飯🦞飯粒粒粒分明、唔會過硬、味道適中唔太鹹✨北海道布甸🍮日式焦糖燉蛋嘅感覺、唔會太甜太膩就算晏晝去食個lunch都一樣快靚正想靜靜地唔同人逼嘅話就夜晚去好啲生日去嘅話預訂可能會有額外驚喜添
有好多人都會將工業區餐廳稱之為穩世

配飲品兩杯揀咗凍朱古力咖啡同凍檸茶
份量啱啱夠兩個人食
上菜速度快而且溫度都夠熱

✨羅宋湯🥫
個湯好足料、有菜有牛肉粒嘅港式羅宋湯

✨意大利巴馬火腿沙律🥗
沙律菜新鮮又乾脆、配黑醋同火腿好開胃

✨16小時慢煮西冷牛扒🥩
配沙律菜同意粉、醬汁係蒜蓉燒汁

✨龍蝦意大利飯🦞
飯粒粒粒分明、唔會過硬、味道適中唔太鹹

✨北海道布甸🍮
日式焦糖燉蛋嘅感覺、唔會太甜太膩

就算晏晝去食個lunch都一樣快靚正
想靜靜地唔同人逼嘅話就夜晚去好啲
生日去嘅話預訂可能會有額外驚喜添
2024-02-19 51 浏览
星期五放工係公司附近食埋飯叫左個Dinner Set for 2 ($368)Starter三揀二⭕️ 蘑菇湯/ 意大利巴馬火腿蘑菇湯幾足料 飲到粒粒🍄 都幾順滑Parma Ham配上沙律菜 火腿肉質柔軟 咸香味十足😌Main course五選二⭕️ 16小時慢煮西冷牛扒/ 羊架慢煮牛扒🥩羊架係低溫下經過長時間烹調 令肉質更加嫩滑切開都仲係呈粉紅色羊架同樣出色 我自己幾鍾意佢陣羶味油脂感都好夠兩款肉都可揀配意粉/飯 配洋蔥汁🍝⭕️ 士多啤梨牛角包窩夫近年火熱嘅牛角包🥐窩夫🧇 配埋士多啤梨🍓賣相靚之餘 夾埋strawberry sauce同cream同夾層蛋糕 口感好脆好豐富幸福感🆙最後跟餐叫左🍹凍檸茶同MochaMocha幾好飲 好濃厚 拉花仲好靚😌
星期五放工係公司附近食埋飯
叫左個Dinner Set for 2 ($368)

Starter三揀二

同夾層蛋糕 口感好脆好豐富
幸福感🆙

最後跟餐叫左🍹凍檸茶同Mocha
Mocha幾好飲 好濃厚 拉花仲好靚😌
新蒲崗啲餐廳出名好食又抵食,今日依間都無令我失望(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)我哋選擇了二人餐,覺得性價比最高🙌🏻前菜是蕃茄湯同巴拿馬火腿沙律,蕃茄湯🍅帶有一些酸度和微甜的口感,賣相都靚~巴拿馬火腿沙律都不錯,具有鹹香的味道,它與蔬菜混合在一起,帶來豐富的口感和層次~主菜必選西冷牛扒🥩佢經過燒烤,外焦內嫩,配搭埋意粉,好飽肚🫢另外我有啲驚喜餐牌竟然有龍蝦意大利飯!依個價錢食到依個菜式,龍蝦肉有濃郁的海鮮風味,與意大利飯的香料和調味料相互融合,龍蝦肉的鮮亮色澤搭配著米飯的顆粒,賣相👍🏻👍🏻甜品唔想太heavy,我哋試咗焦糖布丁🍮,上面有一層薄薄的焦糖,帶有濃郁的香草和焦糖風味,好滿足了🤞🏻

蟹肉青蘋果沙律碗 ($95)青蘋果絲拌入他他醬、蟹肉整成沙律☺️沙律幾fresh,配埋青蘋果絲,好refresh到味蕾🥰蟹肉都幾多,而且有鮮味,配搭埋多士一齊食,係幾好嘅前菜☺️龍蝦忌廉扁意粉 ($185)呢碟扁意粉整得幾乾身,唔會太多汁濕笠笠咁☺️龍蝦肉好大舊,食落幾有咬口,不過略嫌欠缺龍蝦味,但勝在夠大隻,口感唔錯☺️蘆筍雞扒意大利飯 ($105)呢碟蘆筍雞扒意大利飯好大碟😍雞皮外皮煎得好香脆乾身,裏面肉質都幾Juicy,意大利飯配搭蘆筍有啲田園嘅味道,幾適合一啲健康人士☺️香甜多啤梨法式吐司 ($88)呢款法式吐司🍞整得幾好,吐司有焦糖香,而且脆得嚟又幾鬆軟,有啲驚喜🤣配埋咁多士多啤梨同雪糕一齊食都幾滿足,一凍一熱,口感唔錯🥰天然蜂巢咖啡 ($48)棉花糖泡泡咖啡 ($48)
蟹肉青蘋果沙律碗 ($95)
沙律

龍蝦忌廉扁意粉 ($185)

蘆筍雞扒意大利飯 ($105)

香甜多啤梨法式吐司 ($88)
香甜士多啤梨法式吐司

天然蜂巢咖啡 ($48)
天然蜂巢咖啡

棉花糖泡泡咖啡 ($48)
沙律
天然蜂巢咖啡
  • 香甜多啤梨法式吐司
2024-02-01 133 浏览
呢日發掘咗一間新蒲崗嘅工廈cafe 門口比較唔顯眼 但係一行入去就見到木系嘅裝修 有種舒適嘅感覺😍蟹肉青蘋果沙律碗呢碟擺盤精美 蟹肉青蘋果配上芥末沙律醬 味道清新 加上Wasabi帶點微辣 非常開胃 底下有新鮮蔬菜作為伴碟☺️ 撈埋蟹肉青蘋果沙律一齊食 清新得黎又帶點惹味🥗 側邊仲有兩塊香脆牛油多士 麵包外脆內軟🍞龍蝦忌廉扁意粉呢碟扁意粉唔算係好Creamy嗰種 用上咗龍蝦忌廉汁 面頭嘅龍蝦肉略帶點鹹香🦞 扁意粉幾有咬口 令到整體口感幾豐富🍝蘆筍雞扒意大利飯呢碟意大利飯用上蘆筍製作個汁 整體會得好入味 又冇草青味😮 入面仲有洋蔥 菇絲等嘅配料 最值得講嘅係佢塊嫩滑嘅雞扒 兩邊都煎得好香脆 尤其係佢塊雞皮😳 食落口真係好正 而入面嘅雞肉仲保持到肉汁香甜士多啤梨法式吐司見到隔籬枱嗌呢份法式吐司好吸引呀 所以我都嗌埋一份🍓 法式吐司都整得好脆 搽埋蜜糖真係好夾 吐司面有一球雲呢拿雪糕同埋士多啤梨醬 士多啤梨醬較杰身 但係都見到入面有士多啤梨肉 整份甜品都好真材實料😉飲品鮮忌廉朱古力 提拉米蘇咖啡 呢兩杯飲品打卡一流 尤其係提拉米蘇咖啡 底下嘅咖啡係Espresso☕️ 味道偏苦 但係配埋面嘅Ma

飲品
鮮忌廉朱古力 提拉米蘇咖啡 呢兩杯飲品打卡一流 尤其係提拉米蘇咖啡 底下嘅咖啡係Espresso☕️ 味道偏苦 但係配埋面嘅Mascarpone就啱啱好😝 鮮忌廉朱古力就味道都幾濃郁
提拉米蘇咖啡 鮮忌廉朱古力

嚟嘅呢日餐廳唔係好多客人 所以都坐咗比較長時間😎 我估平日喺呢頭返工嘅朋友喺呢度食飯都會幾舒服
2024-01-31 83 浏览
新蒲崗一向有唔同嘅嘢食選擇,咁又咁啱嚟到一間工業大廈附近既cafe。餐廳店舖空間闊落,枱與枱之間有一定嘅空位,有卡位,圓枱,四人枱,鍾意坐邊都冇問題💕蟹肉青蘋果沙律碗$95沙律一上到嚟嘅望多兩望,佢真係好似一個碗😘🙈醬汁方面好清新,青蘋果絲🍏🍏配埋左沙律菜,而且有少量嘅Wasabi味,作為開胃菜好好,仲配埋兩片多士,有超香嘅牛油味蘆筍雞扒意大利飯$105呢個意大利飯非常特別😚,一上枱見到係綠色,原來係用蘆筍打成,有淡淡嘅蘆筍香,每粒飯都沾染左醬汁非常美味。雞扒比想像中好食好多,表面煎到非常之香脆,而且個肉質係嫩滑,亦夠大塊🥳🥳手工龍蝦扁意粉$185🦞🦞🦞最鍾意食龍蝦嗰陣時有人將外殼剝埋😹😹龍蝦份量都充足,而且肉質爽口彈牙,醬汁方面都充滿着龍蝦味香甜士多啤梨法式吐司$88🍓一睇就知外皮非常之脆,食落去真係感受到金黃酥脆,仲有埋雪糕簡直一流。當日嘅士多啤梨🍓亦都唔會太酸😻棉花棒朱古力$42同樣地都係甜度適中,有粒可愛嘅棉花糖點綴,而棉花糖都輕輕燒過,好想食多幾粒棉花糖😼😼🤤鮮忌廉朱古力$42甜度適中,最鍾意係面頭有大量嘅忌廉,再加上朱古力醬同埋朱古力粉非常邪惡😈😈😈Coti the Bis

蟹肉青蘋果沙律碗$95

蘆筍雞扒意大利飯$105

手工龍蝦扁意粉$185🦞🦞🦞

香甜士多啤梨法式吐司$88🍓

棉花棒朱古力$42

鮮忌廉朱古力$42

Coti the Bistro (五芳街) (新蒲崗)
新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖

手工龍蝦扁意粉

棉花棒朱古力及鮮忌廉朱古力

手工龍蝦扁意粉
棉花棒朱古力及鮮忌廉朱古力
2024-01-31 95 浏览
新蒲崗不嬲都多好嘢食,今次就試咗呢間Coti the Bistro,門口裝修緊,要細心啲先搵到入嚟首先食咗一客前菜:「蟹肉青蘋果沙律碗」($95)青蘋果加蟹肉呢個組合都幾唔錯,十分refreshing,啱啱放工食完精神真係為之一振,而蟹肉份量都有唔少,加埋多士嚟食認真唔錯之後就叫主食喇,先食咗一客「蘆筍雞扒意大利飯」($105)意大利飯份量好多,一定夠飽,打碎咗嘅蘆筍加埋意大利飯,呢個組合特別得嚟又夠曬健康,鍾意佢呢塊雞扒,外皮煎得十分香脆另外一客主食就叫咗「龍蝦忌廉扁意粉」($185)有大大塊龍蝦肉,真係啖啖肉,而忌廉意粉都幾惹味,茄味好香濃之後仲叫咗一客甜品:「香甜士多啤梨法式吐司」($88)吐司上有大大嚿雪糕,撈埋焦糖吐司,邪惡得嚟十分好食,而士多啤梨醬口感似牛油咁,搽落吐司度,有淡淡嘅果香,又係另一番風味飲品方面,呢度都幾多特色咖啡,我哋就咗一杯「提拉米蘇咖啡」($48),真係將成個提拉米蘇放咗喺杯咖啡上面,好似多咗個甜品咁!提拉米蘇嘅Creamy質感令咖啡更易入口,亦更香甜另一杯就叫咗「有汽檸檬咖啡」($42),佢係檸檬梳打,再加一Shot嘅Espresso,兩者溝埋味道會無
門口裝修緊,要細心啲先搵到入嚟
首先食咗一客前菜:「蟹肉青蘋果沙律碗」($95)
青蘋果加蟹肉呢個組合都幾唔錯,十分refreshing,
啱啱放工食完精神真係為之一振,
而蟹肉份量都有唔少,加埋多士嚟食認真唔錯

之後就叫主食喇,先食咗一客「蘆筍雞扒意大利飯」($105)
意大利飯份量好多,一定夠飽,打碎咗嘅蘆筍加埋意大利飯,
呢個組合特別得嚟又夠曬健康,
鍾意佢呢塊雞扒,外皮煎得十分香脆

另外一客主食就叫咗「龍蝦忌廉扁意粉」($185)
有大大塊龍蝦肉,真係啖啖肉,
而忌廉意粉都幾惹味,茄味好香濃

之後仲叫咗一客甜品:「香甜士多啤梨法式吐司」($88)
吐司上有大大嚿雪糕,撈埋焦糖吐司,邪惡得嚟十分好食,

飲品方面,呢度都幾多特色咖啡,
我哋就咗一杯「提拉米蘇咖啡」($48),
真係將成個提拉米蘇放咗喺杯咖啡上面,好似多咗個甜品咁!
提拉米蘇嘅Creamy質感令咖啡更易入口,亦更香甜

另一杯就叫咗「有汽檸檬咖啡」($42),
佢係檸檬梳打,再加一Shot嘅Espresso,
兩者溝埋味道會無咁濃重,感覺輕盈,適合解膩
2024-01-18
2024-01-28 61 浏览
位於工廈區的人氣西餐廳中午吃飯時間經常人頭湧湧🫶食物有心思製作,擺盤及味道也挺不錯🤭.🦀🍏 蟹肉青蘋果沙拉碗:新鮮蟹肉搭配清爽青蘋果,酸酸甜甜,作為前菜非常開胃,🐔 🍛蘆筍雞扒意大利飯:雞肉外味焦香,入口嫩滑多汁,蘆筍磨成汁與意大利飯一同烹煮,每粒米飯都滲透蘆筍之香.🦞🍝 手工龍蝦扁意粉:龍蝦肉大粒新鮮甜,扁意粉口感彈牙,🍓🍞 香甜士多啤梨法式吐司:吐司烤得金黃酥脆,上面有一大球雲呢拿雪糕,伴碟有新鮮多汁士多啤梨,入口豐富多層次.☕🍰 提拉米蘇咖啡
📝底層是濃郁expresso,面層是香甜絲滑提拉米蘇,可以同時品嚐到咖啡及甜品苦澀且甜蜜的味道🤭🫶🍹🍑 蜜桃茶 香甜清爽
位於工廈區的人氣西餐廳
中午吃飯時間經常人頭湧湧🫶
食物有心思製作,擺盤及味道也挺不錯🤭
🦀🍏 蟹肉青蘋果沙拉碗:
新鮮蟹肉搭配清爽青蘋果,酸酸甜甜,作為前菜非常開胃
🦞🍝 手工龍蝦扁意粉:
龍蝦肉大粒新鮮甜,扁意粉口感彈牙
🍓🍞 香甜士多啤梨法式吐司:
☕🍰 提拉米蘇咖啡

🍹🍑 蜜桃茶
香甜清爽
2024-01-28 44 浏览
由鑽石山地鐵站走過去只需10分鐘,挺方便。對於附近上班的人是一個性價比不錯的選擇。每個主菜都配餐湯/沙律及餐飲,當日的餐湯是南瓜湯。午市套餐,有闊條麵、蛋包飯、全日早餐等∗ 明太子三文魚籽貓耳朵粉 $82小篇對貓耳朵粉零抗拒 煙韌度滿分 帶子煎香後放入麵食再加入明太子及三文魚籽元素忌廉醬汁濃稠厚身 整體配搭不錯∗ 焦糖日式布甸 $+25午市套餐只需加$25就有一份甜點ʟᴏᴛᴜs忌廉芝士餅/焦糖日式布甸筆者點了侍應推介,剛剛製成的焦糖布甸蛋味濃厚 不會很甜很膩

∗ 明太子三文魚籽貓耳朵粉 $82
小篇對貓耳朵粉零抗拒
煙韌度滿分 帶子煎香後放入麵食
再加入明太子及三文魚籽元素
忌廉醬汁濃稠厚身 整體配搭不錯

∗ 焦糖日式布甸 $+25
午市套餐只需加$25就有一份甜點
ʟᴏᴛᴜs忌廉芝士餅/焦糖日式布甸
筆者點了侍應推介,剛剛製成的焦糖布甸
蛋味濃厚 不會很甜很膩
2024-01-27 47 浏览
✦ 蟹肉青蘋果沙律碗味道清新,蟹肉帶有濃郁的海鮮味道,與青蘋果的酸度和清爽相融合沙律夾雜少許芥末醬,味道相當開胃伴碟配兩片香蒜厚多士,好脆身😋✦ 蘆筍雞扒意大利飯蘆筍帶有清脆的口感和淡淡的草本味道,與香煎雞扒的鮮嫩口感搭配,層次分明青醬味道相當濃郁又豐富,飯粒口感煙煙韌韌! ✦ 手工龍蝦扁意粉帶有鮮甜龍蝦湯味道的扁意粉,配上肉質鮮美的龍蝦尾!採用了闊身扁意粉,將龍蝦汁掛滿在意粉上,好惹味😗✦ 香甜士多啤梨法式吐司法式吐司通常是用厚切的麵包片製作,外層煎至金黃酥脆,內部鬆軟。配上新鮮的士多啤梨、雪糕、士多啤梨醬,冷熱交融
✦ 蟹肉青蘋果沙律碗
沙律夾雜少許芥末醬,味道相當開胃
伴碟配兩片香蒜厚多士,好脆身😋

✦ 蘆筍雞扒意大利飯
青醬味道相當濃郁又豐富,飯粒口感煙煙韌韌!

✦ 手工龍蝦扁意粉

✦ 香甜士多啤梨法式吐司
2024-01-24 40 浏览
去完新蒲崗party room玩同朋友一齊落街搵嘢食,OpenRice搵到呢間cafe地方好大,食物又靚又好味,見佢有啲生日佈置,應該可以包場慶生☺️ 見佢門口塊黑板仲有寫生日訂座會送畫碟蛋糕一件 🍰 蟹肉青蘋果沙律碗 $95個蟹肉沙律砌到好似他他咁,青蘋果絲配埋沙律菜好清新,仲用咗芥末調味,配左兩塊超香脆牛油多士(實物靚過餐牌相系列🤣😋)蘆荀雞扒意大利飯 $105雞扒滑到近乎慢煮,煎過金黃色脆卜卜,蘆荀汁唔會好鹹又唔會好青,整risotto調味啱啱好龍蝦忌廉扁意粉 $185龍蝦肉有四大條,都幾鮮甜彈牙,完全唔係罐頭龍蝦質素,扁意粉Al dente,個汁唔算好濃郁,但都好香龍蝦味香甜多啤梨法式吐司 $88法式吐司嘅精髓就係牛油🧈 配上雲呢拿雪糕同士多啤梨butter cream勁邪惡,當然唔少得新鮮士多啤梨果肉,真係幾香甜☺️提拉米蘇咖啡 $48結合左甜品同咖啡嘅一杯飲品,咖啡上面有軟滑忌廉,再灑上咖啡同朱古力粉,就咁食cream當甜品,撈埋又變成左咖啡嘅糖分😋鮮忌廉朱古力 $42鮮忌廉好香滑,朱古力都好香濃,唔會太甜好好味

蟹肉青蘋果沙律碗 $95

蘆荀雞扒意大利飯 $105
蘆荀雞扒意大利飯

龍蝦忌廉扁意粉 $185

香甜多啤梨法式吐司 $88

提拉米蘇咖啡 $48

鮮忌廉朱古力 $42
鮮忌廉好香滑,朱古力都好香濃,唔會太甜好好味

蘆荀雞扒意大利飯
龍蝦忌廉扁意粉
呢日同男朋友行完鑽石山既南蓮園池🎋🌿想搵d野食😋咁岩search到呢間位於新蒲崗工廈區既Coti the Bistro💫🥰由鑽石山行過去唔洗10分鐘,超方便!餐廳門口雖然比較細,但裡面既空間比想像中要大🤩可以放到好多座位,仲有唔少卡位!裝修帶有歐陸風味,環境舒適簡約🪴🪵同朋友黎坐耐d傾計都好合適,唔怕被人趕走🤭❥ 蟹肉青蘋果沙律碗 $95沙律帶有wasabi味🥗好香口 😚蟹肉份量唔少🤭整體好清新開胃!❥ 蘆筍雞扒意大利飯 $105好特別既risotto💚佢既飯汁係用左蘆筍打成,所以係綠色!飯粒軟硬度適中,所有飯粒都沾滿醬汁,滲入淡淡蘆筍既香氣,夠晒creamy好食🤩雞扒都幾大塊😍外皮煎到少少脆口,肉質好嫩滑,食落充滿肉汁,好高質!❥ 龍蝦忌廉扁意粉 $185有驚喜🤩龍蝦肉份量比想像中多,仲要已經拆晒殼,食落好方便,真係啖啖肉🤤味道新鮮爽甜!龍蝦忌廉汁沾滿每一條意粉,夠晒濃郁好食🍝🤤❥ 香甜士多啤梨法式吐司 $88French toast 好厚身,外層烤到金黃香脆!有幾粒士多啤梨🍓味道清甜好食😋另外配上雲尼拿雪糕🍦有外冷內熱既效果😋夾埋一齊食超正😚❥ 焦糖布甸咖啡 $42咖啡同奶既平衡岩
呢日同男朋友行完鑽石山既南蓮園池🎋🌿
由鑽石山行過去唔洗10分鐘,超方便!

裝修帶有歐陸風味,環境舒適簡約🪴🪵
同朋友黎坐耐d傾計都好合適,唔怕被人趕走🤭

❥ 蟹肉青蘋果沙律碗 $95
沙律帶有wasabi味🥗好香口 😚
蟹肉份量唔少🤭整體好清新開胃!

❥ 蘆筍雞扒意大利飯 $105

❥ 龍蝦忌廉扁意粉 $185
龍蝦忌廉汁沾滿每一條意粉,夠晒濃郁好食🍝🤤

❥ 香甜士多啤梨法式吐司 $88
French toast 好厚身,外層烤到金黃香脆!
有幾粒士多啤梨🍓味道清甜好食😋
另外配上雲尼拿雪糕🍦有外冷內熱既效果😋夾埋一齊食超正😚

❥ 焦糖布甸咖啡 $42
咖啡同奶既平衡岩岩好~~
聞落已經充滿咖啡香,入口順滑☕️🤎
面頭有層薄脆既焦糖,中間飲到奶泡感,層次幾豐富!

❥ 蜜桃茶(熱) $36
有淡淡既紅茶香,加上蜜桃既香味,味道甜甜蜜蜜💕🍑

2024-01-13
2024-01-23 37 浏览
🍴新蒲崗| Cafe | Coti the bistro 🍴.🔸雖然話係新蒲崗範圍,但鑽石山地鐵站出,行5分鐘就到,地點都幾方便🔸青蘋果蟹肉沙律原來配2塊包,其實做Tea都夠飽😂🔸龍蝦忌廉扁意粉同蘆筍雞扒意大利飯,鮮味都不錯👍🔸士多啤梨法式吐司有驚喜的好味,夠酥脆又夠軟熟🤤🤤🔸另外,棉花糖熱朱古力都有驚喜,估唔到粒棉花糖係有烤過,朱古力亦夠濃郁🔸整體來講,食物都幾大份,各樣食物質素都ok,都幾適合同朋友食少少嘢 食個甜品 傾吓偈😋
🔸青蘋果蟹肉沙律原來配2塊包,其實做Tea都夠飽😂
🔸龍蝦忌廉扁意粉同蘆筍雞扒意大利飯,鮮味都不錯👍
🔸士多啤梨法式吐司有驚喜的好味,夠酥脆又夠軟熟🤤🤤