Cozy地址: 大圍積福街64 號電話: =====================可帶毛孩的cafe ,立即book 了星期六,唔洗返工帶埋bb 去打卡,有新和服衫,一於同媽媽一齊食野影相,做個開心港女。帶狗要多些空間,餐廳比了張較大的台比我地,我點了$68 十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包富貴狗生養成,個牛角酥香,qq 蓏餅富抹茶味,紅豆軟身甜蜜。$108 granola and yogurt bowl ,女生輕盈之選,健康又美味。pancake 甜,配上harms ham 同cheese ,很special 的combination $53 ice mocha milk 同iced americano
Cozy
地址: 大圍積福街64 號
電話:
=====================

帶狗要多些空間,餐廳比了張較大的台比我地,我點了

$68 十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包

2024-07-23 1352 浏览
Cozy Coffee在香港有3間分店,這次我們到訪了位於大圍的分店✨ 咖啡店樓高2層,白色的門面十分漂亮🤍 地下半開放式的設計非常chill呢~😌 整間店的裝潢都是以白色、藍色及木系為主,簡約舒適☺️🤍卡邦尼扁意粉 (HKD128)扁意粉口感彈牙,醬汁濃稠,蛋香及奶香味也十分濃郁!🤤🤍龍蝦包配薯條 (HKD188)用上竹炭包,麵包很軟熟🖤 龍蝦肉挺彈牙,搭配蟹籽、蕃茄片及沙律菜,整體口感和味道很不錯😍 旁邊的薯條也炸得恰到好處👍🏻🤍十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫 (HKD68)牛角包窩夫酥脆可口🤩 搭配濃郁的抺茶醬、香甜的紅豆,以及煙韌彈牙的抹茶蕨餅,口感層次豐富,推薦😋✨另外,我們還點了Iced Latte(HKD45)及Iced Mint Mocha(HKD58),跟餐每杯可享HKD10折扣☕️ 咖啡味很香濃,不錯😌📍Cozy Coffee - 大圍積福街64-66號地下C號舖

🤍卡邦尼扁意粉 (HKD128)
扁意粉口感彈牙,醬汁濃稠,蛋香及奶香味也十分濃郁!🤤
卡邦尼扁意粉

🤍龍蝦包配薯條 (HKD188)
龍蝦包配薯條

🤍十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫 (HKD68)
十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫

Iced  Mint  Mocha

卡邦尼扁意粉
龍蝦包配薯條
十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫
Iced  Mint  Mocha
態度麻麻 嘢飲麻麻 地嘢食麻麻如果要上二樓坐 有低消嘅 用餐時間淨係1.5h 店員上來話坐耐佐需要再消費多d我以為係一間會好chill好似個名咁cozy嘅咖啡shop啦 點知唔係咯 勁失望仲唸著下次帶多d fri來 不過唔會咯 依一世都唔會再來
態度麻麻 嘢飲麻麻 地嘢食麻麻
仲唸著下次帶多d fri來 不過唔會咯 依一世都唔會再來

2024-05-12 517 浏览
今日條街30度🥵見到呢間Cafe幾chill就諗住入去唞吓。點知Cafe入面仲熱過出面😅😅直程feel到門口個部冷氣一路噴緊啲熱氣出嚟。熱到我同朋友一路飲嘢都出晒汗,焗到不得了😓😓完全唔想坐喺度食嘢,想坐耐啲都唔得😓😓。但明明咖啡係幾好,嘢食都OK雖然價錢偏貴。特別係之前涼少少嘅時候特登過嚟試過手沖(Columbia 嘅豆)。另外,雖然呢間Cafe係自助式,不過啲Staff態度都唔錯。但呢個溫度尤其夏天真係不了!!

2024-05-07 435 浏览
📍大圍純白Cafe — Cozy Coffee☁️☕️咁啱經過大圍,想搵間Cafe坐底溫下書食下野,所以就黎咗呢度!👩🏻‍💻見到佢純白色好靚,而且有兩層,環境都唔錯,有陽光透入嘅感覺好舒服~☁️☀️幾適合工作~(今次係平日下午過黎,冇時間限制👍🏼)𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🍳雙重自選賓尼迪蛋 Double Egg Benedict, Royale or Florentine (三選二套餐) $118呢個set可以喺三款賓尼迪蛋裡面任選兩款,今次就叫咗兩個雙重煙三文魚牛油果醬賓尼迪蛋🥑🍳🥯味道還算可以,煙三文魚幾大塊,水波蛋都ok,係流心嘅,加埋荷蘭醬都幾夾~底嗰塊英式鬆餅就同M記早餐差唔多🤣而且牛油果醬好少🥹$118食呢兩個Egg Benedict好似有少少貴(?)因為都幾細份而且冇任何配菜🤔不過好在呢個套餐包一杯Americano☕️呢杯咖啡就不過不失啦,冇咩特別🧃蘋果汁 Apple Juice (Iced) $32呢杯飲品就係純粹要符合最低消費先叫的…🥹因為每人最少要叫一個item🫨都係普通,冇特別環境方面,坐樓上係幾舒服嘅,好啱同朋友chill下傾下計,或者靜靜地溫
📍大圍純白Cafe — Cozy Coffee☁️☕️

(今次係平日下午過黎,冇時間限制👍🏼)

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

🧃蘋果汁 Apple Juice (Iced) $32

環境方面,坐樓上係幾舒服嘅,好啱同朋友chill下傾下計,或者靜靜地溫書工作👩🏻‍💻不過今次個位附近都有幾隻烏蠅飛黎飛去,有少少distract…😣同埋餐具係擺埋一角比客人自己拎的,如果店員serve埋可能會更好!🍴

✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽

賣相:🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟💫
性價比:🌟🌟🌟
推薦度:🌟🌟🌟💫

📍 Cozy Coffee (大圍)
🔖地址:大圍積福街64-66號地下C號舖

🕤營業時間:星期一至五 11:00-20:00
星期六日 09:00-21:00

賓尼迪蛋(三選二套餐)
賓尼迪蛋(三選二套餐)
午餐
大圍 📌Cozy Coffee 新年前,放半日假,見到呢間兩層白色 Cafe,諗住 Chill 下, 點知 ......☕ 紫薯 Latte $50呢個紫色拉花好靚,令人有療癒嘅感覺。味道方面,又唔太甜,牛奶味重,杯底裏面仲有小小紫薯蓉,呢杯 Latte 整體算唔錯。🌯 大菇芝士雞肉手卷 + 薯條🍟 $98個皮微暖,口感略硬偏厚,有啲紙皮feel,入面啲配料更加係...伏伏地。 基本上成個手卷都真唔好食,早排先話 KFC 個雞卷真係好普通,呢個[大菇芝士雞肉手卷]應該係我食過最唔好食嘅手卷。至於啲薯條,上枱都仍然係熱嘅,不過不失。番茄醬係自助,但係見到成個擺醬汁嘅架 & 蕃茄醬樽都鋪滿塵,好嘔心🤮 另外想講:裝住雞卷嘅紙袋令成件事低檔咗好多,其實會唔會考慮轉錫紙?而見到 Cafe 內咖啡機、器皿、牙籤樽、醬汁架、調味料架、蕃茄樽 & 蓋以及擺設嘅物品都鋪曬塵,完全令人食慾不振。 唔知年廿八嘅時候佢哋有冇清洗邋遢?🔅 總括嚟講,食物唔掂真係事實,後來發現原來大圍呢間 Cozy Coffee 分店有好多食評都 comment 食物唔得,甚至難食; 其實如果食物唔得,咖啡飲品仍然可以選擇,但
大圍 📌Cozy Coffee

點知 ......

☕ 紫薯 Latte $50

🌯 大菇芝士雞肉手卷 + 薯條🍟 $98

🔅 總括嚟講,食物唔掂真係事實,後來發現原來大圍呢間 Cozy Coffee 分店有好多食評都 comment 食物唔得,甚至難食; 其實如果食物唔得,咖啡飲品仍然可以選擇,但係衛生唔得,就不了,我亦唔會再回訪。

2024-02-08
2023-10-02 1332 浏览
總括來說,野難食,啡難飲,極之失望小食店質素,高級cafe 價錢Benedict Egg, $136, 三文魚係未解好凍,有冰既, Ham係硬既,雪左一年攞出嚟芝士大菇雞肉xxx卷$107個紙袋係想話比我聽個卷係隔離小食店買既?入面d菜仲滴緊水,舊卷係凍既,完全連ding 都無ding 過,d芝士仲係硬,塊餅都係硬到無可再硬,薯條都係凍嘅咖啡一樣有驚喜,唔知以為飲緊廿四味,可能係我哋唔識欣賞,成餐$300幾蚊,貴過高級cafe😒😒😒
總括來說,野難食,啡難飲,極之失望
小食店質素,高級cafe 價錢

芝士大菇雞肉xxx卷
個紙袋係想話比我聽個卷係隔離小食店買既?

2023-10-02 667 浏览
今次返黎再食,真係令人好失望😢😢剛開張時,覺得佢既龍蝦包好好食甚至會帶朋友專登過黎食 好可惜,今次再一次食既龍蝦包本身懷念及期待美味既龍蝦包… 結果好失望 太乾😞 食唔到一開始既質素飲飲下杯野時 見到有頭髮🤮🤢叫個員工過黎睇 完全木口木面冇出聲 拎走我杯野 再者一句唔好意思都無放低杯新既睇黎我要同你講句唔好意思 要你做野「妹妹仔 好明白你係打份工 但一個動作都係代表緊公司 依d咪趕客員工 」希望依間店可以毋忘初心喇!提高食物質素同員工態度先可以提升自己係大圍既競爭力 真係睇到大圍開左好多間cafecafe 都好講口碑 比心機喇年輕人!
今次返黎再食,真係令人好失望😢😢
剛開張時,覺得佢既龍蝦包好好食
甚至會帶朋友專登過黎食

好可惜,今次再一次食既龍蝦包
本身懷念及期待美味既龍蝦包…
結果好失望 太乾😞 食唔到一開始既質素

飲飲下杯野時 見到有頭髮🤮🤢
叫個員工過黎睇 完全木口木面冇出聲
拎走我杯野 再者一句唔好意思都無放低杯新既
睇黎我要同你講句唔好意思 要你做野

希望依間店可以毋忘初心喇!
提高食物質素同員工態度
先可以提升自己係大圍既競爭力
真係睇到大圍開左好多間cafe
cafe 都好講口碑 比心機喇年輕人!
2023-09-30 442 浏览
紅日下午兩點左右經過,諗住間cafe外觀不錯,支持下小店,試試食個lunch。叫左個egg Benedict $78 加English breakfast tea $42,埋單$120,諗住都應該至少食得飽;結果,個Egg Benedict 細過我手掌(女仔手…),一啲配菜都無….味道就正常,唔算好唔算差;anyway,真係唔知自己食左啲咩,永無下次。

2023-09-24 431 浏览
服務態度10分有問題,事源今日想搵地方食吓嘢,嘆吓啡坐低一至兩個鐘,但是一入到餐廳店員就即刻表示:「90分鐘用餐時間」,咁我哋話冇問題就上去上層坐低左。無奈店員上餐時又講多次:「用餐時間90分鐘」,ok fine 過咗90分鐘後,我哋都準備離開之際,店員仲「專登」行上上層,「專登」再次同我哋講:「用餐時間差唔多係時候要走」。食到成肚氣一啲都唔cozy,明明間餐廳冇乜客,大把枱,但店員一而再,再而三提醒用餐時間90分鐘真係好似趕客走咁,加上服務態度勁差,講嘢太細聲,冇熱情,完全feel唔到店員係serve緊客人。下次唔會再幫襯。🙏🏻

2023-08-22 508 浏览
呢間Cafe既裝修真係好靚,純白色充滿文青氣息,有兩層,樓下會打開窗可以享受自然風和望窗外風景。樓上裝修都不錯的,有書架和書,可以提供閱讀。💜煙肉炒蛋番茄莎莎多士($68)煙肉好脆,炒蛋份量都多,脆脆的多士配上番茄莎莎醬多一番風味🍅,十分之開胃。作為輕盈的下午茶,這是不錯的選擇。💜牛奶咖啡($42)小小的一杯作為下午茶的精髓,還是必點的,鮮奶份量佔一半。

💜煙肉炒蛋番茄莎莎多士($68)

💜牛奶咖啡($42)

小小的一杯作為下午茶的精髓,還是必點的,鮮奶份量佔一半。
2023-03-08
  • 煙肉炒蛋番茄莎莎多士
  • 牛奶咖啡
2023-08-12 272 浏览
- 叫杯涷dirty比咗杯唔涷唔熱又無味嘅咖啡 (失望)- 飽嘅話只能講食得落肚,荷蘭汁無味,完全唔想再返黎食* 黎大圍唔需要試呢間,CP值極低!不如行去隔離食又平又好味嘅大圍名物!
- 叫杯涷dirty比咗杯唔涷唔熱又無味嘅咖啡 (失望)
- 飽嘅話只能講食得落肚,荷蘭汁無味,完全唔想再返黎食

2023-07-12 471 浏览
星期六大圍搵食,大部分食店都好多人,經圍Cozy,睇到menu都幾啱食,見到店內都差唔多滿坐,入咗去問吓staff,樓上有位唔洗等,不過就每人最低消費$100,因為我哋本身都諗住食埋嘢,所以肯定超過$100店員俾咗menu我哋,自己行上去搵位坐,再問吓staff原來係自己要落返樓下order同先俾錢😅好彩會有staff送餐上嚟樓上都差唔多滿坐,我哋係最後一張枱,店舖採用大量玻璃加自藍色設計,加上當日好好天,就算店內滿座都唔會焗促,但可能因為樓上係半層中空設計,加上樓底唔高,好嘈😮‍💨連樓下咖啡機運作嘅聲都聽得清楚,我同朋友傾計好似鬧交咁😂大蝦明太子飲管粉2隻大蝦,明太子醬比較杰身,好足夠掛到喺每條意粉上,但味道冇驚喜,大蝦唔新鮮,2隻都好梅肉眼都睇到有幾梅煙三文魚Egg Benedict煙三文魚冇煙薰香味,朋友覺得有啲腥,水波蛋過熟,冇蛋汁流出,荷蘭汁唔太夠酸味,呢份嘢只可以用「唔難食」嚟形容Iced LatteIced MochaLatte啡底唔酸但偏苦,冇乜層次Mocha 友人話普通呢餐食咗$330,可以話試過就算,絕不encore現時香港cafe風氣重視打咭多過質素,而且定價愈來

大蝦明太子飲管粉

肉眼都睇到有幾梅
煙三文魚Egg Benedict
Iced Mocha
Latte啡底唔酸但偏苦,冇乜層次
Mocha 友人話普通

呢餐食咗$330,可以話試過就算,絕不encore
現時香港cafe風氣重視打咭多過質素,而且定價愈來愈高,想搵一間可以做到哂2樣嘅真係唔容易!如果想食一個合格嘅pasta,有時情願行入酒店食好過,俾多少少二百零蚊一個set lunch,起碼質素唔會太差,而且安靜舒適
2023-05-30 670 浏览
🇭🇰|Cozy Coffee 📍大圍積福街64-66號地下C號舖————————————————-全屋都係白色嘅裝潢🤤🫶樓下有窗邊位 樓上有雅座*但樓上雅座 最低消費HKD1000🔖卡邦尼飲管粉 HKD98🌕🌕🌕🌕🌕一大片芝士 遮到成個意粉咁制!一啲都唔吝嗇 非常之好😂🫶芝士味超級濃郁 而且好香芝士味但整唔太碎 比較煙靭 建議同意粉分開食意粉好特別用左飲管粉 好掛汁個汁好creamy 加上溫泉蛋 好好味🔖香煎比目魚 HKD128🌕🌕🌑🌑🌑比較失望嘅一個餸點解意粉個芝士咁多 呢碟個配菜得咁少😂成碟比目魚好普通 但皮魚都煎得香口魚肉都厚身 個人比較鍾意西京燒比目魚多啲🔖炸雞翼,咸蛋黃香蔥蛋黃醬 HKD48🌕🌕🌗🌑🌑雞翼食落覺得係CP雞翼😂 信心保證但炸出嚟嘅色 好似唔太靚 個醬無咩咸蛋黃味食到就係覺得普通係蛋黃醬
🇭🇰|Cozy Coffee
📍大圍積福街64-66號地下C號舖
————————————————-
全屋都係白色嘅裝潢🤤🫶
樓下有窗邊位 樓上有雅座
*但樓上雅座 最低消費HKD1000

🔖卡邦尼飲管粉 HKD98
🌕🌕🌕🌕🌕
一大片芝士 遮到成個意粉咁制!
一啲都唔吝嗇 非常之好😂🫶

個醬無咩咸蛋黃味食到
就係覺得普通係蛋黃醬
  • 卡邦尼飲管粉
2023-05-02 671 浏览
大圍有好多間咖啡店,cozy 都係得我至愛,第三次嚟。今日我哋食左蝦肉牛油果沙律🥗有藜麥,牛油果,鳳尾蝦,沙律菜,西梅乾,熱情果汁沙律汁分開上,可以因應自己喜愛調,好正牛油果啱啱好,啲蝦好爽,彈牙,成份食完都好飽肚。慢煮封門柳🥩至愛,冇筋,煮到啱啱好,唔會過老,牛味超香,仲有配菜,薯仔唔會乾真真,又唔會無味,點埋牛汁,超正。餐飲flat white 一般 唔會過濃唔會太苦,都幾好。Coffee affgato 北海道牛乳雪糕,加埋特濃咖啡,超正。朱古力心太軟好鐘意食,外脆肉軟,雪糕都好好味,滿意。
大圍有好多間咖啡店,cozy 都係得我至愛,第三次嚟。
今日我哋食左蝦肉牛油果沙律🥗
有藜麥,牛油果,鳳尾蝦,沙律菜,西梅乾,熱情果汁
沙律汁分開上,可以因應自己喜愛調,好正
牛油果啱啱好,啲蝦好爽,彈牙,成份食完都好飽肚。

慢煮封門柳🥩

餐飲flat white
一般 唔會過濃唔會太苦,都幾好。

Coffee affgato
北海道牛乳雪糕,加埋特濃咖啡,超正。

朱古力心太軟
好鐘意食,外脆肉軟,雪糕都好好味,滿意。
2023-04-12