最近有好多同事因為轉工/ 移民要離開,我諗呢個都變成最近常見嘅情況。其中一個離別嘅規矩,就係派「散水餅」。😉食過雲雲嘅散水餅,最近同事派嘅,立即成為我心目中嘅no.1!講緊嘅就係crazypie!🥰呢個pie真係好crazy:1. 我竟然荔枝角番工,都可以食到由觀塘直送嘅撻,感覺驚喜!🤩2. 我試左Earl Grey伯爵茶麻糬撻,主要分4層:餅底鬆脆、好香牛油味;麻糬煙韌;中間有層芝士;再加上上面茶味嘅cream。口感豐富,味道好夾!😻

呢個pie真係好crazy:

2022-07-29
2022-07-27 1099 浏览
其實好耐之前買,不過真係我食過最難食嘅撻,我真係冇諗過可以咁難食,仲以為開咗實體店應該唔錯,但真係證明唔係間間網店都可以支持。訂咗泰式凍奶凍慕絲撻,2分係畀個撻皮。佢好厚實好脆,不過冇咩牛油香。我唔明點解放咗室溫個半鐘仲有冰🙃,一小塊冰!我唔知泰奶凍去咗邊,完全冇奶凍質地,亦都唔係好食得出泰奶味,同最上面嗰層係類似啫喱嘅物體,有冰感,我唔知食緊咩。簡單而言:呢個失望,一定唔推薦買呢個另一個Nutella Cheese,好食過另外一個!佢起碼有Nutella味,咁呢個食唔出冰感了,入面慕絲都幾滑。如果要買嘅話,我會推薦呢個

簡單而言:呢個失望,一定唔推薦買呢個

2022-07-19 989 浏览
幾出名的網店,經過觀塘,順便試下。位於駱駝漆,真無法避開排隊等電梯的情況。每月都會轉下款,可以睇下FB 資料先。但我去到時候,餘下款式不多, 只有6款。(星期日下午4:00) 1)抺茶麻糬撻2)鐵觀音朱古力撻抺茶份量剛好,不會苦,抺茶香味不錯,底層有麻薯糬,但由於內餡實在太棉密,質感兩樣太似,食唔出麻糬q彈口感。朱古力好香濃,最頂有一件松露朱古力的感覺,不會過甜,甜度剛剛好。內餡好實淨,不是軟淋的霧絲,食得出好足料,中間有少少蛋糕,不過鐵音茶味好似食唔出……味道未至於好驚喜,但質素不錯,撻皮夠牛油香,內餡棉密,$33/件,現金價9折。$30/件,性價比唔錯。不過口感層次稍有欠缺,可能我咁巧合 買咗兩件類似的,下次可以再試流心或芝士款式。支持小店…..有更多新選擇,總好過只有連鎖蛋糕,一成不變。
幾出名的網店,經過觀塘,順便試下。
位於駱駝漆,真無法避開排隊等電梯的情況。
每月都會轉下款,可以睇下FB 資料先。
但我去到時候,餘下款式不多, 只有6款。
(星期日下午4:00)
1)抺茶麻糬撻
2)鐵觀音朱古力撻

支持小店…..有更多新選擇,總好過只有連鎖蛋糕,一成不變。

2022-07-18 847 浏览
2022-07-17女朋友推介👱🏻‍♀️女朋友成班中同嚟咗屋企聚會👩‍👩‍👧‍👧(佢哋識咗十幾年嘅中同朋友🤣🤣)中同好客氣帶咗盒撻上嚟,一齊睇《咒》👻就諗住一邊睇一邊食😝點知驚到唔記得食,食完晚飯當甜品🍨中同係駱駝漆大廈3座嘅CRAZY PIE買撻🍮中同買咗六款口味嘅撻,打開盒識發光🌄玄米抹茶麻糬撻,33蚊件,玄米茶慕絲加抹茶夾心,雙重茶味,連埋麻糬煙靭豐富口感,茶控必點推介🍵🍵🍵法式經典檸檬撻,33蚊件,擰檬味都幾酸吓,啱晒鐘意食酸嘅朋友,個人覺得普通🍋純乳酪士多啤梨撻,33蚊件,士多啤梨內有果肉,加上味濃郁口感的乳酪,完全係酸得自然覺得,可以一試🍓🍓薄荷朱古力布朗尼蛋糕撻,33蚊件,超重薄荷味,好似食緊牙膏嘅感覺,只係食到薄荷味,蛋糕口感可以,正常無特別🌿鐵觀音巧克力脆脆撻,33蚊件,鐵觀音茶加朱古力有得諗,兩種完全唔關事嘅嘢,合體成為件撻係咁好好味,點綴埋脆脆口感昇華了,依款味鐵膽要點🍫🍫🍫🍫厚奶焦糖布丁撻,33蚊件,布丁真係好滑溜,表面有濃焦糖,焦脆同滑溜強烈比較,口感豐富,推介要食🍮🍮🍮整體價錢唔算貴,依個質素抵啦,包裝又靚仔,下次會再試其他味☺️☺️☺️#CRAZYPIE#鐵觀音巧
2022-07-17

女朋友推介👱🏻‍♀️

女朋友成班中同嚟咗屋企聚會👩‍👩‍👧‍👧
(佢哋識咗十幾年嘅中同朋友🤣🤣)
中同好客氣帶咗盒撻上嚟,一齊睇《咒》👻
就諗住一邊睇一邊食😝
點知驚到唔記得食,食完晚飯當甜品🍨
中同係駱駝漆大廈3座嘅CRAZY PIE買撻🍮

中同買咗六款口味嘅撻,打開盒識發光🌄

厚奶焦糖布丁撻,33蚊件,布丁真係好滑溜,
表面有濃焦糖,焦脆同滑溜強烈比較,口感豐富,推介要食🍮🍮🍮

#CRAZYPIE
#鐵觀音巧克力脆脆撻
#薄荷朱古力布朗尼蛋糕撻
#厚奶焦糖布丁撻
#法式經典檸檬撻
#玄米抹茶麻糬撻
#純乳酪士多啤梨撻
2022-07-02 1148 浏览
其實呢間我已經食過好多次次次都好滿意嘅除咗有時某啲新品過甜之外基本上質素都穩定不過我每次上去買,啲店員態度都麻麻哋譬如有一次,我去到6點鐘,見到得返少量tart, 我就想問佢係咪得返呢啲口味我一講:請問係咪.... 職員:我哋今日收7點我再問:我係想問係咪得返... 職員:係第二次:我:想問下係咪冇哂... 職員:暫時冇我唔知係咪每個客問問題時間有限時,次次都係咁答我第三次:我:請問今日有冇... 職員:現貨係哂度其實我覺得人嘅基本禮貌係聽完人哋講嘢先答我明白佢哋係好忙,因為次次去到都有人排隊,但我只係問一個問題,其實冇必要咁樣希望佢哋可以改善下❤️
其實呢間我已經食過好多次

次次都好滿意嘅

除咗有時某啲新品過甜之外基本上質素都穩定

不過我每次上去買,啲店員態度都麻麻哋

我一講:請問係咪....
職員:我哋今日收7點

我再問:我係想問係咪得返...
職員:係

第二次:

我:想問下係咪冇哂...
職員:暫時冇
我唔知係咪每個客問問題時間有限時,次次都係咁答我

第三次:
我:請問今日有冇...
職員:現貨係哂度

其實我覺得人嘅基本禮貌係聽完人哋講嘢先答

希望佢哋可以改善下❤️

2022-07-01 722 浏览
今次食到八種唔同口味,幾個人食每人分少少都好滿足。撻皮好脆 、唔油;每一個配搭嘅層次、口感、味道都係視乎返唔同口味嘅配搭,唔會全部一式一樣,有用心構思過嘅特別一讚嘅係抹茶味,茶味真係好濃郁,甜度適中(全部都甜度適中)唔會得個甜字,保留到原有的食物色香味。
今次食到八種唔同口味,幾個人食每人分少少都好滿足。

)唔會得個甜字,保留到原有的食物色香味。

2022-04-15
2022-06-25 925 浏览
🤩香港最出名嘅散水餅係邊間呀?當然係CRAZYPIE啦😙!俾人吹到上天不過到底好唔好食呢?我哋一齊嚟睇吓啦喎🤔@crazypie.hk 而家做緊優惠用現金付款買兩件減$6😱🤩。芝士奶蓋焙茶茶凍麻薯撻🧀☕️$33呢個tart賣相都唔錯,上面係一層綿蜜嘅奶蓋,仲有一件「餅餅」喺上面,中間嗰層係焙茶朱古力忌廉(ganache)而最下面就係一層麻薯啦🥰佢嘅結構都幾特別,睇得出設計花咗好多心思🤩不過!味道上有待改善,成個撻我基本上就嚟食到朱古力味,已經唔係好分得到茶味🍵。另外芝士奶蓋就更加冇存在感,應有嘅鹹香冇晒😢。最後我覺得最差嘅就係個麻薯,可能冰得太耐,完全唔軟糯Q彈,反而又硬又帶冰渣🌝呢一個口味係有少少失望😞。玄米抹茶麻薯撻$33🍵呢一個就正常好多,抹茶味好香濃,😍裏面有creamy嘅抹茶ganache,再加埋上面嘅抹茶粉,成個綠茶嘅味道就好rich😍。最下面都係有一層麻薯嘅,今次反而好好喎。真係有麻薯應該有嘅口感👍🏻個人口味啦,我覺得抹茶撻好食過焙茶✅CRAZYPIE (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座8樓U室#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta
🤩

@crazypie.hk
而家做緊優惠用現金付款買兩件減$6😱🤩

。芝士奶蓋焙茶茶凍麻薯撻🧀☕️$33

。玄米抹茶麻薯撻$33🍵

CRAZYPIE (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座8樓U室

#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #hkcafe #cafehk #desserthk #香港美食 #香港好去處 #美食 #美食日記 #美食推薦 #美食達人 #好食 #芒果冰 #奶蓋 #甜品 #foodadmirersoftheworld #matcha #抹茶
2022-06-17 966 浏览
#frostie甜品之旅 #frostie觀塘之旅 ✅ #crazypie 📍美食探險👉 @frostiewithfood- 🔥散水餅下午茶之選🔥 呢間位於觀塘嘅甜品餅店專賣不同口味既批,每個月仲有限定口味,非常受歡迎😆之前路過都買咗幾個試吓⭐️   🍴 《 #芋泥奶蓋》$33 非常creamy🔥🤤鹹甜鹹甜,同之前既芋泥肉鬆一樣咁好食☺️  🍴 《#士多啤梨乳酪》 $33 酸甜酸甜,非常開胃✨帶有士多啤梨嘅果肉,加上乳酪😍,唔鍾意食甜嘅朋友可以試吓呢個!  🍴《 #藍莓燕麥》 $33 加上燕麥&藍莓jelly感覺好似比較健康,係所有款式入面無咁濃味既一款~  🍴《 #阿華田麻糬》$33 阿華田加上麻糬,煙煙銀銀既感覺真係無得輸🥰  🍴 《#檸檬》$33 唔怪得之係常駐款式,檸檬味加上蛋白糖霜超有驚喜🤣⭐️不過係入面最甜既一款💚  個人排名如下: 1.芋泥奶蓋 2.檸檬 3.阿華田麻糬 4.士多啤梨乳酪 5.藍莓燕麥 - 🏠  Crazypie - #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodphotography #food #snacks #foodiegram #f
#frostie甜品之旅 #frostie觀塘之旅

✅ #crazypie

📍美食探險👉 @frostiewithfood
- 🔥散水餅下午茶之選🔥
🍴 《 #芋泥奶蓋》$33
🍴 《#士多啤梨乳酪》 $33
 🍴《 #藍莓燕麥》 $33
🍴《 #阿華田麻糬》$33
阿華田加上麻糬,煙煙銀銀既感覺真係無得輸🥰
🍴 《#檸檬》$33
 - 🏠  Crazypie
- #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodphotography #food #snacks #foodiegram #foodblogger #foodpics  #foodoftheday #fotdhk #cake #dessert #crazypie #香港美食 #食評
2022-05-03
10 分钟 (外卖自取)
  • 芋泥奶蓋,
  • 檸檬
近排都試咗好多ig甜品店,呢間係其中一間小編好滿意嘅小店,佢位於觀塘嘅實體店明亮整潔,可以直接到門市購買架~試咗四隻味都係少甜配方🥰餅底夠薄而且好酥脆~牛油味香濃,一拆出黎隻貓已經跳上枱聞😂😂1. 宇治抹茶黑芝麻撻($33)抹茶+黑芝麻呢個組合好少見🙉但又幾夾wo~兩者比例幾乎係一比一抹茶味唔算特別濃郁,勝在啲cream夠滑唔漏黑芝麻好香口,感覺上比較健康😆如果有麻糬餡口感會更豐富😛評分🌕🌕🌕🌕🌗2. 芋泥奶酥芝士蛋糕撻($33)芋泥好香滑,保留咗少少芋頭粒~芝士蛋糕芝士味濃郁,但因為本身唔多,所以唔會搶走芋泥味,兩者balance得幾好👍🏻面頭嘅奶酥脆卜卜增加口感,就咁食都好味🤣評分🌕🌕🌕🌕🌕3. 草莓朱古力布丁麻糬撻($33)Cream嘅草莓味唔算太出,好在中間嘅草莓果醬好夠味,果醬係有草莓粒架,真材實料!朱古力味就好香濃~唔會太甜布丁唔係好食到😂成個底都係麻糬,煙煙韌韌嘅口感好正😆麻糬控表示滿足!評分🌕🌕🌕🌕🌗4. 芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻($33)焙茶味好香濃🥰茶凍唔係啫喱狀,比較creamy,有啲似brownie嘅口感芝士奶蓋比較硬身,本身以為台式飲品果種口感🙈可能因為其他嘢都

試咗四隻味都係少甜配方🥰餅底夠薄而且好酥脆~

牛油味香濃,一拆出黎隻貓已經跳上枱聞😂😂

1. 宇治抹茶黑芝麻撻($33)
抹茶味唔算特別濃郁,勝在啲cream夠滑唔漏
黑芝麻好香口,感覺上比較健康😆
如果有麻糬餡口感會更豐富😛
評分🌕🌕🌕🌕🌗

2. 芋泥奶酥芝士蛋糕撻($33)
芋泥好香滑,保留咗少少芋頭粒~
面頭嘅奶酥脆卜卜增加口感,就咁食都好味🤣
評分🌕🌕🌕🌕🌕

3. 草莓朱古力布丁麻糬撻($33)
朱古力味就好香濃~唔會太甜
布丁唔係好食到😂
成個底都係麻糬,煙煙韌韌嘅口感好正😆麻糬控表示滿足!
評分🌕🌕🌕🌕🌗

4. 芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻($33)
焙茶味好香濃🥰
芝士奶蓋比較硬身,本身以為台式飲品果種口感🙈
可能因為其他嘢都係茶味,所以芝士味唔太食得出,但淋喺表面作裝飾都幾靚~

2022-05-27 967 浏览
♡◌ ◍ ◯ ⊙ ◌✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬.📍@crazypie.hk𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟: #breadaholic_kwuntong𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_igshop.❅ 藍莓杏仁奶酥撻 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐀𝐥𝐦𝐨𝐧𝐝❅ 芝士奶蓋𝐨𝐫𝐞𝐨芝士麻糬撻 𝐎𝐫𝐞𝐨 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐰/ 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐌𝐢𝐥𝐤 𝐅𝐨𝐚𝐦❅ 雙層乳酪芝士撻 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞❅ 伯爵茶麻糬撻 𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢❅ 純乳酪士多啤梨撻 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐘𝐨𝐠𝐡𝐮𝐫𝐭 ❅ 玄米抹茶麻糬撻 𝐆𝐞𝐧𝐦𝐚𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢.//@crazypie.hk is one of the most famous online bakery in Hong Kong which later opened its own physical store! Tried 6 of its signature flavors in one go, and my favourite was the 𝐆𝐞𝐧𝐦𝐚𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢 tart ♡ Even being placed

◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬
📍@crazypie.hk
𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_igshop
❅ 藍莓杏仁奶酥撻 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐀𝐥𝐦𝐨𝐧𝐝
❅ 雙層乳酪芝士撻 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞
❅ 伯爵茶麻糬撻 𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢
❅ 純乳酪士多啤梨撻 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐘𝐨𝐠𝐡𝐮𝐫𝐭
@crazypie.hk is one of the most famous online bakery in Hong Kong which later opened its own physical store! Tried 6 of its signature flavors in one go, and my favourite was the 𝐆𝐞𝐧𝐦𝐚𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢 tart ♡ Even being placed in the refrigerator for a while, the mochi was still very soft. Coupled with the crispy cookie tart and a large chunk of silky tea chocolate on top, it is simply irresistible!! Tbh the tarts was not as sweet and heavy as I expected (which is good!!), but since it is quite large in size, better find more people to share if you want to try all of the flavours!!
很有人氣的crazypie相信大家都不會陌生了(*´▽︎`*)ノ゙賣相超精緻, 整齊地放在紫色紙盒裏真的很好看, 難怪大家都愛買來做禮物/散水餅!! 一口氣試了6種口味, 每一件都各有特色, 最喜歡的是帶濃郁茶香的玄米抹茶撻♡ 不得不讚麻糬真的很出色, 即使冷藏過麻糬依然很軟糯, 配上香脆的曲奇撻和幼滑的生巧克力, 口感很豐富呢!! 不算死甜但size還挺大的所以一次一件就好, 吃到第二件就開始有點膩, 如果想多試幾種口味記得要找朋友一齊分享!!
◌ ◍ ◯ ⊙ ◌

2022-05-27 777 浏览
以往我都幾喜歡這間店的撻,它的曲奇皮十分好食,撻又有多種口味,份外有心思。不過今次我就試左兩款覺得味道有啲令人失望既撻。🫣開心果生朱古力撻個撻睇落都幾靚既,有條金色既畫痕於表面。不過食落太甜🥲沒有開心果味,只食到一個很多很甜既醬的撻。😮‍💨純乳酪士多啤梨撻成個撻都太甜,入面既士多啤梨是不新鮮的士多啤梨醬,整體麻麻。

🫣開心果生朱古力撻

😮‍💨純乳酪士多啤梨撻

外卖自取
周末和朋友到觀塘附近cafe 飲完咖啡☕️就決定要上黎8 樓搵Crazypie🥧雖然已經到左下午4點半😣幸好仲有好多款式揀😍😍一向有選擇困難既我都睇左好耐吖😆最後揀左<開心果生朱古力撻> 及 <芝士奶蓋焙茶麻糬撻><開心果生朱古力撻> 🍫老實講,以前試過太多開心果既甜品/飲品絕大多數都無開心果味,而且呢個撻既外表比起在場既眾撻絕對不是最出眾的一個🙈 所以我都糾結左超❗️級❗️耐❗️最後諗返起我有揀吖‼️ 因為真係超好食‼️濃濃開心果混合朱古力醬,但絕對唔係死甜~對於我呢啲唔鍾意太甜既真係甜度啱啱好~回購指數🌕🌕🌕🌕🌕<芝士奶蓋焙茶麻糬撻>🧀🍵🥛其實我平時就係怕太甜,所以好鍾意揀茶味嘅甜品~呢個撻都冇令我失望,焙茶味非常濃郁,而且有麻糬做底,令到口感層次更加豐富~ 而且外觀都好吸引㗎~~回購指數🌕🌕🌕🌕🌗
周末和朋友到觀塘附近cafe 飲完咖啡☕️

開心果生朱古力撻
芝士奶蓋焙茶麻糬撻
開心果生朱古力撻
2022-05-10 854 浏览
朋友極力推薦呢間觀塘小店🫡喺駱駝漆第三期,一開門就聞到香氣😳❤️‍🔥每個撻賣$33,現金比錢仲有得每2件減$6🤫-叫咗以下呢幾款:芝士奶蓋Oreo 麻糬撻🌟🌟🌟🌟🌟最推薦呢隻味🤤❤️芝士奶蓋鹹鹹哋,配埋oreo同麻糬原來都幾夾,口感亦都唔錯🥳-Baileys酒凍Tiramisu撻🌟🌟🌟本身唔特別中意Tiramisu,冇乜特別,食落都幾滑😇-芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻🌟🌟🌟🌟焙茶味好香🤩超級中意夾喺中間嘅茶凍🥹-鐵觀音巧克力脆脆撻🌟🌟🌟🌟好好味!茶味濃得嚟唔會太苦,加上朱古力脆脆🍫,口感更豐富🤤可惜面頭嘅朱古力太硬,切唔開同埋唔多好味😅
叫咗以下呢幾款:
芝士奶蓋Oreo 麻糬撻🌟🌟🌟🌟🌟
Baileys酒凍Tiramisu撻🌟🌟🌟
本身唔特別中意Tiramisu,冇乜特別,食落都幾滑😇
芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻🌟🌟🌟🌟
焙茶味好香🤩超級中意夾喺中間嘅茶凍🥹
鐵觀音巧克力脆脆撻🌟🌟🌟🌟
2022-05-03 684 浏览
我認識呢間係我家姐幾年前轉工嘅散水餅之選☺️ 佢第一次拎返嚟俾我食,真係一試難忘😋 佢嗰撻皮真係好好食😆 加埋自己中意食嘅味就100分🥰 不過我有個小小分享,由於我想試好多唔同嘅味,所以我次次食都會將佢一開二或者一開四先😂 咁樣食真係高分好多😂 因為我試過自己去買,就算嗰舊幾唔甜都好,食落去都會覺得好膩😂 包括我最鍾意嘅鐵觀音脆脆😂 所以試吓好似我咁,一開四咁食,一啖放落口,好快就食完一舊🤭鐵觀音巧克力脆脆撻 - 鐵觀音同朱古力嘅層次做得好好👍🏻 不過家姐最唔鍾意食係佢😂法式經典檸檬🍋撻 - 呢個反而Starbucks做得好過佢🤫 但都好食嘅厚奶焦糖布丁撻 - 唔夠突出芝士奶蓋Oreo麻糬撻 - 自己就唔係咁鍾意食佢啲麻糬,但呢一個加埋一齊幾好食🤗我不太喜歡麻糬系列,但係麻糬系列係我家姐最愛😂 尤其係earl grey伯爵茶款,所以真係各花入各眼😆#pie #tart #撻 #鐵觀音 #巧克力 #檸檬 #焦糖布丁 #芝士奶蓋 #Oreo #麻糬 #earlgrey #伯爵茶 #crazypie #觀塘 #駱駝漆大廈 #抄牌勝地 #可WhatsApp預訂 #去到買都得 #但就未必齊款 #所

厚奶焦糖布丁撻 - 唔夠突出

#pie #tart #撻 #鐵觀音 #巧克力 #檸檬 #焦糖布丁 #芝士奶蓋 #Oreo #麻糬 #earlgrey #伯爵茶 #crazypie #觀塘 #駱駝漆大廈 #抄牌勝地 #可WhatsApp預訂 #去到買都得 #但就未必齊款 #所以大量記得訂 #散水餅 #走先啦 #係咁先啦 #我唔撈啦 #依家係我辭職
  • 鐵觀音巧克力脆脆撻
2022-04-23 709 浏览
之前有同事買過Crazy Pie 做散水餅,試過覺得唔錯,呢日咁啱經過觀塘工廈,上去睇睇~~~揀咗2個綠色撻 ☘️☘️☘️玄米抹茶麻糬撻🍵🫓🥧麻糬軟糯批底香脆抹茶味香濃啱哂抹茶控~☘️開心果生朱古力撻😊🍫🥧開心果生朱古力濃郁幼滑撻內嘅開心果芝士慕絲可以輕輕中和吓朱古力嘅甜選用生朱古力令個批更香滑順口 🤗兩個撻嘅批底都好酥脆,材料嘅味道濃郁突出想少甜嘅可以試抹茶味受得甜嘅就可以試開心果味雖然話食甜品有第二個胃,但呢個撻份量十足,記住留返足夠嘅位俾佢呀!

揀咗2個綠色撻 ☘️☘️

☘️開心果生朱古力撻😊🍫🥧
開心果生朱古力濃郁幼滑
撻內嘅開心果芝士慕絲可以輕輕中和吓朱古力嘅甜
選用生朱古力令個批更香滑順口 🤗

兩個撻嘅批底都好酥脆,材料嘅味道濃郁突出
想少甜嘅可以試抹茶味
受得甜嘅就可以試開心果味