接老公收工,發現Crumbs搬左鋪~面積比以前大得多~ 入去行左個圈~ 除左yogurt,重推出左好多麵包~現場工場即製,賣相都相當吸引~記得以前好鐘意Crumbs的芝士鬆餅~可惜,當日太受歡迎...賣光光...回味唔到鬆餅,就買左杯yogurt~提供好多款配料~ 有多款生果、macaroon、朱古力等~小妹鐘意比較清新口味~點左原味,配2款糯米滋、藍梅、House Crumbs~一向好鐘意House Crumbs,除左香脆口感~亦帶有肉桂香~~Mini 糯米滋亦同House Crumbs好夾~加上yogurt本身帶酸~ 食多左都唔會濟~
接老公收工,發現Crumbs搬左鋪~

面積比以前大得多~ 入去行左個圈~
除左yogurt,重推出左好多麵包~

現場工場即製,賣相都相當吸引~

記得以前好鐘意Crumbs的芝士鬆餅~

可惜,當日太受歡迎...賣光光...

回味唔到鬆餅,就買左杯yogurt~
提供好多款配料~ 有多款生果、macaroon、朱古力等~
小妹鐘意比較清新口味~
點左原味,配2款糯米滋、藍梅、House Crumbs~

一向好鐘意House Crumbs,除左香脆口感~

亦帶有肉桂香~~

Mini 糯米滋亦同House Crumbs好夾~
加上yogurt本身帶酸~ 食多左都唔會濟~
2017-02-05 82 浏览
CRUMBS FROYO 乳酪雪糕🍼🍦Regular $48 w/ 2 toppingsLarge $58 w/ 3 toppings🍴以前中學好鐘意食嘅crumbs喺銅鑼灣開返啦🤓口味多咗綠茶味🍵而且配料都多咗好多唔同選擇😝例如有綠茶蛋糕🍰日本大福🇯🇵最鍾意就係house crumbs同埋mochi🍪😋連埋乳酪雪糕一齊食口感好豐富🍼froyo入口酸甜開胃😋自己就無試綠茶味啦不過屋企人試咗就話綠茶味唔算好濃😝
CRUMBS FROYO 乳酪雪糕🍼🍦
連埋乳酪雪糕一齊食口感好豐富🍼
froyo入口酸甜開胃😋
自己就無試綠茶味啦不過屋企人試咗就話綠茶味唔算好濃😝
2017-02-02 173 浏览
Crumbs搬左新舖, 除左多款西式麵包+鬆餅外, 主打依然係乳酪雪糕~ 【超級杯連4款配料】HK$58 (額外加配料每款另加HK$8)【馬卡龍(6個)外賣裝】HK$68呢度有原味同北海道抹茶味,亦可以揀扭紋, 超過20款配料自由配搭, 個人推介必點迷你馬卡龍,外表脆,內裡甜甜地而略帶煙韌, 中意既仲可以額外買禮盒裝自己食/送禮都係唔錯既選擇!講返杯雪糕, 入口超軟滑,甜甜地又帶點微酸, 配上各式新鮮生果, 仲有支靚靚朱古力脆條, 真係又靚又正!- 【Scones手搓鬆餅】HK$15/個 (芝士/提子)外層鬆脆, 入面軟棉, 當中既提子唔會太乾太硬, Scones有暖爐keep溫, 提子Scones比芝士味甜少少, 整體兩款味道都唔錯!

【馬卡龍(6個)外賣裝】HK$68
馬卡龍(6個)外賣裝
超級杯連4款配料

【Scones手搓鬆餅】HK$15/個 (芝士/提子)
Scones手搓鬆餅
馬卡龍(6個)外賣裝
超級杯連4款配料
  • 馬卡龍
2017-02-02 116 浏览
Crumbs was once a leading frozen yogurt brand in Hong Kong. At the forefront of froyo industry, it is arguably one of the top ones among all other competitors.Debuted at Causeway Bay, their new establishment has returned to this ever bustling area. Apart from the delicious original frozen yogurt and famous homemade scones that come in flavors of cheese, raisin and chocolate, they have added a huge selection of toppings such as matcha daifuku, matcha chocolate, Pocky biscuit sticks, macarons, coc
Apart from the delicious original frozen yogurt and famous homemade scones that come in flavors of cheese, raisin and chocolate, they have added a huge selection of toppings such as matcha daifuku, matcha chocolate, Pocky biscuit sticks, macarons, coconut puree, and a new froyo flavor – Hokkaido Matcha.
Original (Super)
House Crumbs, Oreo, Mochi, Blueberry
 I go for a super size original froyo with a combo of favourite house crumbs, with a strong scent of cinnamon, chewy mochi, chopped oreo and fresh blueberries. The original froyo is firm, sweet, creamy, whereas my friend’s matcha froyo is similarly delightful, dusted with matcha powder and topped with matcha mochi and pocky sticks.
Twisted (Super)
House Crumbs, Oreo, Matcha Mochi, Matcha Stick
There are also pastries, freshly baked breads at the ‘new’ Crumbs bakery!
Original & Hokkaido Matcha Froyo
2017-02-02
Original (Super)
Twisted (Super)
2017-02-02 70 浏览
Crumbs 這個品牌相信各位 yogurt fans 不會陌生,可以講係香港 yogurt 界始祖。由過往小店以 yogurt 做主角,西式麵包搭着做,如今重新出發,銷售對象作出好大改變。新店面積比較大同舒適,但 yogurt 只瑟縮一角,店面裝修主力以西式麵包作賣點,形成強烈對比。由於店面比較深,加上左右分開兩邊收銀櫃位,不能聚集人流,整體感覺冷清。食物方面,一如以往叫左原味,配上 house crumbs 、抺茶糯米糍、芒果同士多啤梨生果配料,賣相保持過往風格,但入口感覺係失望。(心急放入口,冇影到相)原味 yogurt 最為失色,yogurt 賣點講求健康,但 Crumbs 這杯乳酪甜度有點似雲呢拿味軟雪糕,一食落口已經覺得太甜,其餘生果配料中規中矩,但 house crumbs 沒有口感,如一如以往作免費配料尚可接受,如好似這次需要另外單點有點不值。希望 Crumbs 在新店重整後會有所改善,我地可以多一間本地 yogurt 品牌選擇。

自選
2017-02-01
5 分钟 (外卖自取)
$58 (其他)
2017-02-02 110 浏览
强勢回歸😂 超級乳酪杯 $58 👍👍👍(5分滿分)未食之前,就已經聽過Crumbs的大名🌟我可是一位超級甜品控呢乳酪雪糕💝可選$48配2個toppings/$58配4個toppings雪糕份量好似相同,但配料較多哦我點選青提,紅豆,麻糬,楓糖香蕉紅豆甜糯,乳酪雪糕甜酸比例正常,較昨天的硬身不稀抹茶味不濃,😁個人較喜歡原味雪糕連吃兩天的Crumbs昨天和今天完全吾同味😂今日回復正常水準😝可能琴日紅日,太夠人買,雪糕未整得好好😖……………………👧 銅鑼灣景隆街8號中央樓地下1C號舖
强勢回歸😂
 超級乳酪杯 $58 👍👍👍(5分滿分)

未食之前,就已經聽過Crumbs的大名🌟

我可是一位超級甜品控呢

乳酪雪糕💝可選

$48配2個toppings/$58配4個toppings

雪糕份量好似相同,但配料較多哦

我點選青提,紅豆,麻糬,楓糖香蕉

紅豆甜糯,乳酪雪糕甜酸比例正常,較昨天的硬身不稀

抹茶味不濃,😁個人較喜歡原味雪糕

連吃兩天的Crumbs

昨天和今天完全吾同味😂

今日回復正常水準😝

可能琴日紅日,太夠人買,雪糕未整得好好😖

……………………

👧 銅鑼灣景隆街8號中央樓地下1C號舖
外卖自取
慕名而來去了銅記食CRUMBS只有兩種口味選擇: 北海道抹茶乳酪雪糕Mix原味 //~抹茶味甘香味原味則超醇又勁滑,兩者都帶微酸味另CRUMBS自家制配料係好出色:1.) house crumbs 香脆碎,今日剛巧撞正買任何杯裝的 froyo都送house crumbs香脆碎2.)鮮果類:藍莓,士多啤梨和香甜芒果,三者皆十分新鮮又有甜味,勁Fresh^^3.) 抹茶糯米糍: 超香軟,但綠茶味吃不出來,整體同乳酪好夾,是必選的配料4.)Macaron藍莓味(X1):來自法國,試了一顆,不會太甜且好鬆軟芝士鬆餅Cheese Scones($15/件),剛出爐,即聞到超濃烈芝士味,身為芝士迷既我即叫左半打比家人做飯後咸點😁食落係外脆內軟而且芝味好濃,仲要新鮮出爐,同乳酪同食一熱一凍,好過癮啊!果然係不能錯過的乳酪雪糕和鬆餅
慕名而來去了銅記食CRUMBS

另CRUMBS自家制配料係好出色:

Twisted扭紋(Super)
而且芝味好濃,仲要新鮮出爐,同乳酪同食一熱一凍,好過癮啊!

果然係不能錯過的乳酪雪糕和鬆餅
芝士鬆餅
2017-01-31
1 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
团年饭
芝士鬆餅
2017-01-29 276 浏览
Crumbs以前是香港乳酪雪糕的元祖,卻在時代演變之下不知不覺全線結業,成為了不少香港人的回憶。近來得悉Crumbs在香港重新開業,當然要來重拾一下回憶中的味道。新店除了有售乳酪雪糕之外,內部更有麵包糕餅出售,產品款式更加多元化。超級杯原味乳酪雪糕 ($58)乳酪雪糕分為原味及抹茶味,質感依然香滑綿密。朋友選了馬卡龍、藍莓、麥片及椰果作為配料。超級杯抹茶味乳酪雪糕 ($58)抹茶味的綠色色澤極淡,味道同樣毫不意外地淡,只帶微微抹茶清香。香甜的香印青提性價比最高,飽滿多汁,不過菠蘿竟是罐頭貨色實在令人失望。晚上抵達不少配料包括我朝思暮想的糯米糍都已售罄,店員推介的這款抹茶大福抹茶味欠奉,而且質感乾韌,個人並不推薦,抹茶蛋糕亦屬來貨貨色,不過質感尚算鬆軟;贈送的Homemade Crumbs一如既往香脆美味,不過份量不多。猶記得當年最大杯裝只是三十多元而現在重開卻躍升為五十多元,份量卻反而少得多,配料亦由從前的三層變為上下兩層,吃到中間便已經吃光所有配料。的而且確,在許多後起之秀如Llaollao和Smile等乳酪雪糕店相比之下,Crumbs的性價比奇低無比,Crumbs逐漸沒落的原因亦就

超級杯原味乳酪雪糕 ($58)
乳酪雪糕分為原味及抹茶味,質感依然香滑綿密。
朋友選了馬卡龍、藍莓、麥片及椰果作為配料。

超級杯抹茶味乳酪雪糕 ($58)

猶記得當年最大杯裝只是三十多元而現在重開卻躍升為五十多元,份量卻反而少得多,配料亦由從前的三層變為上下兩層,吃到中間便已經吃光所有配料。的而且確,在許多後起之秀如Llaollao和Smile等乳酪雪糕店相比之下,Crumbs的性價比奇低無比,Crumbs逐漸沒落的原因亦就顯而易見。

吃罷以後沒有預期中的滿足,卻竟然失望而回,有時候我會寧願自己留在回憶之中,回憶之中的Crumbs至少仍是那美味而便宜的乳酪雪糕。買一杯回憶,卻破壞了回憶,多麼諷刺可笑。
2017-01-23 256 浏览
這間乳酪雪糕店一直都知道,但一直都沒有機會試,早前突然結業,很多人都覺得可惜,但近來又重開了,所以一定要試試! 雪糕可選原味,抺茶味或隻併。聽聞原味比抹茶味佳,但貪心的我當然兩溝,一次試兩款!至於Size上, $48兩款配料,$58有4款。因為已吃飽飽的關係,今次要細的就可以!配料選了推介的House Crumb + Mochi。但店員說送今天送House crumb,剩餘的就要了 士多啤梨乳酪雪糕口感不太稀,但也不紮實,合格。 味道上,抺茶味是有的,但主要靠雪糕上的抺茶粉,雪糕本身抺茶味偏淡,不能滿足我這抺茶控。而原味雪糕,乳酪味也就中等,不過不失。 配料方面,Mochi質感偏軟身,不是我喜歡的彈牙質感,不夠煙韌。草莓就發揮正常,尚算清甜🍓House Crumb頗有驚喜,house crumbs 真的很鬆脆,而且有我最愛的玉桂味,配著雪糕吃很夾! 是次評分: 7/10

是次評分: 7/10
2017-01-20
外卖自取
$48 (宵夜)
  • House Crumb
  • Mochi
2017-01-14 270 浏览
冇諗過佢會返嚟香港,House Crumb + mochi 無得輸而家送House crumb$58有四個topping有綠茶朱古力,但係感覺好不太好,建議可以揀其他!!
冇諗過佢會返嚟香港,
House Crumb + mochi 無得輸
而家送House crumb
$58有四個topping
有綠茶朱古力,但係感覺好不太好,
建議可以揀其他
!!
2017-01-13 184 浏览
Went to try out their frozen yogurt last night! Order a regular yogurt with banana and coco jelly. They gave house crumbs for free which is nice. Yogurt very creamy and it taste good with fruits toppings. Highly recommend their fruit toppings instead of sweat toppings. Only thing is that you can only take away and no seating!