2024-12-16
❝西貢人氣sourdough cafe🍞THE BEST SOURDOUGH EVER!❤️🥰炸龍躉三文治🥪 ❞Weekend入西貢行下山 其實主要想專程嚟食呢間人氣sourdough cafe🍞(中環basehall都有分店但只有外賣)建議要預約 黎到都唔使等位😬✌🏻walkin基本上要等2-3個鐘仲要得outdoor坐😳Sourdough Rustic Bread有多種口味😍價錢唔算平 但真係好好食! 好味到我即場買左half loaf Potato & Cheese ($55)返屋企第二日焗返熱食都好正😋外帶Sourdough $40-55 half loaf $70-100 full loaf✨▪️𝙍𝙪𝙨𝙩𝙞𝙘 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙 𝘽𝙖𝙨𝙠𝙚𝙩 $90 (5/5)黎到緊係要食Rustic Bread Basket‼️隨機麵包2款口味+自選3款condiments✌🏻😚當日係最經典嘅原味同Black Sugar & Red Dates 麵包外脆 內裡濕潤軟熟帶點紮實口感 帶酸香 趁熱食好正🤤黑糖紅棗唔洗搽野食都好香甜 原味就更食得出佢既功架 亦更突顯condiments☺️3款Condiment
黎到緊係要食Rustic Bread Basket‼️隨機麵包2款口味+自選3款condiments✌🏻😚當日係最經典嘅原味同Black Sugar & Red Dates 麵包外脆 內裡濕潤軟熟帶點紮實口感 帶酸香 趁熱食好正🤤黑糖紅棗唔洗搽野食都好香甜 原味就更食得出佢既功架 亦更突顯condiments☺️3款Condiments相當好特別 我清晒😂分別今期季節口味(會定期轉)Yuzu Butter, Cashew Nut Butter同Apple Jam✨腰果醬好濃郁 帶沙沙口感 Yuzu Butter酸甜帶牛油鹹香🥹💯
▪️𝙈𝙖𝙧𝙠𝙚𝙩 𝙁𝙞𝙨𝙝 𝙆𝙖𝙧𝙖𝙖𝙜𝙚 𝙎𝙖𝙣𝙙𝙤 $150 (4.5/5)
炸魚可揀白鱔/龍躉 我哋揀咗龍躉 炸得皮薄香脆 魚肉勁大舊juicy嫩滑 仲連埋厚厚龍躉魚皮 充滿膠質😍好足料! 配酸酸的Karaage青瓜沙律醬好fresh😚
▪️𝙈𝙖𝙘𝙘𝙝𝙞𝙖𝙩𝙤 $32
▪️𝙋𝙚𝙖𝙣𝙪𝙩 𝙎𝙖𝙣𝙙𝙮 $58
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍CUÍT
西貢普通道3A號地舖
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環 #joys_西貢
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦/𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_cafe #joys_麵包