餐厅: Cupping Room
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-02-27 235 浏览
之前趁住buy one get one free個振接埋幾個frd一齊去食,牛臉肉意粉肉超嫩,差唔多入口即化明太子意粉感覺太干身,香味濃但味道個有啲淡整體覺得不錯,但意粉份量太少了,食完尼餐又要食過😵‍💫

牛臉肉意粉肉超嫩,差唔多入口即化

明太子意粉感覺太干身,香味濃但味道個有啲淡

整體覺得不錯,但意粉份量太少了,食完尼餐又要食過😵‍💫
1K
2023-02-27 675 浏览
在屯門開新分店,並有三個迎新優惠,我們只試了其中一個:法式可麗餅買一送一日期:2月13日至2月17日(17:30後)詳情:凡於V city 新店惠顧堂食法式可麗餅,即可享有買一送一優惠。📍位置:近屯門站C3出口,7-11店旁。🏠環境:以灰白色為主調,開放式的門面,咖啡櫃枱對面設有公眾區域,是落地大玻璃窗配梳發椅和木製餐桌,採光十足,但沒風景可言,另一邊則是較寬敞的座位,設計是非常簡約,旨在舒服!🤵🏻服務:以QR Code下單,上甜品都快手。🍽️下午茶:沒有套餐提供,所以我們點了兩款甜的可麗餅。🥞Cupping Room Tiramisu with Cold-brewed ☕️Coffee Jelly $138🍴提拉米蘇配冷萃咖啡果凍☕️這是最貴和個人認為較好吃的一款👍,因為沒有那麼甜,而且餅內有少少手指餅般脆脆來增加口感😆,賣相不錯,亦嚐到提拉米蘇和可可粉的味道,可麗餅雖然較薄,但口感依然是軟韌適當😚,整體不錯🥰。🥭Mango Pomelo Sago $115🍴楊枝甘露😉賣相更彩色一點,兩款的忌廉一樣多和美味,😌但這款有較甜的芒果醬和略苦澀的柚子果肉,而且芒果肉少了些😌,所以整體味道是偏甜🥹
在屯門開新分店,並有三個迎新優惠,我們只試了其中一個:

法式可麗餅買一送一
日期:2月13日至2月17日(17:30後)

📍位置:近屯門站C3出口,7-11店旁。

另一邊則是較寬敞的座位,設計是非常簡約,旨在舒服!

🤵🏻服務:以QR Code下單,上甜品都快手。

🍽️下午茶:沒有套餐提供,所以我們點了兩款甜的可麗餅。

🍴提拉米蘇配冷萃咖啡果凍☕️

🥭Mango Pomelo Sago $115

🍴楊枝甘露
😉賣相更彩色一點,兩款的忌廉一樣多和美味,😌但這款有較甜的芒果醬和略苦澀的柚子果肉,而且芒果肉少了些😌,所以整體味道是偏甜🥹,如有有點微酸的水果中和會好一點。
2023-02-14
2023-02-16 271 浏览
好睇唔好食  又貴。。。個可麗餅完全係瑪莎出品個隻既感覺 咸既又唔熱 又細份甜既得個cream多意粉算細份 味道就不過不失啦 冇咩特別本身好期待食 但咁既質素真係忍唔住要寫食評
好睇唔好食  又貴。。。
個可麗餅完全係瑪莎出品個隻既感覺
咸既又唔熱 又細份
甜既得個cream多
意粉算細份 味道就不過不失啦 冇咩特別
本身好期待食 但咁既質素真係忍唔住要寫食評
2023-02-16
2023-02-16 251 浏览
下午來到入座率都八成,簡左窗邊位置,(其實都吾明商場點解吾貼啲防UV 貼,可以減底室內溫度.)我同朋友點左蝦意粉,牛油果手撕雞,飲品expresso ,hojicha latte ,意粉來到好熱食到最後都仲有餘溫、手撕雞牛油果味道好有驚喜、麻辣手撕雞加上creamy既醬汁又可以中和啲辣味,好有特色.餐具用上日本陶瓷,保溫程度好好, 令咖啡甘香更突出,不過餐具清潔程度欠奉.呢點要留意梳化太深加上靠椅背太’林’座得好吾舒,餐台條柱位好粗,腳一定要屈住坐,要座得舒就要推走張單位梳化,之後叫左件cake等左6-7分鐘先來有啲under staff既情況

梳化太深加上靠椅背太’林’座得好

1K
華都到屯市、VCity都冇間似樣嘅咖啡店,年尾見到VCity地下圍咗板裝修中,知道Cupping Room準備進駐,都幾期待最近終於開始試業喇,鋪面開揚,裝潢貫徹品牌簡約風格,以木色傢俬為主;靠近電梯嘅位置對住商場落地玻璃,有自然光透入,所以有唔少人喺度打卡餐牌供應意粉、蛋糕,仲有新店獨有嘅9款crêpes,有鹹有甜,亦都可以on top再追加鐘意嘅配料。泰式香辣忌廉炸軟殼蟹意粉 $162慢煮手豬腩肉配水波蛋 鹹可麗餅 $118肉桂蘋果金寶 甜可麗餅 $108我本身好鐘意帶少少辣嘅意粉,呢個好味喎,泰式蝦𠴱隻香辣,好惹味!軟殼蟹大隻脆口,仲有少少羽衣甘藍可麗餅點咗一鹹一甜,鐘意後者喎。餅皮厚薄適中,忌廉輕盈,跟埋一球雪糕。蘋果粒爽甜,金寶夠脆,如果再重啲肉桂味仲正!Coconut Matcha Latte $65Espresso Tonic $55Tiramisu口感實淨咗少少,爭啲酒香。對我哋嚟講,位置太方便,肯定會回訪。

泰式香辣忌廉炸軟殼蟹意粉 $162
慢煮手豬腩肉配水波蛋 鹹可麗餅 $118
肉桂蘋果金寶 甜可麗餅 $108

Coconut Matcha Latte $65
Espresso Tonic $55
Tiramisu
口感實淨咗少少,爭啲酒香。

對我哋嚟講,位置太方便,肯定會回訪。
2023-02-15 184 浏览
偶然經過V city地下,發現cupping room新開的分店,想起很久沒有光顧了,剛好肚子餓,便坐下來吃個簡單午餐。點了一客手撕豬肉法式薄餅豬肉份量比預期中多,拌有些醬汁,法式薄薄旁邊有少量辣醬,增添風味👍🏻 水波蛋切開即流出金黃蛋黃漿,令人食慾大增,整體不俗。另外餐廳選址在商場底層寧靜的一角,鄰近沒有太多商舖,落地玻璃映入外面陽光,令人倍感放鬆舒適☺️所以是個放空chill一chill的好地方。

點了一客手撕豬肉法式薄餅

水波蛋手撕豬肉法式薄餅