2021-01-17
好辛苦終於搵到一間weekend冇人嘅Cafe,好開心🥰啲位任你坐,又唔使隔2cm就有人,大把私人空間。(揀左個自閉/偷情位)其實係我見到人哋post一份帶子open sandwich 於是猛咁搵究竟係邊度有得食,終於憑佢相中嘅蛛絲馬跡搵到啦。11:00 未夠嚟到一個人都冇,簡單望吓個Menu就已經落order其實一早心裏有數食乜✨pan-seared scallop avocado open face sandwich 三粒帶子,輕輕煎過(可以煎多兩下)加左三文魚子同炸蒜做topping 配埋avocado 做個early light brunch ,妙絶🤪好似好奢侈😊一星期一次唔太過份姐。 😌😌😌😌其實感覺有d過份,平時食開腸仔旦早餐🤪不過又心唸如果去飲茶重過份啦😁(自我安慰中)⚡️Coco Chanel 見個名咁正。有coco milk ,espresso ,matcha combination 多match. 不過又係果句。晨早流流飲凍野感覺唔太良好啫。到坐中午時份,環境依然舒服到唔捨得走已經唸好下次食乜🤣😇
三粒帶子,輕輕煎過(可以煎多兩下)
其實感覺有d過份,平時食開腸仔旦早餐🤪
不過又心唸如果去飲茶重過份啦😁(自我安慰中)
⚡️Coco Chanel
到坐中午時份,環境依然舒服到唔捨得走
已經唸好下次食乜🤣😇