2023-03-14 97 浏览
今日同相差兩日生日既好姊妹一齊慶生,超有驚喜😁👍🏼👍🏼👍🏼本身係比杯藝術打印咖啡吸引嚟試下的,但原來食物都很不錯呢!😁👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼我地叫左一個沙律+兩個主菜一齊食😋烤大蝦牛油果沙律😋👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼沙律菜新鮮,大蝦烤得啱啱好,爽脆鮮甜🥰安格斯肉眼扒5乘熟😋👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼肉眼扒烤得剛好,牛味足又Juice 😍😍😍連配菜都好好食香煎三文魚扒 😋👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼三文魚熟度啱啱好,肉質嫩滑多汁,加埋三文魚子,鹹度剛剛好😍😍😍😍😍一人一杯藝術打人咖啡/朱古力,我要左朱古力,飲品係凍的,加左$48印我地想要既圖😁印出嚟既效果非常清晰,色彩亦好Sharp😍真係唔捨得飲……而且仲好好飲,唔太甜仲好有朱古力味😋👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼除左食物同飲品有驚喜外,侍應既服務態度都好好,由於生日+飲品食物都好精緻,所以搵左佢地幫手影合照幾次,佢地都好Friendly….仲好有禮貌 😁👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼感覺餐廳既環境、服務同食物質素都很好,而且價錢都幾大眾化,值得再去支持😁👍🏼👍🏼👍🏼
今日同相差兩日生日既好姊妹一齊慶生,超有驚喜😁👍🏼👍🏼👍🏼

我地叫左一個沙律+兩個主菜一齊食😋

烤大蝦牛油果沙律😋👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
沙律菜新鮮,大蝦烤得啱啱好,爽脆鮮甜🥰
烤大蝦牛油果沙律

安格斯肉眼扒5乘熟😋👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
肉眼扒烤得剛好,牛味足又Juice 😍😍😍連配菜都好好食
安格斯肉眼扒

烤大蝦牛油果沙律
安格斯肉眼扒
香煎三文魚扒
2023-03-13 27 浏览
好耐都冇黎K11 musea 行,今日同朋友特登過黎,好多野都唔同晒。行到咁上下,就想搵地方飲杯咖啡。 見到Curator Art & Cafe, 幾靚就入黎試下。 原來仲可以食埋飯,真係好正。朋友就決定叫個set, 唔諗咁多仲可以食多啲,仲可以試下佢地最出名既artsy print coffee。 原來杯咖啡既打印圖唔係指定架,自己比張相店員就可以即時印出你想要既相,真係好驚喜,好好玩。店員話杯咖啡係凍既,先可以hold住個圖,真係好靚。 而且佢杯啡真係好正統既美式咖啡,個味道真係好真夠,令人返左美國咁。個餐有芒果沙律,好新鮮,唔會太多醬搶晒沙律既鮮味。 BBQ燒牛肋骨,好大份,又入味又夠稔。 冇諗到cafe都會極整得咁好。 另外再叫左個炸墨魚圈,好美味,一啲都唔油膩。 最後特別要留既芒果芝士蛋糕,配埋佢原粒朱古力雪糕,真係好圓滿既一餐。
另外再叫左個炸墨魚圈,好美味,一啲都唔油膩。

2023-03-10
期待左好耐想黎嘅藝術打印咖啡店終於搵朋友陪左我黎打卡😚舖頭同K11 Musea一樣走藝術風路線🖼️湖水藍裝修,加上店內擺放日本藝術家村上隆先生設計嘅產品,非常適合打卡📸連遊客都黎😆🎨招牌安格斯牛肉漢堡🍔$178漢堡扒用新鮮牛肉整成,勁厚肉,餡料有太陽蛋、煙肉、青瓜、蕃茄、生菜、芝士,仲有墨西哥粟米片同士多啤梨伴碟,豐富又juicy🎨安格斯高級肉眼牛扒配烤薯🥩 $238牛扒算大塊,揀左5成,煎得唔錯,有肉汁,帶少少根位,用黑椒調味,加埋焗大蒜,兩樣配搭都好啱味🎨餐湯🥕、餐飲 +$48/位餐湯當日就係甘筍湯,偏濃稠,飲得出甘筍茸嘅質地🎨藝術打印咖啡☕️/朱古力🍫+$48/杯本身加湯已經包左飲品,另外再將飲品升級做打印咖啡需要再加$48。相機當然第一時間食左先📸📸黎之前我就已經預備好圖片,揀選打印咖啡後再將相片Airdrop俾店員,順利印咗自己喜歡嘅相😆表面打印嘅係一層厚厚嘅奶泡,而底層飲品就可以揀朱古力或者咖啡,兩種都係凍飲。打印嘅圖案直到食完主菜都唔會化開,絕對有足夠時間慢慢影😚食完仲可以行出去海旁,順便散個步,睇埋幻彩詠香江🤪

🎨招牌安格斯牛肉漢堡🍔$178

🎨安格斯高級肉眼牛扒配烤薯🥩 $238
牛扒算大塊,揀左5成,煎得唔錯,有肉汁,帶少少根位,用

黑椒調味,加埋焗大蒜,兩樣配搭都好啱味

安格斯高級肉眼牛扒配烤薯

🎨餐湯🥕、餐飲 +$48/位
餐湯當日就係甘筍湯,偏濃稠,飲得出甘筍茸嘅質地

🎨藝術打印咖啡☕️/朱古力🍫+$48/杯

藝術打印咖啡

食完仲可以行出去海旁,順便散個步,睇埋幻彩詠香江🤪
安格斯高級肉眼牛扒配烤薯
2023-03-10 1151 浏览
Lex Coffee藝術打印咖啡為主除咗可以印畫作 仲可以印自己相😝之前係西環有分店樓底好高 好有空間感牆上掛左滑板做裝飾好有度假feel💕超高性價比但唔知點解執左😢不過尖沙咀都有姐妹店可以試🥰.🌟二人餐 $498🌟芒果沙律🥗芒果酸酸地 好fresh🥭.🌟虎蝦意粉蝦有兩隻 幾鮮嫩彈牙🍤意粉煮到al dente 好有咬口🍝配料豐富 包括蕃茄🍅洋蔥🧅蒜頭🧄仲用左蝦膏餚 好濃郁💕.🌟安格斯肉眼扒牛配薯角牛好粉嫩 好厚入口重牛味仲有原隻蒜頭增加香味🧄薯角炸到好香脆🥔.🌟Tiramisu甜點係晚餐嘅完美結尾賣相好吸引❤️而且好大份搭配tiramisu的奶油和咖啡口味味道非常香濃.🌟打印咖啡/朱古力🍫☕️打印部分嘅味道感覺都係m&m溶左嘅朱古力整成😂好厚好甜嘅奶泡令到咖啡/朱古力都好甜美中不足係只可以揀凍飲不過打卡好靚☕️.📍 Lex Coffee (西環) (已結業)西環堅尼地城卑路乍街100號地舖📍 CURATOR Art & Café (尖沙咀) 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C號舖
Lex Coffee藝術打印咖啡為主

令到咖啡/朱古力都好甜
美中不足係只可以揀凍飲
不過打卡好靚☕️
藝術打印咖啡

📍 Lex Coffee (西環) (已結業)
西環堅尼地城卑路乍街100號地舖
📍 CURATOR Art & Café (尖沙咀)
芒果沙律
虎蝦意粉
安格斯肉眼扒牛配薯角
  • 意式提拉米蘇
  • 大蝦意粉
2023-03-09 97 浏览
店名: CURATOR Art & Café地址: 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C號舖尖沙咀站J出口,行2分鐘環境: 4.5/5價錢:3.5/5味道: 3.5/5入內裝修唔錯,不過成日都好多人排隊,多數都係為左打卡位打印咖啡,當日見有人印寵物,卡通人物,明星,情侶合照等等~😚大家可以先係openrice book位,咁就可以確保有位啦~👍🏻藝術打印咖啡(凍飲,可選咖啡或朱古力基底)$88雖然個名話係咖啡,但唔飲咖啡嘅朋友都唔洗擔心,可以揀朱古力底😗去到可以whatsapp店家電話,send你想要打印嘅相比佢地,之後就可以坐定定等影了今次揀左朱古力底,飲落好濃朱古力味😋而打印出黎嘅成品都好精緻,真係同原圖一樣😍但如果88蚊黎講,試一次印自己鍾意嘅相都可以嘅,係個新體驗🤪
店名: CURATOR Art & Café

尖沙咀站J出口,行2分鐘

環境: 4.5/5
價錢:3.5/5
味道: 3.5/5

藝術打印咖啡(凍飲,可選咖啡或朱古力基底)
今次揀左朱古力底,飲落好濃朱古力味😋
而打印出黎嘅成品都好精緻,真係同原圖一樣😍
2023-03-08
2023-03-08 44 浏览
行街行到累搵個地方休息一下飲品看似都很吸引,原本想點朱古力冰磚熱奶特飲,但sold out 點了冰朱古力&抹茶冰拿鐵太甜,太多冰…原本還想點一些小食/甜品但沒有提供
行街行到累
搵個地方休息一下

點了冰朱古力&抹茶冰拿鐵
太甜,太多冰…

原本還想點一些小食/甜品
但沒有提供
2023-03-04
有個朋友話佢有間餐廳一直好想試,但因為各自都忙~呢日終於夾到個時間一齊去食好東西😋因為真係好期待,所以去之前做足功課,知道餐廳個裝修好靚,有好多畫掛喺牆到,例如:村上隆花花等等仲有d同佢地合作嘅商品可以買,好似有d產品係出面買唔到架!除此之外,當然佢地嘅野食都超級吸引啦淨係望到d名就已經流哂口水🤤🤤🤤其實比起出面d cafe 佢地d品項唔算超級多,但就係樣樣望到都好想試,身為選擇困難症患者嘅我真係覺得好難揀,好想樣樣都食哂落肚!Stuffed Wing with Glutinous Rice and Cheese Mornay乳酪醬烤糯米釀雞翼釀雞翼釀得好飽滿🥹有少少🤏🏻辣辣地 但係好好味😋好耐冇食過咁好食嘅糯米雞翼😋😋Deep-Fried Squid Donut with Truffle Sauce炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬個醬好濃黑松露味,絕對唔Hea,有淨仲用左黎點其他野😆元氣精華 Breakfast essentialsEgg Benedict, Somked Salmon牛油果加蛋加煙三文魚一直都係最佳配搭旁邊伴碟嘅芒果同小番茄好甜,忍唔住清左碟😆LOBSTER LINGUINE
仲有d同佢地合作嘅商品可以買,好似有d產品係出面買唔到架!
Angus Premium Rib-Eye Steak (10oz) with Potato 安格斯高級肉眼牛扒(10盎司)配烤薯
除此之外,當然佢地嘅野食都超級吸引啦
淨係望到d名就已經流哂口水🤤🤤🤤
tuffed Wing with Glutinous Rice and Cheese Mornay 乳酪醬烤糯米釀雞翼
乳酪醬烤糯米釀雞翼
炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬
個醬好濃黑松露味,絕對唔Hea,有淨仲用左黎點其他野😆
元氣精華 Breakfast essentials
Egg Benedict, Somked Salmon
牛油果加蛋加煙三文魚一直都係最佳配搭
旁邊伴碟嘅芒果同小番茄好甜,忍唔住清左碟😆
LOBSTER LINGUINE 波士頓龍蝦意粉
LOBSTER LINGUINE
波士頓龍蝦意粉
賣相好靚,食落好惹味😋😋大大啖龍蝦肉🤤Angus Premium Rib-Eye Steak (10oz) with Potato
安格斯高級肉眼牛扒(10盎司)配烤薯
特別提一提呢個🥩先$238!仲要好淋好好食🤤如果下次再訪係一定一定會再叫呢個肉眼!🤤🤤🤤

出街食牛扒我通常都會叫五成熟,之前喺其他餐廳食過差唔多價位嘅扒試過韌到咬唔開🤢

所以要再一次驚嘆呢塊真係好食又唔貴!🤪
Tiramisu
朋友係Tiramisu控,佢立志要食勻哂全世界嘅Tiramisu🤪所以基本上有佢就會叫Tiramisu黎食😆
咖啡味好出,夠Creamy得黎又好夠濕潤。朋友話呢個係佢食過黎講都算好高質😋
Bella Nutella with Strawberries 斯人若彩虹,遇見方知有
比起Tiramisu 我覺得呢個更加邪惡🤤
先唔好講Nutella本身就已經好好食,但再加埋個脆多士做底,再有大量香甜生果喺面,而家諗番起都仲係好想encore☺️☺️☺️
Seasalt Banana Snow
野飲方面 我最愛係SEASALT BANANA SNOW
海鹽朱古力香蕉冰雪世界
朱古力好香濃同香蕉好夾仲有兩粒棉花糖可以食下☺️

有叫左杯藝術打印朱古力,可以自選圖案又可以喺佢預設三款入面揀,呢個真係好特別,打卡一流。

老實講,今次食CURATOR完全癲覆左我對K11 Musea 嘅既有印象!!本身Musea俾我嘅印象淨係得戲院同foodcourt。可能地段關係,硬係覺得d餐廳係價錢同質素唔成正比。(ok,真係我偏見黎🤣)
但今次食得好愉快,食物質素好到係好樂意拎出個銀包俾錢😆一定會再訪!
2023-03-02
LOBSTER LINGUINE 波士頓龍蝦意粉
Tiramisu
Seasalt Banana Snow
  • 海鹽朱古力香蕉冰雪世界
  • 斯人若彩虹,遇見方知有
  • 安格斯高級肉眼牛扒(10盎司)配烤薯
位於K11 Musea嘅 CURATOR Art & Cafe,全店以開放式,水吧、廚房一覽無遺,乾淨整潔;餐廳地方唔算好大,所以最好要預先卜枱。餐廳行年輕人路線,一入門口一個大大玻璃裝飾櫃,入邊放左好多得意公仔🧸,非常吸睛,亦成一個必定打卡位置😃;入邊長長一幅牆邊,放上好多精緻飾物、文具、擺設、精品等等,色彩非常豐富,除左可以當作裝飾櫃外,全部物品均可以購買,非常有踔頭👍🏻;餐廳牆上更掛上好多充滿藝術掛畫,與其他裝飾擺設互相呼應,充滿藝術色彩嘅一間主題餐廳👍🏻。Order 左兩個 Chef’s special (+$48可升級餐湯+飲品)🥣蘑菇湯 一個質感非常之濃郁嘅餐湯,菇味極之濃厚,我身為一個菇迷,真心讚賞👍🏻,湯面加上些小嘅橄欖油,令口感更加順滑。🍝 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子嘩,帶子份量同size真係唔講得笑,大大粒又厚身,上下煎至金黃,中間保持juicy鮮味,做得非常出色;意粉係我鍾意嘅口感,小小煙韌,保持口感,加上羅勒葉、紅椒和各種配料調味,味道層次分明。🥩安格斯高級肉眼牛扒 (10盎司)配烤薯牛扒切開保持粉嫩,入口有好香嘅燒烤味道,牛味出眾,尤其連接根部位置,油花帶領下更

🥣蘑菇湯

🍝 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子

🥩安格斯高級肉眼牛扒 (10盎司)配烤薯
牛扒切開保持粉嫩,入口有好香嘅燒烤味道,牛味出眾,尤其連接根部位置,油花帶領下更加甘香,配菜嘅烤薯亦成亮點,粉嫩軟糯,薯味香甜;沙律菜之間夾左幾粒細細粒白色酸味味嘅酸菜橋頭,食落真係可以清去點油脂感,非常好嘅配菜。

甜品:pancake
Pancake口感好鬆、好軟,連同朱古力雪糕一併入口,冰火口感一併在口腔爆發😆,呢個都好推介👍🏻。

☕️mocha latte
  • 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子
2023-03-07 62 浏览
久仰大名K11Musea 人氣藝術餐廳,餐廳擺放著草間彌生、奈良美智、村上隆、KAWS商品,滿足視覺享受之餘,精緻美食亦可滿足心靈❣️。藝術打印咖啡☕️手機揀選一幅自己心愛圖片,WhatsApp 俾店員,幾分鐘就可以完成,超驚喜之作❤️。凍飲朱古力🍫,真係猶豫咗好耐先捨得飲😭。可選擇咖啡或朱古力基底)夢幻早餐🥣色彩繽紛擺盤精美,胃口大增🤩。有黑松露炒蛋🥚、巴馬火腿、香腸、煙三文魚、煙肉、烤菠蘿🍍、大啡菇、雜果、蔬菜沙律🥗、烤多士。一次過滿足十款食物😋。最愛烤香甜菠蘿和芝士香腸。橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子帶子呈刺身般口感。墨魚汁意粉彈牙,掛汁力身般口感強,每一口沾滿蒜香🧄味道😮‍💨。洋甘菊柚子茶用上蝴蝶杯🦋,藝術氣息更添濃厚😎。意式提拉米蘇口感濕潤軟滑,做得不錯😛。
藝術打印咖啡☕️
夢幻早餐🥣
橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子
洋甘菊柚子茶
用上蝴蝶杯🦋,藝術氣息更添濃厚😎。
意式提拉米蘇
口感濕潤軟滑,做得不錯😛。
  • Tiramisu
2023-03-06 49 浏览
Really fun experience at curator hk in K11 musea! Loved the art and photo printing experience on your coffee, the food was yummy too!
終於搵到人陪我食呢間!!😍😍 之前book mark咗好耐啦,成日喺IG見到人哋打卡印偶像啲相落咖啡🤭 就俾佢呢個藝術打印咖啡吸引咗!🥰 雖然我唔係特別鍾意飲咖啡,但係佢個底係可以揀朱古力嘅,然之後我就印咗我最鍾意嘅卡通圖案 Marie啦!😻😻 望住杯朱古力真係好開心呀!影完相都真係唔捨得飲🤭今次嚟係同朋友食埋Dinner嘅,Main Dish叫咗安格斯肉眼扒配烤薯5成熟🥩同波士頓龍蝦意粉🍝 個意粉超足料😳 個底係用蕃茄去炒,然後再加埋好多嚿 啖啖龍蝦肉😍另外仲叫咗個Egg Benedict配煙三文魚+牛油果🥑 呢個配搭唔洗講都知超好食🥹🥹 而且係俾佢個樣吸引咗🤣 Snacks呢~炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬,雖然相比其他冇咁特別,但都係有質素嘅👍🏻 不過另外一碟奶酪醬烤糯米釀雞翼🐥真係幾特別!咬開釀咗嘅雞翼好滿足🤤 (不過食落係有少少辣🤏🏻 如果食返喺餐牌註明就更好😉)食完嘢點少得甜品🤭 一份甜品已經滿足唔到我哋~ 首先叫咗個Tiramisu,佢應該係即叫即砌嘅!咁樣啲手指餅就唔會係預先浸到淋晒👍🏻👍🏻 而且咖啡味超濃🤤 提拉米蘇愛好者認證😆🤎仲有一份叫「斯人若彩虹,遇見方知有」嘅嘢😂😂

安格斯肉眼扒配烤薯

Egg Benedict

奶酪醬烤糯米釀雞翼

Tiramisu

仲有一份叫「斯人若彩虹,遇見方知有」嘅嘢😂😂 其實即係榛子醬+士多啤梨+棉花糖烤麵包🍞🍫 本身睇佢個樣冇乜特別🤔 點知超好食!!!啲榛子醬同麵包一齊焗 滲透咗落啲包之餘個邊仲脆脆地🤤 而且上面嘅士多啤梨🍓係出奇地甜😱(我本身係唔鍾意食士多啤梨😂)但係佢揀啲全部都係一啲都唔酸!讚👍🏻👍🏻
斯人若彩虹,遇見方知有

我同兩個朋友都覺得呢間實在太高質🥰 仲要喺K11Musea嚟講 佢性價比真係算高👍🏻 (感覺其他都係貴夾唔飽嘅餐廳🥲)下次嚟開Musea可以再Encore~

炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬
2023-03-02
安格斯肉眼扒配烤薯
Egg Benedict
奶酪醬烤糯米釀雞翼
  • 意式提拉米蘇
呢間餐廳想試好耐!因為網上經常見到有人打卡杯藝術咖啡,成件事都勁文青!於是今日專登過嚟打卡!一入到去嘅裝修已經好吸睛,完全唔似係去咗Cafe,唔講以為自己入咗藝術館😂咁當然即刻叫一杯藝術打印咖啡試下啦,見到原來晚餐可以以優惠價升級,呢個價錢仲包曬3個course都好似幾抵,所以最後決定要一個套餐,再散叫相試嘅嘢。原本以為餐廳得個樣,可以打下卡已經好滿足~估唔到d野食一d都唔差!甚至同嘅西餐廳有得比!小食叫左個魷魚圈,魷魚新鮮,加上秘製醬汁,非常香口!主食就特別推介牛肋骨,出面嘅好多時都比較瘦,但呢間會多番少少肥肉,令肥瘦比例啱啱好,所以食落好淋,一啲都唔會韌加上燒烤汁,正呀!👍🏻另外叫左個龍蝦意粉,龍蝦大大隻,啖啖肉,係爽口嘅,好新鮮👍🏻總括嚟講野食唔錯👍🏻係食得又睇得嘅靚Cafe👍🏻

小食叫左個魷魚圈,魷魚新鮮,加上秘製醬汁,非常香口!

總括嚟講野食唔錯👍🏻係食得又睇得嘅靚Cafe👍🏻
2023-03-04 27 浏览
係K11 musea入面,有各式各樣藝術元素嘅特色🎨餐廳視每樣食物好似藝術品咁😍整得勁靚,啱曬港女打卡📸而且食物味道又好食🤤係值得前住嘅餐廳,環境不錯,坐得舒適展覽、購物一站式之旅🤤裝修幾有特色藝術打印咖啡☕️梵高嘅畫😍靚到哇一聲😆個底可以揀朱古力或咖啡咖啡味道濃烈,用唔錯嘅咖啡豆👍🏻丸久小山園抹茶🍵拿鐵☕️拉花幾靚😇茶味濃安格斯高級肉眼牛扒 10oz 配烤薯🥔餐廳嘅食材處理得好好👍🏻五成熟真係啱啱好,表面烤香,內裏肉質嫩,幾juicy,牛味重,而且份量都幾多薯條🍟金黃色再加上沙律🥗配菜還有整個蒜頭,焗到幾惹味波士頓龍蝦🦞意粉🍝蕃茄醬意粉底,幾重鮮蕃茄味龍蝦幾多肉

展覽、購物一站式之旅🤤

裝修幾有特色

藝術打印咖啡☕️梵高嘅畫😍
靚到哇一聲😆個底可以揀朱古力或咖啡
咖啡味道濃烈,用唔錯嘅咖啡豆👍🏻

丸久小山園
抹茶🍵拿鐵☕️拉花幾靚😇茶味濃

安格斯高級肉眼牛扒 10oz 配烤薯🥔

餐廳嘅食材處理得好好👍🏻
薯條🍟金黃色
再加上沙律🥗配菜

還有整個蒜頭,焗到幾惹味

波士頓龍蝦🦞意粉🍝
蕃茄醬意粉底,幾重鮮蕃茄味

龍蝦幾多肉
2023-03-04 34 浏览
去過M+嘅curator幾次 今次終於有機會嚟到 @k11musea 入面嘅呢間分店 仲試到呢度signature嘅print coffee 估唔到原來係咁方便同好玩!😆◍「斯人若彩虹,遇見方知有」🌈 $98見個名都咁靚😌一定要試試💖呢個賣相都好靚嘅toast有士多啤梨同棉花糖做toppings 啱曬有少女心嘅你🤪◍「橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子」🦑 $188考慮咗好耐食唔食好 因為驚一食又成口黑曬🫠但呢度嘅意粉出奇地冇呢個問題 帶子仲好大粒 值得試!😳◍「意式火腿配水牛芝士薄餅」🍕 $98中意呢度個pizza個薄脆批一啲都唔heavy🫶加埋Parma ham一齊食好夾😙◍「酥脆雞錘配水牛芝士醬」🐥 $88嚟個少食炸雞錘 食落唔會好厚粉 雞肉都好嫩滑 唔錯!💖◍「藝術打印咖啡」🎨 $48嚟到成餐飯嘅重!頭!戲!就係呢杯Print Coffee啦😻原來即場send張相比餐廳就可以即時print落杯咖啡上面啦🤩決定要揀之前喺菠蘿園影嘅🦙做主角!估唔到print出嚟係咁真實呢😍◍「梳乎厘班戟配雪糕」🍨 $68最後食多個soufflé作結☺️食落超彈口 完全拍得住坊間嘅日式甜品店!📍CURATOR

◍「斯人若彩虹,遇見方知有」🌈 $98

◍「橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子」🦑 $188

◍「意式火腿配水牛芝士薄餅」🍕 $98

◍「酥脆雞錘配水牛芝士醬」🐥 $88

嚟個少食炸雞錘 食落唔會好厚粉 雞肉都好嫩滑 唔錯!💖

◍「藝術打印咖啡」🎨 $48

◍「梳乎厘班戟配雪糕」🍨 $68

📍CURATOR Art & Café (尖沙咀) #lala_foodie_tsimshatsui
2023-03-03 253 浏览
想搵間得意嘅餐廳試下,curator 就啱哂打卡,文青,藝術,美食 樣樣齊係K11, 超方便。 尖沙咀站一出就係要book 檯,好易full得一張檯可帶狗。應該好多人都會經過嘅門面menu 出名嘅打印飲品得凍嘅,落完單,whatsapp 張相比佢就打印到比你凍朱古力味道正常,打卡世一chef recommendation $398有前菜 ~ 芒果沙律主菜 ~ 漁夫海鮮鍋 or 德州燒烤味牛肋骨甜品 ~ 精選蛋糕 (果日係心太軟)飲品 ~ 美式咖啡/卡布奇諾/拿鐵/馥芮白/青檸蜜 (藝術打印朱古力/咖啡 +$48)芒果沙律份量都唔小,好fresh漁夫海鮮鍋 有 d 蒜蓉包比你點黎食,都幾多海鮮,味道唔錯心太軟正常發揮飲品就upgrade 左做打印朱古力安格斯高級肉眼牛扒(10盎司)安士配烤薯 $238靚牛可惜冇酒勁健康,又有小小沙律火炙尼斯吞拿魚沙律 $128吞拿魚烤得好香,入口唔鞋勁多菜炸魷魚𡇙配黑松蛋蛋黃醬汁 $88香口野,新鮮炸,個汁好match意式提拉米蘇 $68幾正宗,所以有小小苦,唔似出面果d 咁甜
想搵間得意嘅餐廳試下,curator 就啱哂
打卡,文青,藝術,美食 樣樣齊
係K11, 超方便。 尖沙咀站一出就係
要book 檯,好易full
得一張檯可帶狗。

應該好多人都會經過嘅門面

menu

Artsy Print (Cho Base)

出名嘅打印飲品
得凍嘅,落完單,whatsapp 張相比佢就打印到比你
凍朱古力味道正常,打卡世一

Fisherman's Stew

chef recommendation $398
有前菜 ~ 芒果沙律
主菜 ~ 漁夫海鮮鍋 or 德州燒烤味牛肋骨
甜品 ~ 精選蛋糕 (果日係心太軟)

芒果沙律份量都唔小,好fresh
漁夫海鮮鍋 有 d 蒜蓉包比你點黎食,都幾多海鮮,味道唔錯
心太軟正常發揮
飲品就upgrade 左做打印朱古力

安格斯高級肉眼牛扒(10盎司)安士配烤薯 $238
靚牛可惜冇酒
勁健康,又有小小沙律

Tuna Tataki Nicoise Salad

火炙尼斯吞拿魚沙律 $128
吞拿魚烤得好香,入口唔鞋
勁多菜

Deep-Fried Squid Donut

炸魷魚𡇙配黑松蛋蛋黃醬汁 $88
香口野,新鮮炸,個汁好match

意式提拉米蘇 $68
幾正宗,所以有小小苦,唔似出面果d 咁甜

2023-02-24
Artsy Print (Cho Base)
Fisherman's Stew
Tuna Tataki Nicoise Salad
Deep-Fried Squid Donut