餐厅: Dazzling Cafe (The ONE)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-10-09 76 浏览
The one 3/f dazzling cafe環境光猛!粉色既顏色設計令到有開心少女感覺,店員態度親切有禮,叫左優惠雙人套餐,前菜選了地中海炒菌菇,菌菇炒到甘香樸鼻!粒粒質感夠爽香。幾正!黃金烏魚子蒜香意大利麵,意大利麵既質地我非常欣,夠乾身而且吸汁醬能力幾高!烏魚子蒜香味非常濃郁入味!質感夠爽又彈牙,推介之一!養生麻油雞麵線,幾有養生感覺,杞子等材料做湯底夠滋潤唔會過咸。米粉吸汁能力強,雞肉都夠嫩滑!京都綠茶紅豆鬆餅加麻糬,幾出色既甜品,唔會死甜,餅底內在加麻糬,增加煙un感,綠茶雪糕唔會死甜!整體紅豆配綠茶好夾!可可沙冰特濃朱古力味,賣相靚仔,超香濃既朱古力味!再有 oreo做配襯

今日黎到尖沙咀The One入面一間充滿少女心咖啡廳☕️入面裝修主要都係用上少女系粉色為主💗今次係我本人生日 所以約左哥哥去食間可以打到卡又有點儀式感既餐廳🍴我同朋友係早兩日前訂位 當日星期二去到都唔算多人可以walk in二個人做下午茶份量岩岩好食曬唔會太多太少,環境亦好闊落成個餐廳都好岩女仔去食個Lunch談心/夜晚亦唔會失禮離開後有個粉紅色花花牆背景打卡位🌸,打卡一流,暗色略淡需要後期推高少少飽和度👍🏻
今日黎到尖沙咀The One入面一間充滿少女心咖啡廳☕️
入面裝修主要都係用上少女系粉色為主💗

二個人做下午茶份量岩岩好食曬唔會太多太少,環境亦好闊落

成個餐廳都好岩女仔去食個Lunch談心/夜晚亦唔會失禮

法式草莓奶茶🍓
百香果鮮柚茶🥭
草莓繽紛冰淇淋鬆餅🥞
2021-10-05 66 浏览
很久沒來Dazzling Cafe了,裝修也變靚了,有一大片粉紅玫瑰花牆🌸加上夢幻獨角獸🦄️公仔,最適合女生來打卡,食物質素還是一貫的高水準佛羅倫斯花枝干貝麵:還是那麼高水準,有2大粒帶子,煮得軟淋可口,花枝夠彈牙,意粉軟硬度適中很有質感,醬汁濃郁惹味👍🏻但份量偏少,女生吃完也不夠飽黑松露義大利麵:磨菇份量頗多,醬汁夠creamy但不會膩,黑松露味超香濃,令整體味道提升一個層次😋麵條份量也是偏少仲夏熱帶水果茶:有多種熱帶水果,絕對真材實料,味道酸酸甜甜十分開胃🤤Blossom:有花果茶、玫瑰、接骨木,賣相好吸精,打卡一流,味道好特別,不會太甜《Dazzling Cafe》📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖

《Dazzling Cafe》
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
其實我知道台灣過江龍「Dazzling Cafe」已經登陸香港多時,但一直搵唔到朋友陪我食,因為佢哋嫌間嘢少女味太濃,又驚佢得個樣🤣。不過可能呢年幾無得去旅行嘅關係,朋友竟然主動提出嚟依度食飯,哈哈。餐廳座落於The ONE,面積幾大,座位分室內外兩部份。環境裝修真係幾靚💕,四周圍都係粉紅色,仲有唔少打卡位添。Cafe來自台灣🇹🇼,提供嘅食物當然唔少得台菜,傳統同新派菜式都有。另外,佢亦有賣義大利麵同甜品等。我認為定價算合理,而且你更可選擇佢嘅優惠雙人晚市套餐($368),計落一定平過單點😜!養生。麻油雞麵線(單點價$98),呢個係台菜嘅代表,湯麵一放低已經散發住好香嘅麻油味🤤。所謂嘅養生並不代表藥膳,佢其實係加咗啲紅棗杞子落湯一齊熬,提升湯嘅甜味。🍜湯底好飲,鹹香味濃,而且仲夠晒熱。麵線幼身細滑,軟稔得嚟唔易截斷。餸料主要係雞肉🐔同冬菇,啲雞應該係同湯一齊煲,所以肉質都似煲湯肉,有啲嚡,但我幾鍾意。麵線仲附有涼伴雲耳作小食。義式牛肝菌香菇義大利麵(單點價$98),餐廳嘅意粉選擇幾多🍝。意粉好大碟,麵條煮得彈牙兼掛汁,而個牛肝菌汁亦都幾好,偏向濃味同Creamy,但又唔會過鹹。餸料就係
養生麻油雞麵線
義式牛肝菌香菇義大利麵
義式牛肝菌香菇義大利麵(單點價$98),餐廳嘅意粉選擇幾多🍝。意粉好大碟,麵條煮得彈牙兼掛汁,而個牛肝菌汁亦都幾好,偏向濃味同Creamy,但又唔會過鹹。餸料就係各式各樣嘅菇菌🍄,雖然無肉,但食起上嚟都覺豐富。不過要襯熱食,否則會漿埋一抽嘢。
墨西哥風起司薄餅
墨西哥風起司薄餅(單點價$75),呢個墨西哥薄餅仲好食過由外國人主理嘅出品🌮!薄餅一客有成八件,熱辣辣送上,入面夾住流心車打芝士🧀,就咁食已經相當唔錯。佢另外仲配埋蕃茄莎莎同呑拿魚沙律比你蘸嚟食,兩樣味道各有千秋,但同樣匹配,正啊。
綿綿珍珠奶茶鬆餅
綿綿珍珠奶茶鬆餅(單點價$90),甜品後上,製作時間大約15分鐘,都算快😉。呢度嘅鬆餅係指窩夫,如果想食蜜糖吐司就要去銅鑼灣店了。窩夫賣相幾靚,新鮮焗製,所以質感外脆內軟,每格上面均放有忌廉同珍珠。中間位置放有一球奶茶雪糕🍨,茶味好出,口感絲滑,佢更灑上胚芽粒粒,份外香口。
套餐包兩杯$45或以下嘅飲品,超過嘅就補差額,我哋要咗樂活蜜桃柚冰茶(單點價 $40)同香桃薑綠茶(單點價 $45)。前者嘅🍑蜜桃同🍊柚子味幾平衡,並富有冰凍口感。後者薑味突出,甘甘哋,係無糖香氛茶🍵。
總括嚟講,原來呢間少女風Cafe真係唔止得個靚樣😍,食物味道都有返咁上下水準,其實直頭係喜出望外。我印象中味道好似仲好食過喺台灣當地食,行開The ONE嘅不妨嚟幫襯啊👍~。
2021-09-07
養生麻油雞麵線
義式牛肝菌香菇義大利麵
墨西哥風起司薄餅
2021-10-01 51 浏览
小妹雖然懷孕🤰🏻但都充滿少女心架💕去左粉紅打卡cafe☕️打下卡📸食個lunchLunch Set幾抵食🍽沙律+主食+飲品🍝佛羅倫斯花支干貝意大利麵🍝係炒意粉😚而且炒得幾惹味帶子大粒爽口😝配菜又多🥞京都宇治抹茶紅豆鬆餅🥞Lunch set加$38就有半份😉紅豆+抹茶雪糕大大球+2件鬆餅😌鬆餅外脆內軟😙配埋雪糕冷熱交溶😆正一邊食一邊嘆埋杯水果茶😌滿足📍Dazzling Cafe (The ONE) (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
小妹雖然懷孕🤰🏻但都充滿少女心架💕

紅豆+抹茶雪糕大大球+2件鬆餅😌
鬆餅外脆內軟😙配埋雪糕冷熱交溶😆正

一邊食一邊嘆埋杯水果茶😌滿足

尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
呢間餐廳都幾出名,應該好多人都去過!我之前都去過幾次,同朋友一齊敍舊環境幾舒服,今次frd話未食過台灣toast box 所以一齊去食左😂苺好時光蜜糖吐司我見佢Menu推介呢個,所以就叫左。佢有馬卡龍、蜜蜂巢、Cream、雪糕,連埋充滿牛油味既脆脆吐司一齊食好邪惡,但係勁好味,唔會太甜,因為有士多啤梨嘅酸味中和返!如果慶祝朋友生日嘅話打卡一流!百香果鮮柚茶佢係真材實料,有菠蘿同西柚喺入邊,而且茶底都幾濃,水果同茶都比例好好,酸酸甜甜好快飲晒!Ocean (蘋果、桃、檸檬)個賣相就幾靚,但朋友話似波子汽水,我飲落去佢有啲類似啫喱嘅嘢,所以個口感幾豐富,但係比起西柚茶,就唔覺得水果味好出!佛羅倫斯花支干貝麵朋友好鍾意食煙韌嘅意大利麵,亦都係正宗嘅食法,但係我都鍾意食淋啲嘅意大利麵!同埋佢兩舊帶子都好大舊,魷魚都幾多~麵都好掛海鮮汁,甜甜鹹鹹咁幾開胃!甜在心。地瓜薯條首先佢夠熱,同埋佢入邊真係有滿滿嘅番薯茸喺入邊,外皮炸得香脆,同埋真係好多,食到好飽!

苺好時光蜜糖吐司

百香果鮮柚茶

Ocean (蘋果、桃、檸檬)

佛羅倫斯花支干貝麵

甜在心。地瓜薯條

2021-09-24 55 浏览
是日同好耐無見的朋友一齊去好耐都無食的Dazzling Cafe 佢的粉紅色真係令人好難忘處處都系打卡熱點同朋友見到有套餐,二話不說就點左套餐點左軟殼蟹沙律明太子意粉,佛羅倫斯花枝乾貝麵甜品點左珍珠奶茶鬆餅另外飲品點左焦糖馬奇朶咖啡百香果鮮柚茶焦糖馬奇朶咖啡百香果鮮柚茶哩兩杯飲品都唔錯 由其西柚茶味道開胃,咖啡奶味香滑軟殼蟹沙律一整隻完整的蟹在碟上,沙律菜新鮮,麵包粒脆口。佛羅倫斯花枝乾貝麵意粉彈牙,其他配料都好多,帶子彈牙明太子意粉明太子醬都好多,撈埋意粉真係好creamy 珍珠奶茶鬆餅(加15蚊麻薯)珍珠奶茶的甜品真係百食不厭佢哋出名的鬆餅真係點都要叫加埋麻薯口感一流另外有的珍珠奶茶雪糕同埋珍珠真係好好食我同朋友都食得好開心。
是日同好耐無見的朋友
一齊去好耐都無食的Dazzling Cafe

佢的粉紅色真係令人好難忘
處處都系打卡熱點
同朋友見到有套餐,二話不說就點左套餐
點左軟殼蟹沙律
明太子意粉,佛羅倫斯花枝乾貝麵
甜品點左珍珠奶茶鬆餅
另外飲品點左焦糖馬奇朶咖啡

焦糖馬奇朶咖啡
百香果鮮柚茶

哩兩杯飲品都唔錯 由其西柚茶味道開胃,咖啡奶味香滑

軟殼蟹沙律

一整隻完整的蟹在碟上,沙律菜新鮮,麵包粒脆口。

佛羅倫斯花枝乾貝麵

意粉彈牙,其他配料都好多,帶子彈牙

明太子意粉

明太子醬都好多,撈埋意粉真係好creamy

珍珠奶茶鬆餅(加15蚊麻薯)

珍珠奶茶的甜品真係百食不厭
佢哋出名的鬆餅真係點都要叫
加埋麻薯口感一流
另外有的珍珠奶茶雪糕同埋珍珠真係好好食
我同朋友都食得好開心。

2021-09-23
  • 百香果鮮柚茶
  • 明太子意大利麵
  • 綿綿珍珠奶茶麻糬鬆餅
2021-09-23 66 浏览
今日朋友帶食好西🥰原來是DAZZLING CAFE …之前行尖沙咀The One 已經被佢門口的打卡位吸引了😂😂佛羅倫斯花枝乾貝麵,上枱時味道已經很香濃,醬汁再加蒜粒,菌菇,西蘭花等一齊炒夠香夠入惹味…花枝和帶子夠爽口!意粉軟硬適中!辣味雞肉意大利麵,醬汁和配菜跟佛羅倫斯花枝乾貝麵差唔多但帶少許辣….而雞肉肉質鮮嫩多汁…迷你鬆餅加麻薯朱古力味,餅底外脆鬆軟但因為加左麻薯,囗感更煙韌….再加埋朱古力雪糕一齊食..絕配🤤跟餐$46 抵🙊仲夏熱帶水果茶,有鮮橙片,蘋果粒,提子片,士多啤梨片等不同的水果泡茶,值得一讚是甜度,因為我平時好怕飲水果茶,怕太甜…但DAZZLING CAFE 就剛剛好,不會太甜亦不會淡👍🏻

2021-09-10
  • 仲夏熱帶水果茶
  • 經典巧克力鬆餅
講起蜜糖吐司同花型麻糬鬆餅點可以唔提Dazzling Cafe,呢間台灣過江龍已喺香港屹立多年,今日同朋友再訪,中學嘅回憶返晒黎。幾年無黎,餐廳已經重新裝修,依舊以粉紅色作主調,但就多左啲燈牌畀人影相。 (w/ 10% service charge)🍽明太子義大利麵 ($98)呢度嘅名物之一,每次黎都係叫呢款,明太子份量多又唔腥,雖然醬汁加左奶油但唔算好膩,仲有啲紫菜絲豐富口感。🍽綿綿珍珠奶茶鬆餅 ($90+升級麻糬 $15)鬆餅脆身有蛋香,配伯爵茶雪糕冰火交融好正。我地加左麻糬,麻糬係厚身有咬口嗰款,鬆餅上有忌廉、珍珠同棉花糖賣相好靚。☕️冰薄荷巧克力 ($50)朋友見到成座山咁高嘅忌廉非常興奮,佢話入口幾軟滑。底層藍色嘅係薄荷糖漿,甜度低啲會更好。☕️愛文芒果烏龍冰茶 ($48)餐廳呢期做緊愛文芒果祭,本身想試甜品,可惜晚市已經賣晒,飲品都照殺。請店員少甜後甜度適中,飲到烏龍茶味,仲有粒粒芒果肉,夏天飲透心涼。餐牌:

🍽明太子義大利麵 ($98)
明太子義大利麵

🍽綿綿珍珠奶茶鬆餅 ($90+升級麻糬 $15)
綿綿珍珠奶茶鬆餅

☕️冰薄荷巧克力 ($50)
冰薄荷巧克力

☕️愛文芒果烏龍冰茶 ($48)
愛文芒果烏龍冰茶

餐牌:
冰薄荷巧克力
愛文芒果烏龍冰茶
2021-09-21 56 浏览
店內有一幅打卡牆,完全令少女心大發!粉紅色嘅佈置,加上純白色獨角馬,真係點影到靚!室內設計依然係以粉色為主,同時加上霓虹燈元素,增添時代感!而座位都非常舒適~美式咖啡~咖啡味濃郁,加一點點糖就已經足夠,襯埋塊餅便是完美!大馬士玫瑰香芬茶~除咗茶之外,仲會有甜嘅配料,如糖、棉花糖⋯等,要幾甜自己可以話事,而整套餐具都非常美麗!茶很香玫瑰花味,令人非常舒適~地中海炒菇菌~香料將菇嘅草青味完全去除,加上惹味嘅洋蔥同汁料,好味道!明蝦肉醬意大利粉~顏值超高嘅一個主菜,兩隻大蝦已經搶盡風頭,而且非常新鮮大隻夠晒入味!另外,意粉非常香辣惹味,配上青瓜絲,帶有爽脆口感,別具一番風味!滷肉飯~但係有前菜及湯,係完整嘅一個set,滷肉飯用既肉,肥瘦均勻,非常合適佐飯!加上溏心蛋,真的十分豐富!巧克力窩夫~朋友生日,誰說一定要切蛋糕?切窩夫一樣十分高興!而且窩夫質感外脆內軟,配上甜美的朱古力口味及透心涼的雪糕,完美!非常欣賞此家的飲品menu,大款飲品都會顯示圖片作為參考,大多女生天生便是外貌協會,圖片這資訊絕對仲要!

2021-09-21 49 浏览
見到個門口咁靚,再睇埋Menu,就知道非常之啱兩個女仔去食!剛好今日就係呢個組合,所以諗都唔諗就衝左入去!$368有前菜、主食、飲品同甜品,非常豐富,就決定咗要呢個二人餐喇~Ocean ~蘋果、白桃同檸檬呢三個口味嘅組合,加埋飲品底部有口感特別嘅粒粒,真係非常之Fresh!Iced latte~奶同咖啡嘅比例剛剛好,大家都冇搶大家嘅風頭!軟殼蟹凱撒沙律~軟殼蟹外酥脆內軟,加上新鮮嘅羅馬生菜同埋芝士粉,非常之吸引!辣味雞肉意粉~雞要份量算係好多,而且意粉係軟硬適中,口味屬於微辣,非常易入口!黑松露意粉~黑松露媒味濃烈,配上菇菌類,絕對係絕配!香草冰淇淋鬆餅~最期待嘅甜品出場,唔單止賣相非常靚,口味都非常合我心意,而窩夫嘅質地係較為脆身實淨,加埋雲呢拿味雪糕一齊入口,簡直係人生一大樂事!

黑松露意粉~黑松露媒味濃烈,配上菇菌類,絕對係絕配!

2021-09-20 35 浏览
放假無所事事,於是約埋鍾意影相又鍾意食嘢嘅好姊妹去打下卡,招牌下的花花已經很吸睛,再遠看一幅大大的粉紅色花花牆和粉紅色的絲絨座椅可愛的獨角獸公仔,真係冇揀錯地方正值午市時間,有午餐可選,不過我哋就散叫,好友點了熱的四季生果茶,茶味香濃,帶着淡淡的生果香,加入花奶,糖,綿花糖成為一杯香滑奶茶焦糖瑪奇朵咖啡,咖啡面層放上爆谷和焦糖,咖啡香滑得來充滿奶香和風肉醬明蝦意粉,只是尖沙咀店限定,所以叫黎試試橙色的肉醬和意粉,醬汁帶點微辣,但很惹味,意粉煮得乾身彈牙,整體合格綿綿珍珠奶茶鬆餅, 賣相吸引,一格格的鬆餅上放上少甜煙韌的珍珠,再加上又香又滑的奶茶雪糕,全個配搭得宜

2021-09-19 1026 浏览
好耐都冇食Dazzling Cafe嘅甜品,突然間就好想食行過尖沙咀The One見到又唔使點等位,就決定入去食個晚餐❤️因為我哋都好想食個麻薯QQ waffle,所以淨係叫咗個雞翼同埋意粉share食🐱咁就唔會太飽叫唔到個甜品😙介紹個甜品🍮京都宇治抹茶紅豆Waffle 加QQ麻薯 $100記得如果食Waffle要加個QQ麻薯❤️加左之前個口感真係好Q彈又煙韌😋非常豐富加上個Waffle整到好脆,加起來食真係好正。我哋叫抹茶加紅豆,就有紅豆蓉加抹茶雪糕🍦凍熱嘅感覺都好滿足到我哋對甜品嘅craving 😙水牛城雞翼 $75個雞翼黎到都好香,單骨雞翼好方便,唔會食唔乾淨🐱佢嘅水牛城雞翼醬汁都會比較辣🙆🏻‍♀️如果點跟埋個芝士就冇咁辣👍🏻佛羅倫斯花枝干貝麵 $98就係帶子魷魚🦑意大利粉,佢嘅意粉係冇好多汁不過意粉都好入味,佢哋嘅帶子都幾大粒,燒到岩岩好,唔會過熟👍🏻❤️我食完個QQ麻薯甜品之後都仲想食❤️個Waffle真係好好食,大家鐘意食都記得加麻薯🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

水牛城雞翼 $75

佛羅倫斯花枝干貝麵 $98

• 京都宇治抹茶紅豆鬆餅
📍尖沙咀少女心爆棚cafe‼️ • 必試麻薯窩夫 -- Dazzling Cafe☕️🥰•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_cafe============================⭐️明太子意大利麵 $98 (7.9/10)Dazzling嘅招牌菜之一🤩明太子醬汁濃稠,加埋蟹子、紫菜好有鹹香!💓意大利粉軟硬適中,好有咬口,掛汁力強,啖啖都好滿足吖!🤤------------------------------⭐️夏威夷熔岩漢堡扒飯$128 (7.7/10)呢碟飯好足料,最好兩個人share食😍燒汁酸酸甜甜好開胃,加埋蛋汁用嚟送飯一流~漢堡扒煎得好香,好厚身,肉味濃郁!🤤另外伴碟仲有好多磨菇粒,口感十足👍------------------------------⭐️香草焙茶歐蕾 $55飲落順滑,焙茶味幾濃,頗有回甘味,後勁仲有陣陣奶香😍------------------------------⭐️百香果鮮柚茶 $45飲落頗清爽,甜度亦唔會太高👍----------------------

#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_cafe
============================
⭐️明太子意大利麵 $98 (7.9/10)

⭐️夏威夷熔岩漢堡扒飯$128 (7.7/10)

呢碟飯好足料,最好兩個人share食😍
⭐️香草焙茶歐蕾 $55

飲落順滑,焙茶味幾濃,頗有回甘味,後勁仲有陣陣奶香😍
⭐️百香果鮮柚茶 $45

飲落頗清爽,甜度亦唔會太高👍
⭐️綿綿珍珠奶茶鬆餅 $90 (+$15 升級麻薯)

幾乎每檯都會order!!❤️鬆餅外脆內軟,中間嘅麻薯好煙韌,令口感更豐富😆面頭淋上珍珠,加埋清香嘅奶茶雪糕,一凍一熱好正🤤
賣相:7.5/10
味道:7.5/10
性價比:7/10
回頭度:6.8/10
整體嚟講食物份量頗多,味道都唔錯~甜品幾特別,不妨一試‼️
店舖資料
名稱:Dazzling Cafe
地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
前往方法:尖沙咀站B2出口
2021-08-27
午餐
  • 綿綿珍珠奶茶麻糬鬆餅
  • 明太子意大利麵
小編由生日優惠時留意到佢見到蜜糖吐司超吸引🤪可惜小編當時好忙去唔到🥲再加上cafe超靚仲有唔同嘅打卡位😆個重點係有驚喜超推介喔~❤️推介指數: 8.5/10 😎會回訪嗎: ✔️等候時間:~10 mins (週末3:00PM)—————————————————————😍香草抹茶歐蕾冰 $55 (7.5/10)對呢杯野有少少失望的因為抹茶味就係未算好濃🥺也沒有好深刻嘅回甘味道而且唔係好似係冰😂似普通凍飲多啲不過有紅豆提供~甜甜淋淋地😝抹茶紅豆控可以加埋落去喔😍愛文芒果烏龍冰茶 $48 (8.5/10)唔飲得甜嘅小編媽媽都很喜歡😆杯野唔甜之餘仲會飲到烏龍茶味芒果味也混合係入面嘅口感🥳飲落去好爽口🤤😍莓好時光蜜糖吐司 $108 (9.5/10)黎到呢度基本上係必叫🥰小編對佢留下最深刻嘅對象🤪首先見到佢已經好大塊份量超級多表示下午茶只吃這個也夠上面幾舊草莓唔會太酸個重點係舊雪糕❤️雪糕味道超濃配上少少果肉🤩唔洗驚要自己切其實入面已經切好曬比你仲要切好一粒粒😘有口感之餘添上糖漿真係又甜又脆卜卜呀🥳😍佛羅倫斯花枝干貝麵 $98 (9/10)意粉雖少但超惹味😚意粉淋淋地煮得剛剛好配上個醬係超正嘅配搭👍🏻而粒
小編由生日優惠時留意到佢
見到蜜糖吐司超吸引🤪
可惜小編當時好忙去唔到🥲
再加上cafe超靚仲有唔同嘅打卡位😆
個重點係有驚喜超推介喔~

❤️推介指數: 8.5/10
😎會回訪嗎: ✔️
等候時間:~10 mins (週末3:00PM)
—————————————————————
香草抹茶歐蕾冰
😍香草抹茶歐蕾冰 $55 (7.5/10)
對呢杯野有少少失望的
因為抹茶味就係未算好濃🥺
也沒有好深刻嘅回甘味道
而且唔係好似係冰😂似普通凍飲多啲
不過有紅豆提供~甜甜淋淋地😝
抹茶紅豆控可以加埋落去喔
愛文芒烏龍冰茶

😍愛文芒果烏龍冰茶 $48 (8.5/10)
唔飲得甜嘅小編媽媽都很喜歡😆
杯野唔甜之餘仲會飲到烏龍茶味
芒果味也混合係入面嘅口感🥳
飲落去好爽口🤤
莓好時光蜜糖吐司

😍莓好時光蜜糖吐司 $108 (9.5/10)
黎到呢度基本上係必叫🥰
仲要切好一粒粒😘
有口感之餘添上糖漿
真係又甜又脆卜卜呀🥳
佛羅倫斯花枝干貝麵

😍佛羅倫斯花枝干貝麵 $98 (9/10)
意粉雖少但超惹味😚

6️⃣以下:不合格😣
7️⃣:整體普通
8️⃣:值得一試🤪
9️⃣:必試🥳
🔟:呢種程度應該不能挑剔吧~
愛文芒烏龍冰茶
莓好時光蜜糖吐司