餐厅: Dazzling Cafe (The ONE)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-11-25 84 浏览
好耐好耐未去過呢一間cafe喇😌係The one 都開左好多年,很久之前記得呢間cafe係走黑白風路線,而家裝修咗之後就行少女粉紅心心路線,一入門口已經有個花花月亮同埋大花花牆,完全係非常少女心嘅😍😍呢間餐廳lunch set都唔好多選擇,有台式食物同埋意大利粉 ,以我印象記得呢一間嘅飲品係非常之出色,但係如果想食飯嘅就只係得一款台式滷肉飯,今次同朋友嗌咗三個set,分別係三款意粉同埋特色飲品🍝🍸份量唔算多但係味道非常之唔錯,自己就比較欣賞水果茶,果味非常之濃,食完梗係去出面影下相啦❤❤講真個花花背景真係好易打卡🥰🥰
好耐好耐未去過呢一間cafe喇😌
係The one 都開左好多年,
很久之前記得呢間cafe係走黑白風路線,
而家裝修咗之後就行少女粉紅心心路線,
一入門口已經有個花花月亮同埋大花花牆,
完全係非常少女心嘅😍😍
呢間餐廳lunch set都唔好多選擇,
有台式食物同埋意大利粉 ,
以我印象記得呢一間嘅飲品係非常之出色,
分別係三款意粉同埋特色飲品🍝🍸
份量唔算多但係味道非常之唔錯,
自己就比較欣賞水果茶,果味非常之濃,
食完梗係去出面影下相啦❤❤
講真個花花背景真係好易打卡🥰🥰
𝔽𝕠𝕠𝕕𝕚𝕖 窮食香港🍔🍕🍣🍰🍹長期糧尾都可以有啖好食食得落肚嘅卡路里必須好味‼📍Dazzling Cafe銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖呢度嘅甜品靚就唔使講~~ 當日無order蜜糖吐司(稍後再出post分享節日限定蜜糖吐司!!) 叫左草莓繽紛冰淇淋鬆餅黎打卡😍 尖沙咀THE ONE分店仲有粉紅花牆做背景嘅打卡韆鞦添! 留意返餐廳設最低消費 每位最少要order一杯飲品(不論叫左幾多野食)味道 🍽🍽🍽價錢 💵💵💵賣相 👀👀👀👀👀環境 💒💒💒💒服務 🛎🛎🛎🛎
𝔽𝕠𝕠𝕕𝕚𝕖 窮食香港🍔🍕🍣🍰🍹

賣相 👀👀👀👀👀
環境 💒💒💒💒
服務 🛎🛎🛎🛎
2021-11-17 122 浏览
沒錯沒錯! 我又去Dazzling café啦!🎉 這間台灣過江龍咖啡店,是我最喜愛的餐廳之一,光顧過的次數真的多不勝數😚~最近Dazzling café與TWININGS 合作推出感恩節限量套餐❤️,作為粉絲馬上要來試試啦! TWININGS是榮獲英國皇室認證的茶中精品🇬🇧,把高質茶葉融入台灣餐點之中,會有意想不到的美味哦!這個伯爵蜜語雙人套餐🌟,包含兩杯飲品和一個甜點。飲品可選冷泡茶(薄荷花草茶 或 玫瑰果洛神花) 或熱茶 ( 頂級系列鉑金大葉洋甘菊花茶 或 熱情果芒果橙紅茶)。而甜點則是川寧伯爵茶珍珠奶茶吐司🍞,伯爵茶雪糕茶香味濃,濃香幼滑,有驚喜又好吃☺️。
沒錯沒錯! 我又去Dazzling café啦!🎉

2021-11-14
2021-11-10 288 浏览
Dazzling Cafe當年係香港開店,招牌厚吐司同鬆餅吸引左幾多少女慕名前往😍近日去到尖沙咀店,粉色嘅裝潢依然吸引,週末午飯時間不用等位,被安排坐近窗卡位,座位舒適,有少許和煦陽光照射🔆明太子義大利麵$𝟡𝟠 香濃的忌廉混入明太子,每一條麵都沾上濃郁的醬汁,喜歡creamy的朋友必選🔆義式牛肝菌香菇義大利麵$𝟡𝟠 身為菇控見到呢個就馬上點了,菇味好濃厚,更加滲透到入意粉之中,就咁咬條麵都可以感受到菇嘅存在。不過習慣左菇菌就伴黑松露,呢個無就覺得唔係好香😹🔆青醬奶油雞腿義大利麵$𝟡𝟠 呢個青醬食落好似泰菜綠色果隻酸辣汁,略嫌質地較水,令醬汁味道唔夠rich😣雞腿肉質地唔錯,唔算超滑嫩但起碼唔乾🔆莓好時光蜜糖吐司$𝟙𝟘𝟠 切開麵包的其中一面,就會食到內藏的一條條蜜糖吐司🥰好似bbq燒蜜糖包咁好食,仲更加香脆添❤️配埋Haagen-Dazs士多啤梨雪糕,甜入心呀😍🔆百香果鮮柚茶$𝟜𝟝 好經典果茶嘅味道,夏天飲好舒服好fresh吐司鬆餅熱潮過去先發現其實佢意粉表現都唔錯,價錢都合理🥸如果你係附近住/番工,見外賣意粉都幾抵食~但想講佢最低消費係每人一杯野飲,無論你叫幾多野食都好😅怪怪的
明太子義大利麵

莓好時光蜜糖吐司

🔆莓好時光蜜糖吐司$𝟙𝟘𝟠
百香果鮮柚茶

🔆百香果鮮柚茶$𝟜𝟝
好經典果茶嘅味道,夏天飲好舒服好fresh

午餐
明太子義大利麵
莓好時光蜜糖吐司
2021-11-04 1625 浏览
每次經過The One閒逛,總會見到Dazzling Cafe有長長人龍,是日終於有機會一試❤️尖沙咀分店裝修上比人感覺較新潮,排緊隊未入嚟嘅時候已經見到呢個霓虹燈打卡位📸門口亦有超少女風嘅打卡位🥰成個花花牆真係勁夢幻✨我哋叫咗超級抵食嘅雙人套餐🤩計過數,比單點抵好多!香料雞腿凱撒沙律🍗雞肉神級juicy!入口嫩滑多汁,同時搭配煎得香脆嘅外皮,超邪惡呀!😈佛羅倫斯花枝干貝麵🍝醬汁非常惹味,意大利麵煮得乾身,係我最鍾意嘅texture! 元貝煎後特別鮮香,食落有香香嘅牛油味🧈暖心滷肉飯❤️台味滷肉飯配上蛋花湯,喺住家嘅味道~食完覺得自己好似去完一轉台灣咁🇹🇼🌹玫瑰荔枝氣泡飲衝住顏值而叫嘅飲品🤪果然無令我失望!清新荔枝配上soda drink,清新可口,配上玫瑰花乾點綴,顏值味道都拎滿分💯🍪焦糖瑪奇朵漸層效果先加一分,香濃焦糖咖啡香再加一分,配搭埋口感柔滑嘅cream,無懈可擊🎖!京都宇治抹茶紅豆鬆餅🧇抹茶同紅豆永遠喺經典perfect match~應用喺甜品上更喺不變嘅定律🍽加了mochi嘅鬆餅口感上更豐富,抹茶雪糕不會過甜,配上鬆餅以及紅豆蓉一齊食,perfect😋

門口亦有超少女風嘅打卡位🥰成個花花牆真係勁夢幻✨

我哋叫咗超級抵食嘅雙人套餐🤩
計過數,比單點抵好多!

香料雞腿凱撒沙律🍗

佛羅倫斯花枝干貝麵🍝

暖心滷肉飯❤️
台味滷肉飯配上蛋花湯,喺住家嘅味道~
食完覺得自己好似去完一轉台灣咁🇹🇼

🌹玫瑰荔枝氣泡飲
衝住顏值而叫嘅飲品🤪果然無令我失望!

🍪焦糖瑪奇朵

京都宇治抹茶紅豆鬆餅🧇
  • 佛羅倫斯花枝干貝麵
  • 京都宇治抹茶紅豆鬆餅
2021-11-01 80 浏览
愛文芒果祭 係時間Mango Time 🥭見到Dazzling Cafe出咗個夏日期間限定 😳心思思去嘆返個Tea 我哋叫咗愛文芒果冰沙同仲夏光芒蜜糖吐司🍞 脆卜卜加上忌廉 蜜糖 愛文芒果粒粒同哈根大師雪糕正到飛起 🦦吐司之外當然唔少得佢既招牌鬆餅🧇叫咗經典朱古力加麻糬 鬆餅外脆內軟 好香甜 朱古力雪糕配上朱古力鬆餅🍫🧇加埋鮮忌廉真係prefect match再加上佢上面既朱古力脆脆粒 😛全件事好朱古力🍫好正 不過食完飽到晚餐時間都未食得落野😂
愛文芒果祭 係時間Mango Time 🥭

2021-08-09
  • 仲夏芒果鬆餅
  • 經典巧克力鬆餅
最近萬聖節好多cafe都有特別美食,發現Dazzling Cafe呢個二人餐好抵食,食完好飽呀😝有主食之餘,仲有打卡超得意嘅蜜糖吐司同飲品呀🎃加上尖沙咀呢間分店裝修以粉色為主,更加適合同閨蜜一齊黎影相🎀🔸萬聖節限定二人餐 (HK$388/2位)🔸頭盤 - 香料雞腿凱撒沙拉開始主食前可以食返啲菜fresh下,仲有脆卜卜嘅麵包粒,雞腿肉都幾滑🥗🔸小食 - 墨西哥風起司薄餅呢個開胃菜好有驚喜,份量都幾多,共有8塊🤩入面有溶溶嘅流心芝士,就算上枱耐左之後,芝士都唔會凝固左架🧀而且仲有配吞拿魚及蕃茄粒,可以配住黎食,食落唔會覺得悶,下次會再食呢~🔸主食 - 和風肉醬明蝦意大利麵 (尖沙咀限定)大大嘅蝦好香口,肉醬都好足料,意粉食完之後仲有肉粒剩🦐更惹味嘅係佢有少少辣辣地,食落更開胃~🔸主食 - 青醬雞腿意粉青醬配意粉好creamy,顏色綠綠嘅好match萬聖節呀🥳🔸甜品 - 猛鬼墓園金沙榛果巧克力蜜糖吐司黎到最期待嘅甜品環節啦,今次將蜜糖吐司以萬聖節怪獸造型,超有心思呀😍見到真係唔影相唔得呢,啖啖都有超濃嘅榛果同朱古力味🍫蜜糖吐司好脆口,朱古力雪糕仲係Haagen-Dazs嘅添,2個人share

🔸萬聖節限定二人餐 (HK$388/2位)
香料雞腿凱撒沙拉

🔸頭盤 - 香料雞腿凱撒沙拉
墨西哥風起司薄餅

🔸小食 - 墨西哥風起司薄餅
和風肉醬明蝦意大利麵

🔸主食 - 和風肉醬明蝦意大利麵 (尖沙咀限定)
青醬雞腿意粉

🔸主食 - 青醬雞腿意粉
青醬配意粉好creamy,顏色綠綠嘅好match萬聖節呀🥳
猛鬼墓園金沙榛果巧克力蜜糖吐司

🔸甜品 - 猛鬼墓園金沙榛果巧克力蜜糖吐司
黎到最期待嘅甜品環節啦,今次將蜜糖吐司以萬聖節怪獸造型,超有心思呀😍見到真係唔影相唔得呢,啖啖都有超濃嘅榛果同朱古力味🍫蜜糖吐司好脆口,朱古力雪糕仲係Haagen-Dazs嘅添,2個人share超邪惡呀😈
莓魔 & 祿魔

🔸特飲 - 莓魔 & 祿魔
飲品都有萬聖節造型,上面勁多眼仔望住你👀一杯就係士多啤梨牛奶味,另一杯就係美祿味🍓飲落都好香滑~
墨西哥風起司薄餅
和風肉醬明蝦意大利麵
青醬雞腿意粉
猛鬼墓園金沙榛果巧克力蜜糖吐司
莓魔 & 祿魔
呢到嘅甜品賣相一向好精緻👀,今年Halloween推出嘅「萬聖節二人套餐($388/for 2)」好抵食,味道、服務、環境都唔錯💕,係時候tag朋友一齊去食😏🎃~:-1️⃣「墨西哥起司薄餅🧀」呢個好食!配吞拿魚醬同番茄醬🍅,薄餅好脆口,有鹹香芝士味~Cheese tortillas with homemade salsa & tuna sauce👍🏻-2️⃣「黃金烏魚子蒜香意大利麵🧄💛(單點$118)」好特別嘅口味,好香蒜頭味同鹹蛋黃味,但會有dd膩~Spaghetti alla bottarga: fried spaghetti with garlic mullet roe is quite special, it’s garlicky -3️⃣ 「牛肝菌意大利麵🍄(單點$98)」必食!好濃牛肝菌味,意粉熟度恰到好處🤪~Spaghetti in boletus mushroom sauce: very nice! The spaghetti is al dente, the sauce is yummy and is fill of boletus aroma.👍🏻-4️⃣「猛鬼墓園 - 金莎榛果巧
1️⃣「墨西哥起司薄餅🧀」
2️⃣「黃金烏魚子蒜香意大利麵🧄💛(單點$118)」
3️⃣ 「牛肝菌意大利麵🍄(單點$98)」
4️⃣「猛鬼墓園 - 金莎榛果巧克力蜜糖吐司🍞」
超吸引👻!個設計賣相好有心思,大量忌廉覆蓋住蜜糖,吐司吐司中間有榛子醬😈😏,配特濃朱古力雪糕🍦!!!! 邪惡to the max!! (Btw仲有lotus餅 happy XP)👍🏻
5️⃣「莓怪🍓」
飲到士多啤梨味但可更濃,唔會好甜,忌廉好味😝~Berries monster- Strawberry milkshake topped with cream
6️⃣「祿魔🍫👹」
呢杯好好味!好濃美祿味,忌廉好厚實jeng,成個配搭好完美😈~Milo monster - milo chocolate milkshake topped with cream👍🏻
7️⃣「香料雞腿凱撒沙律🥗」
係呢到唯一嘅比較清新健康嘅食物😂,可以解下膩,btw佢雞髀肉幾滑🍗~Caesar salad with chicken : the only one healthy food in this set, the chicken is very tender, quite appetising and refreshing.
猛鬼墓園 - 金莎榛果巧克力蜜糖吐司
猛鬼墓園 - 金莎榛果巧克力蜜糖吐司
2021-10-28 79 浏览
10月尾到,又是萬聖節節奏,今日去The One行街,見到Dazzling Cafe推出了萬聖節2人套餐。好抵食,$388好豐富!.餐廳裝修浪漫,很有女少風,很適合打卡影相。.香料雞腿凱撒沙拉Caesar Salad with Chicken沙律青翠新鮮,有兩塊雞腿肉,這個沙律其實已經夠一個人當晚餐食。.墨西哥風起司薄餅Cheese Tortillas with Homemade Salsa&Tuna SauceTortillas薄脆,入面滿滿芝士超邪惡呀!配有吞拿魚及salsa醬,味道豐富。.這個套餐包兩個意粉,可以在main menu自己揀意粉。佛羅倫斯花枝干貝麵 Scallop and cuttlefish spaghetti with Herb Oliver Oil 這裏的意大利麵很有餐廳自家的特色,不是千篇一律常見的款式。例如這個花枝干貝麵,既有魷魚圈又有帶子,醬汁也很特別,味道很夾。.和風肉醬明蝦義大利麵Spaghetti with Tiger Shrimp Homemade Japanese Karamiso這個配搭十分新穎,肉醬意粉加上大蝦,既有日風又有西餐的風味。值得

餐廳裝修浪漫,很有女少風,很適合打卡影相。

這個套餐包兩個意粉,可以在main menu自己揀意粉。

這個配搭十分新穎,肉醬意粉加上大蝦,既有日風又有西餐的風味。值得一題大蝦十分鮮甜而且啖啖肉,令人很滿足。

甜點: 猛鬼墓園金沙榛果巧克力蜜糖吐司Hazelnut
Chocolate Honey Toast
這個吐司甜品很有驚喜,帶有萬聖節的氣氛,就好似一個裝置藝術品。入面材料也很豐富,吐司入面有榛果巧克力醬,令人愛不釋手呢。

感覺這個餐夠三到四個人食,我們兩個吃到超飽飽。

飲品造型也很趣怪可愛,有莓怪Berries Monster(上面有個吸血鬼嘴巴的糖)祿魔Milo Monster。連飲品都帶有萬節特色,十分有心思。

想不到在尖沙咀大商場,也可以平靚正食到特色西餐,真心性價比好高呀!
售價$ 388(2位)
2021-10-27 70 浏览
***尖沙咀***Dazzling Cafe***.萬聖節2人套餐 $388(美味指數: 😋😋😋😋).生活要有儀式感,有態度。今年專登食個萬聖節大餐 飲品 - #莓怪 Vs 祿魔黎兩個小魔怪既造型好可愛,莓怪係士多啤梨奶而祿魔係朱古力美祿 沙拉 - 香料雞腿凱撒沙拉雞腿肉夠嫩滑,沙律菜夠新鮮 開胃菜 - 麥西哥風起司薄餅酥脆的餅皮配上蕃茄醬同吞拿魚醬,仲有芝士夾心,幾滋味 意大利粉 -和風肉醬明蝦意大利麵 (尖沙咀限定)大蝦彈牙,和風肉醬辣辣地 .-黃金烏魚子蒜香意大利麵鋪上滿滿既黃金烏魚子,蒜香味濃 甜品 - 猛鬼墓園金莎榛果朱古力蜜糖吐司黎隻大魔怪唔恐怖得黎有d天然呆feel好QQ,蜜糖吐司入面釀滿左榛子朱古力醬,配埋朱古力忌廉同雪糕,食到停唔到口😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5
***尖沙咀***Dazzling Cafe***
萬聖節2人套餐 $388
(美味指數: 😋😋😋😋)
生活要有儀式感,有態度。今年專登食個萬聖節大餐

飲品 - #莓怪 Vs 祿魔

沙拉 - 香料雞腿凱撒沙拉
雞腿肉夠嫩滑,沙律菜夠新鮮

開胃菜 - 麥西哥風起司薄餅
酥脆的餅皮配上蕃茄醬同吞拿魚醬,仲有芝士夾心,幾滋味

意大利粉
-和風肉醬明蝦意大利麵 (尖沙咀限定)
大蝦彈牙,和風肉醬辣辣地
-黃金烏魚子蒜香意大利麵
鋪上滿滿既黃金烏魚子,蒜香味濃

甜品 - 猛鬼墓園金莎榛果朱古力蜜糖吐司

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
2021-10-26 70 浏览
萬聖節就到,好多餐廳都會推出萬聖節主題嘅菜式。今次就同老婆囡囡黎呢間充滿少女味嘅台灣Café食萬聖節套餐。套餐有沙律,Cheese Tortillas,可以任選兩款Pasta。我哋揀咗和風肉醬明蝦pasta, 要+$10,味道辣辣地,兩隻大煆都煮得幾彈牙。另外嗰個pasta我哋叫咗青醬奶油雞腿麵,即係pesto sauce, 味道都幾好㗎但係重點係個甜品度,杯berries monster非常好飲,大人小朋友都會鍾意。祿魔即係美祿特飲,味道OK,但係比較起上嚟草莓特飲好飲好多。再加上甜品「猛鬼墓園」造型特別,其實佢係金沙榛果朱古力蜜糖多士,真係有睇得又好食。呢個套餐性價比都幾高。
呢個套餐性價比都幾高。
2021-10-21
2021-10-16 138 浏览
台灣咖啡廳~💕粉紅色非常少女心呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)每次來必吃的🔸明太子意大利麵 $98醬汁超濃郁好味( ̀⌄ ́)口感十分creamy( ̀⌄ ́)濃稠的醬汁配上明太子卜卜的口感明太子不會過咸搶味意粉彈牙掛汁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)每口都有明太子醬汁真的十分好吃是它們的招牌意粉呢( ´ ▽ ` )ノ每次都吃到一滴不剩( ̀⌄ ́)🔸義式牛肝菌香菇意大利麵 $98比明太子意粉淡味一點帶有濃烈菇菌香~有很多草菇冬菇配料醬汁相對沒明太子意粉般稠但都掛汁香口(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)愛菇人仕必吃~Cafe必須每人點一杯飲品我點了🔸冰黑旋風摩卡 $44咖啡香中帶微甜朱古力味不會很重搶過咖啡味好喝 而且咖啡漸層好美(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🔸冷榛果拿鐵 $45超超超重奶香咖啡味反而不太重呢~我比較喜歡摩卡♪(´ε` )共$314沒有加一服務費必吃明太子意粉喔( ̀⌄ ́)是我暫時吃過最念念不忘的明太子意粉比很多店都出色會想再回頭吃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
台灣咖啡廳~💕
粉紅色非常少女心呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

每次來必吃的
🔸明太子意大利麵 $98
醬汁超濃郁好味( ̀⌄ ́)
口感十分creamy( ̀⌄ ́)
濃稠的醬汁配上
明太子卜卜的口感
明太子不會過咸搶味
意粉彈牙掛汁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
每口都有明太子醬汁
真的十分好吃
是它們的招牌意粉呢( ´ ▽ ` )ノ
每次都吃到一滴不剩( ̀⌄ ́)
義式牛肝菌香菇意大利麵

🔸義式牛肝菌香菇意大利麵 $98
比明太子意粉淡味一點
帶有濃烈菇菌香~
有很多草菇冬菇配料
醬汁相對沒明太子意粉般稠
但都掛汁香口(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
愛菇人仕必吃~

冰黑旋風摩卡
Cafe必須每人點一杯飲品
我點了
🔸冰黑旋風摩卡 $44
咖啡香中帶微甜
朱古力味不會很重搶過咖啡味
好喝 而且咖啡漸層好美(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
冷榛果拿鐵

🔸冷榛果拿鐵 $45
超超超重奶香
咖啡味反而不太重呢~
我比較喜歡摩卡♪(´ε` )

共$314
沒有加一服務費

必吃明太子意粉喔( ̀⌄ ́)
是我暫時吃過最念念不忘的明太子意粉
比很多店都出色
會想再回頭吃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

冰黑旋風摩卡
2021-10-15 80 浏览
之前做咗會員, 送咗啲優惠券同現金券, 年尾就到期啦, 當然要快啲去用晒佢啦, 呢餐真係好平, 用晒啲小食券同部份現金券, 埋單都係補番唔駛一百蚊, 真係好抵柚子蜜雞翅 - 濃濃既柚子味, 甜甜的, 好味佛羅倫斯花枝干貝麵 - 賣相還可以, 帶子魷魚都好新鮮Ocean - 打卡一流, 味道都可以可可冰沙 - 濃濃既朱古力, 食到飽飽再飲埋呢杯冰沙, 真係超級飽凡爾賽荔枝茶 - 荔枝味都有既, 感覺似紅茶現榨柳橙草莓汁 - 首先要分開三層去飲, 咁先飲到三種味, 之後撈埋一齊後味道就會唔同晒水牛城辣雞翅 - 呢款都幾辣既, 唔食辣既人真係唔好試鹽酥雞拼盤 - 有花枝丸, 炸雞, 甜不辣, 每款都幾好味黑松露義大利麵 - 濃濃既黑松露味, 加上有埋忌廉汁撈埋一齊食, 好味總結 : 其實每次嚟都係叫果幾款, 間唔中嚟食下可以既, 如果冇優惠去食都係中上價位, 加上呢到有最低消費

柚子蜜雞翅 - 濃濃既柚子味, 甜甜的, 好味

佛羅倫斯花枝干貝麵 - 賣相還可以, 帶子魷魚都好新鮮

Ocean - 打卡一流, 味道都可以

凡爾賽荔枝茶 - 荔枝味都有既, 感覺似紅茶

水牛城辣雞翅 - 呢款都幾辣既, 唔食辣既人真係唔好試

鹽酥雞拼盤 - 有花枝丸, 炸雞, 甜不辣, 每款都幾好味

2021-08-25
2021-10-12 100 浏览
打卡一流的甜甜感台式餐廳~~~大嚿上次同公司幾個女同事一齊去食過呢一間港女 coffee shop,跟住我就扮呷醋話下次都要同我食返(幾個女同事其實幾年長😛哈哈哈),講完笑之後,佢今個星期結果真係帶我嚟食。~~~我哋首先叫咗養生麻油雞麵線,一送到黎,麻油味就非常濃郁,麵線條條都好幼身,湯底香甜養生,落咗好多杞子仲有啲紅棗等等,好啱女仔食。😊~~~食完麵食之後,就在叫咗個🍓草莓繽紛冰淇淋鬆餅,見到佢哋可以加$15升級麻薯,我哋就順便升級埋。大大份嘅鬆餅,樣子非常給吸引,一球Häagen-Dazs雪糕,再加上三個唔同嘅醬料(包括有蜂蜜 草莓醬同埋煉奶)加埋中間嘅草莓朱古力,入口鬆脆香甜,中間嘅軟糯麻薯,亦令人欲罷不能,~~~食嘢嘅同時,我哋仲要左兩杯嘢飲試吓,佢哋嘅嘢飲選擇眾多,左揀右揀下,我哋最後就揀奇異果橙汁同仲夏熱帶水果茶 ,前者係100% 鮮榨,清新非常,酸酸地頗開胃,後者就甜度高一些,熱嘅水果茶飲落好舒服,茶底甘甜而不苦澀。🍸
打卡一流的甜甜感台式餐廳
2021-10-09 76 浏览
The one 3/f dazzling cafe環境光猛!粉色既顏色設計令到有開心少女感覺,店員態度親切有禮,叫左優惠雙人套餐,前菜選了地中海炒菌菇,菌菇炒到甘香樸鼻!粒粒質感夠爽香。幾正!黃金烏魚子蒜香意大利麵,意大利麵既質地我非常欣,夠乾身而且吸汁醬能力幾高!烏魚子蒜香味非常濃郁入味!質感夠爽又彈牙,推介之一!養生麻油雞麵線,幾有養生感覺,杞子等材料做湯底夠滋潤唔會過咸。米粉吸汁能力強,雞肉都夠嫩滑!京都綠茶紅豆鬆餅加麻糬,幾出色既甜品,唔會死甜,餅底內在加麻糬,增加煙un感,綠茶雪糕唔會死甜!整體紅豆配綠茶好夾!可可沙冰特濃朱古力味,賣相靚仔,超香濃既朱古力味!再有 oreo做配襯