餐厅: Dazzling Cafe (The ONE)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021年1月3日再重來Dazzling Cafe, 只因有聖誕大餐Dazzling Cafe 其中令人再訪原因也是獨有多士,配上奶茶雪糕,當然少不了聖誕食物的襯托,味道一流,不膩!至愛🐔凱撒沙律,芝士粉不會太肥膩,剛好,菜新鮮,🐔肉,我再選擇至花枝干貝意大利麵,黑胡椒夠香,寒冷天氣食,有驅風作用最後還有3個小食拼盤,真是食到好full.最貼心是熱飲薑餅可可,nice 到暈! 大家有時間真是值得來食,404元連加一,真是飽到晚餐也不用食。,一個字讚 !

至愛🐔凱撒沙律,芝士粉不會太肥膩,剛好,菜新鮮,🐔肉

我再選擇至
花枝干貝意大利麵,黑胡椒夠香,寒冷天氣食,有驅風作用

最後還有3個小食拼盤,

真是食到好full.

最貼心是熱飲薑餅可可,nice 到暈!

,一個字讚 !

2021-01-03
2020-12-29 185 浏览
好耐以前係台北食過既Dazzling Cafe 進註左香港咁耐 今日終於有機會去食 宜家仲有Christmas set 又抵食又多野食架😍 同台北一樣 呢到裝修一樣好靚好少女心☺️ 餐廳以粉紅色為主 仲有梳化位👍🏻 今次既聖誕套餐 2人食都只係$368 但係已經有齊沙律 前菜 主菜 飲品 甜品 超級豐富又抵食😍 沙律係香料雞腿凱撒沙律🥗 沙律菜夠新鮮爽甜 加上大量芝士粉正🤩 前菜就係Dazzling鹽酥雞拼盤 話晒都係台北過江龍Cafe 呢個拼盤果然有返咁上下幾出色 入面有甜不辣 鹽酥雞同花枝丸🤤 份量好多 甜不辣高質 外面香口 入面好煙韌 點甜酸醬好好食👍🏻 鹽酥雞酥脆 有好多九層搭好香👅 花枝丸大大粒 又夠彈牙🥰主菜有好多款選擇 我地就揀左明太子意大利麵🍝 醬汁調味岩岩好 食哂都唔覺膩 2個人食就岩哂🤩 飲品有4款特色聖誕飲品可以揀 我哋就試左聖誕芝莓同薑餅可可😚 2杯都好靚好有節日氣氛 聖誕芝莓中間有d脆餅 好有口感😍 底層加感草莓醬 好香甜草莓味🍓 薑餅可可有1塊薑餅人同lotus餅好可愛 熱可可好有薑味 飲完暖哂🤤重頭戲當然係佢地既甜品 聖誕限定既珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司啦🍞 吐
宜家仲有Christmas set 又抵食又多野食架😍

吐司有2款 係珍珠茶cream下面既係外脆內香軟既蜜糖吐司 果然無令我失望 唔會好甜 好好食👍🏻 另外仲有幾條幼身既脆條 配上吉士醬😋 雪糕筒下係大吉嶺紅茶雪糕🍦 茶味香濃 食到好飽好滿足🌟
2020-12-27 112 浏览
食飽飽先有氣力行街街買禮物打咭,影靚相,嘆美食叫咗個聖誕節二人套餐🎄份量多到食唔晒⛄️香料雞脾凱撒沙律沙津菜新鮮爽脆,雞脾十分嫩滑⛄️鹽酥雞扒拼盤鹽酥雞juice,甜不辣同花枝丸同食極都有⛄️明太子意大利麵醬汁creamy,微辣十分開胃,稀杰度適中,值得再食⛄️Oreo綠薄荷牛奶沙冰薄荷牛奶+Oreo,味道平衡,sweet sweet ⛄️薑餅可可造型可愛,薑味不會太搶,飲完全身暖笠笠⛄️聖誕限定珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司🍞呢個真係冇得輸,雪糕配蜜糖多士,睇得又食得無論同閨蜜定另一半去都sweet 到爆💕
食飽飽先有氣力行街街買禮物
打咭,影靚相,嘆美食
叫咗個聖誕節二人套餐🎄
份量多到食唔晒

⛄️香料雞脾凱撒沙律
沙津菜新鮮爽脆,雞脾十分嫩滑

⛄️鹽酥雞扒拼盤
鹽酥雞juice,甜不辣同花枝丸同食極都有

⛄️明太子意大利麵
醬汁creamy,微辣十分開胃,稀杰度適中,值得再食

⛄️Oreo綠薄荷牛奶沙冰
薄荷牛奶+Oreo,味道平衡,sweet sweet

⛄️薑餅可可
造型可愛,薑味不會太搶,飲完全身暖笠笠

⛄️聖誕限定珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司🍞
呢個真係冇得輸,雪糕配蜜糖多士,睇得又食得

無論同閨蜜定另一半去都sweet 到爆💕

2020-12-26 82 浏览
Dazzling Cafe 多年仍能夠保持高水準的服務,值得一讚,無論食物質素,飲料,員工服務,衞生情況及裝潢亦能一如以往處於5星滿意度,非常感恩香港仍有這間餐廳,Walk in 等位都值得大家一試。勁推花枝帶子意粉,真是Yummy! 花茶也值得一嘗。
! 花茶也值得一嘗。
2020-12-26 76 浏览
我嘅一位「公主」女性朋友帶我去咗呢間華麗嘅咖啡店食下午茶.店內店內都真係非常漂亮佢以粉紅色為主題裝修設計少女及經典復古風格...入到去有一種去咗另外一個世界嘅感覺...(雖然本人已經唔係少女但入到去都.....亦令心情非常好)望了餐牌朋友純熟地點了飲品及食物而我要用上一點時間...看來女王嘅下午茶唔夠我食...唯有單點了一個養生麻油雞麵線....本來諗住唔叫飲品....但原來呢度最低消費係一杯飲品...對..唔係一杯飲品嘅價錢....係一杯飲品(即係就算你叫1000樣嘢食都要叫...一杯飲品🌝)飲品:仲夏熱帶水果茶&Dazzling 熱紅茶食物:養生麻油雞麵線&香草冰淇淋鬆餅(+QQ麻薯)👍🏻👍🏻仲夏熱帶水果茶非常非常香甜口感豐富嘅水果茶...高貴,少女,優雅,清閑 ...配合環境一邊飲一邊就有呢啲感覺...👍🏻Dazzling 熱紅茶普通嘅紅茶旁邊放咗一小疊切碎嘅生果好似好普通,但係份量應該真係計劃過混合之後呢杯紅茶升咗呢是一杯女王嘅紅茶....生果嘅香同茶香混合得好好👍🏻👍🏻👍🏻香草冰淇淋鬆餅(+QQ麻薯)外型香味咬口...非常非常好...好似冇缺點咁...一邊吃入邊好似飛緊上天堂
我嘅一位「公主」女性朋友帶我去咗呢間華麗嘅咖啡店食下午茶.

亦令心情非常好)

飲品:仲夏熱帶水果茶&Dazzling 熱紅茶

食物:養生麻油雞麵線&香草冰淇淋鬆餅(+QQ麻薯)

👍🏻👍🏻仲夏熱帶水果茶
👍🏻Dazzling 熱紅茶

👍🏻👍🏻👍🏻香草冰淇淋鬆餅(+QQ麻薯)
外型香味咬口...非常非常好...好似冇缺點咁...一邊吃入邊好似飛緊上天堂咁

👍🏻養生麻油雞麵線
抱着懷疑嘅心態去吃(普遍飲品同甜品出眾嘅餐廳熱食都一般般)..竟然有驚喜...藥材味同雞湯嘅甜味配合得很好...台式..唔錯☺️雞嘅份量及質素亦都非常好.

(美中不足...服務方面有進步空間...可能服務員都係呢度嘅氣氛感染到變咗做女王🌝人流唔算多服務員都未能夠一眼關七...笑容亦都隨處....唔可見🙈)

總結:

仲夏熱帶水果查
香草冰淇淋鬆餅
養生麻油雞麵線
  • 仲夏熱帶水果茶
Dazzling Cafe☕️ Lets enjoy the Christmas Set🥳..聖誕節🎄 普天同慶既日子🎉,一定唔少得食聖誕大餐吧🥳。今個聖誕Dazzling Cafe 都推出左Christmas Set🍽 價錢都係$368,有齊小食、沙律、主食、甜品、飲品,好豐富😍 啊啊啊。.餐廳勁少女心💕 處處粉紅,到處都係打卡位,而且環境好舒服、餐廳用餐感覺寧靜又舒服,午餐吃個聖誕大餐🍽,氣氛都一樣咁Good呢。.✨(Salad) llCaesar Salad w/ Chicken✨(Appetizer) llDazzling Platter✨ (Dessert) llChristmas Special Honey Toast✨ (Pasta) llSpaghetti Alla Bottarga.Dazzling Platter,一客3款台灣小食:鹽酥雞🐥、花枝丸🍢、甜不辣🍢(Crispy Chicken, Cuttle Fish Ball, Taiwanese Tempura),好有台式風味。.而聖誕限定吐司一樣有驚喜❤️:ll,超有聖誕既感覺,好靚好可愛啊🥰。.冬日特飲方面:Ore

✨(Salad) l[香料雞腿凱撒沙拉]l
Caesar Salad w/ Chicken

✨(Appetizer) l[Dazzling 鹽酥雞拼盤]l
Dazzling Platter

✨ (Dessert) l[聖誕限定蜜糖吐司]l
Christmas Special Honey Toast

✨ (Pasta) l[黃金烏魚子蒜香義大利麵]l
Spaghetti Alla Bottarga
而聖誕限定吐司一樣有驚喜❤️:l[珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司🍞 Bubble Darjeeling Ice Cream French Honey Toast]l,超有聖誕既感覺,好靚好可愛啊🥰。

冬日特飲方面:Oreo 綠薄荷牛奶沙冰💚 Peppermint Oreo Frappe,滿滿薄荷味好Sweet 好岩冬天;

而薑餅可可🖤 The Gingerbread Cocoa,熱飲暖笠笠,飲完成身好薑又暖胃呢。

聖誕未諗定食咩❓呢間打卡吃飯都唔錯架🥳。
×××[Dazzling Cafe]×××
©尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
位於尖沙咀的Dazzling Cafe,是一間來自台灣的人氣過江龍咖啡廳。話說我是餐廳的忠實粉絲,從開業至今已光顧過差不多15次吧~ 至今我還沒吃膩,還想不時光顧,你就知道我有多喜歡吧! 餐廳的多款招牌菜都深得我心,例如: 明太子意粉、豬扒三文治、草莓麻糬窩夫、抹茶紅豆窩夫、法式吐司等等,全部都好好吃哦。 聖誕節快到了,女生們有想過去那裡慶祝? 男生們有想過去那裏吃聖誕大餐嗎? Dazzling Cafe剛剛推出的Christmas Set是我不二之選唷! Christmas Set $368/2人 價錢超值的聖誕大餐,包含: 沙律、開胃菜、意大利麵或台式料理、聖誕限定的蜜糖吐司 和 兩杯飲料。 香料雞腿凱撒沙律 爽脆的沙律菜配上鹹蛋黄雞腿肉、煙肉、雞蛋、麵包粒等,口感豐富,作為前菜很不錯呢。 明太子意大利麵 Dazzling Cafe 的明太子意大利麵是我的最愛呀! 它是我每次光顧必點菜式之一哦! 麵質軟硬適中,醬汁奶香味濃,鹹鮮明太子掛上每一條意大利粉,超好吃的唷! Dazzling 鹽酥雞拼盤至從上次跟吃貨好友們吃過這裡的 炸物拼盤後,深深愛上了餐廳的花枝丸呀! 這個三式拼盤有
位於尖沙咀的Dazzling Cafe
,是一間來自台灣的人氣過江龍咖啡廳。

餐廳的多款招牌菜都深得我心

Christmas Set $368/2人

香料雞腿凱撒沙律

明太子意大利麵

Dazzling 鹽酥雞拼盤

至從上次跟吃貨好友們吃過這裡的 炸物拼盤後,深深愛上了餐廳的花枝丸呀! 這個三式拼盤有 彈牙的花枝丸、香脆的鹽酥雞 和 煙靭的甜不辣,每一款的味道相當不錯,兩人分享感到好飽足呢。

珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司

聖誕限定的 珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司,造型可,充滿節日氣氛呀! 吐司分成兩邊,一邊是珍珠配大吉嶺紅茶醬蜜糖吐司粒,一邊是草莓吉士蜜糖吐司條,一次過滿足兩個胃口。附旁的有紅茶雪糕,茶味香濃,超滿足的~

聖誕芝莓

薑餅可可

兩杯聖誕特飲,賣相吸引又好喝,大大力推介給大家呀!!
2020-12-21
2020-12-22 77 浏览
朋友係個充滿少女心嘅人所以帶我去一個少女心嘅地方食TEA我地主要都係尼傾下計叫左啲小食尼磨下時間😛👾水牛城辣雞翅佐藍紋起司醬 $75✨好好食,佢應該唔係用TABASCO因為雞翼冇上粉去炸🧡而係水牛城醬都係均勻咁分佈係雞翼上面酸辣嘅味覺刺激又有藍紋芝士中和返藍紋芝士醬稠度都啱啱好👾松露薯條 $58✨松露薯條上菜嘅時候熱辣辣雖然薯條係交貨野不過內脆外軟同松露香都值回票價!😋👾皇家伯爵奶茶 $45✨伯爵奶茶個茶底好香奶嘅比例都啱啱好👍以致個茶味唔會比個奶味搶走👾Dazzling café 特調 $55✨喱個係朋友話佢每次尼都會叫尼飲,話係佢飲過最出色嘅水果茶佢分左少少比我試😌入口嘅甜味唔係糖漿嘅甜味而係果甜,同埋佢除左味覺上果味好清甜之外仲有一種接骨木花同玫瑰香味🌹@meaty_monsters#勇敢作反食肉獸 #mm尖沙咀 #mm西式台式
朋友係個充滿少女心嘅人
所以帶我去一個少女心嘅地方食TEA
我地主要都係尼傾下計
叫左啲小食尼磨下時間😛
👾水牛城辣雞翅佐藍紋起司醬 $75✨
好好食,佢應該唔係用TABASCO
因為雞翼冇上粉去炸🧡

奶嘅比例都啱啱好👍
以致個茶味唔會比個奶味搶走
👾Dazzling café 特調 $55✨
喱個係朋友話佢每次尼
都會叫尼飲,話係佢飲過最出色嘅水果茶
佢分左少少比我試😌
入口嘅甜味唔係糖漿嘅甜味
而係果甜,同埋佢除左味覺上果味好清甜之外
仲有一種接骨木花同玫瑰香味🌹

@meaty_monsters
#勇敢作反食肉獸
#mm尖沙咀 #mm西式台式
  • Dazzling café 特調
  • 水牛城辣雞翅佐藍紋起司醬
聖誕節當然要食聖誕大餐🎅🏻🎄Dazzling聖誕餐充滿少女心,打卡一流📷🥗香料雞腿凱撒沙律嘅雞腿大大塊,加上好多芝士粉令清新嘅沙律菜增添不少口味。🍗Dazzling鹽酥雞拼盤(鹽酥雞、花枝丸、甜不辣)最鍾意就係佢個花枝丸,質感爽口彈牙之外更有不少墨魚粒粒,香口美味。鹽酥雞口感香脆,也有一些梅子香,咸香又開胃。甜不辣是油炸魚糊,口感外皮金黃,內裏軟熟。🍝黃金烏魚子蒜香意大利麵烏魚子及蒜香鹹香十足,意大利麵有足夠彈性,整體味道較為濃郁。🍓聖誕芝莓☕️薑餅可可兩杯飲品造型突出,聖誕芝莓口味濃郁香甜,薑餅可可薑味與可可配搭適中,味道香甜清新。聖誕限定🍯珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司🍞呢個係必食!打卡一流!好像聖誕帽一樣,而且士多啤梨弄得像聖誕老人🎅🏻蜜糖吐司口感香脆香甜,也很喜歡好fresh的伯爵茶雪糕!
聖誕節當然要食聖誕大餐🎅🏻🎄

Dazzling聖誕餐充滿少女心,打卡一流📷

🍗Dazzling鹽酥雞拼盤
(鹽酥雞、花枝丸、甜不辣)

🍝黃金烏魚子蒜香意大利麵

🍓聖誕芝莓

☕️薑餅可可

聖誕限定
🍯珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司🍞

呢間來自台灣cafe,之前都都來過一次,特別鍾意佢嘅裝修,好有少女風,仲有粉紅色花牆,啱哂打卡呀📸就來聖誕就再來試試佢個Christmas Set 啦!🎄Christmas Set $368🥗香料雞腿Caesar Salad沙律好清新,而雞腿大大件又嫩滑,不錯呀😋🧡Dazzling 鹽酥雞拼盤拼盤除左有鹽酥雞、仲有花枝丸同甜不辣,三樣份量都不少,最愛鹽酥雞,炸得香脆又惹味!🍝黃金烏魚子蒜香意大利麵意粉有成九款選擇,九選一有d選擇困難呀😂,最後揀咗黃金烏魚子蒜香呢款,意粉加上黃金烏魚子一齊煮得好入味,加埋蒜香好香口,冇揀錯呀😝💖珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司賣相好有聖誕氣氛好精緻呀🤩雪糕係大吉嶺紅茶味🍨茶味好香濃,🍞而吐司就加上珍珠、蜜糖同cream都幾好味,加埋個士多啤梨聖誕老人🍓就更加可愛😝🍓聖誕芝莓飲品可以四選二,呢款就係一款好甜蜜又邪惡的聖誕特飲💕面頭佈滿士多啤梨同cream,中間仲有d芝士餅碎碎,賣相好好看,但甜度就稍為有點高😂🍫薑餅可可暖笠笠之選,可可有淡淡薑餅味,加上滿滿cream同棉花糖同朱古力醬,仲有隻薑餅仔點綴,好有聖誕fe
呢間來自台灣cafe,之前都都來過一次,
特別鍾意佢嘅裝修,好有少女風,
仲有粉紅色花牆,啱哂打卡呀📸
就來聖誕就再來試試佢個Christmas Set 啦!

🎄Christmas Set $368

🥗香料雞腿Caesar Salad
沙律好清新,而雞腿大大件又嫩滑,不錯呀😋

🧡Dazzling 鹽酥雞拼盤
拼盤除左有鹽酥雞、仲有花枝丸同甜不辣,
三樣份量都不少,最愛鹽酥雞,
炸得香脆又惹味!

🍝黃金烏魚子蒜香意大利麵

💖珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司
賣相好有聖誕氣氛好精緻呀🤩
雪糕係大吉嶺紅茶味🍨茶味好香濃,
🍞而吐司就加上珍珠、蜜糖同cream都幾好味,
加埋個士多啤梨聖誕老人🍓就更加可愛😝

🍓聖誕芝莓
飲品可以四選二,呢款就係一款好甜蜜又
邪惡的聖誕特飲💕面頭佈滿士多啤梨同cream,
中間仲有d芝士餅碎碎,賣相好好看,
但甜度就稍為有點高😂

🍫薑餅可可
暖笠笠之選,可可有淡淡薑餅味,
加上滿滿cream同棉花糖同朱古力醬,
仲有隻薑餅仔點綴,好有聖誕feel☺️
$202.5 (下午茶)
餐廳:Dazzling Cafe (尖沙咀)地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖Dazzling Cafe嚟自台灣,主打少女、復古風格💕,以薄荷綠同淺粉紅色作為餐廳主色,啱晒打卡影相📸️,最近經過見到佢地推出聖誕節套餐🤶,一於去試吓先Christmas Set $368呢個set有香料雞腿凱撒沙律、Dazzling鹽酥雞拼盤、意大利粉、吐司同兩杯飲品,以下午茶嚟講都幾豐富👍拼盤有鹽酥雞、花枝丸同甜不辣,我尤其鍾意鹽酥雞,炸得酥脆,醃得惹味🤤佛羅倫斯花枝干貝麵以意大利製法🇮🇹,加咗黑椒汁去煮意粉,香濃之餘亦有花枝、干貝同蔬菜伴碟🥦,睇吓粒干貝勁大粒😍,仲好爽口珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司,呢個吐司係聖誕限定,除咗有大吉嶺紅茶雪糕之外🍨,主角緊係珍珠蜜糖吐司🍞,吐司仲有腍有脆,一次滿足晒你嘅口味😆,仲有隻cute cute士多啤梨聖誕老人🍓🤶任品有兩杯,揀咗柚子大吉嶺紅茶同埋薑餅可可。大吉嶺紅茶產自印度🇮🇳,都算係時下比較受歡迎嘅茶款,口感豐厚,帶有輕輕果香,仲有「紅茶中的香檳」之稱添🥂;薑餅可可緊係打卡嘅首選😎,暖笠笠嘅可可帶有淡淡薑味,面頭放滿cream同棉花糖,仲有隻薑餅B
餐廳:Dazzling Cafe (尖沙咀)
地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖

Dazzling Cafe嚟自台灣,
主打少女、復古風格💕,

Christmas Set $368

拼盤有鹽酥雞、花枝丸同甜不辣,
我尤其鍾意鹽酥雞,炸得酥脆,醃得惹味🤤

任品有兩杯,揀咗柚子大吉嶺紅茶同埋薑餅可可。
薑餅可可緊係打卡嘅首選😎,暖笠笠嘅可可帶有淡淡薑味,面頭放滿cream同棉花糖,仲有隻薑餅BB同Lotus餅乾,好幸福啊🥰

等緊咩呀?快啲約埋好朋友去打卡啦🤪
2020-12-17
庆祝纪念
圣诞节
2020-12-17 153 浏览
估計聖誕節都未必有機會夜晚出去食聖誕大餐如果想喺下午時間兩個人靜靜地感受下節日氣氛呢間位於尖沙咀 theone 嘅 cafe 可能係你嘅選擇佢哋個聖誕限定—珍珠大吉嶺紅茶法式蜜糖吐司🍞 除左打卡靚仔😂味道都有驚喜💕蜜糖吐司專賣店果然名不虛傳🥳熱辣辣嘅法式吐司上有一層奶茶味嘅cream ... 另外有幾粒珍珠點綴🥰抹茶畫碟仲可以用黎點吐司添🍞再配以聖誕樹嘅底嘅奶茶味雪糕難得地整體帶有香濃嘅茶味 唔算太甜🤗佢地最近推出左一個聖誕節二人套餐💕有一個一個沙律、小食拼盤(三食)、一個主食、仲有呢個聖誕限定甜品同埋兩杯野飲😌 盛惠 $368/二人份 (未計加一)沙律、意粉正常發揮味道其實唔錯 只係可能因為午市比較忙食得出係加熱食品(因為沙律上面嘅雞扒同埋意粉都唔太夠熱,只係暖)小食拼盤,花枝丸最好(因為好夠熱)炸雞太乾、炸番薯有啲太硬喺吐司專賣店還是買吐司是比較好😂整體服務一般服務員似乎唔太清楚餐牌內容😅我問佢小食拼盤有啲乜佢答我小食🤣🤣🤣尖沙咀黎講 有陽光、有靚景 中規中矩吧😌
估計聖誕節都未必有機會夜晚出去食聖誕大餐

抹茶畫碟仲可以用黎點吐司添🍞
再配以聖誕樹嘅底嘅奶茶味雪糕
難得地整體帶有香濃嘅茶味 唔算太甜🤗

佢地最近推出左一個聖誕節二人套餐💕
盛惠 $368/二人份 (未計加一)

沙律、意粉正常發揮

味道其實唔錯 只係可能因為午市比較忙
食得出係加熱食品
(因為沙律上面嘅雞扒同埋意粉都唔太夠熱,只係暖)

小食拼盤,花枝丸最好(因為好夠熱)
炸雞太乾、炸番薯有啲太硬

喺吐司專賣店

尖沙咀黎講
有陽光、有靚景
中規中矩吧😌
2020-12-16 186 浏览
記得好多年前第一次試明太子意粉就係喺𝒅𝒂𝒛𝒛𝒍𝒊𝒏𝒈 𝒄𝒂𝒇𝒆,當年佢除左賣緊風靡全港嘅蜜糖吐司外,仲有佢個招牌明太子意粉,亦都令我一試愛上左明太子意粉🤩🔸 明太子義大利麵 $98 基本上呢個意粉係呢間舖既鎭店之寶,亦係我咁多次黎都必嗌既item😋 佢既明太子醬汁好creamy,忌廉既份量唔會over左,食得出少少明太子既辣味😌 醬汁調配得岩岩好,又唔會太稀太杰,加埋面頭既紫菜一齊食,成個意粉即刻日式左🤣 不過意粉既份量就略為少左啲,每次食都唔夠喉,食到最尾會將啲醬汁一滴不漏咁食哂😆🔸 冰薄荷巧克力 $45一如以往既規矩,所有客人要最低消費一杯野飲,朋友叫咗呢杯薄荷朱古力🍫,杯底藍藍地色幾靚,飲落薄荷味好夠,同朱古力味好夾,不過略嫌啲cream多左少少🤔🔸 黑炫風摩卡 $45而我叫左熱mocha,依排凍冰冰飲返杯熱野就岩哂😌 個人幾鍾意過黎呢邊叫熱飲,因為佢會配埋𝒍𝒐𝒕𝒖𝒔餅乾仔,成個感覺昇華左🤣 而且飲落好夾,朱古力味唔會太甜太過搶fo,成杯野飲都好唔錯!原先過黎係為左佢個麻薯鬆餅嫁,但好可惜佢果日咁岩無麻薯賣😥 不過好彩佢個明太子意粉依然咁出色,最後都無失望而回😙 佢成間野既環境都

明太子義大利麵

🔸 明太子義大利麵 $98

🔸 冰薄荷巧克力 $45

黑炫風摩卡
🔸 黑炫風摩卡 $45

原先過黎係為左佢個麻薯鬆餅嫁,但好可惜佢果日咁岩無麻薯賣😥 不過好彩佢個明太子意粉依然咁出色,最後都無失望而回😙 佢成間野既環境都幾舒服,間野好少女風,岩哂成班閨密黎👯‍♀️ 咁岩佢又安排左窗口卡位比我地坐,有view又有mood!btw下次一定要食返佢個麻薯鬆餅先得😌
明太子義大利麵
黑炫風摩卡
2020-12-02 298 浏览
6點幾已經排長龍,未到8點就截龍限時90分鐘,過半數先入得同好多台式cafe一樣,最低消費每人一杯野飲凍烤布蕾奶蓋紅茶($50)被逼每人叫一杯野飲,叫左杯尖沙咀限定,好貴成50蚊一杯。面有微微用火槍燒過,質感軟滑好濃吉士味。 番薯條 ($48)切到好幼好細條,新鮮熱辣脆卜卜,番薯唔係好甜 青醬奶油雞腿意大利麵 ($98)有3,4舊雞扒,都幾多醬,忌廉同蒜味香濃,口感creamy 珍珠奶茶鬆餅加麻糬($105)每件窩夫都有麻糬,口感煙韌,加埋珍珠,口感更豐富,窩夫唔係好脆。 柚子蜜雞翼 ($75)單骨雞翼食得好方便,每隻雞翼都沾滿柚子醬叫啲嘢都好食,可惜份量有啲少,價錢偏貴
6點幾已經排長龍,未到8點就截龍
限時90分鐘,過半數先入得

同好多台式cafe一樣,最低消費每人一杯野飲

凍烤布蕾奶蓋紅茶($50)
烤布蕾奶蓋紅茶

番薯條 ($48)
切到好幼好細條,新鮮熱辣脆卜卜,番薯唔係好甜

青醬奶油雞腿意大利麵 ($98)
有3,4舊雞扒,都幾多醬,忌廉同蒜味香濃,口感creamy

珍珠奶茶鬆餅加麻糬($105)
珍珠奶茶鬆餅加麻糬

柚子蜜雞翼 ($75)
單骨雞翼食得好方便,每隻雞翼都沾滿柚子醬

叫啲嘢都好食,可惜份量有啲少,價錢偏貴
2020-06-20
烤布蕾奶蓋紅茶
珍珠奶茶鬆餅加麻糬
2020-11-25 222 浏览
夜麻麻食完正餐想食甜品🍮就去咗呢間度食甜品但係原來每人最低消費要有一杯嘢飲即使你share一個吐司🍞間餐廳最平嘅係熱咖啡$26,第二平就係紅茶$35,你話抵唔抵我就覺得唔抵啦要人夾硬買杯嘢飲不過純粹搵個地方坐下同個朋友傾偈個紅茶都有配啲水果 叫做無咁hea但我唔係好飲得出水果味可能唔係浸咗好耐焦糖香蕉朱古力吐司$98最鍾意都係食入面脆卜卜嘅吐司,出面塊包太冧無乜點焗唔好味 通常食到最尾就唔夠cream同雪糕去配啲包就會好dry😆嗰四篇香蕉都好貼心咁燒左啲焦糖上去 不過餐廳好早就收工9:30⋯⋯

焦糖香蕉朱古力吐司$98