餐厅: Dazzling Cafe (The ONE)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-06-01 378 浏览
一間出名又多人既cafe 成間舖都係粉紅系列 粉女風 門口仲有個打卡位明太子意粉明太子醬超足夠,每條意粉都沾到粒粒明太子,起creamy黑松露薯條超香黑松露味 炸到外脆內軟士多啤梨鬆餅份量多,酸甜度適中,配合雪糕剛剛好

明太子意粉
明太子醬超足夠,每條意粉都沾到粒粒明太子,起creamy

黑松露薯條
超香黑松露味 炸到外脆內軟

士多啤梨鬆餅
份量多,酸甜度適中,配合雪糕剛剛好
2021-05-28 337 浏览
我話等卡位佢話出邊等咁佢出邊有好多位既 (吉的無人)我就諗住坐係度等佢話:小姐要係出邊等 呢度呀!然後指住出邊個地下…佢地入邊既服務員都係不停各自各傾計無理到有無人嗌佢地跟住見你地未到我話等卡位
我話等卡位
佢話出邊等
咁佢出邊有好多位既 (吉的無人)
我就諗住坐係度等
佢話:小姐要係出邊等 呢度呀!
然後指住出邊個地下…

佢地入邊既服務員都係不停各自各傾計
無理到有無人嗌佢地跟住見你地未到我話等卡位

2021-05-26 316 浏览
還記得幾年前來試的時候,有些櫈是有長兔耳的,加上粉紅色充滿少女心的裝修,很適合打卡,食物方面最有印象是甜品好好食今次帶少女心的母親來吃,完全沒有失望牛肝菌意粉非常香濃的牛肝菌汗,好香好滑口,好好味!辣雞肉意粉比想像中辣,有驚喜!不過油了少許,相比牛肝菌意粉稍為遜色,不過都好吃的士多啤梨窩夫用餐時間限90分鐘,很快就叫起甜品了賣相仍然是非常吸引,味道還是和記憶中一樣美味,濃厚的蛋香,外脆內軟,加上雪糕和士多啤梨醬汁一起吃,真的大感幸福和滿足,非常好吃,超級推介,不能錯過的甜品荔枝玫瑰梳打(左),水果茶每位入座都必須點一杯飲品,左邊的老實說很難飲,荔枝和玫瑰味欠奉,似一杯頗甜的乳酸梳打右邊的水果茶正常,但由於不能選擇甜度,我覺得甜了些是次用餐經驗還是很愉快,會再來幫襯的

今次帶少女心的母親來吃,完全沒有失望

牛肝菌意粉
非常香濃的牛肝菌汗,好香好滑口,好好味!

辣雞肉意粉

士多啤梨窩夫
用餐時間限90分鐘,很快就叫起甜品

荔枝玫瑰梳打(左),水果茶
右邊的水果茶正常,但由於不能選擇甜度,我覺得甜了些

是次用餐經驗還是很愉快,會再來幫襯的
2021-05-25 130 浏览
༺Dazzling Cafe༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 今次嚟到尖沙咀The One嘅Dazzling Cafe☕️,之前因為疫情冇開而家終於開返啦成間餐廳由門口開始就已經係打卡位📷。成間餐廳都粉紅色為主💖,啱晒少女心嘅姊妹們🥰。 成間餐廳最吸引就係waffle 🧇,而我哋就係揀咗⊰ 草莓繽紛冰淇淋鬆餅🧇 ⊱,佢有三款唔同既醬 (蜜糖🍯丶煉奶🥛丶士多啤梨醬🍓),鬆餅外脆內軟,配埋雪糕🍨真係冇得彈🤩。⊰ 綿綿珍珠奶茶鬆餅 🧇 ⊱感覺上就好似食緊一杯珍珠奶茶落肚咁👅。而且呢個鬆餅我仲加咗$15要QQ麻薯😍,加咗麻薯係個窩夫入邊感覺煙煙韌韌,好有口感好過癮😋。 ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻餐廳🛎:Dazzling Cafe (尖沙咀)地址📌:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖營業時間⏰ :星期一至日12.00~17.30交通🚗:港鐵尖沙咀/尖東站B1/N5出口∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
༺Dazzling Cafe༻

餐廳🛎:Dazzling Cafe (尖沙咀)

地址📌:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖

營業時間⏰ :星期一至日12.00~17.30

交通🚗:港鐵尖沙咀/尖東站B1/N5出口
Follow我哋💋帶你去到更多打卡嘅地方❣️
2020-08-18
下午茶
2021-05-21 257 浏览
香港好出名嘅打卡熱點!唔使點介紹啦!少女心、粉紅色花花牆、小白馬、超級少女心嘅打卡位!我同兩個朋友嚟食,點咗三個餐,一個小食,三杯飲品,係非常夠食嘅,味道亦俾我想像中好!所以,以呢個質素同呢個價錢,係成正比嘅。但係for普通食一餐lunch,對我嚟講係偏貴嘅,如果嘢影可以跟餐半價我心理應該覺得好啲!🤣🤣我哋之後個豬排三文治有少少係夾硬食埋嘅。因為豬排飽會比較漏。黃金烏魚子蒜香義大利麵 $118黑松露義大利麵 $118和風BBQ豬排三文治 $105甜在心地瓜薯條 $48草莓奶茶 $55焦糖瑪奇朵咖啡 $45

黃金烏魚子蒜香義大利麵 $118
焦糖瑪奇朵咖啡 $45
黑松露義大利麵
甜在心地瓜薯條
2021-05-18 219 浏览
放假去玩,如果可以食到間靚餐廳,當然會成為假期的好開始🥰之前出尖沙咀,就去咗一間充滿粉紅色既餐廳💕當然係媽媽想去,要我家兩位男生奉陪😜餐廳以台式食物為主,人均最低消費是點一杯飲品,我當然選了拍照漂亮的食品,想不到味道也有驚喜🥰意粉很惹味,吐司好拍又好吃🍓價錢也不算貴,我們就吃了300多元。吃完就到餐廳外的粉紅色花花牆拍照,想不到拍出來的效果也很好,根本是影樓的設置啊!喜歡粉紅色的朋友值得一去啊😘

放假去玩,如果可以食到間靚餐廳,
當然會成為假期的好開始🥰
之前出尖沙咀,就去咗一間充滿粉紅色既餐廳💕

當然係媽媽想去,要我家兩位男生奉陪😜
餐廳以台式食物為主,
人均最低消費是點一杯飲品,
我當然選了拍照漂亮的食品,
想不到味道也有驚喜🥰
意粉很惹味,吐司好拍又好吃🍓
價錢也不算貴,我們就吃了300多元。

吃完就到餐廳外的粉紅色花花牆拍照,
想不到拍出來的效果也很好,
根本是影樓的設置啊!
喜歡粉紅色的朋友值得一去啊😘
難得老闆放假當然要同同事仔食個long lunch每次想放鬆嘅時候,都會諗起dazzling Lunch set 最滿足,推介佛羅倫斯花枝干貝麵,大大粒帶子,好滑好爽口,配埋熱帶水果茶,都幾大壺,可以針到四杯,最啱同姊妹慢慢飲,傾下八卦嘢食完麵,叫返個朱古力窩夫,嘩,好滿足🥰🥰
難得老闆放假
當然要同同事仔食個long lunch

每次想放鬆嘅時候,都會諗起dazzling
Lunch set 最滿足,推介佛羅倫斯花枝干貝麵,

食完麵,叫返個朱古力窩夫,嘩,好滿足🥰🥰
  • 佛羅倫斯花枝干貝麵
  • 仲夏熱帶水果茶
2021-04-27 332 浏览
之前都見到好多人喺呢間餐廳度打卡因為貪佢少女心又粉紅色,而且佢哋點喺The One其實都算方便嘅行開尖沙咀食完野再行下街都唔錯~但係下午去到呢都要排隊呀排咗好耐先至到我~如果夜晚去食嘅話呢就好少少,好建議大家食佢個草莓冰淇淋🍦鬆餅🧇$98因為佢味道真係唔錯 ,而且打卡好靚,點咗佢比嘅糖漿蜜糖同埋雪糕之後趁熱食真係幾好食嘅我就叫咗個奶蓋 味道都算OK朋友就叫咗呢個水果茶,佢一壺咁,😆 份量都算多嘅,味道都OK,叫咗個黑松露菇意粉🍝 我覺得正正常常啦唔係話特別好食,仲有我叫咗個雞翼個雞翼都正正常常,唔係話特別好食,朋友叫咗個台式滷肉飯,我自己就覺得麻麻地啦始終呢啲少女心嘅地方可能都係食西餐多,無端端叫呢啲日式嘅食物硬係覺得格格不入同埋呢個地方望真啲打卡都冇咩好特別,如果你係為咗影相而嚟嘅話 你會好失望因為周圍都係人,好難影到一張靚嘅相,而且價錢都比較貴呀我咁樣食一食已經600 幾$700啦
之前都見到好多人喺呢間餐廳度打卡
因為貪佢少女心又粉紅色,

但係下午去到呢都要排隊呀排咗好耐先至到我~

如果夜晚去食嘅話呢就好少少,

好建議大家食佢個草莓冰淇淋🍦鬆餅🧇

因為佢味道真係唔錯 ,而且打卡好靚,
點咗佢比嘅糖漿蜜糖同埋雪糕之後
趁熱食真係幾好食嘅

我就叫咗個奶蓋 味道都算OK

叫咗個黑松露菇意粉🍝 我覺得正正常常啦唔係話特別好食,

仲有我叫咗個雞翼個雞翼都正正常常,
唔係話特別好食,

同埋呢個地方望真啲打卡都冇咩好特別,

如果你係為咗影相而嚟嘅話 你會好失望
因為周圍都係人,好難影到一張靚嘅相,
而且價錢都比較貴呀我咁樣食一食已經600 幾$700啦
  • 草莓繽紛冰淇淋鬆餅
同朋友慶生book 左呢間粉紅為主色嘅cafe💕 真係冇揀錯 一來到已經覺得好靚好少女😍 餐牌除左有正常cafe 食嘅西式野之外 原來呢到仲有台式野食😆叫左三個台式lunch set 個名都好得意叫 就愛台妹午市套餐 ($98) 😙 岩岩好三款一人一款🤤第一個Taiwanese sesame oil chicken soup vermicelli跟餐飲iced fresh tropical fruit tea另一個classic taiwanese braised beef noodle soup跟餐飲iced pomelo tea with peach仲有一個braised pork on rice with stewed soy sauce egg跟餐飲hot dazzline black coffee最後再叫左個慶生用甜品chocolate banana toast ($98) (+10% charge)台式野食來講都唔錯👍🏻 麻油雞麵線一來未食都已經聞到好香😍 食落都好食 雞唔太滑但都夠味😋 牛肉麵味道就正常發揮😆 滷肉飯食落都幾夠飽😂 個溏心蛋好食🤤飲品來講其實都冇特別 係要

第一個
另一個
跟餐飲iced pomelo tea with peach
仲有一個
跟餐飲hot dazzline black coffee
最後再叫左個慶生用甜品

飲品來講其實都冇特別 係要講一下個水果茶😳 估唔到佢係一個壺裝住 之後有隻杯仔俾你倒出來飲😙 都幾得意🤣 隻杯入面仲有水果 有一片橙🍊 一片士多啤梨🍓 幾片提子🍇 幾片蘋果🍎 好飲又好食😋

最後食完先叫甜品就可以慢慢影相慶生😆 個香蕉朱古力多士好睇都好食🤤 可惜影相影得太耐雪糕就溶溶地😂 上面有香蕉🍌 朱古力cream🍫 切開來 入面仲有一塊塊多士😋

整體來講好滿意💕 真係慶生好地方😆 不論環境食物都唔差👍🏻 而且價值都唔算要太貴😙 可以打卡好岩幾個女仔來影下相😍
chocolate banana toast
2021-04-13
chocolate banana toast
2021-04-16 269 浏览
呢間Cafe我又係去過幾次點解會發現呢 就係因為佢成日做優惠有時唔知身分證中咗幾個Number就會有全單折扣優惠😘😘所以我就認識咗呢間Cafe今日係我朋友生日所以我就同去佢係度食個下午茶😏😏由於我哋兩個都唔係好肚餓所以嗌左好少嘢食我覺得一定要嗌就係明太子意粉佢嘅明太子意粉食落去唔會好溜 明太子同啲忌廉好配合 唔會太多搶咗啲明太子味道你唔好睇佢一碟咁細碟 我哋兩個人食都差啲食唔晒 之後佢仲有個沙律送 另外我仲嗌左個黑松露薯條 呢個薯條啲黑松露落的偏多 好符合我嘅口味 最後我嗌左杯咖啡一餐生日飯就咁就完咗呢度嘅環境係好夢幻 以粉紅色為主影相都好靚㗎 而且佢座位都好闊落坐得真係好舒服
呢間Cafe我又係去過幾次
坐得真係好舒服
2020-08-19
  • 明太子意大利麵
2021-04-10 258 浏览
🧇又一間再訪嘅cafe,專登為左佢個窩夫而番黎。今次黎到試左呢個珍珠奶茶窩夫,中間放左一球濃濃奶茶味嘅雪糕,放入口每啖都係冰火交融嘅感覺。窩夫入面加左麻糬,外面烘得香脆內𥚃啖啖煙韌,配埋細細粒嘅黑珍珠,食落每口都係豐富嘅味道同層次感。除左甜品岀色,熱食同咖啡同樣不錯。青醬奶油雞腿意大利粉汁醬煮得惹味,雞扒外皮乾身但肉身juicy。試埋個柚子蜜雞翼,將雞中翼一開為二食得更方便。先將雞翼煎香然後加入柚子蜜煮香,每啖都食到柚子肉勁醒胃。飲埋杯咖啡食埋塊Lotus 餅乾先叫完美嘅一餐,當然望住九龍公園呢個城市中綠洲食飯心情就更加之舒暢啦。.🧇綿綿珍珠奶茶窩夫 $90 (麻糬額外+$15)🍝青醬奶油雞腿意大利粉 $98🦴柚子蜜雞翼 $75☕️Latte $42.📍Dazzling Cafe 尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22 號舖銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314 號舖

🧇綿綿珍珠奶茶窩夫 $90 (麻糬額外+$15)
🍝青醬奶油雞腿意大利粉 $98
🦴柚子蜜雞翼 $75
☕️Latte $42
📍Dazzling Cafe
尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22 號舖
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314 號舖
約咗朋友行尖沙咀,原本想去K11是一間大家都未試的餐廳。點知我同朋友都一樣掛住Dazzling Cafe 。好啦就一於行返過去the one 忠實粉絲嘅程度,就是每一次都點呢個黑松露條,再加呢個拼盤, 有台式鹽酥雞,外面脆裏面嫩滑的雞肉。甜不辣,煙煙韌韌,好食。花枝丸,裏面有一粒粒墨魚幾有咬口。第一次試呢個抹茶咖啡,比想像中苦了一點,抹茶味很香濃。一直喜歡呢間餐廳,大概係情意結,因為一個很好的朋友很喜歡來這裏,而這個朋友已經移民了,所以每次來這裏都會回想與她的美好時光。

忠實粉絲嘅程度,就是每一次都點呢個黑松露條,

第一次試呢個抹茶咖啡,比想像中苦了一點,抹茶味很香濃。

2021-04-09
  • Dazzling 鹽酥雞拼盤
2021-04-09 126 浏览
我成為Dazzling Cafe的VIP啦!💖 了解我的朋友仔,應該都知道,我非常愛吃這間台灣過江龍。由咖啡店登陸香港至今,🤣已經不知光顧過多少次了。今年Dazzling同樣推出VIP會員年度招募計畫🌟,作為咖啡店的忠實粉絲🥳,我又怎能錯過呢?! 大家可以用優惠價$1000 購買VIP限定套票,即可成為會員,並獲得超過$2000禮遇呀。當中更會贈送非常可愛的品牌圍裙😍,馬上收藏帶回家啦!VIP限定套票🎀包括:。2021 全年餐飲85折優惠VIP卡(價值:500)。10張$100現金代用券(價值:$1000)。5張小食換領券(價值:$361)。迎新甜點券 經典蜜糖吐司1份(價值:$88)。VIP生日現金代用券(價值:$50)。限量周邊商品(價值:$250)即場入會,可以即時使用所有優惠😎。這次我利用小食換領券,免費換領墨西哥風起司薄餅🧀和柚子雞翼。再用$100現金代用券點選和風BBQ豬扒三文治🐽、草莓繽紛冰淇淋麻糬窩夫🍓和兩杯飲品。優惠繁多,超級滿足,快點約朋友品嚐台灣的味道吧! 數量有限,售完即止哦~

VIP限定套票🎀包括:
。2021 全年餐飲85折優惠VIP卡(價值:500)
。10張$100現金代用券(價值:$1000)
。5張小食換領券(價值:$361)
。迎新甜點券 經典蜜糖吐司1份(價值:$88)
。VIP生日現金代用券(價值:$50)
。限量周邊商品(價值:$250)

2021-04-01
店內以薄荷綠及淺粉紅色作主調😍,地方寛敞又舒適。有窗邊望九龍公園園景卡位,心形sweet❤️坐椅位,又有花牆作背景坐位,總之每一處都係打咭靚位。蔬菜沙律🥗生菜新鮮爽脆,伴有蕃茄、碎蛋、芝士粒、麵包粒,最鍾意係唔多沙律醬。黑松露義大利麵🍝意粉上有滿滿嘅黑松露醬,忌廉汁濃稠度恰到好處,配搭大量白磨菇🍄同鮮冬菇,意粉煙靭彈牙,非常惹味。迷你士多啤梨鬆餅呢到嘅甜品係必食,跟餐加$38,分量足夠兩個人做飯後甜品。賣相吸睛,窩夫鬆餅外脆內軟,唔會太甜。

蔬菜沙律🥗

黑松露義大利麵🍝

迷你士多啤梨鬆餅
2021-03-22 326 浏览
是日去完Theone 睇ryan 見有位就試下呢間 誰知遇到聖誕大餐呢·聖誕節雙人套餐2020 $368🔸香料雞腿凱薩沙拉🥗雞腿調味好 是有點嚼勁但不靭的肉質 沙拉菜爽脆 也夠「凱薩」🔸Dazzling 鹽酥雞拼盤鹽酥雞- 真的有點台灣感 酥香 雞嫩 油也新鮮花枝丸- 也很彈牙 有花枝碎碎在中間啊甜不辣- 做的比較別緻 反而怪怪的 不軟不脆 然後已經吃了兩個肉肉的 再吃這個感覺膩😂🔸明太子義大利麵不錯吃 最愛明太子🥰🔸柚子大吉嶺紅茶☕️食完油油膩膩喝這個絕配 完全清新🔸聖誕芝莓湯圓騎劫晒 無法評價😂🔸珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司🍞造型可愛 竟然唔甜仲好好味 最愛那蜜糖吐司的口感🥰加購🔸主廚湯品 $20以為份量少而加既 好飲既但真心飽🔸青醬奶油雞腿麵 $75青醬調得香 雞腿也嫩滑好吃·食完去對面九龍公園 行下 輕輕鬆鬆又半日遊·
聖誕節雙人套餐2020 $368
香料雞腿凱薩沙拉