2020-05-31
對上一次去呢間餐廳已經係幾年前,當時都係因為睇相見到呢度嘅環境所以吸引咗佢。印象中飲品同食物都還可以,我哋當然都有叫佢哋嘅signature Cocktail !事隔幾年我哋再次去食,今次都有叫佢哋嘅signature Cocktail - Mademoiselle Lilly,另外唔飲得酒嘅就叫咗個菠蘿果汁!食物方面,我哋冇嗌晚餐,散叫咗幾樣野。第一樣嘢係海鮮拼盤,個拼盤$248,晚餐來講我哋覺得係正常價錢,有蝦、青口、魷魚、蟹沙律、生蠔同埋三文魚!整個評判來講,最好味竟然係青口,廄肥又夠新鮮!而最差一定係生蠔,完全無肉好瘦,至於其他都屬於正常質素!我哋另外叫咗一個mix grilled meat platter, 老實講我哋覺得係有啲貴的!佢有兩條豬肋骨、兩條羊架、一塊細嘅和牛、半隻好細好細好細好細嘅雞同埋三粒蝦!點解覺得唔抵?因為隻雞有啲鞋,羊架好un,隻雞真係好細,啲蝦亦唔係新鮮蝦!至於和牛,反而係有少少驚喜,因為佢煮得啱啱好,幾遠熟!可能最後鮮食,但其實獨立嚟睇都唔係特別好食!個拼盤仲有好多小蒜頭!呢個拼盤會連埋兩個小食,我哋叫咗個黑松露薯條同埋冬菇!黑松露薯條好好食,夠味又
食物方面,我哋冇嗌晚餐,散叫咗幾樣野。
Seafood platter
個拼盤仲有好多小蒜頭!
呢個拼盤會連埋兩個小食,我哋叫咗個黑松露薯條同埋冬菇!黑松露薯條好好食,夠味又夠熱!但係個冬菇非常之鹹,我哋都食唔晒!
Mic grilled meat platter
我哋有人生日,所以叫咗個蛋糕寫個名嚟影相,印象中80幾蚊,都係屬於正常價格同埋正常味道!影相係靚嘅!
順帶一提,餐廳入邊嘅侍應參差,當晚所見,有部份侍應非常幫手又好有禮貌,但係又有啲可能係part-time十問九唔應!要改善下