2010-07-09 101 浏览
已經2:30pm, 仍未吃午餐, 跟同事想吃三文治漢堡之類的, 走到這裡發現原來這邊有Delifrance, 懶的再找別家, 便二話不說的走進去. 剛好下午茶時間, 點了個迷你芝士漢堡配鮮番茄粟米餐, 加4元要多個蜜桃批. 迷你芝士漢堡真的很迷你, 你看! 蜜桃批的size比它還要大! 除了熱之外, 沒有可讚之處. 咖啡... 還好吧! 反而蜜桃批不太甜, 味道ok, 但將鍚紙除下, 批底欠了一處, 不是吧?! 這樣的質素...... 下次也不會再光顧了. 還要說的是, 看見職員在bar面上弄三文治漢堡等食物時, 真的很求其馬虎!

2010-04-26
(非会员)
2009-03-06 372 浏览
Spaghetti bolognaise is awful & expensive here -pasta is too hard-not enough pasta- not enough sauce-very little meat- borsch soup on the side was almost 'lifeless'I triedit today forthe first time and won't return. The spaghetti bolognaise served at Fairwood(TST) is so much tastier.
-pasta is too hard
-not enough pasta
- not enough sauce
-very little meat

2009-03-05
1K
2008-12-04 12 浏览
今早有要事, 晨咁早落到尖咀, 但因太早了; 食個早餐先啦.看看個menu, 個個餐都係差唔多, 一係腸, 一係ham, 一係腿, 加炒/煎/奄列蛋, 麫包, 豆等 ...叫了個腿芝包+6蚊要個細通粉添啦.要等3,4 分鐘, ok啦, 都要弄返熱架...終於都叫我的冧把了, 咦, 個包係一條的, 而非相內一塊/ 餅的; 細過張相咁多既...但d芝士半溶, 包又烘到o岩好, 一啖咬下去, 芝士"必"出o黎, 又幾好食噃.通粉ok 啦, 係penne 黎; 但d湯好水, 又酸, 唔飲了.跟餐的啡一般啦.都不少西人幫襯呢.服務ok, 好快清返張檯俾下位客人.上次食係我考試當日上午的早餐, 都成年了... 個menu都真的 千年不變呢~今早來, 當然冇當日考咁緊張, 但心裡仍歷歷在目呢.好快到豬豬女友考了, 希望她 "腰菓肉丁" 啦!
看看個menu, 個個餐都係差唔多,

叫了個腿芝包+6蚊要個細通粉添啦.
要等3,4 分鐘, ok啦, 都要弄返熱架...
細過張相咁多既...

跟餐的啡一般啦.

都不少西人幫襯呢.
服務ok, 好快清返張檯俾下位客人.

今早來, 當然冇當日考咁緊張, 但心裡仍歷歷在目呢.
好快到豬豬女友考了, 希望她 "腰菓肉丁" 啦!
乾淨
芝士溶在口的一刻, 正呀~
ok
$32 (早餐)
芝士溶在口的一刻, 正呀~
2008-05-10 9 浏览
4月23日, 幫阿雨天王做完跑腿之後, 搞到原本喺旺角, 出咗去尖咀, 仲要阿菲幫我攞野添~ 好累~ 咁啱見有delifrance, 手上又有coupon, 唔諗喇, 就食啦~ 雖然肚好空, 不過實在太累冇乜胃口, 感覺唔好食~::: Combo Set A for 2 ::: $99個餐包括湯, 麵包, 意粉, 飲品同雪糕~ 價錢可以接受. 湯呢得番白湯, 不過好鹹~ 飲品要咗一貫既奶茶, 因為其他都要加錢~ 雪糕可以話係最好食, 可能太攰, 食d凍野醒下神~::: 吞拿魚蘑菇扁意粉 :::好淡好淡, 完全冇味, 個白汁唔creamy, 意粉淋patpat, 冇野可以讚~::: 白汁碎蛋火腿芝士卷 :::哩個反而唔錯~ 個麵包卷輕微烘一烘, 有麵包香而又唔硬, 包住既芝士份量唔多不過好豐富既芝士味, 亦有隻芝士醬點~ 而白汁碎蛋同火腿一直都係保證, 美味唔駛講, 成個配搭都好夾~可能我地今次太夜食, 佢地就收工, 所以食物質素有d下降, 而好在coupon有$10優惠, 唔算太差啦……

::: Combo Set A for 2 ::: $99

::: 吞拿魚蘑菇扁意粉 :::

::: 白汁碎蛋火腿芝士卷 :::

湯+茶
意粉+芝士卷
雪糕
$44.5 (晚餐)
雪糕
  • 白汁碎蛋火腿芝士卷
2008-03-24 1 浏览
同朋友行街, 見呢度坐得舒服, 叫個煙三文魚三文治+雜菜湯+熱檸茶($41)上size細到嚇死你(對比個湯碗), 我食都唔夠飽去其他鋪都無咁細, 飲埋碗湯先有飽感覺味道就一般啦, 但$41自助型式, 有好多選擇, 超唔值
同朋友行街, 見呢度坐得舒服,
叫個煙三文魚三文治+雜菜湯+熱檸茶($41)
上size細到嚇死你(對比個湯碗), 我食都唔夠飽
去其他鋪都無咁細, 飲埋碗湯先有飽感覺

味道就一般啦, 但$41自助型式, 有好多選擇, 超唔值
2007-11-19 6 浏览
已經有年多沒有幫襯delifrance,原來現在新增了不少甜品,失覺了! 眾多食物中,值得重溫是絕對肯定是白汁三文魚軟/法包。白汁三文魚那種香與滋味,真是令人吃一次感歎一次;不過餐湯與餐飲都太弱了,拖垮了整體質素。 甜品方面,加$6的蜜桃撻勝在新鮮,而+9換的雲尼拿雪糕伴朱古力餅就真正令人驚艷:雲尼拿雪糕有濃濃的香草味,暖暖的朱古力餅外脆內稔,兩者配搭起來十分美味;而且價錢真的平得令人咋舌,各位甜牙齒可以去幫襯一下!

2007-06-29
20070629瑜伽之前想來一個閒適的早餐,左近似乎只有這一個選擇。簡簡單單叫一個早餐A,分量其實已經很足夠。熱奶茶即有,其他的就要等五分鐘左右,隨意拿本雜誌翻翻,倒也不覺得東西上得太慢。週五的早上九點幾,堂食的客人並不多,主要都是些鬼佬,遊客?火腿芝士厚多:外脆內軟,有麵包香,熱騰騰的烘住面層那片有芝士的薄火腿,味道還算夾;炒蛋:不是很滑,但還可以收貨,而且不會油;番茄:最欺場就是這個,相片上是一片大大的厚切番茄,點綴著香草碎,上來卻是兩片小小的“薄切”,唉,已經收了這樣的價錢,不妨用點靚貨吧……奶茶:還好啦,用的是自家茶包。總體來講還算滿意,姐姐仔能笑一下就更好了,以及,下次不要只給我一碟東西但沒有刀叉……
20070629

瑜伽之前想來一個閒適的早餐,左近似乎只有這一個選擇。

炒蛋:不是很滑,但還可以收貨,而且不會油;

奶茶:還好啦,用的是自家茶包。

2007-04-29 6 浏览
如果要找一處地方一邊坐一邊等,這裡很適合。下午三時許,店內只得小貓三兩隻,要了個有四件酥餅的下午茶餐,拿了本雜誌,選了一張二人沙發,舒舒服服的坐下。四件酥餅分別是杏仁酥餅、朱古力酥餅、咖哩批及牛肉批。不太熱,亦韌韌的。連同熱咖啡的味道亦不過爾爾,不過這是坐下前已知,因為我來的唯一原因,是為了這裡的環境。悠閒舒適的坐了一個多小時,很稱心。
如果要找一處地方一邊坐一邊等,這裡很適合。

悠閒舒適的坐了一個多小時,很稱心。
2007-04-14 3 浏览
小牛無啦啦心血來潮,想食Delifrance既百吉心包,於是就去呢度食晚餐...原來有匯豐信用咭優惠,店員十分落力推廣,見客就講,用匯豐信用咭,套餐有九折,點左個三文魚蛋沙律百吉包,39蚊,包湯同飲品,另外加左6蚊要個芝士什麼焗薯蓉。感覺上,呢間分店既服務員態度唔錯,因為我地點時剛剛無晒百吉包,但係我地唔想改牛角包,店員講晒唔好意思,話焗緊,要六分鐘左右,之後又會親自俾客。不過咁,我有少少不滿既係,個百吉包好瘦!我唔知而家佢係咁定係呢次只係意外,但係我平日食開都唔咁...條包咁幼,搞到料都少晒(因為根本放唔到咁多),以前食完都會飽,今次係令人唔夠飽!包少料又少,心中覺得好唔抵!(雖然美味依然...)至於個芝士什麼焗薯蓉,嘩,好cheese呀,裡面全部都係熔左既芝士黎架,蓋過左薯仔味,又有洋,熱既時候好鬼香,但係我地衰,臨尾先食,搞到影響左質素少少,凍左差好遠,味道有,但唔夠香...但係,我同小牛食完,都有同一個想法--咁多芝士,一定好肥...