2024-11-01
我媽又襯我返學同朋友去食好嘢,話下次一定帶埋我同爸爸去食,餐廳環境夠晒闊落採光度十足,中間係旋轉木馬造型座位好夢幻,Menu以漫畫形式設計,盡見心思係呢個咁靚嘅環境下梗係要食個二人份Tea Set☕✨沙樂美腸意大利包意大利包用牛油烘過好香口,清新蕃茄仔同紫生菜火箭菜平衡沙美樂腸嘅油脂感,沙樂美腸鹹香味令整個包味道昇華✨煙三文魚青瓜吐司3種唔同質感嘅食物,柔軟煙三文魚、脆卜卜吐司同爽脆青瓜,味道幾夾✨脆墨魚條配泰式辣醬微脆外皮包住軟彈墨魚滑同爽口墨魚肉,蘸泰式辣醬好惹味✨迷你安格斯牛肉漢堡漢堡包脆得嚟鬆軟,夾住蕃茄生菜仲有Juicy安格斯牛肉加埋微甜黑椒酸辣汁,好好味✨蒜香牛油雞翼皮脆肉嫩,但蒜蓉味唔係好食到✨芒果拿破崙一拎上手已經感覺到有幾脆,香甜芒果加自家製吉士醬整體嚟講甜而不膩,我媽唔太鍾意食拿破崙都話呢度出品唔錯👍🏻✨法式歌劇院蛋糕 層次分明嘅蛋糕,海綿蛋糕好軟熟,食到咖啡濃郁嘅香味✨藍莓忌廉芝士撻呢個味道就好似食緊藍莓芝士蛋糕咁,分別係呢用酥脆餅底✨Pineapple Hat有原塊燒焦糖菠蘿係杯頂果然似一頂帽,雪碧加菠蘿汁夠醒胃,仲有少少爆爆珠喺底,多一份口感✨Dirty Co
係呢個咁靚嘅環境下梗係要食個二人份Tea Set☕
✨沙樂美腸意大利包
✨煙三文魚青瓜吐司
✨脆墨魚條配泰式辣醬
微脆外皮包住軟彈墨魚滑同爽口墨魚肉,蘸泰式辣醬好惹味
✨迷你安格斯牛肉漢堡
✨蒜香牛油雞翼
皮脆肉嫩,但蒜蓉味唔係好食到
✨芒果拿破崙
一拎上手已經感覺到有幾脆,香甜芒果加自家製吉士醬整體嚟講甜
而不膩,我媽唔太鍾意食拿破崙都話呢度出品唔錯👍🏻
✨法式歌劇院蛋糕
層次分明嘅蛋糕,海綿蛋糕好軟熟,食到咖啡濃郁嘅香味
✨藍莓忌廉芝士撻
呢個味道就好似食緊藍莓芝士蛋糕咁,分別係呢用酥脆餅底
✨Pineapple Hat
✨Dirty Cookies & Cream
呢個好搞笑,用痰罐造型嘅杯裝住朱古力忌廉牛奶,味道唔會太甜而且飲到朱古力嘅香氣
呢度提供飲用水都好特別,係檸檬加斑蘭葉,感覺更養生🥰