2024-12-05 204 浏览
餐廳裝修好靚,有打卡位,中間有啲旋轉木馬裝飾既感覺,又有生日打卡窗口,位都闊落好坐。pineapple Hat有汽既菠蘿飲品,酸甜開胃,個菠蘿甜既,仲用焦糖喺上面燒過👍Dirty Cookies & Cream個杯好有特色,入邊係沙冰質感,唔會太甜,但cream 好邪惡。新奥爾良 Shake Shake海鮮袋有席前表演,一黎先上左一大袋用袋裝住既海鮮,店員將醬汁撈拌,再到出嚟加入火炙拉絲芝土再燒,視覺上都享受埋。醬汁好好惹味帶小辣,入邊有青口,帶子,龍蝦,蝦,蜆等海鮮,好豐富,而目仲有蔬菜,如粟米🌽西蘭花🥦,我哋仲加咗個意粉,店員好貼心另外仲俾多個醬我地去拌意粉。震震下梳乎厘奄列由於朋友仔生日,店員仲幫手係甜品碟上寫字,個轉盤仲有生日歌,真係好正🎂食落有空氣感又帶蛋香,份量好大,上面既cream都好好食,為晚餐完美作結。

pineapple Hat
有汽既菠蘿飲品,酸甜開胃,個菠蘿甜既,仲用焦糖喺上面燒過👍

新奥爾良 Shake Shake海鮮袋

震震下梳乎厘奄列

2024-12-02 216 浏览
昨天與朋友去到位於筲箕灣形薈商場的 Dirty Skillet 吃午餐,這間餐廳主打精緻西式料理,餐點賣相極具美感,是打卡好去處。 首先前菜是凱撒沙律,生菜爽脆新鮮,配以香濃凱撒醬,口感層次分明。 主菜有拿玻里意大利布袋芝士薄餅,薄餅底部烤得金黃酥脆,布袋芝士香氣四溢,拿坡里醬汁的酸甜亦會我口味。另一道菜式是甲羅燒蟹肉意粉,蟹肉份量十足,意粉保持彈牙質感,配上濃郁的白醬,每一口都充滿海鮮鮮味。 之後品嚐震震下梳乎厘奄列 (FLUFFY SOUFFLÉ OMELETTE),名字非常有趣,是這裏賣相搶眼的招牌菜,蛋奄列做得鬆軟蓬鬆,入口即溶,質感輕盈。 我們還點了兩杯特色飲品,包括 Pineapple Hat 及台灣水果茶。以新鮮菠蘿為基底,加入雪碧和鳳梨汁,清爽解膩;水果茶則果味濃郁,茶香回甘。 我認為這餐廳的整體服務不錯,食材新鮮,出品用心,賣相精緻,特別適合拍照打卡。價位中等,環境舒適,絕對值得推薦。 #Dirty Skillet #筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12

#Dirty Skillet
#筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12

節日都會想到美食, 向來保持高質素的 Dirty Skillet, 萬聖節都加入特色元素, 仲有追趕潮流嘅黑白大廚料理, 期間限定真心要試試。 餐廳最出名真的是特色飲品, 每次來都會好開心 。Pineapple Hat 清新蜜糖菠蘿味道, 清爽解渴配搭果味爆珠, 口感滿分 又開心。 Dirty Cookies&Cream, 香濃特濃朱古力味道, 甜甜蜜蜜 超幸福。秘製 dirty屠夫牛扒牛扒經過特製處理,牛肉味好濃 帶點香烤味道, 而且質感軟嫩, 配埋蔬菜同埋焗蒜頭, 大大提升口感味道, 而且薯條香脆清爽不油膩, 配搭海鹽辣椒粉 非常惹味。另外點了兩款小食 ,火焰芝士配杏脯醬 配蒜蓉意大利包, 每次都非常期待嘅放火表演😆😆, 香濃軟滑芝士配搭甜美杏脯醬, 加埋蒜蓉意大利包 真的太好吃。港式手打墨魚滑鮮蝦 ,炸大大粒雲吞 配柑桔檸檬醬, 大大隻鮮蝦 鮮甜 爽口彈牙, 雲吞皮非常香脆, 配搭柑桔醬酸酸甜甜很美味。經典火焰雪山 焦糖杏仁雪糕超心動甜品, 只係期間限定, 當然唔少得好有儀式感的點火環節, 雪白 蛋白山烤至微焦, 焦糖杏仁雪糕 味道濃濃的, 配搭草莓藍莓 就更加清新。

秘製 dirty屠夫牛扒

經典火焰雪山 焦糖杏仁雪糕

餐廳:Dirty Skillet地點:筲箕灣形薈地下菜式:西餐餐牌:Signature Set Lunch for 2包自選拿坡里薄餅三選一,自選意粉三選一,自選小食三選一同咖啡或茶,可以半價轉指定特飲,成個餐$348加一。可以加$58追加原價$78甜品一客。原來呢度叫Dirty係叫大家放低儀態用餐。蒜蓉牛油雞翼 蒜蓉牛油雞翼一客兩件,加有蔥花脆蒜同車厘茄。雞翼牛油味香,口感外脆內嫩,味道調得好。車厘茄可平衡油膩感。意大利布袋芝士拿坡里薄餅意大利布袋芝士拿坡里薄餅熱辣辣用架上枱,一客六大片,烤得非常香脆,厚薄度適中,邊位少少燶,仲加有香甜黑醋調味,味道甜甜地,好正!每片薄餅加有一塊火腿,服務員會將中間一大球布袋芝士切開令每片薄餅都有,於是入口就凍凍地之餘有流心感覺,口感味道豐富。呢款薄餅絕對唔會乾,配料配搭出色。甲羅燒蟹肉意粉甲羅燒蟹肉意粉賣相唔錯,一大底幼身spaghetti,面頭加有唔少蟹肉撈洋蔥粒,伴有車厘茄,最中間有甲羅燒配明太子,鹹香十足,比你自己撈意粉。呢碟意粉蟹味好濃,份量足。芒果拿破崙 加$58 另加一芒果拿破崙超大件,用個會轉既旋轉木馬座檯上枱,仲有音樂同蠟燭添,生日
餐廳:Dirty Skillet
地點:筲箕灣形薈地下
菜式:西餐
芒果拿破崙 加$58 另加一
芒果拿破崙

芒果拿破崙超大件,用個會轉既旋轉木馬座檯上枱,仲有音樂同蠟燭添,生日主角好開心!呢個價錢好抵。三層拿破崙酥皮同雲呢拿吉士醬加芒果肉梅花間竹,灑上糖霜,面頭再加上大量新鮮芒果同藍莓加上食用花瓣。酥皮口感脆脆,味道夠嗮甜,加埋滑溜吉士醬同香甜芒果肉,味道好夾。都可以到餐廳先同職員要求生日慶祝裝飾上枱,一樣做到。
芒果拿破崙
Dirty Cookies & Cream 跟餐加 $29 另加一
Dirty Cookies & Cream
Dirty Cookies & Cream造型好特別,係用中國特色雙喜杯裝住,面頭大大pat忌廉加上朱古力醬,伴有一塊OREO曲奇餅。飲落係滑溜凍朱古力加上香滑忌廉同曲奇碎碎,仲有凍結既朱古力醬,好邪惡。飲完好似食左成杯甜品
Dirty Cookies & Cream
Taiwanese Fruit Tea 跟餐加 $29 另加一
Taiwanese Fruit Tea

Taiwanese Fruit Tea大大壺,入面有西柚片,菠蘿粒,熱情果同橙片,玻璃杯入面有青檸。飲落係濃濃熱情果味,甜中帶酸,味道天然,仲咬到粒粒熱情果籽。
Taiwanese Fruit Tea
今餐食物飲品質素都好好,令人滿意。餐廳樓底高,中間有一個大型旋轉木馬裝飾,環境別緻,座位都好舒適。聖誕節臨近,而家已經有聖誕樹同聖誕裝飾。
2024-11-23
Taiwanese Fruit Tea
喵~琴日同喵女去咗筲箕灣新開嘅Dirty Skillet,一入去就俾佢夢幻嘅裝修迷住咗😍!充滿童話色彩嘅旋轉木馬座位🎠,配上柔和嘅燈光💡,浪漫又溫馨💕。彷彿置身於童話世界之中!✨ 餐廳地方闊落,座位舒適,好啱同朋友、情侶撐枱腳!💖 食物方面,Dirty Skillet主打西式fusion菜,選擇豐富,今次試咗幾款,都好有驚喜!🤩ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………✨1) Pineappless Hat嘩!一上枱真係嘩咗一聲🤩!成個菠蘿🍍咁樣上,打卡一流📸!菠蘿汁酸酸甜甜,非常開胃,加上冰凍嘅忌廉,口感豐富,消暑一流!☀️ 飲落透心涼,好似置身熱帶島嶼🌴!✨2) Taiwanese Fruit Tea呢個台灣水果茶真係好足料!🍊🍋 滿滿嘅新鮮水果,包括橙片、西柚片、仲有粒粒椰果,每一啖都充滿果香!🍹 甜度適中,唔會太甜膩,飲落好fresh,好解渴!好似喺花園入面嘆緊下午茶咁!🌸✨3) 新奧爾良香辣汁Shake Shake海鮮袋,席前火炙拉絲呢個海鮮袋真係超級震撼!🔥 店員會喺你面前用火槍炙燒海鮮,視覺效果一流!🤩 海鮮包括龍蝦尾、大蝦、帆立貝、

✨1) Pineappless Hat

✨2) Taiwanese Fruit Tea

呢個海鮮袋真係超級震撼!🔥 店員會喺你面前用火槍炙燒海鮮,視覺效果一流!🤩 海鮮包括龍蝦尾、大蝦、帆立貝、大蜆、青口等等,全部都好新鮮,啖啖肉!😋 新奧爾良香辣汁味道濃郁,辣得過癮🌶️!加上拉絲芝士🧀,真係邪惡到極致!😈 份量超!級!巨!大!😱 成座小山咁高⛰️,絕對夠分享!🥳 啱晒一大班朋友開心share!

✨4) 震震下梳乎厘奄列

梳乎厘奄列真係好得意!😍 震震下咁,打卡一流📸!口感鬆軟,入口即溶,充滿蛋香🍳,好似食緊雲咁☁️!真係令人一試難忘!😋 好似食咗魔法藥水咁,充滿幸福感!🥰 雖然睇落細細碟,但其實都幾飽肚㗎!🤰🏻 2-3個人share就啱啱好!

😻吸喵指數:9/10

🤍環境舒適,童話風裝修好夢幻!
🤍食物選擇多,味道出色,賣相吸引!
🤍海鮮新鮮,份量十足!
🤍服務態度好,店員親切友善!
🤍打卡位多多!📸 特別係旋轉木馬座位🎠,真係好靚!

📍Dirty Skillet

地址:筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖

#hkfoodie #HongKong #homekong #hongkongfoodie #美食 #妙妙喵 #mealmealmeow #openrice #食評 #DirtySkillet #西餐廳 #筲箕灣 #海鮮 #打卡 #旋轉木馬 #童話風
2024-11-19
2024-11-24 187 浏览
小朋友考左兩日試,週末帶佢地出去放鬆,系屋企附近揀佐間新開既餐廳,聽講入面充滿童話色彩,順便滿足吓我既少女心🧏🏽‍♀️🥠手切蓋國折腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥:番茄湯酸甜,通粉軟硬度適中入味,牛肉煙韌有嚼頭。牛角酥牛油味香濃起絲酥脆入口松化值得一贊。🥑All Day Breakfast:有炒蛋、煙三文魚、牛油果、車釐茄、薯餅、紐倫堡腸、牛角酥、火腿雜菜沙律,一日所需營養全部有齊,擺盤精緻,色香昧俱全,飽腹感滿滿。震震下梳乎釐奄列:食落口感鬆軟、蛋味超香濃,分量十足,好似食緊雲咁。仲有一個有音樂既旋轉木馬托盤,顏值爆燈,打卡一流。🍹榛果朱古力&香橙百香果茶:朱古力造型好特別系用一個中國式雙喜杯,先飲一啖朱古力濃郁而不甜,然後將cream 同朱古力搞再試口感更加絲滑細膩。另外既果茶:紅茶口感醇厚,加埋新鮮既橙同百香果清新酸甜,冰爽解渴。環境:童話式風格裝修,歐陸風主題,最吸精嘅係餐廳中央嘅旋轉木馬造型設計既餐位啦。另外內飾已經換上聖誕裝飾,有濃濃既節日氣氛。

🍹榛果朱古力&香橙百香果茶:

• Dirty Cookies & Cream
  • 經典全日早餐
  • 震震下梳乎厘奄列
2024-11-23 268 浏览
☀️All Day Breakfast $118Nuremberg sausage, Scrambled egg, Smoked salmon, Mushroom, Cherry tomato, Hash brown, Garlic bread又係營養齊全嘅一餐!呢份全日早餐一啲都唔行一啲都唔齋㗎 食得出每樣都有誠意紐倫堡腸最近都食過一次 豬肉味同香料味同樣突出嘅一款腸仔 粗粗短短肉感滿滿炒蛋就當然係滑溜充滿蛋味啦 仲伴隨淡淡牛油香佢仲有我最鍾意嘅炒蘑菇啊 加咗香草同牛油炒令佢變得更誘人🤤平時ADB配嘅都係方包或者酸種多士 呢度竟然係蒜蓉包 仲要有兩塊!!搽滿蒜蓉牛油嘅麵包烘到脆卜卜😈😈❤️‍🔥Baked Alaska $88好架勢嘅火焰雪山同款!侍應會將加熱咗嘅酒淋喺甜品上面 視覺效果💯!!裏面收埋嘅係雪糕蛋糕 經典永無出錯嘅冷熱交融 出面係一層厚厚嘅蛋白霜 微甜口感輕盈綿密配搭嘅係果醬同埋生果粒 酸酸甜甜好解膩☕️Dirty Skillet Coffee $48天氣開始轉涼我哋就揀咗杯熱飲 無諗過佢賣相一啲都唔輸凍飲😆奶泡嘅比例其實唔太多所以都唔會好heavy咖啡豆香而不苦口感滑順
All Day Breakfast
☀️All Day Breakfast $118
又係營養齊全嘅一餐!
呢份全日早餐一啲都唔行一啲都唔齋㗎 食得出每樣都有誠意
炒蛋就當然係滑溜充滿蛋味啦 仲伴隨淡淡牛油香
佢仲有我最鍾意嘅炒蘑菇啊 加咗香草同牛油炒令佢變得更誘人🤤
搽滿蒜蓉牛油嘅麵包烘到脆卜卜😈😈
Baked Alaska
❤️‍🔥Baked Alaska $88
好架勢嘅火焰雪山同款!
侍應會將加熱咗嘅酒淋喺甜品上面 視覺效果💯!!
裏面收埋嘅係雪糕蛋糕 經典永無出錯嘅冷熱交融
All Day Breakfast
Baked Alaska
Dirty Skillet Coffee
2024-11-20 131 浏览
住筲箕灣朋友同我補慶生,帶我去間特别嘅餐廳食個下午茶!餐廳就在形薈商場地面,入去感覺處身夢幻樂園兼童話世界中,環境不錯,估唔到筲箕灣區有間咁高格嘅餐廳,相信小朋友會喜歡,而中間有個旋轉木馬打卡位,特别適宜二人世界及有小朋友的家庭之前,朋友在網上以七九折$180購買afternoon tea set到場後和服務員兑換了餐飲券入座我們被安排坐卡位,隔玻璃窗可望到街境,坐得好舒服桌上瓶水有一片石榴鹹㸃煙三文青瓜吐司沙樂美腸意大利包脆墨魚條迷你安格斯牛肉漢堡蒜香牛油雞翼頭二層是鹹點甜點迷你芒果拿破崙法式歌劇院蛋糕藍莓忌廉芝士撻現場還要另外再以現金付加一(以原價計)Taiwanese Fruit Tea 原價$58半價約$30水果茶,裏面好多水果,茶好香,熱情果,香橙,重有小角青檸放另一隻杯,酸酸甜甜,解膩總結:下午茶餐食物都是大同小異,但欣賞佢鹹點比甜㸃多,而且的的式式,食材幾新鮮同味道亦可以。
住筲箕灣朋友同我補慶生,帶我去間特别嘅餐廳食個下午茶!

到場後和服務員兑換了餐飲券入座

我們被安排坐卡位,隔玻璃窗可望到街境,坐得好舒服
桌上瓶水有一片石榴

甜點
迷你芒果拿破崙
法式歌劇院蛋糕
藍莓忌廉芝士撻

現場還要另外再以現金付加一(以原價計)

原價$58半價約$30

團購、優惠券
  • teasetfortwo
  • TaiwaneseFruitTea
  • 芒果拿破崙
位置筲箕灣地鐵站附近的超夢幻童話馬戲團主題餐廳❤️餐廳中間位置以旋轉木馬🎠設計為坐位;完全令你置身於童話故事世界當中。整間店舖設計味濃,由裝飾到餐牌到食物都有給你驚喜的地方。因為我們是下午茶時間到達,餐廳都坐得滿滿的。我們二人點了…🥗Salad $25(套餐追加)🍕Burrata Pizza $198Pizza是手拉製作,中間位置放上奶味濃郁的意大利布袋芝士🧀再配上咸香味濃的Parma Ham,配搭出豐富的口感味道👅店員會幫忙把芝士切開再慢慢享用。🍔Dirty Burger $168一把兇器插在中央🔪超吸引眼球👀漢堡餡料豐富,完全不能夠有儀態享用😆熔岩芝士🧀配上太陽蛋,肉嫩多汁的漢堡扒,煙肉,洋蔥🧅;口感層次豐富,醬汁亦不錯,Yummy😋❤️Pineapple Hat $58這杯Pineapple Hat絕對是打卡必需要點的😆杯上擺放着新鮮菠蘿 🍍再配上燒焦的焦糖,因為是12月份還有聖誕老人裝飾配搭在一起。清新的菠蘿特飲,酸酸甜甜不錯。❤️Cappuccino $40每道菜式都花了不少心機擺盤,由裝修到食物都絕對令你相機📷吃飽飽🤣
整間店舖設計味濃,由裝飾到餐牌到食物都有給你驚喜的地方。

因為我們是下午茶時間到達,餐廳都坐得滿滿的。我們二人點了…
🥗Salad $25(套餐追加)
🍕Burrata Pizza $198

2021-12-27
  • Pineapple Hat
  • 意大利布袋芝士薄餅
2024-11-14 208 浏览
Signature Set Lunch for 2 $348有一款自選拿玻里薄餅、意粉、小食同兩杯飲品意大利布袋芝士拿玻里薄餅🍕拿玻里薄餅餅皮烤到香脆餅底煙韌、有口感食材有parma ham、辣煙肉等鹹度適中配搭香滑既布袋芝士一齊食中和左鹹味、增添一層奶香淋係pizza面既意大利香醋係點睛之筆令味道層次更加豐富哩個pizza好有驚喜就算凍左都係咁好食十分出色👏🏻甲羅燒蟹肉意粉意粉烹調時間掌握得恰到好處做到al dente有咬口得黎唔夾生意粉上面舖左滿滿既蟹肉就咁食已經好好味甲羅燒上面既蟹膏味道香濃明太子鹹香撈埋落意粉到更加惹味食材簡單但好味既意粉我就算飽都忍唔住食多兩啖勁滿足😇凱撒沙律🥗羅馬生菜爽脆🥬蕃茄仔新鮮多汁麵包塊烘得香脆🍞撈勻係一個口感、味道層次豐富既前菜Pineapple Hat $58造型感十足既清涼飲品有新鮮菠蘿、雪碧同菠蘿汁🍍入口酸甜帶氣泡既感覺一個字︰爽🍹Taiwanese Fruit Tea $58水果茶入面有新鮮百香果、橙、柚子同茶包飲落味道酸酸甜甜無添加既新鮮水果香氣茶味後出☕️醒胃解膩之餘仲暖笠笠養生健康之選💯震震下梳乎厘奄列 $118梳乎厘勁大個三至四個人sh
有一款自選拿玻里薄餅、意粉、小食同兩杯飲品

意大利布袋芝士拿玻里薄餅🍕
拿玻里薄餅餅皮烤到香脆
餅底煙韌、有口感
食材有parma ham、辣煙肉等
鹹度適中
配搭香滑既布袋芝士一齊食
中和左鹹味、增添一層奶香
淋係pizza面既意大利香醋係點睛之筆

凱撒沙律🥗
羅馬生菜爽脆🥬
蕃茄仔新鮮多汁
麵包塊烘得香脆🍞
撈勻係一個口感、味道層次豐富既前菜

Pineapple Hat $58
造型感十足既清涼飲品
有新鮮菠蘿、雪碧同菠蘿汁🍍
入口酸甜帶氣泡既感覺
一個字︰爽🍹

Taiwanese Fruit Tea $58
水果茶入面有新鮮百香果、橙、柚子同茶包
飲落味道酸酸甜甜

質地介乎於空氣感同蛋糕體之間
口感鬆軟、入口即化
帶蛋香又唔會過甜
忌廉香甜滑漏
一齊食會更易入口、更美味😋

整體而言,
除左睇得仲好食
難怪平日生意都唔錯
一定會再次光顧
2024-11-13 205 浏览
筲箕灣盈薈一向都有好多好有特色嘅餐廳今日想幫朋友慶祝生日就嚟咗呢一間裝修充滿少女心嘅餐廳試試佢凱撒沙律作為一個開胃菜 依一個凱撒沙律的確係一個唔錯嘅選擇 店家落咗火腿絲同埋芝士碎令到個沙律食上口有芝士嘅鹹香味仲有火腿嘅口感 用嚟開胃的確係唔錯意大利布利芝士拿玻里PizzaPizza即叫即做送到上枱熱辣辣而Pizza上面嘅拿玻里芝士好濃郁 再加上淡淡鹹香嘅巴馬臣火腿 每啖都有芝士同埋火腿再加上脆口嘅Pizza口感同層次非常豐富卡邦尼意大利蛋麵意粉煮到恰到好處唔會太腍食落去仲有啲彈牙 再加上半生熟嘅雞蛋 一切開啲隻蛋 蛋汁就會包住每一條嘅意粉 做到每一啖都同時食到蛋汁卡邦尼醬同埋意粉本身 大推柑桔檸檬梳打首先外型已經非常討好,有個小木碟,然後用玻璃杯裝住檸檬梳打 打卡一流 再加上佢用新鮮嘅生果 飲落非常清爽Orel 朱古力沙冰朱古力味非常濃郁再加上好多嘅cream 配合埋濃郁嘅沙冰 打完卡即刻忍唔住飲晒佢疏乎厘奄列店員好有心思咁樣知道我哋慶祝生日 於是乎喺個疏乎厘奄列嗰度寫上Happy birthday然後再係個底到用個旋轉木馬播住生日歌點住生日蠟燭,然後個奄列仲會自己識得轉嚟幫我哋慶祝生

凱撒沙律

意大利布利芝士拿玻里Pizza

卡邦尼意大利蛋麵

柑桔檸檬梳打

Orel 朱古力沙冰

疏乎厘奄列
店員好有心思咁樣知道我哋慶祝生日 於是乎喺個疏乎厘奄列嗰度寫上Happy birthday然後再係個底到用個旋轉木馬播住生日歌點住生日蠟燭,然後個奄列仲會自己識得轉嚟幫我哋慶祝生日非常細心 奄列份量非常足 蛋味亦好濃郁 非常值得一試

Dirty Skillet (筲箕灣)
📍筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖
2024-11-06 287 浏览
自從上次試過呢間特色西餐後,一直都念念不忘,今次去開筲箕灣探朋友,就特地帶埋朋友來試下唔同既菜色廳餐廳中間一條大柱裝修成一個旋轉木馬式卡位座🎠,加上花花草草主題裝飾🌸🌷感覺非常舒適放鬆☺️🌹叫左兩個Brunch Set 😋🔸手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥🥐茶記常餐升級版😆番茄湯以鮮茄餚成,味道鮮甜得來又唔會過濃手切板腱牛份量都比好多,食落口感十足,牛味豐富,十分滋味😀 牛角飽焗得外脆內軟,散發出陣陣香濃牛油味,點上煎蛋一齊食,美味更加提升😍🔸炭烤蜜糖豬鞍扒,薯條,自家製蘋果醬豬鞍大大塊,調味亦非常入味,鹹甜適中,加埋香甜蜜糖,非常美味😍絕色係近年來其中一道最出色既豬扒料理👍🏻自家製蘋果醬都做得非常出色,甜道適中,散發出陣陣蘋果香✨+35蚊配餐湯/沙律 同指定特飲特飲用心制作,又靚又好飲,性價比極高🔸Pineapple Hat🍍 - 波蘿梳打特飲,奉上原塊鮮甜波蘿,上面仲有一層焦糖,十分吸引🔸Vietnamese Coconut Coffee🥥咖啡配上大量香甜椰奶,口感香滑,咖啡香濃,再加上細細球雲尼拿雪糕,滑上加滑👍🏻總結:👉地方舒適,佈置漂亮,食物高質,值得推介既餐廳😀👉餐

感覺非常舒適放鬆☺️

🌹叫左兩個Brunch Set 😋
🔸手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥🥐
茶記常餐升級版😆番茄湯以鮮茄餚成,味道鮮甜得來又唔會過濃

🔸炭烤蜜糖豬鞍扒,薯條,自家製蘋果醬
+35蚊配餐湯/沙律 同指定特飲
特飲用心制作,又靚又好飲,性價比極高

🔸Vietnamese Coconut Coffee🥥

總結:
👉地方舒適,佈置漂亮,食物高質,值得推介既餐廳😀
👉餐牌每道菜色都有特色,款款吸引,性價比高👍🏻
👉餐廳雖然不在鬧市,但非常值得推介😇
2024-11-06 207 浏览
最近去咗「Dirty Skillet」食飯,佢嘅環境好舒服,適合同朋友聚會或者慢慢享受一個悠閒的brunch ☕️✨。手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,牛肉煮得非常入味,搭配番茄湯底,味道濃郁又唔會太膩,米通粉吸收咗湯汁,食落去真係幾去!🍝🍅經典全日早餐,有紐倫堡豬肉腸、煙三文魚、炒蛋、牛油梨、薯餅同牛角酥。每一樣食物都做得好好,豬肉腸香味四溢,煙三文魚新鮮可口,炒蛋滑溜,牛油梨帶來一絲清新,薯餅外脆內軟,牛角酥好鬆軟!🥚🥓🥑🥔Dirty Cookies & Cream,唔會太膩,有強烈嘅曲奇味Fresh Grape Apple Yogurt Soda,口感清爽,完美解渴,絕對係切卡之作🍇🍏🥤Dirty Skillet 係一個值得一試嘅熱點,無論係食物質素定環境,都令人感到滿意!

2024-11-05 167 浏览
屋企人之前嚟過呢度用餐佢話食物品質唔錯所以今晚再黎為老公補祝生日🎂飲品我揀咗柑桔檸檬梳打老公就揀咗Fresh Mango Lime Soda另外一杯係Mocha Mariti食品就叫左:煙三文魚芒果牛油果沙律,用料新鮮..廚師發板芝士凍肉拼盤菠蘿雞肉夏威夷pizza 溫泉蛋意大利煙腩肉意大利蛋麵煙肉芝士焗蠔..蠔肉質嫩滑三個人夠曬仲打包2件Pizza唔好嘥🤭環境闊落坐得舒服,招呼又好..會再去試吓其他菜式😉😉
2024-10-17
溫泉蛋配意大利煙腩肉意大利蛋麵
廚師發板芝士凍肉拼盤
菠蘿雞肉夏威夷Pizza
2024-11-05 135 浏览
中午在這兒吃午餐,每度菜,非常好昧。餐廳職員好貼心,推介的食物,有特色。我最愛吃炸墨魚條。好彈牙。還有,餐廳環境,好舒服,好多位置,可以拍照留念。到筲箕灣,不要錯過這餐廳。
到筲箕灣,不要錯過這餐廳。
2024-11-05
  • Burrata Pizza