主要是做外賣🥡生意店內有一張靠玻璃的bar枱所以只有一張枱室外,有企枱可使用落單外賣,本說是15-20分鐘後最後10分鐘可取。初嘗,當然試招牌呀!招牌就是三重芝士滑蛋多士$35加$10可多大1.5倍加$5 可多加芝士,店員主動提出,所以加左。原來本身已經三重芝士,再加,成四重🤣Too much cheese la!回到家食,滑蛋太滑,滑了一部份流出多士多士內是滿滿的芝士蛋So full and rich!面包,已影響質感多士,還是適合即做即食的。建議買後要也快快快食,保持食物質素😃

主要是做外賣🥡生意
店內有一張靠玻璃的bar枱
所以只有一張枱
室外,有企枱可使用

落單外賣,本說是15-20分鐘後
最後10分鐘可取。

初嘗,當然試招牌呀!
招牌就是三重芝士滑蛋多士$35
加$10可多大1.5倍
加$5 可多加芝士,店員主動提出,所以加左。
原來本身已經三重芝士,再加,成四重🤣
Too much cheese la!

回到家食,滑蛋太滑,滑了一部份流出多士
多士內是滿滿的芝士蛋
So full and rich!
面包,已影響質感
多士,還是適合即做即食的。
建議買後要也快快快食,保持食物質素😃

2020-08-22
外卖自取
$50 (早餐)
2020-08-23 52 浏览
買了double 芝士滑蛋豬柳多士,麵包烘得很好,很香,有脆感,即使我搭2個個站返屋企都無變濕哂。果蛋都好滑,雖然無係韓國食同款既蛋咁有蛋香同滑,但已算不俗,價錢亦同韓國相差不遠,都係三十幾蚊。唯一不足芝士味不重,雖然果名叫double芝士。

唯一不足芝士味不重,雖然果名叫double芝士。
2020-08-21 68 浏览
𝓘 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓮𝓰𝓰𝓼 🐣——————————————由於限聚令嘅關係,同朋友出街都由約晚餐,再變成約中午,慢慢就變成約食早餐。本來我唔係一個好早起身嘅人,但因為同朋友出街約食早餐,結果,慢慢地就發掘咗香港好多食早餐嘅地方。——————————————𝙀 𝙛𝙤𝙧 𝙚𝙜𝙜𝙨呢間店得4個座位,而限聚令下,只可以兩人入座。所以建議要嚟呢間店,就最好早少少去食。當日因為落雨,遲咗少少去,等咗10分鐘先可以入去坐,等待嘅時間就係外面打下卡😍——————————————我同友人分別叫咗兩個唔同嘅吐司盒子!😛三重芝士蛋🐤招牌吐司🍞芝味濃郁,一啲都唔油膩,真心好好味呀🤤🤤🤤諗起都流口水呀!——————————————烤雞🐣盒子吐司🍞呢個係友人嘅吐司,佢話好脆口好好味😋我試咗一小口,不過都係鐘意食三重芝士蛋🤤————————————————之後再叫咗一杯蘋果茶🔺不過不失,下次可以試飲下其他飲品———————————————如果你鐘意我嘅食評就like and follow my page la 😛😛😛
𝓘 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓮𝓰𝓰𝓼 🐣
𝙀 𝙛𝙤𝙧 𝙚𝙜𝙜𝙨

——————————————
我同友人分別叫咗兩個唔同嘅吐司盒子!

😛三重芝士蛋🐤招牌吐司🍞
芝味濃郁,一啲都唔油膩,真心好好味呀🤤🤤🤤諗起都流口水呀!

烤雞🐣盒子吐司🍞

————————————————
之後再叫咗一杯蘋果茶🔺
不過不失,下次可以試飲下其他飲品

———————————————
2020-08-03
$50 (早餐)
庆祝纪念
生日
2020-08-09 83 浏览
前幾日咁啱經過大圍,發現左間唔錯嘅小店咁就預早15分鐘打去pre-order 勁好禮貌😚一去到已經拎得 試咗double芝士豬柳滑蛋吐司😍好正!熱辣辣香噴噴😋 一咬落去啲芝士湧出黎 加埋滑蛋 真係好正😇😇 個toast面又焗到脆卜卜 🥪食到有啲滯 飮番佢出嘅冰凍麥茶😛😛😛爽仲要勁飽Toast+drink 有combo discount(加$10可以有$15or below飲品)強烈推薦埋個冰凍麥茶 勁香
前幾日咁啱經過大圍,發現左間唔錯嘅小店
咁就預早15分鐘打去pre-order 勁好禮貌😚
一去到已經拎得 試咗double芝士豬柳滑蛋吐司😍
食到有啲滯 飮番佢出嘅冰凍麥茶😛😛😛爽
仲要勁飽
強烈推薦埋個冰凍麥茶 勁香

Double  芝士豬柳滑蛋吐司
2020-08-07
外卖自取
$40 (早餐)
Double  芝士豬柳滑蛋吐司
2020-08-05 118 浏览
一直都好想試盒子toast😛,次次睇相都覺得好吸引~今次去左試大圍依間盒子吐司🍞😎!⠀🧀三重芝士滑蛋盒子吐司 🍞$35賣相好吸引,一睇就好鬼餓🤣⠀Toast食落勁脆口👻,充滿牛油香🧈!烘得啱啱好唔會過硬好難咬同切🔪😋。⠀裏面夾滿滑蛋🍳,面頭有啲芝士碎🧀,食落滑蛋嫩🧡,但就唔太食到芝士味🤔。⠀要讚嘅係入面有蜜糖芥末醬🌞,酸酸甜甜令成個toast冇咁單調同食落冇咁膩。⠀⠀🥓滑蛋芝士煙肉盒子吐司🍞 $35本身以為會有好多煙肉夾係入面🥓,但原來只係得面頭果兩塊🤥。⠀🍞toast、🍳滑蛋同醬同上面講果個一樣,但煙肉煎得幾香唔會好燶,都唔差😛。⠀⠀☕️Iced Latte 好一般,好淡好淡嘅咖啡味同冇咩奶味,啲冰融左會再淡啲🥺。⠀⠀🍵Iced Green tea latte 飲落甜甜地,有少少抹茶甘苦味 ,但唔太濃,不過不失。⠀

🧀三重芝士滑蛋盒子吐司 🍞$35
賣相好吸引,一睇就好鬼餓🤣⠀

🥓滑蛋芝士煙肉盒子吐司🍞 $35

☕️Iced Latte
好一般,好淡好淡嘅咖啡味同冇咩奶味,啲冰融左會再淡啲🥺。⠀

🍵Iced Green tea latte
飲落甜甜地,有少少抹茶甘苦味 ,但唔太濃,不過不失。⠀
2020-08-03 57 浏览
之前見到有網上面有介紹大圍必到新開餐廳。就黎試吓呢間小店名同埋食物都好似韓國嗰間好出名嘅蛋三文治舖頭其實又真係唔差。中規中矩。無乜特別所以呢一間試過一次就夠既餐廳🙂因為鋪頭太細。周圍環境又唔係話好靚所以可以一試。唔會有想再食既感覺
之前見到有網上面有介紹大圍必到新開餐廳。就黎試吓呢間小店
名同埋食物都好似韓國嗰間好出名嘅蛋三文治舖頭
其實又真係唔差。中規中矩。無乜特別
所以呢一間試過一次就夠既餐廳🙂
因為鋪頭太細。周圍環境又唔係話好靚
所以可以一試。唔會有想再食既感覺
2020-07-15 160 浏览
呢間真係一間小店,因為店內勉強叫做有4個位,Bar枱位,外面有張長凳同Bar枱,如果想用枱放野食就要立食,如果想坐就無枱用,我好好彩坐到入面的Bar枱位,算叫做無咁狼狽。呢間小店D多士賣相都非常精彩,諗咗好耐叫乜野好,結果就叫了牛油果蛋沙律盒子多士,真係好味道,厚多士劏肚再入D牛油果同蛋沙律入去,口感比一片多士上面放牛油果同蛋沙律更出眾,下次會試埋其他款式。
2020-05-01
牛油果蛋沙律盒子吐司
舖頭雖然細細但係d食物非常好味同埋老細非常nice 會繼續幫襯food:4/5環境:3/5回頭率:4/5最推薦第一次食就1.三重芝士2.豬柳雙重芝士呢排仲有期間限定:軟殼蟹!好好味
舖頭雖然細細
軟殼蟹牛油果蛋沙律盒子吐司
2020-07-12
軟殼蟹牛油果蛋沙律盒子吐司
2020-07-12 77 浏览
I was the first one arrived at the restaurant today, but waited for half an hour for my order. Because the following orders were common toasts but only me ordered soft-shell crab toast, the chefs consolidated the common orders and made for them first without told me, which made the whole feeling extremely bad.The restaurant is very small, only has a bench inside to accommodate 4 people.To be honest, the toasts tasted good, they used beef tallow to fried the breads, so breads were crispy and frag

To be honest, the toasts tasted good, they used beef tallow to fried the breads, so breads were crispy and fragrant. The only bad thing is the salad source on top of the toast was too sour.
遠道嚟大圍,主要想一試人氣手工貝果coffee shop,順道試下bookmark左嘅「E FOR EGG」,主打近年興起嘅盒子吐司。見午飯時間後無人,就決定坐定食,方便影相嘛😜。小店好細,座位4個,厨房料理時油煙味都幾犀利。盒子為方便外帶,堂食無盒嘅。除左不同類型吐司,午市仲有丼飯供應。整體定價合理,即點即做,物有所值,店員有禮,真心推薦大家試下🤘🏻。招牌三重芝士滑蛋($35)••••••雖然有好多唔同食材組合,小編都係揀返最原始嘅招牌菜「三重芝士滑蛋」,成品爆餡好靚啊🤩除左一眼就見到芝士碎,咬落去仲食到融入蛋汁濃濃嘅芝士,炒蛋非常嫩滑,配上蜜糖芥末醬,味道好清新☺️厚多士用牛油煎香,處理得好,一路慢慢食都保持到脆身。不得不說呢件吐司簡單但豐富,真係好高質。阿華田吐司($18)••••••呢個組合好聰明,三片壓吐司可以平衡到阿華田醬嘅甜,味道恰好😋係會帶俾你開心嘅吐司。凍頂烏龍($14)芙香蘋果茶 ($12)

招牌三重芝士滑蛋($35)
••••••

不得不說呢件吐司簡單但豐富,真係好高質。

招牌三重芝士滑蛋

阿華田吐司($18)
••••••

阿華田吐司

凍頂烏龍($14)
芙香蘋果茶 ($12)
招牌三重芝士滑蛋
大圍其實出名多好西食!除左手撕雞腸粉之外其實呢間E For Egg都好出名🤣之前係韓國成日食Egg Drop呢間個感覺有d似過下口癮都唔錯嫁😋-Double芝士豬柳滑蛋多士 $38多士烘到卜卜脆🍞炒滑蛋塞漢哂個多士獨特之處就係佢將所有配料塞哂入個包中間再堆到滿一滿😍望到都覺得滿足呀!啖啖都食到芝士滑蛋加埋大量沙律醬好正呀😋😋滑蛋配豬柳亦係絕配😂-另外加左杯玫瑰蜜桃茶 $15有淡淡既玫瑰味但桃味唔算突出🧐但影相一流🤣
Double芝士豬柳滑蛋多士 $38
另外加左杯玫瑰蜜桃茶 $15
有淡淡既玫瑰味但桃味唔算突出🧐但影相一流🤣
2020-06-14
  • Double芝士滑蛋豬柳
2020-07-03 33 浏览
想試呢間小店好耐,終於有時間嚟。店面環境好細,入面只有4個座位,但採用大玻璃採光度極高試下招牌嘅三重芝士盒子,結果一入口已經覺得驚為天人。一上枱已經飄嚟一陣嘅牛油香,相信盒子兩邊係有煎香過,入面就係炒蛋、芝士同埋酸瓜醬,味道係出乎意外地咁夾,連同脆卜卜的盒子外層,加埋入面鬆軟的麵包,每一啖都好幸福啊!
想試呢間小店好耐,終於有時間嚟。

店面環境好細,入面只有4個座位,但採用大玻璃採光度極高
2020-07-02
2020-07-02 48 浏览
E FOR EGG #大圍 ❗️蛋控天堂 超澎湃蛋多士❗️—————————————————— 軟殼蟹牛油果蛋沙律吐司🦀$60味道: 4.2/5 性價比: 3.9/5三重芝士滑蛋吐司🍳$35味道: 4.3/5 性價比: 4.2/5——————————————————呢排香港掀起一陣韓風吐司熱潮💨呢間主打澎湃蛋吐司嘅Cafe得到唔少好評,當日特登入嚟大圍品嚐😋佢哋有幾款恆常嘅蛋吐司、另外亦定期有限定款式,仲有提供丼飯同埋飲品。大圍地鐵站一過天橋就到,餐廳細細,內裏只有四個位,另外有少量室外站立位置。所有吐司都係即叫即整,而且有唔少人嚟,所以要等10至20分鐘左右㗎‼️亦可預先打電話去order,咁就唔使等咁耐啦。呢度吐司嘅特色除咗澎湃嘅蛋之外😍一定係超厚好似盒子咁嘅吐司🍞每一面都搽上牛油去煎至金黃色,外層酥脆但唔會刮口,內裏係超級鬆軟,口感真係好好🥰!軟殼蟹牛油果蛋沙律吐司🦀$60 (期間限定)由於係限定款式,價錢相對貴啲😶如果恆常款式牛油果蛋沙律就只係$42,視乎大家鍾唔鍾意軟殼蟹,我覺得冇軟殼蟹都已經夠好食👍🏻不過加埋口感就豐富啲,軟殼蟹都算炸得香脆唔會太油,不過略嫌冇乜肉,而且食到一半
E FOR EGG #大圍
❗️蛋控天堂 超澎湃蛋多士❗️
軟殼蟹牛油果蛋沙律吐司🦀$60
味道: 4.2/5 性價比: 3.9/5

三重芝士滑蛋吐司🍳$35
味道: 4.3/5 性價比: 4.2/5
——————————————————

軟殼蟹牛油果蛋沙律吐司🦀$60 (期間限定)
由於係限定款式,價錢相對貴啲😶如果恆常款式牛油果蛋沙律就只係$42,視乎大家鍾唔鍾意軟殼蟹,我覺得冇軟殼蟹都已經夠好食👍🏻不過加埋口感就豐富啲,軟殼蟹都算炸得香脆唔會太油,不過略嫌冇乜肉,而且食到一半冇晒🙈表面嘅牛油果非常熟透,配埋底下嘅蛋沙律,口感creamy!不過牛油果同蛋沙律係凍凍地,個人就覺得咁凍嘅牛油果有少少突兀,不過整體味道的確唔錯!

三重芝士滑蛋吐司🍳$35
呢款絕對係佢哋嘅經典招牌款式✨加入芝士落炒滑蛋,表面再鋪滿大量芝士碎,一切開啲湧擁晒出嚟🤩加上左自家製嘅醬汁,似係酸酸甜甜地嘅沙律醬,同滑蛋簡直係Perfect match,咁邪惡真係好難唔好食🥰不過整體味道係偏甜,鍾意食鹹吐司嘅就可以揀其他款式。

荔枝香檸四季春🥤
店主超級好人,仲送咗我哋一杯嘢飲,非常清涼,飲咗清香嘅荔枝同埋少少檸檬嘅酸味,啱晒解膩。

整體來講幾好食,吐司口感好好,值得一試!唔夠食嘅仲可以加$10要1.5倍,不過我覺得原本個size其實已經係超級飽肚👍🏻另外建議堂食,因為真係超澎湃,攞走嘅話會食得好論盡😂提醒大家呢啲吐司一定要熱食先好味,所以唔好比相機食咁耐啦!
——————————————————
E FOR EGG (大圍)
🚩大圍積運街2-8號海福商場地下2號舖
軟殼蟹牛油果蛋沙律吐司
荔枝香檸四季春
軟殼蟹牛油果蛋沙律吐司
荔枝香檸四季春
2020-06-25 3119 浏览
到大圍探朋友,本身都冇諗住特別係個邊捐窿捐罅搵嘢食。因為約左人飲茶,泊車係海福花園,就路經大名鼎鼎嘅E for Egg。呢一間超人氣嘅盒子吐司店,食正近來吐司嘅潮流,聽聞排隊半個鐘係等閒事,我WhatsApp俾大圍嘅朋友,佢哋都話未試過,因為成日都好多人。飲完茶去攞車,見到唔多人,又唔使排隊,雖然剛剛飲完茶,都係忍唔住試吓。出奇地呢啲盒子吐司,應該當場食先好食,但唔知點解個個都外賣。我哋兩個人就要一個最人氣嘅三重芝士滑蛋吐司來吃。簡單嘅炒蛋,椰絲,芝士同埋剛剛即叫即整烘熱嘅麵包,望落去嘅賣相真係好一流。相機食先,套用係呢個吐司身上非常正確。的確個蛋真係好滑,芝士味濃,同埋充滿牛油香嘅吐司,整體感覺良好。不過如果你問我好唔好食,我會覺得係正常,冇嘩一聲嘅感覺,我諗韓國或者台北街頭嘅吐司應該好食啲。當然你又會諗起Isaac同佢比較,咁講,佢個秘製醬當然好食好多。我只係試咗一隻,如果話唔好又好似唔係好公平,只不過,你如果想呃下like,又食下吐司,尋覓喺明洞嘅感覺,呢個$35嘅吐司係可以接受嘅。但第一次嘅整體感覺係,我會覺得相機應該會覺得好食。我就會話麻麻。如果入大圍覓食,我會選擇試好湯好麵

我哋兩個人就要一個最人氣嘅三重芝士滑蛋吐司來吃。

相機食先,套用係呢個吐司身上非常正確。

但第一次嘅整體感覺係,我會覺得相機應該會覺得好食。

我就會話麻麻。

如果入大圍覓食,我會選擇試好湯好麵,如果你喺大圍又會有咩推介?

FOR EGG
大圍積運街2-8號海福商場地下2號舖
2020-06-25
2020-06-23 342 浏览
繼續介紹大圍好西,今次去食呢期好興嘅滑蛋多士,店內只得4個位,唔想喺烈日下等咁耐最好早啲黎。吐司即叫即製,點單後要等10分鐘左右。牛油果蛋沙律盒子吐司:望落好吸引,餡嘅份量多到一切就流出黎,吐司烘到金黃色,脆到好似食薯餅咁,好香牛油味。咁啱我嗰日個牛油果唔係幾靚,淋但帶苦味,沙律醬頗酸,對我黎講太多醬汁有啲溜,阿妹就覺得呢款個餡係凍嘅夾啲,真係好睇個人口味。招牌三重芝士滑蛋盒子吐司:呢個我真心推薦!好食過Isxxc多多聲,炒蛋好滑,夾住半溶芝士同少少酸嘅醬汁,面頭就有巴馬臣芝士碎,我覺得個餡同個吐司都熱辣辣好食啲。凍茉莉花茶:有淡淡嘅花香,正正常常。
牛油果蛋沙律盒子吐司:
招牌三重芝士滑蛋盒子吐司:
招牌三重芝士滑蛋盒子吐司

凍茉莉花茶:
有淡淡嘅花香,正正常常。
凍茉莉花茶
招牌三重芝士滑蛋盒子吐司