2020-07-02 48 浏览
E FOR EGG #大围 ❗️蛋控天堂 超澎湃蛋多士❗️—————————————————— 软壳蟹牛油果蛋沙律吐司🦀$60味道: 4.2/5 性价比: 3.9/5三重芝士滑蛋吐司🍳$35味道: 4.3/5 性价比: 4.2/5——————————————————呢排香港掀起一阵韩风吐司热潮💨呢间主打澎湃蛋吐司嘅Cafe得到唔少好评,当日特登入嚟大围品尝😋佢哋有几款恒常嘅蛋吐司、另外亦定期有限定款式,仲有提供丼饭同埋饮品。大围地铁站一过天桥就到,餐厅细细,内里只有四个位,另外有少量室外站立位置。所有吐司都系即叫即整,而且有唔少人嚟,所以要等10至20分钟左右㗎‼️亦可预先打电话去order,咁就唔使等咁耐啦。呢度吐司嘅特色除咗澎湃嘅蛋之外😍一定系超厚好似盒子咁嘅吐司🍞每一面都搽上牛油去煎至金黄色,外层酥脆但唔会刮口,内里系超级松软,口感真系好好🥰!软壳蟹牛油果蛋沙律吐司🦀$60 (期间限定)由于系限定款式,价钱相对贵啲😶如果恒常款式牛油果蛋沙律就只系$42,视乎大家钟唔钟意软壳蟹,我觉得冇软壳蟹都已经够好食👍🏻不过加埋口感就丰富啲,软壳蟹都算炸得香脆唔会太油,不过略嫌冇乜肉,而且食到一半
E FOR EGG #大围
❗️蛋控天堂 超澎湃蛋多士❗️
软壳蟹牛油果蛋沙律吐司🦀$60
味道: 4.2/5 性价比: 3.9/5

三重芝士滑蛋吐司🍳$35
味道: 4.3/5 性价比: 4.2/5
——————————————————

软壳蟹牛油果蛋沙律吐司🦀$60 (期间限定)
由于系限定款式,价钱相对贵啲😶如果恒常款式牛油果蛋沙律就只系$42,视乎大家钟唔钟意软壳蟹,我觉得冇软壳蟹都已经够好食👍🏻不过加埋口感就丰富啲,软壳蟹都算炸得香脆唔会太油,不过略嫌冇乜肉,而且食到一半冇晒🙈表面嘅牛油果非常熟透,配埋底下嘅蛋沙律,口感creamy!不过牛油果同蛋沙律系冻冻地,个人就觉得咁冻嘅牛油果有少少突兀,不过整体味道的确唔错!

三重芝士滑蛋吐司🍳$35
呢款绝对系佢哋嘅经典招牌款式✨加入芝士落炒滑蛋,表面再铺满大量芝士碎,一切开啲涌拥晒出嚟🤩加上左自家制嘅酱汁,似系酸酸甜甜地嘅沙律酱,同滑蛋简直系Perfect match,咁邪恶真系好难唔好食🥰不过整体味道系偏甜,钟意食咸吐司嘅就可以拣其他款式。

荔枝香柠四季春🥤
店主超级好人,仲送咗我哋一杯嘢饮,非常清凉,饮咗清香嘅荔枝同埋少少柠檬嘅酸味,啱晒解腻。

整体来讲几好食,吐司口感好好,值得一试!唔够食嘅仲可以加$10要1.5倍,不过我觉得原本个size其实已经系超级饱肚👍🏻另外建议堂食,因为真系超澎湃,攞走嘅话会食得好论尽😂提醒大家呢啲吐司一定要热食先好味,所以唔好比相机食咁耐啦!
——————————————————
E FOR EGG (大围)
🚩大围积运街2-8号海福商场地下2号舖
软壳蟹牛油果蛋沙律吐司