2023-11-29 71 浏览
去到嗰陣以為冇位,但係佢哋安排咗我地上樓上。原來上面裝修都係好靚,好似日本嘅榻榻米風格,要除鞋入去。整個氛圍好有家嘅感覺,好溫馨。我叫咗佢哋嘅招牌軟殼蟹蛋多士,真係驚喜!唔單止外觀靚打卡一流,仲好好味。窩夫嘅造型好有趣,上面有隻蛋,整得好靚,一切開嘅時候仲會有芝士拉扯嘅感覺。但係食唔慣芝士會覺得有啲溜,配咖啡會好啲,咖啡都好有特色,好香嘅味道,仲有我鍾意嘅cream。果然喺入大圍必試咖啡店,鍾意影靚相又食好野唔好錯過😋

窩夫

果然喺入大圍必試咖啡店,鍾意影靚相又食好野唔好錯過😋
咖啡
2023-11-17
窩夫
咖啡
😍大圍必食人氣cafe⭐️ E FOR EGG食物賣相吸引❤️精緻又好味😋🌰栗子蒙布朗招牌蛋蛋好cute初頭以為係糖嚟🤣呢款甜品內餡有好多層,口感豐富外脆內軟窩夫配上煙韌雪米糍表面栗子香濃幼滑好好味🤤🍱蒲燒星鰻定食比一般鰻魚肉質較為軟身好食👍配菜有辣泡菜、甜蛋絲和黑醋沙律🥗白飯加上飯素增添日式滋味🍚雙重三文魚芝士滑蛋吐司🍞打卡一流🤩麵包外面鬆脆內餡豐富好大個份量好足夠幾飽肚😊裝修偏向日式淺木色調,上層有tatami座位好適合喜歡影相打卡嘅朋友📸️不過啲長木櫈坐到我patpat痛😂建議加軟墊
😍大圍必食人氣cafe⭐️ E FOR EGG
食物賣相吸引❤️精緻又好味😋

🌰栗子蒙布朗
招牌蛋蛋好cute初頭以為係糖嚟🤣
呢款甜品內餡有好多層,口感豐富
外脆內軟窩夫配上煙韌雪米糍
表面栗子香濃幼滑好好味🤤

🍱蒲燒星鰻定食
比一般鰻魚肉質較為軟身好食👍
配菜有辣泡菜、甜蛋絲和黑醋沙律🥗
白飯加上飯素增添日式滋味🍚

雙重三文魚芝士滑蛋吐司🍞
打卡一流🤩麵包外面鬆脆內餡豐富
好大個份量好足夠幾飽肚😊

裝修偏向日式淺木色調,上層有tatami座位
好適合喜歡影相打卡嘅朋友📸️
不過啲長木櫈坐到我patpat痛😂建議加軟墊
  • 雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司
  • 栗子蒙布朗
  • 蒲燒星鰻定食
2023-11-22 88 浏览
今日特登黎試栗子窩夫朋友生日好鍾意食栗子上網搵左呢間黎試餐廳位置有啲啲偏僻黎到第一個感覺好有無印feel好舒服叫左個照燒雞扒飯煙三文魚土司開心果凍飲栗子窩夫個雞扒好入味,飯好大碗最好食竟然係配角兩粒芝士麻糬波土司好多料,醬料都好多土司非常脆口,好味😋栗子唔漏,中間有粒雪糕糯米糍有驚喜飲味就偏貴,唔太特別兩個人食完剛剛好,唔會好漏既感覺服務都好好👍🏼
今日特登黎試栗子窩夫
叫左個照燒雞扒飯
煙三文魚土司
開心果凍飲
栗子窩夫
個雞扒好入味,飯好大碗
最好食竟然係配角兩粒芝士麻糬波
土司好多料,醬料都好多
土司非常脆口,好味😋
栗子唔漏,中間有粒雪糕糯米糍有驚喜
飲味就偏貴,唔太特別
兩個人食完剛剛好,唔會好漏既感覺
服務都好好👍🏼
2023-11-21
2023-11-19 66 浏览
大圍太陽蛋主題人氣Café燈光柔和,裝修擺設有木嘅元素,好有日系嘅感覺,食物性價比高,又美觀,打卡一流!金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108大大隻嘅軟殼蟹喺多士上面,炸到好香脆仲帶少少鹹蛋黃,入面仲有勁正嘅炒滑蛋,加埋墨魚粒等等嘅海鮮,就咁連埋多士一齊食,口感同味道都好有層次,正到震呀!抹茶鮮奶$38E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫$88甜品叫左太陽蛋屋仔窩夫,切開中間原來仲有麻糬波波,外型非常可愛,但窩夫份量偏細!Cafe的咸食和甜食同樣正,另外Café應該係寵物友善餐廳,門外的座位好多狗狗。
大圍太陽蛋主題人氣Café

金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108

抹茶鮮奶$38

E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫$88
2023-11-18
  • 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司
今次我哋嚟大圍E for egg食蒙布朗🥰今次已經係二訪,帶埋男朋友仔嚟試食🤭栗子蒙布朗窩夫🌰比想像中大,底層係原味嘅窩夫,中間心除左有原粒栗子,最驚喜係有雲呢拿雪米糍🤭,外層鋪滿超多嘅栗子蓉,栗子蓉非常綿滑整個層次超豐富,又唔會太甜太膩,由於窩夫烤到外脆內軟,比起平時蛋糕 更有口感!呢個配搭好夾👍🏻最特別係頂層嘅小雞蛋☺️唔止造型可愛佢仲係一個奶蓋有加分❤️‍🔥金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮盒子吐司🦀呢款真係必食推介,之前已經食過一次㗎啦,今次再嚟都係覺得佢最吸引!頂層大大隻炸軟殼蟹,軟殼蟹嘅身食到啲蟹肉,腳條炸得好香脆,盒子吐司入面有炒滑蛋,墨魚加埋沙律醬,三文魚籽 餡料超級豐富!吐司都做到外脆內軟!最驚喜係除左配沙律菜之外仲有芝士年糕啊!!一份都幾大份 一定要同朋友share 🥰開心果特調如果鍾意開心果嘅朋友真係唔好錯過,開心果,牛奶,豆腐!開心果味好濃郁,豆腐增加口感有啲似豆腐花,杯邊仲有啲開心果粒,好好味🤤桂花香梨茶 建議大家上枱後10分鐘後先享用,味道會更加濃郁,有淡淡桂花香味,清甜梨味,好清新潤喉 好適合秋冬季節而且係二人份量,食完主食嘆返杯熱茶夠晒滿足整體來講 時隔多年再幫襯都冇退
今次我哋嚟大圍E for egg食蒙布朗🥰

今次已經係二訪,帶埋男朋友仔嚟試食🤭
栗子蒙布朗窩夫🌰
最特別係頂層嘅小雞蛋☺️唔止造型可愛佢仲係一個奶蓋
有加分❤️‍🔥

金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮盒子吐司🦀

開心果特調
如果鍾意開心果嘅朋友真係唔好錯過,開心果,牛奶,豆腐!

桂花香梨茶
而且係二人份量,食完主食嘆返杯熱茶夠晒滿足

整體來講 時隔多年再幫襯都冇退步,越來越進步!唯一美中不足係餐廳地方都係偏細,空間感有啲壓迫,同如果星期六,日 黎都要預左要排長龍,當日我哋好好彩星期六 大約下午兩點到餐廳 等左10分鐘左右就有枱,但之後就見到外面好多人排隊!期待餐廳會有分店 或選擇更大的鋪位🥰

E FOR EGG (大圍)
回顧率🌸:8/10
食物質數🤤 :8/10
環境⛲️:7/10
服務👩🏻‍💼:7/10
地址: 大圍城河道19-25號城河樓地舖
2023-11-11
2023-11-11 77 浏览
聽朋友講想試吓呢一間餐廳,企喺出邊見到個外型已經覺得好日本風,行到入去原來仲有得上樓,成件事好似榻榻米咁嘅style。然後我哋就嗌咗兩個套餐,味道唔錯,擺盤很好。成件事都係打卡able。大圍人近近地可以去試吓。
2023-03-12
依間以雞蛋為主題嘅吐司專門店係大圍區內嘅人氣小店,經常都要排隊,有日平日下午唔洗返工所以去試下!Cafe走日系風格,純白色裝修加上木系擺設,感覺舒服。食物賣相好靚好打卡able,以定價來講質素算唔錯,但服務態度一般,員工都係走慢活同cool嘅路線,唔係太熱心招呼😂整體而言個人認為唔值得花時間排隊,建議平日非繁忙時間得閒先去試🤣🧀🐷🍞 ᴅᴏᴜʙʟᴇ芝士豬柳盒子吐司 $𝟝𝟝 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)盒子吐司先用牛油煎香,吐司香脆微焦,豬柳煎得好香,芝士份量一啲都唔吝嗇!雖然芝士同豬柳係好簡單嘅食材,但都可以整到好吸引,滿滿嘅餡料同時滿足視覺及味覺😍另一驚喜係我本身以為配菜係薯條,但今次用左日式芝士年糕拌碟!年糕本身甜甜地而芝士就有少少鹹,兩者平衡得好好,加上口感煙韌,真係好出色👍🏻沙律菜亦都中和油膩感,以定價來講值得滿分💯🌰🥛 開心果特調 $𝟝𝟞 (𝟟/𝟙𝟘)作為開心果同豆腐嘅超級粉絲,依個組合本身令我好期待,雖然唔係難飲,但有啲失望😭首先係奶泡太厚,開心果味唔夠濃郁,整體比例完全失衡,唔知係咪一時失手?豆腐比較淡味同軟身,好快溶哂,無論味道同質感上都冇起到加乘作用🤦🏻‍♀️可取之處係開心果碎鋪滿杯邊

ᴅᴏᴜʙʟᴇ芝士豬柳盒子吐司
🌰🥛 開心果特調 $𝟝𝟞 (𝟟/𝟙𝟘)
作為開心果同豆腐嘅超級粉絲,依個組合本身令我好期待,雖然唔係難飲,但有啲失望😭首先係奶泡太厚,開心果味唔夠濃郁,整體比例完全失衡,唔知係咪一時失手?豆腐比較淡味同軟身,好快溶哂,無論味道同質感上都冇起到加乘作用🤦🏻‍♀️可取之處係開心果碎鋪滿杯邊,賣相好靚,打卡able📸
開心果特調
🍊🍰 柳橙布丁焙茶戚風蛋糕 $𝟝𝟞 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
是日精選蛋糕,我好鍾意橙味嘅甜品,所以毫不猶豫。焙茶好香濃,而橙味酸酸地帶來左一陣精新感,戚風蛋糕口感鬆軟,好食!
柳橙布丁焙茶戚風蛋糕

2023-10-13
ᴅᴏᴜʙʟᴇ芝士豬柳盒子吐司
柳橙布丁焙茶戚風蛋糕
Bookmark咗呢間超過兩年 因為location嘅關係一直都未試😂多謝 @pigwest_hkfoodie @eforeggcafe 社交平台 giveaway送出嘅甜品🫶🏿史努比終於的起心肝去大圍食呢間cafe😛👍🏿金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108嚟到嘅時候見到個toast勁澎湃😳以為打卡一流 點知史努比手殘攞唔啱角度影衰咗🥲切落去已經聽到 “咔咔” 聲吐司四面搽咗牛油烘略帶少少甜味 食落酥脆充滿牛油香😚配搭佢哋嘅蜜糖芥末醬令成個toast更加惹味On top嘅軟殼蟹都幾大隻炸得夠香脆 但略嫌有啲淋油勝在食到蟹肉嘅甜味 仲有豐富蟹膏🤪吐司盒子入面系炒蛋同蛋沙律炒蛋超級滑😳沙律同吐司非常夾😚另外仲食到啲芝士嘅鹹香成個toast好有層次感👊🏿有驚喜😆伴碟嘅有芝士年糕同埋沙律菜流心芝士配上煙韌嘅年糕口感🤤不過上面啲醬料就有啲畫蛇添足 唔加更好食🤭沙律菜用咗黑醋調味 酸酸哋咁好開胃 減輕一下成個meal嘅負擔😂味道: 9/10性價比: 7/10👌🏿粟子蒙布朗窩夫 ($88)呢個就系史努比抽中嘅item🫶🏿估唔到咁大份😳最頂整到煎蛋咁嘅形狀其實系cream同埋一粒好冰嘅嘢😂食唔
史努比終於的起心肝去大圍食呢間cafe😛

酸酸哋咁好開胃 減輕一下成個meal嘅負擔😂
味道: 9/10
性價比: 7/10
金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司

👌🏿粟子蒙布朗窩夫 ($88)
呢個就系史努比抽中嘅item🫶🏿
味道: 6/10
性價比: /////

*不設加一服務費*

中間有啲小意外
本身史努比同佢哋admin約好咗10月29嘅12:30 點知去到啲staff話星期日冇booking 但明明講好咗亦都confirm咗架嘛🥲好彩最後都好快就比我哋入座 但一開頭比我哋嘅感覺就系溝通有啲混亂 服務唔太好 不過入到去就冇乜嘢

總結系toast好好食有驚喜😚
大家去嘅話一定要試!!
甜品就普通啦~始終史努比唔好粟子🙈
衛生: 8/10
抵食: 7/10
回頭率: 7/10
2023-10-31 134 浏览
小店已經比我book mark咗好耐,難得去開呢頭,所以決定lunch喺度食🥳。Cafe的整體裝潢都是以木色調為主,上層設有榻榻米座位,好chill好pure!💛雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司 $88佢哋將煙三文魚🍣整成玫瑰花形狀放喺上面,仲有少少三文魚籽,好靚好吸引眼球!吐司入面有好多滑蛋同埋蜜糖芥末醬,但可惜芝士🧀味唔太突出,可能係因為其他味道覆蓋住咗。不過整體嚟講,呢款吐司都好香好好食,餡料好足!💛香蒜黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司 $65吐司餡料豐富,味道濃郁,特別係蘑菇嘅味道好出,另外每份吐司都會附送番薯🍠條,炸得脆脆,配埋吐司一齊食,真係絕配!至於飲品,我地叫咗竹炭黑芝麻鮮奶同抹茶鮮奶~💛竹炭黑芝麻鮮奶 $42個人覺得黑芝麻味唔太突出,整體味道偏淡🤔我個人唔係好鍾意。💛抹茶鮮奶 $42整體偏甜,抹茶🍵味唔算太濃郁,但都幾好飲。最後仲叫咗個甜品~💛焦糖千層蛋糕 $48餐廳每日嘅手工蛋糕🍰都唔同,我當日嘅係焦糖千層蛋糕。外觀好精緻,上面有一層薄薄嘅焦糖,餅皮唔算太硬,焦糖同蛋香味都幾濃,係一個合格嘅千層蛋糕。

💛雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司 $88

💛香蒜黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司 $65

至於飲品,我地叫咗竹炭黑芝麻鮮奶同抹茶鮮奶~

💛竹炭黑芝麻鮮奶 $42
個人覺得黑芝麻味唔太突出,整體味道偏淡🤔我個人唔係好鍾意。

💛抹茶鮮奶 $42
整體偏甜,抹茶🍵味唔算太濃郁,但都幾好飲。

最後仲叫咗個甜品

💛焦糖千層蛋糕 $48
  • 雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司
📍 E FOR EGG (大圍)大圍城河道19-25號城河樓地舖==============================今日同朋友去大圍新開商場行街,順便去埋呢間大圍名物,試吓個好出名ge 雞蛋吐司🍞==============================金沙軟殼蟹🦀三文魚籽🐟海鮮沙律盒子吐司🍞呢個吐司一來到超級誇張🤩,勁大個,軟殼蟹咬落好脆口,配埋d三文魚子一粒粒爆開ge 感覺更加正😍😍切開個包中間有好多海鮮沙律,好滿足又好飽👍🏻👍🏻唯一美中不足就係加左杯熱玄米茶🍵要$22同埋無得跟餐,有d貴🙈
📍 E FOR EGG (大圍)
大圍城河道19-25號城河樓地舖

金沙軟殼蟹🦀三文魚籽🐟海鮮沙律盒子吐司🍞

切開個包中間有好多海鮮沙律,好滿足又好飽👍🏻👍🏻

2023-10-27
下午茶
2023-10-28 171 浏览
呢間Cafe絕對係大圍嘅人龍店之一,亦都係心目中嘅香港Cafe頭幾位,每次嚟大圍必食!佢樓高兩層,樓上係榻榻米座位,比較有空間咁坐得舒服,仲有少量室外座位,可以俾主人們帶埋毛孩🐶一齊嚟!呢到嘅餐點都幾多花款,以主食為主,有日式定食、茶漬飯同招牌吐司盒子,亦都有幾款甜品可以選擇,最近重新推出咗個蒙布朗窩夫🧇,一於嚟支持下!------------------------------🍞◖日式穴子海鮮沙律滑蛋盒子吐司◗ $108作為期間限定嘅款式,見到真係一定要試!吐司盒子上面有大大條嘅蒲燒穴子,裏面係中空,加入咗芝士、滑蛋同海鮮沙律,酸酸甜甜食到淡淡的牛油香氣🧈,仲有八爪魚爽脆嘅口感,呢個組合超好食!放咗兩小塊日式芝士年糕伴碟,煙煙韌韌,裏面係流心芝士,幾啱口味~🍱◖黑椒十勝牛肉定食◗ $78呢個定食係限量發售,見到有當然唔執輸!牛肉嘅份量幾多,肉嘅質量唔錯肥瘦均勻,醬汁偏甜,啲蛋漿撈埋牛肉,口感更加軟滑,送飯一流!仲配有少少泡菜、蛋絲呢啲小菜,白飯上面亦都有飯素,好香海苔味,成個配搭都正!🌰◖栗子蒙布朗窩夫◗ $88呢個係佢哋新推出嘅秋季限定甜品,有栗子同抹茶味可以選擇!外層嘅栗子
🍞◖日式穴子海鮮沙律滑蛋盒子吐司◗ $108

🍱◖黑椒十勝牛肉定食◗ $78

🌰◖栗子蒙布朗窩夫◗ $88
呢個係佢哋新推出嘅秋季限定甜品,有栗子同抹茶味可以選擇!外層嘅栗子蓉打得好綿,裏面夾咗個雪米糍,煙煙韌韌感,底層係窩夫,食落口感有層次,帶有雲呢拿同奶香,夾雜着啲栗子肉,好香甜!不過甜品一上枱就要盡快食,如果唔係裏面嘅窩夫好容易變腍~

🍵◖抹茶栗子蒙布朗窩夫◗ $96
身為抹茶控一定要試埋呢一個!面層係抹茶味嘅栗子蓉,口感細滑好似食緊雪糕咁,食到抹茶嘅回甘!裏面有一粒麻糬同埋抹茶忌廉,厚厚咁鋪喺窩夫上面,整體又唔會好甜,唯獨是略嫌茶味未夠,濃茶控表示可以在濃啲!

☕️◖竹炭黑芝麻咖啡◗ $45
叫咗脫脂奶,口感順滑,飲到濃濃嘅芝麻香,甜度相對上比較淡~

🍳◖招牌奶蓋咖啡◗ $45
招牌奶蓋咖啡造型一流,上面有一粒店舖嘅特色迷你雞蛋,超可愛!加入咗少量酒精,更加帶得出咖啡嘅濃郁香氣,奶蓋微鹹,口感軟滑,味道有層次!

🌟Encore指數:9.4/10
2023-10-23 134 浏览
到新商埸圍坊閒逛,朋友介紹到E for egg用膳,餐廳是在城河道一間小店,以為沒有甚麼特別,但見到食物的賣相及試了味道後,覺得甚有驚喜。今次坐的是上層榻榻米位,佈置很日式,很多食客都會不停打卡,但如果不能屈膝坐地,就不要坐上層了。

2023-09-30
  • 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司
E for Egg📍Tai Wai$206+1 ($113.3 pp)👍🏼金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108軟殼蟹熱辣辣炸得好香脆,同三文魚籽一齊食好夾🤤!整體嚟講算幾足料,呢個吐司份量足夠兩個人share,貪心人士表示如果海鮮沙律份量多啲就更加好喇~👍🏼開心果特調 $56呢個有驚喜!🤩估唔到入面有豆腐花,呢個配搭之前未試過,飲落又幾夾~ 值得一試喎!👍🏼百香果桔子氣泡水 $42好refreshing好啱夏天飲😍 雖然有桔子但係絕對唔會太酸,酸度啱啱好😌呢間Cafe嘅嘢食嘢飲都幾高質,又幾有特色,仲幾打卡-able添!不過其實cafe比較細,可能會坐得迫少少,有機會要搭枱,如果想靜靜地做嘢或者hea返一個下晝就未必咁啱~味道🌝🌝🌝🌝🌗環境🌝🌝🌝🌚🌚服務🌝🌝🌝🌚🌚抵食🌝🌝🌝🌚🌚整體🌝🌝🌝🌗🌚#yyss_taiwai #yyss_大圍 #yyss_東鐵綫 #yyss_屯馬綫 #foodie #foodiehk #hkfoodie #香港美食 #大圍美食 #新界美食 #yyss_cafe #yyss_fusion菜
E for Egg
📍Tai Wai

$206+1 ($113.3 pp)

👍🏼金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108

👍🏼開心果特調 $56

👍🏼百香果桔子氣泡水 $42

味道🌝🌝🌝🌝🌗
環境🌝🌝🌝🌚🌚
服務🌝🌝🌝🌚🌚
抵食🌝🌝🌝🌚🌚
整體🌝🌝🌝🌗🌚

屯門牛牛難得嚟到大圍 緊喺唔好放過呢間排曬長龍出曬名嘅 𝐄 𝐅𝐨𝐫 𝐄𝐠𝐠 𝐂𝐚𝐟𝐞喇☕️今次喺星期日嚟到都唔算排好耐隊 好彩好彩🤪☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰🍽️ 百香果桔子氣泡水 $42 - 見到杯氣泡水,已經覺得好消暑,飲落仲好清新 👍🏻🍽️ 開心果特調 (ICE) $56- 嚟之前已經上網睇過好多人推薦!一場嚟到一於試吓,果然好有驚喜,好濃好香嘅開心果味,每飲一啖都有好多豆腐啜到落口,口感好好好豐富👍🏻好特別!🍽️ 南瓜蛋糕卷(萬聖節限定)$55 - 呢個有啲失色,唔喺太有南瓜味,味道比較淡咗啲🍽️ 柳橙布丁焙茶戚風蛋糕 $56- 唔太食到有柳橙嘅味道,反而焙茶味好出,所以只喺食到焙茶嘅味道,柳燈嘅味俾焙茶掩蓋咗🍽️E For Egg 招牌窩夫 $88- 外型好特別😍有好濃郁嘅芝士同埋麻薯加窩夫,整體味道都唔錯👍🏻🍽️招牌奶蓋咖啡 $48 - 芝士味好特出,掩蓋咗咖啡味,所以有些少普通,但造型上好特別,花咗好多心思👍🏻🍽️雙重三文魚芝士滑蛋吐司 $88 - 吐司好大個好脆,整體味道唔錯,所有嘢都好夾,而且喺我小朋友至愛❤️好快清曬⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏
屯門牛牛難得嚟到大圍
今次喺星期日嚟到都唔算排好耐隊 好彩好彩🤪

☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰

🍽️ 百香果桔子氣泡水 $42

- 見到杯氣泡水,已經覺得好消暑,飲落仲好清新 👍🏻
百香果桔子氣泡水

🍽️ 開心果特調 (ICE) $56

🍽️ 南瓜蛋糕卷(萬聖節限定)$55

- 呢個有啲失色,唔喺太有南瓜味,味道比較淡咗啲

🍽️ 柳橙布丁焙茶戚風蛋糕 $56

🍽️E For Egg 招牌窩夫 $88

🍽️招牌奶蓋咖啡 $48

🍽️雙重三文魚芝士滑蛋吐司 $88

⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏⚏

📍 E FOR EGG (大圍)
大圍城河道19-25號城河樓地舖
百香果桔子氣泡水
2023-10-18 92 浏览
一直都想去呢間餐廳打卡📍大圍E FOR EGG今日我哋食左大熱必食吐司:🦀軟殼蟹三文魚子沙律吐司$108大大隻軟殼蟹同吐司比例差唔多一比一 好抵食,三文魚子好新鮮數量都唔少。配菜年糕都好好食🦐芝士吉列炸蝦茶漬飯$98厚厚既芝士配上大炸蝦十分邪惡茶漬飯可以解炸物既油膩感另外一樣必推係:🍹開心果特飲$56開心果十分濃郁,配上豆腐又出其地夾。食完炸嘢一定要飲呢杯解一解油膩感。總結:可以再試食,呢次冇食甜品,下次試吓佢個甜品,開心果特飲一試難忘。2人總數$262(人均$131)10分滿分)價錢:7.5/10味道:8/10環境:7/10 #hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie#hkrestaurants#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongdonglove #hongkongtravel #hongkonginstagram #hongkongfoodblogger #hongkongcafe #explore #explorehongkong #大圍美食推介
一直都想去呢間餐廳打卡

🦐芝士吉列炸蝦茶漬飯$98
厚厚既芝士配上大炸蝦十分邪惡
茶漬飯可以解炸物既油膩感

另外一樣必推係:🍹開心果特飲$56

2人總數$262(人均$131)

10分滿分)
價錢:7.5/10