2023-10-18 63 浏览
成日大排長龍,今日終於幫襯到!吐司都算厚,款式都多,幾好味😋野飲選擇都有,但店舖位置唔多,未算坐得好舒服,整體服務態度都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我上次係食吐司🍞有厚厚而香滑嘅蛋,滲入吐司入面,再加上餡料足夠,整體黎講幾好味😋
2023-10-09 238 浏览
二訪𝙴 𝙵𝙾𝚁 𝙴𝙶𝙶 🍳上一次食完大推招牌奶蓋窩夫同招牌奶蓋咖啡(๑˃ᴗ˂)ﻭ呢次特燈嗌咗𝚍 同上次唔一樣嘅~-♡︎日式穴子海鮮沙律滑蛋盒子吐司 $𝟷𝟶𝟾大大條海鰻鋪喺吐司面頭,賣相吸引略嫌醬汁重手咗,掩蓋咗食材嘅原味食食下有𝚍 漏呢Ꙭ-♡︎雙重三文魚芝士滑蛋吐司 $𝟾𝟾三文魚+滑蛋絕對係安全牌味道唔錯,如果食物溫度熱𝚍 會更好~-♡︎抹茶栗子蒙布朗窩夫 $𝟿𝟼𝙴 𝙵𝙾𝚁 𝙴𝙶𝙶 新推出咗兩款蒙布朗 – 原味同抹茶味身為抹茶控嘅小編緊係揀後者喇( ˘ ³˘)♥︎一上枱好似有座抹茶小山喺你面前咁抹茶味比預期香濃,絕對唔係死甜食到裏面會有紅豆、雪米糍同窩夫口感豐富,超級滿足!➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-♡︎開心果特調 $𝟻𝟼飲品亦係今餐嘅𝚑𝚒𝚐𝚑𝚕𝚒𝚐𝚑𝚝🌟超濃嘅開心果味,甜度適中,大推 \(^ヮ^)/-♡︎凍焙茶 $𝟸𝟾-相比起主食,小編更推呢度嘅甜品同特飲呢~🧇
二訪𝙴 𝙵𝙾𝚁 𝙴𝙶𝙶 🍳
上一次食完
大推招牌奶蓋窩夫同招牌奶蓋咖啡(๑˃ᴗ˂)ﻭ
呢次特燈嗌咗𝚍 同上次唔一樣嘅~
♡︎日式穴子海鮮沙律滑蛋盒子吐司 $𝟷𝟶𝟾
大大條海鰻鋪喺吐司面頭,賣相吸引
略嫌醬汁重手咗,掩蓋咗食材嘅原味
食食下有𝚍 漏呢Ꙭ

♡︎雙重三文魚芝士滑蛋吐司 $𝟾𝟾
三文魚+滑蛋絕對係安全牌
味道唔錯,如果食物溫度熱𝚍 會更好~

♡︎抹茶栗子蒙布朗窩夫 $𝟿𝟼
𝙴 𝙵𝙾𝚁 𝙴𝙶𝙶 新推出咗兩款蒙布朗 – 原味同抹茶味
身為抹茶控嘅小編緊係揀後者喇( ˘ ³˘)♥︎
一上枱好似有座抹茶小山喺你面前咁
抹茶味比預期香濃,絕對唔係死甜
食到裏面會有紅豆、雪米糍同窩夫
口感豐富,超級滿足!
抹茶栗子蒙布朗窩夫

➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎
♡︎開心果特調 $𝟻𝟼
飲品亦係今餐嘅𝚑𝚒𝚐𝚑𝚕𝚒𝚐𝚑𝚝🌟
超濃嘅開心果味,甜度適中,大推 \(^ヮ^)/
開心果特調

♡︎凍焙茶 $𝟸𝟾
相比起主食,小編更推呢度嘅甜品同特飲呢~🧇
2023-10-06
抹茶栗子蒙布朗窩夫
開心果特調
上個禮拜特登同友人入大圍食呢間cafe🥺成間cafe由裝潢設計到menu都好吸引~果然冇令我地失望🤣!!♪🍍期間限定 黃金鳳梨韓式炸雞粒盒子吐司 ($78)黎到E for Egg當然要食最出名既盒子吐司見到期間限定就好想試,仲有款花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司賣相好靚,金黃色既盒子吐司外脆內軟除左主角吐司之外,韓式炸雞粒一樣好出色好惹味🤤鳳梨、沙律菜同番薯薯條作為配菜,可以中和辣度~ 絕對值得💯分!🧇𝑒 𝑓𝑜𝑟 𝑒𝑔𝑔招牌窩夫 ($88)招牌窩夫口感軟糯,賣相十分可愛 面頭雞蛋造型既奶蓋鹹鹹地配上甜而不膩既brownie同埋麻糬( ˘ ³˘)♥︎意外地好味亦唔會突兀~ 🦐甜蝦三文魚籽茶漬丼 ($72) 甜蝦同三文魚籽都幾新鮮呢個茶漬丼組合絕對唔會伏~ 整體比較清淡,配上茶味同wasabi剛剛好🍣煙三文魚黃桃雞粒沙律碗 ($88) 煙三文魚口感嫩滑,燻香又開胃 配上各種沙律菜同黑醋,清新得黎又有飽腹感 捲成玫瑰造型十分有心思‼️加分‼️🍵開心果特調 ($56)開心果fans必嗌!超級濃厚既開心果味,加埋軟滑既豆腐 令整體濃得黎唔會太膩,亦為口感增加層次~ 杯緣更用左開心果碎點綴,賣相十分靚!🍊百香果
上個禮拜特登同友人入大圍食呢間cafe🥺
成間cafe由裝潢設計到menu都好吸引~
果然冇令我地失望🤣!!

🍍期間限定 黃金鳳梨韓式炸雞粒盒子吐司 ($78)
黎到E for Egg當然要食最出名既盒子吐司
見到期間限定就好想試,仲有款花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司
賣相好靚,金黃色既盒子吐司外脆內軟
除左主角吐司之外,韓式炸雞粒一樣好出色好惹味🤤
鳳梨、沙律菜同番薯薯條作為配菜,可以中和辣度~
絕對值得💯分!

🧇𝑒 𝑓𝑜𝑟 𝑒𝑔𝑔招牌窩夫 ($88)
招牌窩夫口感軟糯,賣相十分可愛
面頭雞蛋造型既奶蓋鹹鹹地
配上甜而不膩既brownie同埋麻糬( ˘ ³˘)♥︎
意外地好味亦唔會突兀~

🦐甜蝦三文魚籽茶漬丼 ($72)
甜蝦同三文魚籽都幾新鮮
呢個茶漬丼組合絕對唔會伏~
整體比較清淡,配上茶味同wasabi剛剛好

🍣煙三文魚黃桃雞粒沙律碗 ($88)
煙三文魚口感嫩滑,燻香又開胃
配上各種沙律菜同黑醋,清新得黎又有飽腹感
捲成玫瑰造型十分有心思‼️加分‼️

🍵開心果特調 ($56)
開心果fans必嗌!
超級濃厚既開心果味,加埋軟滑既豆腐
令整體濃得黎唔會太膩,亦為口感增加層次~
杯緣更用左開心果碎點綴,賣相十分靚!

🍊百香果桔子氣泡水 ($42)
百香果同桔子味道好夾
加上氣泡水後整體唔會太甜,果味酸爽得黎唔會澀
冰涼既氣泡水簡直就係夏天既味道🏖️

🔅位置 (5/5)
⠀ ⠀距離大圍站5分鐘路程,唔難揾
🔅價錢 (4/5)
⠀ ⠀ puff同朋友三個人食左$459
⠀ ⠀ cafe黎講都唔算太貴,而且冇+1服務費
🔅時間 (5/5)
⠀ ⠀週末中午要等15分鐘左右,可以預先訂位
🔅環境 (5/5)
⠀ ⠀日式榻榻米佈置,適合中意打卡既您~

絕對係會再幫襯既cafe💯❤️
2023-09-30
  • E for Egg 芝士奶蓋招牌窩夫
2023-09-20 193 浏览
📍E FOR EGG 大圍城河道19-25號城河樓地舖E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫 $88韓式泡菜豚肉溫泉蛋定食 $78泡沫咖啡 $38Melly小編11點前就去到,就算無book walk-in都好輕鬆做第一枱客人,可以坐上層榻榻米 ✧ʕ̢̣̣̣̣̩̩̩̩·͡˔·ོɁ̡̣̣̣̣̩̩̩̩✧餐廳入面燈光柔和,擺設裝修有木嘅元素,好有日系嘅感覺 ✨食物性價比高,又美觀,嚟打卡一流,絕對會回訪!🍳⏰ Mon-Sun 11:00-21:00💰Total: $204 (人均: $102)
📍E FOR EGG
大圍城河道19-25號城河樓地舖E FOR EGG

芝士奶蓋招牌窩夫 $88
韓式泡菜豚肉溫泉蛋定食 $78
泡沫咖啡 $38

⏰ Mon-Sun 11:00-21:00
💰Total: $204 (人均: $102)
E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫
今日放假同男朋友去左大圍游水,空腹有氧左兩個鐘,係泳池出黎果下好好好好好好肚餓😵😵😵即刻周圍揾野食!行左一陣見到呢間店舖設計文青,餐點又幾有特色就入左去試啦🕵🏻🕵🏻小食拼盤有日式芝士年糕+酥炸雞軟骨。年糕本身甜甜地,但加埋芝士夾心,鹹甜鹹甜可以中和油膩感。雞軟骨炸得非常酥脆可口,一粒接一粒食唔停口😋😋淨係講外表已經非常美觀,打卡必點🤩三文魚喺吐司上面卷成玫瑰花形狀,好睇又好食,而吐司入面夾住芝士滑蛋,雞蛋超滑,有蛋香🐣🐣最後吐司面淋上蜜糖芥末醬去豐富所有食材🧙🏻‍♀️🧙🏻‍♀️外型設計配合店名,喺窩夫上面有一隻小雞蛋,睇落超級可愛🥰🥰🥰味道上中規中矩,窩夫鬆軟,外皮香脆,而芝士奶蓋濃郁,加埋一齊口感同味道上都好夾👍🏻👍🏻
小食拼盤

雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司

2023-09-13
小食拼盤
雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司
E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫
餐廳📍 E FOR EGG地址:大圍城河道19-25號城河樓地舖菜式:日本菜、咖啡店、日式西餐適合:朋友聚會價錢:$$$整體評分: 8.3/10回頭指數: 8.0/10餐廳裝潢以日本和風木系為主,純白色既外牆,再加上木系擺設,餐廳環境恬靜,樓上更設有榻榻米座位,但訪店當天店員聲稱人手不足,所以當天樓上不對外開放。❣️金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108 金黃色的軟殼蟹用咗薄薄既炸粉,唔會有油膩感,入口酥脆,外脆內軟,而盒子吐司入面有章魚、蟹柳、滿滿滑蛋、沙律醬 ,配埋三文魚籽,酸酸甜甜十分匹配,口感十分豐富。伴碟有黑醋汁加沙律菜及香甜既番薯條,果然是必點的招牌菜。❣️窩夫-招牌奶蓋窩夫 $88 窩夫上有濃厚的奶蓋同可可粉,有奶蓋的鹹香味,窩夫外脆內軟,有蛋香味,中間麻糬唔會好膩或太甜,伴碟有粒粒布朗尼,窩夫面配上賣相可愛的蛋黃,打卡一流。❣️百香果桔子氣泡水 $42百香果配合桔子香,口味清新,加埋氣泡水,夏天消暑解渴不二之選。❣️開心果特調 $56 大癲! 開心果迷驚喜之作! 杯邊鋪滿開心果碎,豐富口感層次。超級香濃既開
餐廳📍 E FOR EGG
地址:大圍城河道19-25號城河樓地舖
菜式:日本菜、咖啡店、日式西餐
適合:朋友聚會
價錢:$$$
整體評分: 8.3/10
回頭指數: 8.0/10

❣️金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108

❣️窩夫-招牌奶蓋窩夫 $88

❣️百香果桔子氣泡水 $42

❣️開心果特調 $56
大癲! 開心果迷驚喜之作!
杯邊鋪滿開心果碎,豐富口感層次。超級香濃既開心果,混埋豆腐出奇好夾,加上面層有厚厚的牛奶泡沫,所有材料加埋,能夠做到濃烈好飲而不膩,真心佩服!
2023-09-08
  • 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司
2023-09-10 112 浏览
近排去左一間位於大圍既打卡cafe餐廳裝潢為日系風格,分為兩層,以淺啡木色為主,上層設有榻榻米座位,好chill!金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108呢個吐司亦係招牌之一😛,軟殼蟹好大隻而且炸得金黃鬆脆,餡料仲有炒滑蛋,三文魚籽同埋金沙醬,搭配香脆既盒子吐司一齊食,份量岩岩好超滿足呀。🍳🧇招牌奶蓋窩夫 $88有隻太陽蛋舖係窩夫上面,造型超級可愛 ,面頭既雞蛋其實係芝士奶蓋,濃稠質感,滿瀉既奶蓋鹹香十足。窩夫整到外脆內軟,食食下竟然有煙煙韌韌嘅麻薯,有驚喜。🍊柳橙布丁焙茶戚風蛋糕 $56戚風蛋糕口感濕潤軟綿,同時品嘗到淡淡柳橙香同埋培茶既甘香,好清新。🍵開心果特調 $56杯邊鋪滿開心果碎,面層係厚厚既奶泡,未飲已經覺得好吸引!開心果鮮奶味道超級濃郁,加入豆腐,豆味濃又滑溜,層次感豐富。好想再飲多杯😆😆☕️竹炭黑芝麻鮮奶 $38略嫌黑芝麻味唔夠濃,奶味較突出,呢個有少少失望。
近排去左一間位於大圍既打卡cafe

金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108

🍳🧇招牌奶蓋窩夫 $88

🍊柳橙布丁焙茶戚風蛋糕 $56

🍵開心果特調 $56

☕️竹炭黑芝麻鮮奶 $38
略嫌黑芝麻味唔夠濃,奶味較突出,呢個有少少失望。

2023-09-09 113 浏览
上層既榻榻米,雖然充滿日本風,打卡唔錯,但地面果層可以坐得舒服些,又有陽光。食物好有質數,服務態度很好。推介軟殼蟹多士、茶漬飯同開心果特飲。適合情侶未打卡,或者同朋友踩完單車嚟嘆下。
  • 茶漬飯
2023-08-28 141 浏览
會encore的cafe🥰環境好chill🤩 樓上更有日式tatami🎎, 不過都挺多人排隊~最好早點來🫣.金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108盒子吐司裏面有很多海鮮, 章魚蟹柳etc 還有蛋和一些醬🍞 看似份量有點少, 但其實很飽, 很好吃!! 還有很多三文魚籽, 軟殼蟹亦炸得很脆很多汁🦀 兩個餐點都配有蕃薯薯條和一些沙律菜🥗.雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司 $88有兩大片三文魚, 盒子吐司應該和上面的差不多, 芝士滑蛋配上吐司也是一如既往的好吃🥰 .招牌奶蓋咖啡🍹 $42非常吸睛, 奶蓋擺放的位置好像蛋一樣🍳 果然是招牌呢 配合主題 E for egg ,喝下去是咖啡mix tiramisu 的感覺, 兩者融合起來剛剛好😚~.開心果latte $56朋友點的, 打卡一流🤩.沒有加一, 整體感覺非常良好, 絕對會encore🤩E for Egg大圍城河道19-25號城河樓地舖
會encore的cafe🥰
金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108
雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司 $88
招牌奶蓋咖啡🍹 $42
開心果latte $56
朋友點的, 打卡一流🤩
沒有加一, 整體感覺非常良好, 絕對會encore🤩
E for Egg
大圍城河道19-25號城河樓地舖
之前佢係大圍細舖食過一次,今次就第一次去新鋪,週末晏晝門外都唔少人排隊,果然受歡迎,預要等30分鐘左右餐廳門前有枱凳可以招呼🦮,唔怕熱坐戶外可以唔洗等位🤗🍗日韓炸雞拼盤 ($68)好普通嘅炸雞,粉漿唔厚但味道無記憶點,無意欲想食晒,想食炸雞的話,可以去返韓式炸雞店先食🤔🍞花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司 ($88)吐司十分打卡able,不過食落無特別,只知係🌶️辣辣地但唔惹味,包體口感一般,平時好鍾意食包、泡菜同菜脯嘅我都覺得成個配搭唔係好夾🫣,有啲失望,可能其他口味會更好🍹百香果桔子氣泡水 (42)☕️鮮奶咖啡 ($38)飲品不過不失,no comments😶
餐廳門前有枱凳可以招呼🦮,唔怕熱坐戶外可以唔洗等位🤗

🍗日韓炸雞拼盤 ($68)

🍞花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司 ($88)

🍹百香果桔子氣泡水 (42)
☕️鮮奶咖啡 ($38)
飲品不過不失,no comments😶

2023-08-25 84 浏览
位於大圍 以盒子吐司為主打嘅餐廳 (大圍名店!)為慶祝圍方Uniqlo開幕 仲有期間限定餐單襯仲有就黎左試下!•̀ᴗ•́(p.s.去到8月31日) 星期5收工黎到都要等一陣位坐低左後keep住見到出面都有人排隊 好有人氣門外有啲日本旅行書 等位可以睇 (•͈⌔•͈⑅)仲要好update(2023~2024)用餐時間限60分鐘依加仲有定食叫~不過覺得冇咩特別所以只係叫左以下期間限定!)花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司$88好有驚喜嘅吐司! 入面爆晒餡滑蛋炒得好嫩滑香辣菜脯、花椒同泡菜豚肉,再加啲脆片,成個吐司口感層次好豐富,有少少麻辣味,好惹味!( ˚ཫ˚ )旁邊仲有沙律同埋蕃薯條做配菜(朋友極力推薦!) 蕃薯條清甜而唔油膩 如果可以添多啲就好喇( >д<)(期間限定!)赤のE For Egg草莓窩夫 $92蛋蛋窩夫想食好耐!兩舊窩夫好厚身,兩個人share岩岩好上面嘅蛋黃好似布甸咁,而蛋白就係勁creamy嘅奶蓋( ˚ཫ˚ )切開入面除左有大量cream+兩舊麻糬+士多啤梨醬 ,仲有兩舊麻糬✨草莓燕麥奶特調 $58賣相好少女心!燕麥奶嘅味道溫和,整體味道比較淡,面頭加上忌廉同草莓醬組
位於大圍 以盒子吐司為主打嘅餐廳 (大圍名店!)
為慶祝圍方Uniqlo開幕 仲有期間限定餐單
襯仲有就黎左試下!•̀ᴗ•́
(p.s.去到8月31日)

星期5收工黎到都要等一陣位
坐低左後keep住見到出面都有人排隊 好有人氣
門外有啲日本旅行書 等位可以睇 (•͈⌔•͈⑅)
仲要好update(2023~2024)
用餐時間限60分鐘

依加仲有定食叫~
不過覺得冇咩特別所以只係叫左以下:

(期間限定!)花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司$88
好有驚喜嘅吐司! 入面爆晒餡
滑蛋炒得好嫩滑

(期間限定!)赤のE For Egg草莓窩夫 $92
蛋蛋窩夫想食好耐!
兩舊窩夫好厚身,兩個人share岩岩好

草莓燕麥奶特調 $58
賣相好少女心!
燕麥奶嘅味道溫和,整體味道比較淡,面頭加上忌廉同草莓醬組成,口感滑順,一啲都唔膩。呢杯特調好清新,食完惹味吐司最適合飲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

總結: 所有野食份量都唔少,好滿足
仲周不時有期間限定款,會回訪!
下次想食埋Double芝士豬柳強吐司盒子🤩

Total $238(no service charge)
2023-08-25
  • 花椒泡菜豚肉菜脯滑蛋吐司
2023-08-21 208 浏览
呢間餐廳一直book mark咗好耐,但係一路怕好多人排隊,終於平日過來食lunch!好好彩等咗5分鐘左右就有位!兩個人好多野想試,但係眼闊肚窄😂 和風烤雞扒定食,雞扒唔老,個飯係珍珠飯好食!花椒泡菜豚肉菜甫滑蛋吐司, 配合埋蕃薯條,滑蛋的確滑, 但吐司普通, 但成個吐司fusion 得幾特別, 幾夾!焦糖雞蛋布甸盒子吐司都好食, 外脆內軟, 呢個吐司比起上面更好食!坐係水吧附近,待應好好, 服務周到!餐廳食物打卡一流,不過,如果要等排隊好耐,就應該唔等了。

兩個人好多野想試,但係眼闊肚窄😂

和風烤雞扒定食,雞扒唔老,個飯係珍珠飯好食!

坐係水吧附近,待應好好, 服務周到!

餐廳食物打卡一流,不過,如果要等排隊好耐,就應該唔等了。
和風烤雞扒定食
花椒泡菜豚肉菜甫滑蛋吐司
〰️呢間大圍小店bookmark咗幾年,上網預約成日full booking。今次特登揀平日中午時分去食Brunch,平日都有好多街坊同打工仔放飯黎食。總共有兩層,樓上塌塌米係寧靜日式風格,地下個層係純白休閒風。可惜最紅嘅焦糖雞蛋布甸已暫停供應🥺店家裝潢設計好有心思,食物質素又好,會再同encore平日~〰️🌟黃金鳳梨芝士吉列大蝦盒子吐司 $98評分: 4/5見網上只推軟殼蟹嗰款,個人推薦呢個多啲🫶🏼吉列大蝦🍤好igable,吐司外脆內軟。配埋沙律同番薯條,唔使一百蚊就食到,性價比高啲💕〰️環境: 4/5服務: 4/5地點: 4/5〰️#fat_factor_香港 #fat_factor_大圍#fat_factor_cafe

🌟黃金鳳梨芝士吉列大蝦盒子吐司 $98

#fat_factor_香港
#fat_factor_大圍
#fat_factor_cafe
  • 芝士菠蘿大蝦滑蛋吐司
點了黑松露蛋吐司小小辣比我想像中辣環境不太好🫠🫠太近廚房勁大油煙😩😩😩😩建議可以改善一下環境一邊食一邊對眼好吾舒服油煙令對眼好難頂坐得吾耐令你想快快走因為我對眼對油煙太敏感而且環境有點擠逼已經是平日來吃都感到有點逼食物吐司是不錯的好脆又香口放左一陣都仲有脆脆感覺👍🏻奶蓋咖啡☕️好heavy 🥲但比我想像中無咁有咖啡味但好濃香奶味😗友人都點了吐司和抹茶🍵咖啡吐司🍞的確不錯👍🏻環境出面都可以打卡影相📸️
點了黑松露蛋吐司

環境出面都可以打卡影相📸️
2023-08-17
  • 香蒜黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司
2023-08-15 93 浏览
食左兩次都覺得好好味🐣雖然布丁吐司打卡度最高 但最唔好味係佢🤣 因為個包好似凍凍地有啲硬,本人淨係鍾意食熱辣辣嘅麵包,同埋個布甸偏甜有少少假雲呢拿味我都唔鍾意。軟殼蟹最正🥰🥰🥰 麵包熱辣辣外脆內軟,軟殼蟹都新鮮炸起,上面有少少鹹蛋醬,如果將多啲個包冇咁乾,就更加好。煙三文魚同軟殼蟹個包都差唔多味,朵花都砌得幾靚,煙三文魚份量都多。飯堡就一般,可能為左造形個飯比較硬,味道都唔係特別好,普普通通。栗子雪山都好食,栗子蓉好多,小小甜還好的。飲品就普普通通啦,正常發揮
食左兩次都覺得好好味🐣

栗子雪山都好食,栗子蓉好多,小小甜還好的。

飲品就普普通通啦,正常發揮

軟殼蟹吐司
軟殼蟹吐司