(非会员)
2009-04-24 20 浏览
其實係上年summer 去食既, 今日剛好serach到先寫番~dinner時分, 去左呢間, 間店細細, 不過food都唔錯, 而且唔貴, 我地4個girl去, 叫左4個food, 2個薄餅, 一個跟咖哩雞, 一個跟咖哩牛, 一個salad, 同一個炸魚+薯條我地都唔食唔晒, 剩番少少我地仲叫左d drink, 啤酒15蚊支都幾平.

我地都唔食唔晒, 剩番少少

我地仲叫左d drink, 啤酒15蚊支都幾平.
2009-04-19 14 浏览
過一個柔閑自在的下午在黃金海岸, 食一個又平又比到你飽肚的午餐...3點過後仲有7折, 2個人食到飽飽打折後都係80元咋,好味又OK, 一個字講晒"GOOD", 最緊要係可帶寵物...不過就要坐外面la...Roast Lamb with ChipsMix (Lamb & Chicken) Kebab
Roast Lamb with Chips

燒羊肉w/chips , 雜鐘卡巴
  • Roast Lamb with Chips
  • Kebab
2009-02-08 36 浏览
成日食來食去都係中菜,日菜西菜,係時候要試試d新口味,今日同女友來o左呢間店試下中東菜,叫o左個羊肉卡巴同烤雞薯條,羊肉卡巴塊中東餅比較韌,要用多d牙力先可以咬爛,成個卡巴都有好多羊肉同番茄,都味都幾濃,唔錯.炸雞薯條都唔錯,佢除o左分量好多之外,d醫都好多,烤雞同d薯條都好熱,加埋d醫都真係幾惹味,唔錯.
成日食來食去都係中菜,日菜西菜,
係時候要試試d新口味,今日同女友
來o左呢間店試下中東菜,叫o左個羊
肉卡巴同烤雞薯條,羊肉卡巴塊中東
餅比較韌,要用多d牙力先可以咬爛,
成個卡巴都有好多羊肉同番茄,都味
都幾濃,唔錯.炸雞薯條都唔錯,佢除o左
分量好多之外,d醫都好多,烤雞同d薯條
都好熱,加埋d醫都真係幾惹味,唔錯.
2008-12-06 29 浏览
中午和女友到黃金海岸吃午餐和攝影,在眾多選擇中入了這一間舖,因為裝修舒適,人流適中,可以多坐一會,但對我來說最吸引的是他門外的餐牌,看到有Kebab這個東東,好像很好食而又很少在其他餐廳看見。外藉的服務員的態度已不錯,若多點笑容便更加親切了。我們點了:1. 希臘沙律配燒羊肉Greek Salad With Roast Lamb燒羊肉比較硬,應該是它的特色之一,可是我喜歡淋一點的肉。整個都不錯,很豐富,和之前的評論差不多,黃椒一樣是很甜很好吃。2. 雞肉串燒卡巴Chicken Tikka Kebab份量比預算大,有2件,一人一件最好不過,味道偏辣,較熱的天氣食應該不錯,十分美味。餐廳的冷氣大,比外面還要冷,所以吃完沙律和Kebab不喝飲品便走了。

外藉的服務員的態度已不錯,若多點笑容便更加親切了。

我們點了:
1. 希臘沙律配燒羊肉
Greek Salad With Roast Lamb
燒羊肉比較硬,應該是它的特色之一,可是我喜歡淋一點的肉。

2. 雞肉串燒卡巴

雞肉串燒卡巴
  • 沙律
  • Kebab
2008-11-27 21 浏览
因今個月有幾天要返愛琴工作,所以可以試下屯門美食。午飯同個同事行去黃金找吃,見未吃過異國食物,今次試試拉。魚肉炒飯拼沙津…賣相ok架,原來濕炒飯,魚肉無味,味道好淡。咖哩雞…唔辣,好味。咖哩角…味道麻麻地,內裡全是薯仔,洋蔥餅…口感特別,但黑了些,環境舒服,人少少,侍應見我們係中國人,即時俾張中英圖片餐牌給我們,真細心。
因今個月有幾天要返愛琴工作,所以可以試下屯門美食。
午飯同個同事行去黃金找吃,見未吃過異國食物,今次試試拉。
咖哩雞…唔辣,好味。
咖哩角…味道麻麻地,內裡全是薯仔,
洋蔥餅…口感特別,但黑了些,
2008-11-07 29 浏览
今晚毅行老公出戰, 自己一個人想試點特別的, 貢下貢下就黎咗呢度, 以前係灣仔曾經想試, 可惜灣仔分店太細, 無咩地方坐, 呢度寬敞啲, 時間尚早, 一入去得我一個人, 叫了一個Greek Salad in Pita, $47, 等咗十分鐘, 熱辣辣, 內有青瓜, 蕃茄, Olive, 生菜, 羊奶芝士...味道唔錯, 如果羊奶芝士可以分散啲就 perfect, pita ...無想像中厚, 薄薄一層, 食完唔太飽, 又脆脆地, 真係幾好食!
Greek salad in Pita
Greek salad in Pita
2008-08-16 30 浏览
第一次食係在灣仔果間。今次兩人叫了四個菜︰雞卷︰普通。咖哩羊︰個汁幾好,有羊味,但唔蘇。Cesar Salad︰個汁幾好,菜好新鮮。薄餅︰普通。熱食的唔夠熱,所以味道差了少少。唔知係唔係peak hr的問題﹗ 還叫了三支啤酒,差不多要二百,ok啦﹗但下次會返去灣仔果間。
第一次食係在灣仔果間。
今次兩人叫了四個菜︰
雞卷︰普通。
咖哩羊︰個汁幾好,有羊味,但唔蘇。
Cesar Salad︰個汁幾好,菜好新鮮。
薄餅︰普通。

• Cesar Salad
2008-05-21 16 浏览
又去黃金, 今次係曬太陽。又熱又餓, 四圍都滿座, 唯有又來呢度。雖然貴d, 但座得舒服又好食, 隔離一個茶餐都分分鐘$30la。今次一人一個kabab, 一個雞($48)一個羊($53)。上次試過雞唔多講。個羊雖然貴$5, 但香好多, 又勁多羊肉, 正!但食食下俾我食倒一小part橡根咁叫佢換過law, 佢又無say sorry, 但見佢有話個廚師仔。
但食食下俾我食倒一小part橡根
2008-04-27 17 浏览
今日同男友去左新界半天遊,去左錦田啦,天水圍啦同黃金海岸^^ 黃金海岸廣場逛左陣,兼食埋dinner先回家.. 我地兜左個圈後,就決定係呢到食,一來價錢ok,二來我又想食kebab窩~ 哈哈,不過坐低之後我地又想叫pizza,我地驚食唔晒, 所以最終點了: Greek SaladMeat Express (Regular Pizza) + Extra Cheese2樣都好好味哩~~~ 個salad d料好fresh, d yellow peper仲好鮮甜添^^個pizza有好鬼好味,仲好味過好多其他西式餐廳既pizza呢~ 個皮超脆,料又夠多,絕不欺場..可惜因為我地坐出面的關係,唔係成日到人serve我地囉.... 而o個位中國籍男性(我估係老細or manager卦???) 勁扮睇唔到.... 除左我地叫埋單,佢就9秒9即到.... 其他o個到做既人都好nice既...

Greek Salad

Greek Salad
Meat Express Pizza - Regular 10"
2008-03-11 26 浏览
星期日左hea右hea都唔知去邊, 就去黃金海岸食late lunch加影相。原本想去香辣屋, 但都幾貴下, 就去左Ebeneezer's食印度烤肉卷。其實o係Ashley Road已經成日好想試, 但好似勁多黑人、間野又黑沉沉, 唔太敢入去。但黃金呢間就好開陽, 3點幾都7成滿座。我地叫左:雞肉Kabab ($48): 一開二都好大份下, 但唔夠熱。d汁綠綠地色, 但好好味; 又有生菜+烤雞肉, 口感好好, 好味道!咖哩羊配飯($43): d羊o既texture好好, 稔得來有彈性; 但咖哩汁好好好咸!印度烤餅($15): 仲有咖哩汁剩又唔係好飽, 就叫個餅餅la。但佢係叮番熱, 而且texture一d都唔得, 無煙un, 唔似發酵過; 好在味道正常同夠熱得Kabab好食, 但$50一個卷都幾貴, 試過就算la~
得Kabab好食, 但$50一個卷都幾貴, 試過就算la~
2007-12-05 25 浏览
本身係ebeneezer o既粉絲, 終於開入黎屯門, 真係令人感動~~水準ok, 同tst 差o的o的, 最好食仍然係lamb kebab!

2007-11-25 24 浏览
哈哈~今晚又同少爺仔一齊去食...食O左一客mix ge 同fish & chip 仲有咖哩角. 當然又食唔晒^^今次fish & chip 好食o左, 唔知係咪個炸漿多了點香草. 另外個kebab 亦保持到水準. 不過個咖哩角個皮有點兒硬但裡面有薯仔青豆香料都ok 可以接受(味道不是太濃)
2007-11-12 25 浏览
上星期六晚走去試下新餐\廳, 9成員工唔係香港人. 食客則一半一半啦. 我同少爺一人叫o左一個kebab, 佢\份係大辣雞肉kebab ($48-)而我叫o左個mix(雞肉加羊肉) ge 小辣kebab ($58-). 即叫即做熱辣辣仲用錫紙包實一開二俾你.羊肉唔係好騷,我唔鍾意羊肉陣味我都可以接受.兩種味mix 埋異常咁match~ 小辣一d都唔辣, 所以加了幾滴tabasco. 真的值得推介. 而少爺ge 大辣雞肉kebab um~可能只有雞肉所以唔夠mix ge 咁有口感. 另外我o地又叫o左一份fish n chips($48-). 都好味不過d 魚同薯條有點兒淋. 而且魚有少少腥味係好少o個集所以係絕對接受到. 我同佢\一人食o左一半kebab 再加fish n chips就已經好飽.所以另一半kebab我o地take away. 值得一讚係佢\o地仲同我o地包多層錫紙再加包溫袋俾我o地(雖然係唔係幾環保,但幾細心)哈哈~我回再去試埋d 咖哩ga~
右上係雞肉, 右下係 mix, 左邊當然係 fish n chips la
(非会员)
2007-10-08 13 浏览
平時食慣啲日式咖哩, 泰式咖哩, 港式咖哩, 今次食下啲印度咖哩...下晝3點鐘嚟食咗個set lunch, 咖哩魚配白飯, 啲咖哩好香, 啲料都算好足, 有好多舊魚同埋薯仔, 個set連可樂(仲要係罐裝)都係$38...啲人都好有笑容, 地方都整潔...下次要試佢地啲pizza同kebab...