2023-11-15 54 浏览
旺中帶靜. 优雅的潮店. 下午茶及午餐皆有水準. 按旺角/何文田的地舖收費是超值了.食物質素中上. 有可以進步的空間.但想方便又舒適的地方take a break, this is THE PLACE.
2023-11-12 50 浏览
放假去睇寵物,經過經過這間餐廳環境氣氛和餐牌內容覺得幾好,就入嚟試吓。二人餐有多款: 西蘭花蘑菇湯🥣、水牛芝士沙律前🥗,主菜選了珍寶大蝦帶子蘑菇意粉🍝和炸魚薯條🍟,炸魚外脆內軟肉質肥厚,還有甜品和餐飲,非常豐富,份量十足。👏🏻另外再點了我們羊架和牛扒,不會Overcooked 味道好。👌🏻來想叫小食拼盤,但因為太飽怕食唔落留返下次再試試。😅食物有水準,環境及服務都非常好,可戶外用餐,寵物友善,大寵物進餐廳用膳。職員服務好又細心。😊😆
來想叫小食拼盤,但因為太飽怕食唔落留返下次再試試。😅

2023-11-12
2023-11-11 59 浏览
帶住隻🐶,第一次幫襯呢間餐廳。一去到門口,職員已經友善表示外面位置隨便坐。狗狗都瞓得好舒服。食物味道很不錯,薯條熱辣辣,夠新鮮!個手撕豬burger 🍔味道都剛剛好,唔會話超級濃味。杯熱檸茶正常發揮。其實所有野食份量都夠大份,絕對對得住個價錢。好開心又搵到一間dog friendly 🐶既餐廳。

好開心又搵到一間dog friendly 🐶既餐廳。
2023-11-11
2023-11-07 30 浏览
點了咖哩牛肋條意粉午餐$68,附餐湯磨菇忌廉湯及餐飲菠蘿汁(果汁+3蚊)牛肋條夠林,咖哩適合怕辣人士,意粉彈牙,忌廉湯有大大片菇唔錯!😋同事點了蕃茄炸雞排意粉,試左少少炸雞排,熱辣辣夠鬆唔錯👍

同事點了蕃茄炸雞排意粉,試左少少炸雞排,熱辣辣夠鬆唔錯👍
2023-11-06 40 浏览
行經過勝利道,發現有間新嘅 cafe式西餐,就試試佢嘅二人餐👩🏻‍🍳餐廳裝修係類似半開放式嘅cafe, 晚餐時間燈光調暗到幾有情調~晚餐時間大約 7:30去,有部分推介嘅食物已經無曬lu🙁 下次要早啲到食物質素好好,特別係前菜青口,非常新鮮👍🏻最尾嘅甜品亦相當有驚喜🥳 熱辣辣嘅麵包布甸俾蛋漿包圍🤓👍🏻另外要表示對店員哥哥嘅欣賞,既專業咁介紹食物,又非常細心咁照顧我哋各種需要👍🏻👍🏻

2023-11-05 25 浏览
環境乾淨 可以坐得好舒服 主菜好唔錯 特別係黑松露大啡菇意粉 黑松露味好出蕃茄肉丸意粉就不過不失 蕃茄味可以再出啲小食腸配酸菜下面有薯蓉個湯既皮新鮮焗好夠熱 味道唔錯會再返嚟食!
環境乾淨 可以坐得好舒服
主菜好唔錯 特別係黑松露大啡菇意粉 黑松露味好出
蕃茄肉丸意粉就不過不失 蕃茄味可以再出啲
小食腸配酸菜下面有薯蓉

個湯既皮新鮮焗好夠熱 味道唔錯

會再返嚟食!
2023-11-05
2023-11-04 32 浏览
搵到呢間餐廳嘅原因係因為,我本身想去對面嘅圖書館,之後行嚟行去行嚟行去都搵唔到一間,終於之後比我搵到一間就係呢一間,今次嚟嘅時間係差唔多兩點見都冇乜人就入咗嚟,入邊嘅選擇唔算好多,但係適合我呢啲選擇困難症嘅人,個牛扒賣相都幾靚,同埋個薯條都炸得金黃色,朋友嗰個漢堡包好似都幾靚。另外我見到呢度成條街都係日本嘢,而本身又搵緊啲西餐,見到幾特別,所以入咗嚟,環境都幾乾淨,不過如果可以加埋有燕麥奶嘅咖啡就最好。

澳洲肉眼扒
澳洲肉眼扒
2023-11-03 32 浏览
今日經過何文田勝利道,發現一間新餐廳(Epoch Bistro ),剛巧午餐時間,決定入去試試,我叫左一份茄醬炸雞扒配意粉,包湯及飲品,我等左好耐都未上湯,向侍應提出後才上湯,估計新開張有點亂,主餐味道可以。
2023-11-01
2023-11-01 31 浏览
原本係對面餐廳無位先來到,估唔到呢間新開既又幾有feel。今日食菠蘿梳打,隔離台叫左,睇落好唔錯,下次有機會都一定要試下個梳打先得🤣 望住馬路食,心情舒暢,個人輕鬆左好多🩷
2023-11-01 28 浏览
Lunch set 幾抵Order左2份西冷 一份5成熟 一份7成 兩份都overcook🥺 食到好攰 但餐湯幾好飲🤣 擺盤都幾靚環境唔錯 有啲歌聽幾chill見到隔離order杯海鹽菠蘿蘇打好似幾正 下次試下先😆😆
Lunch set 幾抵
見到隔離order杯海鹽菠蘿蘇打好似幾正
下次試下先😆😆
安格斯西冷牛扒配燒汁及薯條
2023-10-29 23 浏览
係何文田試左呢間新開既餐廳,食物好,環境舒服,下次再試其他菜式!士多啤梨奶昔 非常美味 有驚喜 軟殼蟹墨魚汁意粉 份量充足 口感亦非常之好 值得encore豬仔骨烤得十分美味 有水準
士多啤梨奶昔 非常美味 有驚喜
豬仔骨烤得十分美味 有水準
海鹽蓤蘿梳打
軟殼蟹墨魚汁意粉
豬仔骨
海鹽蓤蘿梳打
豬仔骨
2023-10-29 20 浏览
落勝利道搵食呢間新開嘅餐廳睇落去乾乾淨淨 背景音樂都揀得幾好 今次揀咗澳洲肉眼扒同薯角 肉眼扒都幾腍 不過略嫌有太多筋位 有部分係咬唔到薯角炸得好脆,都幾好味呢間咖啡都算唔錯,咖啡豆唔會太酸,又唔會太苦套餐就可以用半價轉 milk coffee今次係第二次嚟呢間餐廳食味道嚟講嘅話應該係上次塊西冷扒肉味會香啲

落勝利道搵食

肉眼扒都幾腍 不過略嫌有太多筋位 有部分係咬唔到
薯角炸得好脆,都幾好味

呢間咖啡都算唔錯,咖啡豆唔會太酸,又唔會太苦
套餐就可以用半價轉 milk coffee

今次係第二次嚟呢間餐廳食
味道嚟講嘅話應該係上次塊西冷扒肉味會香啲

澳洲肉眼
2023-10-29
澳洲肉眼
2023-10-29 21 浏览
路過這店被它外觀吸引,它少有地有户外用餐位置。當天幫襯係星期日中午,場內位置已坐满,只有望街嘅吧枱有位。刚巧户外位有客人坐,而室內靠窗亦有客人,兩枱互不相識嘅客人,四目交投對望吃飯真有趣。午餐餐點有扒,沙律,扭扭粉,漢堡和全日早餐,論賣相味道漢堡薯條和全日早餐比較好,其他如扭扭粉點了十分後悔。因為其他食物上枱時都熱辣辣,唯一扭扭粉上枱時冇熱力。我們向店员反映食物不熱時,她只說把醬汁加熱放上扭扭粉,漠视我們嘅意見,更覺得食物冇問題。全場只有一位店員落單兼做水吧,所以要预備多些時間等候。注意這兒提供嘅凍咖啡係冇糖冇奶,更淡而冇味。

扭扭粉

2023-10-28 26 浏览
原本放學之後,去隔離間店食lunch,後來冇位,就試吓呢間,裝修不錯,竟然有美式咖啡,不錯,叫左豬柳忌廉波菜意粉,豬柳唔鞋夠軟熟,好味,另外有人叫左手撕豬肉漢堡,𠈄地都話好食,總體,食物同服務都不錯,值得再來😬
2023-10-28
午餐
2023-10-25 24 浏览
呢間餐廳新開無耐,食物用心製作,環境新淨。店員服務一流,仲要係寵物友善餐廳。斧頭豬扒非常Juicy,醬汁同個肉非常夾。另外仲叫咗黑松露大啡菇意粉,亦都非常好味。仲有酥皮龍蝦湯,同埋個旋轉腸,非常正。為處於勝利道,旺中帶靜,出邊就有得泊車,非常方便。整體評分非常好,建議一試!我自己住附近,已經食咗好幾次,各樣嘢食都非常有水準,價錢合理,是良朋好友,三五知己,相聚好地方。如果嚟食飯,建議四人成行,可以試多幾款嘢食!
如果嚟食飯,建議四人成行,可以試多幾款嘢食!
  • 蜜糖芥茉斧頭豬扒