2025-08-19
EXP鄰近又一城溜冰場!大家可一邊享受美食,一邊感受場內動感氣氛!😆 而且翻新完環境更加別緻!而佢自家製意大利南部手工pizza更是人氣之王!即點即做!🫶🏻 超有心!即場人手搓粉焗製薄餅再加餡料和醬料配搭一流!食過就會明白有幾好味!😉來自東京的Craft Curry Brothers(CCB)最出名就係咖哩🍛!每份咖喱中有超過50%原材料來自新鮮蔬果,包括胡蘿蔔、生薑、番茄、蘋果等傳統材料,更有啲會加入香蕉、芒果等熱帶水果!而佢最引以為傲的焦糖洋蔥需要經過6小時細心炒製,將100公斤新鮮洋蔥濃縮至10公斤,提煉出甜中帶苦甘嘅口味!過程中完全不使用任何添加物、夠曬天然!推薦主菜:🫶🏻濃香番茄咖喱肉醬薄餅以原創咖喱醬汁配上EXP手工薄餅 🍕頗為好味!咖喱肉醬意粉味嘅Pizza😍 如果有芫荽愛好者!記得要試呢個!超級多芫荽🌿好香!😜😜我自己就好中意食佢呢個批邊!軟熟軟熟!🫶🏻慢煮美國牛柳日本溫泉蛋 牛柳用Slow Cook 以75度或以下嘅低溫烹煮再配埋溫泉蛋加濃香咖喱🍛 😋 真係好惹味!咖哩食落同一般咖哩唔同!偏向有陣香甜味!我自己就好中意食!慢煮牛柳熟度剛好又多汁!🫶🏻濃香番茄咖喱肉醬千
大家可一邊享受美食,一邊感受場內動感氣氛!😆
而且翻新完環境更加別緻!
而佢自家製意大利南部手工pizza更是人氣之王!
即點即做!🫶🏻 超有心!
即場人手搓粉焗製薄餅再加餡料和醬料配搭一流!
食過就會明白有幾好味!😉
過程中完全不使用任何添加物、夠曬天然!
推薦主菜:
🫶🏻濃香番茄咖喱肉醬薄餅
以原創咖喱醬汁配上EXP手工薄餅 🍕頗為好味!
咖喱肉醬意粉味嘅Pizza😍
如果有芫荽愛好者!記得要試呢個!
超級多芫荽🌿好香!😜😜
我自己就好中意食佢呢個批邊!軟熟軟熟!
🫶🏻慢煮美國牛柳日本溫泉蛋
牛柳用Slow Cook 以75度或以下嘅低溫烹煮
再配埋溫泉蛋加濃香咖喱🍛 😋 真係好惹味!
咖哩食落同一般咖哩唔同!偏向有陣香甜味!
我自己就好中意食!慢煮牛柳熟度剛好又多汁!
🫶🏻濃香番茄咖喱肉醬千層麵
呢個咖喱肉醬千層麵一樣即點即整!
新鮮熱辣出爐上枱出曬煙!!
呢啲趁熱食先好食!😚
每層麵之間都有超多咖喱肉醬 👍🏻👍🏻
滿滿芝士🧀鋪面!超邪惡😼 好味好味!
甜點:
雜莓雪花冰
夏日必食刨冰🍧!透心涼😹😹 又爽!
有酸甜草莓醬、乳酪配雜莓、餅碎、啫喱等配料🤲🏻
飲料:
·「爽快」
(紅蘋果、甘筍、檸檬及西芹)
超健康口味配搭!完全無加額外糖
有時飲吓呢啲清腸胃都唔錯!😙🫶🏻
自己就好中意🤣
·草莓乳酸梳打
味道偏酸 開胃非常!