2024-11-11
今次係第二次來幫襯了,上年來食過覺得味道有保證,所以今次路過屯門碼頭決定特登過去食。今晚嘅Menu跟上次來嘅已經唔同咗,而晚餐嘅主菜套餐就配有餐湯同飲品。餐湯我揀咗南瓜湯,咬到有一粒粒南瓜肉,好甜嘅南瓜🎃味,高質!😋香辣蒜片欖油大蝦炒意粉🍝 ($128)今次我揀咗加辣,不過加辣就真係太辣了,好像喧賓奪主了。連去譚仔食開大辣嘅我都覺得有譚仔大辣嘅辣度。本身個意粉用欖油去炒已經比較多油,加辣變相加多咗辣椒油,更加油冧冧。我建議揀返正常辣,而唔食得辣嘅要揀減辣。不過呢個意粉夠晒重口味啱我,我下次會想再食過😝🍋跟餐嘅凍檸茶唔需要凍飲加錢,值得一提嘅係佢竟然俾咗五塊檸檬,如此足料嘅餐檸茶真係市面少見了。雖然全店免收加一,但服務都到位,店員溫文有禮,而且好像冇用餐限時。呢間真係稱得上係隱世好食cafe,價錢合理,餐牌會不定時更新,味道偏濃味啱我口味,可以經常再來食丫#支持小店
香辣蒜片欖油大蝦炒意粉🍝 ($128)
#支持小店