2017-05-26 239 浏览
之前經網上外賣平台認識到呢間餐廳,叫過外賣覺得幾好味。但係外賣就嫌有少少貴,都百幾蚊一個人,所以諗住試下堂食!叫左個魚堡,同埋叫左個檸檬汁。賣相黎講就相當唔錯,薯條略嫌淡左少少,魚堡就幾好味。但同事果件佢話有少少腥,我果件無事,或者我唔覺掛! 個野飲其實幾好飲,但係佢無冰,好快就暖左如果可以加番啲冰就好,特別係大熱天時嘛~~整體黎講都唔錯既,我覺得可以再黎。佢lunch黎講五十蚊左右,唔算貴,同區黎講略高咁啦,但絕對係接受範圍內

但同事果件佢話有少少腥,我果件無事,或者我唔覺掛!
個野飲其實幾好飲,但係佢無冰,好快就暖左
如果可以加番啲冰就好,特別係大熱天時嘛~~

2017-05-23 2692 浏览
長長長沙灣!好少介紹長沙灣既野食,因為,長沙灣係我腦海中都好似冇乜特別好野食,所以平時都好少去果區食野,如果真係要介紹就介紹好包呢間正正漢堡包店比大家!呢間野唔算係大街大巷,係無啦啦係條小街上面有間西野咁,位於明愛醫院附近,鋪頭唔算好大,有四五張檯坐到 20 人左右 (好似係)——————————————————————#法式鮮蠔湯 $28個湯好濃好結超重蠔味,中意蠔既朋友必叫呀 #黑松露忌廉蘑菇湯 $28比起蠔湯我中意呢個多啲,個人口味問題,個忌廉湯係香啲正啲 🤓#燒烤雞翼 $30冇咩驚喜,似 M 記麥樂雞個 BBQ 汁灑上去 😂#珍寶帶子燒 $42帶子都係好西,味道黎講正正常常,鹹鹹地但就係冇燒果種香燒味#白汁忌廉汁煮大蜆 $45大蜆尚算鮮味但個汁鹹左少少#香蒜扒老虎蝦 $56都係燒帶子啲 friend 咁既味道,欠缺內容所講既香蒜味,並且燒得有小小過頭老左啲#墨汁意大利飯伴原隻虎蝦 $78飯可以煮生啲,個飯個味唔多夠濃,而虎蝦就係上面所講既味道 #橫行脆蟹堡 $72呢到最出色都係漢堡包吧,包之間夾住成大隻炸軟殼蟹,炸得鬆脆又唔厚粉,除左蟹之外仲有啲蝦仔,係幾正 😋#公司漢堡 $9
——————————————————————
#法式鮮蠔湯 $28
個湯好濃好結超重蠔味,中意蠔既朋友必叫呀
#黑松露忌廉蘑菇湯 $28
#燒烤雞翼 $30
冇咩驚喜,似 M 記麥樂雞個 BBQ 汁灑上去 😂
#珍寶帶子燒 $42
帶子都係好西,味道黎講正正常常,鹹鹹地但就係冇燒果種香燒味
#白汁忌廉汁煮大蜆 $45
大蜆尚算鮮味但個汁鹹左少少
#香蒜扒老虎蝦 $56
#墨汁意大利飯伴原隻虎蝦 $78
飯可以煮生啲,個飯個味唔多夠濃,而虎蝦就係上面所講既味道
#橫行脆蟹堡 $72
#公司漢堡 $98
全店最出色既就係呢個公司漢堡!唔係公司三文治啲 friend!漢堡包最特別既係入面夾左兩塊牛肉,但唔係代表係 M 記既巨無霸定乜雙層漢堡,一塊係正常既漢堡扒,一塊係正正既和牛漢堡,口感一流,而且入面仲有培根同炒蛋,真係好豐富好滿足呀,重點推介 😍
——————————————————————
Fast Taste
長沙灣元州街 482-492 號金碧閣地下 4 號鋪
2017-05-13 201 浏览
話說有一天我同家姐兩家人食完午餐都唔飽, 行經呢間burger shop, 竟然大家齊齊行入去補多個午餐😂😂😂多款牛肉burger , 亦提供雞肉同魚柳burger。除左burger, 原來仲有pasta 、 salad 同 soup。叫左個魚柳漢堡, 魚柳炸得脆脆, 肉質尚算嫩,手掌般大, 最緊要係佢厚切, 都算係咁。 仲配埋薯條都係$5x加埋個迷你小食mozerella cheese stick 芝士條。 超邪惡。 仲奉送橙汁一柸

多款牛肉burger , 亦提供雞肉同魚柳burger。

仲奉送橙汁一柸
2017-04-30
2017-04-29 251 浏览
今日過開黎長沙灣買嘢,又去搵下啲抵食嘅嘢先。朋友介紹我食呢間漢堡話好抵食,質素唔錯就過嚟試下啦,門口有個午餐餐牌價錢又幾吸引喎~入去望下環境,全部係高身吧枱,都幾特別,不過小朋友黎就無咁方便~望下餐牌先,有午餐~主餐牌其實都唔貴~我哋叫咗兩份午餐 加兩個小食 深潛魚堡 - 賣相好得,配埋薯條都幾抵食,魚柳炸得好香脆,唔會有腥味~鮮蘆筍煙肉忌廉汁天使麵 - 味道正正常常,份量細咗少少,如果大份啲會比較好~ 芝士條 - 再炸耐啲裡面啲芝士溶啲先得~薯格 - 即炸,夠脆香芒橙汁 - 正常飲品兩款小食只係加8蚊又幾抵食嘅~份量如果多少少就更加好啦~

望下餐牌先,有午餐~

主餐牌其實都唔貴~

我哋叫咗兩份午餐 加兩個小食

芝士條 - 再炸耐啲裡面啲芝士溶啲先得~
薯格 - 即炸,夠脆

香芒橙汁 - 正常飲品

兩款小食只係加8蚊又幾抵食嘅~
份量如果多少少就更加好啦~
2017-04-28
深水埗長沙灣以基層市民為主,港式茶記快餐店比較多,不過其實行入啲都會發現有好多美食!今日喺元州街就發現到呢間高質Burger店 FAST taste,其中招牌菜就係呢份「公司漢堡」…話明係「公司」材料當然唔會少啦!首先係最頂層嘅黑松露炒蛋,做得嫩滑絲柔,已經大大將口感提升,其次就係兩大塊超厚身嘅牛肉,其中一塊仲要係日本和牛嚟,生熟程度剛剛好,一口咬落去超Juicy多汁!芝士當然唔少得…仲要打孖上!加埋香脆嘅煙肉、新鮮蕃茄同火箭菜~真係好豐富!

2017-04-09 218 浏览
極上和牛堡 $82食過既漢堡黎講,中size,份量唔多,無乜特別,唔會話一食落就覺得好味果種,牛肉上面有蛋,覺得有點奇怪,但味道正常。本身想食軟殻蟹果個,但被和牛兩隻字吸引左,不過唔覺有和牛味🤔而包既底層脆脆地好香口。墨魚汁鮮蝦意粉 $68幾好食既,份量都算多,但實在太油,食完成嘴都係油🌝😂原味/燒烤雞翼 $30炸得好香脆,燒烤味既純粹係加左燒烤醬汁,食落可有可無。脆炸軟殻蟹 $45好食既,但粉太多,伴碟既沙律幾好食,全因為芝麻醬🙂枱側面有掛勾可勾袋,幾貼心,服務態度都唔算。
極上和牛堡 $82
墨魚汁鮮蝦意粉 $68
幾好食既,份量都算多,但實在太油,食完成嘴都係油🌝😂
原味/燒烤雞翼 $30
炸得好香脆,燒烤味既純粹係加左燒烤醬汁,食落可有可無。
脆炸軟殻蟹 $45
好食既,但粉太多,伴碟既沙律幾好食,全因為芝麻醬🙂
枱側面有掛勾可勾袋,幾貼心,服務態度都唔算。
2017-03-30 342 浏览
長沙灣開左好多新餐廳、今次食漢堡包、試左個牛魔堡、牛肉味濃、多汁、五十幾蚊加橙汁$6蚊、比起海港城某漢堡包店收你百幾蚊個飽好食得多!粗薯條即叫即炸、香趣好味、重有少少新鮮沙律菜伴麻汁、中和油膩感覺、抵讚👍🏻芝士條、都係即叫即炸!$30有4條、剛剛炸起咬開、拉絲效果超強、啫係有勁多芝士!有濃濃既芝士味!芝士迷既我、勁like!比較差少少既係炸魷魚鬚、粉太厚、味太淡、粉厚拎魷魚鬚比較油膩、食兩件已經覺得好滯。

經典牛魔堡
牛魔堡
2016-02-10
經典牛魔堡
牛魔堡
2017-03-25 215 浏览
今日天陰陰想落雨 ,所以唔想出街 ,我哋諗起 可以用 網上外賣平台,所以就喺上面間餐廳啦。 我哋揀咗fast taste ,因為一直 都知道有呢間餐廳 ,都幾想試下嘅 ,而且又唔貴。咁我哋就係menu上面揀咗個二人餐啦 , 個餐都幾多嘢食 ,有牛堡, 兩客蘑菇, 湯 ,雞翼 同埋沙律, 從另外加咗一嚇暑格。 其實就咁睇好似好少嘢食 ,但係食落, 又真係食唔曬。首先佢個蘑菇湯係幾好飲嘅 ,入面有好多蘑菇粒粒同埋黑松露,好香,啲cream都打得好細滑, 而且好大碗,所以飲完碗湯都好飽。至於burger, 因為送到嚟都凍咗少少 ,個汁真係幾好味嘅, 塊漢堡扒呢就乾咗少少 同凍咗少少, 可能係外賣嘅關係。 carbonara 個汁 冇乜味, 靠啲煙肉嚟調吊味,意大利粉就都有彈性嘅; 薯格呢就好好味 ,又香口, 泥度都仲係好熱; 雞翼呢就比較淡味, 但炸得幾脆嘅, 埋單兩個人都係二百蚊, 因為網上外賣平台有折扣, 都ok嘅。
外卖送餐
2017-03-01 450 浏览
其實要食burger不一定要去burgerroom或者BLT呀~荔枝角都一樣可以食好西! Fast Taste主打burger,另外亦有意粉和其他小食,以小店來說選擇不算少。當晚星期六八時左右,店鋪不大,約六至八張高腳枱,只坐了三枱客(相對一街之間的大中華,這邊卻是靜很多呢) 兩個人點了一枱美食,看似份量很少,但其實很足料呢!薯格(HK$25):剛炸起,十分脆口,而且份量也十分大!抵食!燒烤雞亦(HK$):不太特別,不試也可酥香魷魚鬚(HK$35):也是即叫即炸,魷魚亦不會太大件難入口,不錯經典牛魔堡(HK$55):很驚喜的Burger!醬汁做得很不錯,牛雖然不是什麼靚和牛,但肉汁多又夠厚,這個價錢已經加曬分卡邦尼意粉(HK$45):半失敗之作,意粉煮得太碎,用叉都捲不起,味道亦不夠濃厚 除了意粉之外每碟都有隨送麻醬沙律菜,食完一堆煎炸野,食一點菜可以安撫心靈LOL 重點埋單只是HK$200,如果去其他地方食恐怕只能食到Burger加薯格而已.... ----------Fast Taste地址:長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號鋪電話:91233262營業時間:星期一至日

兩個人點了一枱美食,看似份量很少,但其實很足料呢!

燒烤雞亦(HK$):不太特別,不試也可

----------

Fast Taste

地址:長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號鋪

電話:91233262

營業時間:星期一至日1200-2200
2017-02-25
  • 經典牛魔堡
2017-02-09 2250 浏览
近年長沙灣區有不少新樓落成,亦吸引不少食肆於區內發展。百忙之中的星期天,跟朋友到處再認識舊區,發現都變更了不少。即使生於斯長於斯,亦令我慨嘆發展使區內失去了老味道。跟朋友逛著逛著,就到昌華街附近,近年亦有大少小店在這附近選址,所以不難看到新餐廳食肆。當好有burger店,即與朋友一起嘗試一下。小店位於近街尾的角落位置,透明玻璃作外牆,營做更大空間感,晚上與朋友閒聊,看一下街景,寧靜,舒適。入口用躺門,增加室內空間。店內位置不多,處一般burger小店相約,有10至13個位置。在小店中,食物款式相對下較多元化,漢堡,飯,意粉,沙律小食,一應俱全,唯獨缺少了酒精飲品點了一份經典牛魔堡,深潛魚堡,薯條,煙三文魚沙律,黑菘露帶子意大利飯。閒聊間食物都漸漸漸送上,只是短短十五分鐘。煙三文魚沙律配上芝麻汁,沙律入口微酸香甜,十分開胃。再配上煙三文魚,三文魚的咸香味與沙律菜互相中和,味道溫和。不過不失的前菜。牛堡份量十足,牛肉扒十分多汁!可惜比較鬆散,口感一般,而且配料亦略嫌失色,整體味道配合起來未算突出。魚堡中的魚扒十分厚身!香炸魚扒外皮脆,魚肉有點乾,但整體味道比較配合,較清新平淡。意大利飯味道
近年長沙灣區有不少新樓落成,亦吸引不少食肆於區內發展。

食物都漸漸漸送上,只是短短十五分鐘。
意大利飯味道不太突出,黑菘露味道不夠香,飯的質感較軟身,帶子經牛油煎香,但卻沒太多食材鮮味,略感失望

員工服務態度很好,主動為我們講解,推介,十分盡責
2017-02-02 491 浏览
[CP值超高嘅burger小店]年初6,好多餐廳都未開。見到呢間坐位唔多嘅小小burger鋪竟然坐滿晒人,見成9點幾就快快入去開餐!食得burger一定要食啲basic野!牛!classic burger $55!$55有咁嘅質素真係算唔錯!咬落去仲有肉汁!雞翼bbq味 $30 普普通通啦!有兩隻入面未熟晒!煙三文魚salad 食番啲菜鄧番暈食burger嘅罪惡感😂正正常常啦!薯條 $25 可以唔洗食,因為唔係特別出色食完左唔夠喉再戰burger!試個貴少少嘅$82極上和牛堡呢個真心出色之作!佢入面夾住嘅黑松露炒蛋係好香好滑,再夾個熱辣辣極上和牛超野美!最後,當唔少得個甜品!加$18就有嘅心太軟,甜品鋪一定做唔到呢個價,抱住冇咩期望反而好大驚喜!香濃朱古力真係流心流到擋唔住!食到人地山鋪!呢餐為初6寫上完美句號!訓醒又要番工喇!
[CP值超高嘅burger小店]

$55有咁嘅質素真係算唔錯!咬落去仲有肉汁!
雞翼bbq味 $30 普普通通啦!有兩隻入面未熟晒!
薯條 $25 可以唔洗食,因為唔係特別出色
食完左唔夠喉再戰burger!試個貴少少嘅$82極上和牛堡
香濃朱古力真係流心流到擋唔住!
食到人地山鋪!呢餐為初6寫上完美句號!訓醒又要番工喇!

• 極上和牛堡
#芝士薯條🍟 (HKD25+$7)✔️👅:6.5/10✏除了之前介紹的平、靚、正Burger之外 還有這個芝士薯條🧀 價錢合理的餐廳 不過芝士控會希望芝士份量可以多點啦😈 最好食吃完薯條還有芝士剩 便可以..👅😏
#芝士薯條🍟 (HKD25+$7)
✔️👅:6.5/10
2016-12-01 949 浏览
醫院附近近幾個月開左間西式burger店,見咁近我番工地方,哩日放工一於約埋班姐妹去試下先!香蒜扒老虎蝦…一上枱就聞到好香蒜蓉味!老虎蝦size唔算好大,蝦肉大約有手掌心咁長,虎蝦味道都幾濃郁,加埋蒜蓉一齊燒都幾香口嫁。法式鮮蠔湯… 哩個湯真係估佢唔到,蠔味十足!好似食緊隻熱辣辣既蠔落肚咁。😎公司漢堡…公司漢堡點會好似公司三文治咁簡單!先係厚身double和牛漢堡扒已經夠吸引!再加埋double cheese、炒蛋同埋蔬菜,真係double happiness呀!😋橫行脆蟹堡…見唔見隻蟹向你招手🙋 軟殼蟹炸得夠脆又夠份量😎 仲有上下左右既芝士、生菜、蕃茄片同混入蟹子既千島醬 加埋軟熟既芝麻包 整體唔錯嫁!墨汁意大利飯伴原隻虎蝦…虎蝦同小食虎蝦同樣大細,而墨汁份量岩岩可以沾滿每粒米飯而又唔會過濕,飯粒幾有咬口,飯中仲混入墨魚圈,算係幾有誠意。
香蒜扒虎蝦
前:法式鮮蠔湯
墨汁意大利飯伴原隻虎蝦

2016-11-15
墨汁意大利飯伴原隻虎蝦
2016-12-01 2310 浏览
早幾日係依間少少隱世既burger店發現到好西啊 佢既burger勁吸引 同埋海鮮都好新鮮 重要係岩晒芝士控 依度乜都可以變成芝士料理 仲好yumyum添公司漢堡🍔 $98依個多層漢堡好吸睛 入面料好多 雙層牛肉吾惹小 係一層牛肉加一層和牛 一次食兩種滋味 雖然索價98元正但真係估佢吾到地重料足料 兩塊都係厚厚既牛肉帶juicy香口 真係太誘人 而我同👦都好愛佢既醬 係蜜糖芥末醬 甜甜地 更中和左油膩感 而入面第2愛既就係最頂層既黑松露蛋 係點綴左成個burger 香味又更高一個層次 加上蛋仲好嫩 但比例可以再多啲 超值價錢!! 兩人share都好夠焗芝士波士頓龍蝦一隻🐲 $148大大隻龍蝦 可選香蒜或芝士 我就揀左芝士 一芝芝到尾嘛 真係爽 食個龍蝦 肉厚彈牙 仲好真材實料 一拉完條肉出泥啖啖肉 仲見到殼入面有啲龍蝦汁係度 可見得佢焗得剛好 吾會焗到乾晒 佢龍蝦鉗都好易拆 一次過食甘多龍蝦肉真係令人滿足😳薯格 $25+$12芝士肉醬被芝士肉醬吸引住 但食完以上兩樣野已經食吾落 係勁大碟 建議多人分享 但肉醬真心惹味
公司漢堡🍔 $98

焗芝士波士頓龍蝦一隻🐲 $148

薯格 $25+$12芝士肉醬
2016-11-27 572 浏览
男朋友屋企附近好多野食,依間burger店我地都講話想試好耐。今日兩半經過,見冇乜人、就入去一試。我地點左一個經典牛堡($55)+一個蝦蟹堡($72),另外各自加$8要左半份洋蔥圈同兩隻bbq雞翼,再加$6要左橙汁。洋蔥圈炸到脆卜卜好香口,洋蔥肉都幾厚,幾juicy。雞翼就鹹左d。到食主菜,burger~ 個牛堡好好味! 包烘到好脆,牛肉比想像中厚。咬開牛肉入面仲係嫩粉紅,煎得啱啱好,讚!相反,個蝦蟹煲有d失望,粉漿多過肉,蝦又有一朕雪味... 睇黎漢堡店都係嗌牛最穩陣...食到三點,發現可以優惠價$18點一款甜品,於是點左個心太軟。$18一個心太軟真係唔要求得太多、但整體都幾滿意- 皮係脆既,朱古力流心好濃,撈埋蛋糕食一流。略嫌個心唔夠熱,可能焗得唔夠耐,但咁抵食就原諒你

洋蔥圈炸到脆卜卜好香口,洋蔥肉都幾厚,幾juicy
。雞翼就鹹左d

到食主菜,burger~
!
相反,個蝦蟹煲有d失望
。略嫌個心唔夠熱,可能焗得唔夠耐,但咁抵食就原諒你