🍪【#馬鞍山】FAT ANGELO'S 💥闊別8年捲土重來 珍寶西餐💥.🍪 美式意大利餐廳Fat Angelo's於2014年全線結業,今年捲土重來🤩,喺馬鞍山新港城中心開店🥳。餐廳佔地面積好大,梳化位夠梳好好坐👏🏻!食物份量慷慨巨型😳,午市套餐包餐包、是日餐湯或沙律、主菜、果味冰茶,包保超滿足‼️~~~~~~~~~~~~~🥩 炭燒西冷牛扒 配 烤菜薯條 $138 (3.5/5)✧ Char Grilled Beef Striploin Steak with Grilled Vegetables & French Fries西冷牛扒叫七成熟,🔥火喉控制得唔錯。牛扒偏薄身🤔,肉質同味道搭救。🍟香辣薯條炸得好鬆脆,值得一讚☺️!可惜隔油功夫有待改善,碟底好重油味🫣。.🐔 照燒黃油雞 配 薯蓉及烤雜菜 (4/5)✧ Teriyaki Yellow Chicken with Roasted Vegetables & Mashed Potatoes半隻大燒雞啖啖肉,分兩餐食唔過份😱!皮脆惹味,肉質嫩滑,水準之作😆。底層舖滿牛油薯蓉,味道好濃郁,勁邪惡👿!.配是日餐湯(南瓜湯)或 精選沙律 Soup
🍪【#馬鞍山】FAT ANGELO'S
💥闊別8年捲土重來 珍寶西餐💥
~~~~~~~~~~~~~
🥩 炭燒西冷牛扒 配 烤菜薯條 $138 (3.5/5)

🐔 照燒黃油雞 配 薯蓉及烤雜菜 (4/5)

配是日餐湯(南瓜湯)或 精選沙律 Soup of the Day or Fresh Green Salad

🎃忌廉南瓜湯幼滑飽肚,夠香甜😋!
奉送果味冰茶 Fruity Iced Tea

🍹果味算幾自然,同好在唔會太甜。
+$10 鮮奶咖啡 Cappuccino
~~~~~~~~~~~~~
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$152 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:4/5
📍 FAT ANGELO'S
@fatangelos.hk
Follow me on instagram:hungrycookie15
2023-01-03 368 浏览
今日去試Fat Angelo's 嘅午餐同下午茶, 我會覺得前者比較抵食~阿仔叫咗燒黃油雞配餐湯,teriyaki sause. 佢話估唔到意式餐廳會有日式風味😂😂好食既~D雞滑既~反而我叫嘅下午茶 Tiramisu 無乜特別, 分量仲要比較細,少少失望😌好彩今次做咗會員,送咗好多coupon, 下次會去食晚餐,叫返餐牌上嘅選擇! 下次一定會叫炸八爪魚圈😁 未去已經諗定食乜嘢😂😂仲要叫杯熱朱古力及 ribs, 太懷念往日去 Fat Angelo's 既日子😊
2023-01-03
下午茶
  • 燒黃油雞配薯蓉
2023-01-02 357 浏览
行過新港城見到呢間好耐冇見嘅Fat Angelo’s 就心思思入去食吓,整體嚟講幾滿意。適逢聖誕節,餐廳會放下歌,成個環境氣氛好輕鬆。The Good Day Sausage份量嚟講似係一份大嘅前菜,適合sharing。如果做main應該唔夠飽。腸仔同個sauce嘅味道好夾,唔怕太咸。Nicoise Salad with Seared Tuna個沙律比想像中大份,啲沙律菜好新鮮好脆,吞拿魚每一塊都切得好厚。啲魚係外面煎過,個芯唔算好熟,所以食落去會有兩種層次嘅口感。魚本身有醃過,所以同啲沙律菜夾埋一齊食就剛剛好。Iberico Pork Chop豬扒非常大塊,又厚身,肉質整得好腍好juicy。佢配嘅醬汁有少少辣,加上有蜜瓜粒,配一塊巨豬扒係恰到好處,食落好惹味亦唔怕膩。Spaghetti with Grilled Chicken and Mixed Mushroom雞肉份量都算多,肉質好滑,意粉煮得偏軟身,如果係al dente應該更勝一籌。味道冇話好特別,係啲雞肉片嘅肉質幾好。

The Good Day Sausage

Iberico Pork Chop

The  Good  Day  Sausage
Nicoise  Sald  with  Seared  Tuna
Iberico  Pork  Chop
Spaghetti  with  Grilled  Chicken  and  Mixed  Mushroom
The  Good  Day  Sausage
Iberico  Pork  Chop
📍 FAT ANGELO'S (馬鞍山)好耐之前係尖沙咀地庫分店食過, 感覺環境氣氛都不錯👍🏻食物抵食😋估唔到會突然間全線分店結業🙈最近知道餐廳係馬鞍山重開😍就緊係要去回味一下☺️餐廳走歐陸風情😎空間感大, 坐得舒服🪑主打新派西式家庭料理🍽️午市套餐幾抵食😋⭐️ANGELO’S LUNCHEON午市套餐是日餐湯🥣或沙律🥗➕主菜🍝➕飲品☕️另外有餐包附上🥖✨雜菜蕃茄湯🍅🥣蕃茄味香, 帶點酸甜幾開胃😋✨ 意式鮮茄醬燴有機糙米飯伴燒雜菜🍽️ $98感覺個鮮茄醬同上面個蕃茄湯有d似😅但就杰身d🍅但都幾好食😋又唔會太漏👍🏻有機糙米硬度適中🌾燒雜菜好香🫑配上灑喺面香脆炸海苔好有口感✨ 牛油果牛肉漢堡配薯條🍔 $118牛油果醬偏少🥑中間既牛肉漢堡較厚, 烤得好香仲有斜格紋🐂 易咬唔韌👍🏻薯條粗粗地灑上左一d調味料, 幾好食🤤份量偏多✨ 果味冰茶🍹叫咗走冰🧊點知嚟到係暖暖地😂😅不過飲落茶味甘香,再配上果味幾fresh 📍 FAT ANGELO'S (馬鞍山)馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)3樓3227-3228號舖
📍 FAT ANGELO'S (馬鞍山)

⭐️ANGELO’S LUNCHEON午市套餐
是日餐湯🥣或沙律🥗➕主菜🍝➕飲品☕️
另外有餐包附上🥖

✨雜菜蕃茄湯🍅🥣
蕃茄味香, 帶點酸甜幾開胃😋

✨ 意式鮮茄醬燴有機糙米飯伴燒雜菜🍽️ $98

✨ 牛油果牛肉漢堡配薯條🍔 $118

✨ 果味冰茶🍹

📍 FAT ANGELO'S (馬鞍山)
2022-12-26 231 浏览
間餐廳既野食都唔錯唯獨是個心太軟真係敗筆我見我朋友同人地件心太軟都係流心我果件就cupcake咁所以就問下staff可唔可以換比我但佢話規矩係冇得換我都唔想難為個staff但我覺得換一件唔軟既心太軟都唔係好過分成本又唔值錢
間餐廳既野食都唔錯

但我覺得換一件唔軟既心太軟都唔係好過分
成本又唔值錢
心太軟
2022-12-17 371 浏览
星期日唔知午餐食咩好,咁岩見到呢間野新開,又咁岩唔洗等位,就一於試試佢!叫左兩份午餐,牛扒同黃油雞,配粟米湯同冰茶。粟米湯一黎到,就令我好期待主菜喇,皆因個粟米湯D粟米粒粒分明,直情食緊粟米蓉咁!以餐湯黎講,絕對係超班。可惜主菜牛扒就比較遜色,唔知係唔係粟米湯太突出令我太期待,份牛扒只可以話係屋企煎嘅質素,並無任何特別之處。但係黃油雞就不得了,鮮嫩得黎肉滑多汁,皮少少脆又唔油膩,打到呢度我都流曬口水想再食多次以百幾數嘅價錢,加上係呢個沙漠區,粟米湯加黃油雞=超班!

以百幾數嘅價錢,加上係呢個沙漠區,粟米湯加黃油雞=超班!
2022-12-16 323 浏览
Christmas time~ 未到Xmas 就買已經食大餐,我就去咗馬鞍山食FAT ANGELO'S!餐廳環境又大又舒適夠晒開揚,我自己勁鍾意!•又係叫到一枱嘢食嘅時間,我就揀咗🐔水牛城雞翼同🌽 脆粟米球 lee兩款小食做前菜,兩款都係廚師推介嘅食物,全部都係即叫即整,所以熱辣辣,勁好味呀特別係脆粟米球,外脆內軟💖•另外主食方面就叫左💜豬仔骨拼燒雞🐟刁草芥茉三文魚腩🍝海鮮扁意粉,豬仔骨拼燒雞一次過滿足晒兩個願望,又有豬肋骨又有燒雞~刁草芥茉三文魚腩嘅三文魚皮整到脆卜卜,海鮮扁意粉份量十足!•最後仲叫咗杯peach blossom同意式冰糕,意式冰糕幾有特式,似雪糕但不是雪糕🤣•快啲book枱同朋友一齊嚟食聖誕大餐💖

又係叫到一枱嘢食嘅時間,我就揀咗

快啲book枱同朋友一齊嚟食聖誕大餐💖
2022-12-06
2022-12-12 357 浏览
好多人都話馬鞍山係一個美食沙漠,但自從Mᴏsᴛᴏᴡɴ翻新咗之後,都好多食肆進駐,其他餐廳好唔好食我就未知,但 呢間餐廳就一定係呢個美食沙漠嘅一點綠洲🥰 想知有咩好食,睇落去喇🤪 蟹肉龍蝦濃湯 $48顏色呈深橙色,比較稀身啲啲,但味道絕對夠濃,龍蝦味相當濃,蟹肉收成細碎,為個湯增加咗啲口感脆香魷魚圈 配 香蒜檸檬蛋黄醬 $68魷魚圈炸到脆卜卜,炸衣厚度適中,其實唔點醬都好好味,因為魷魚嘅鮮味都夠哂做🤪 佢配嗰個醬,酸酸甜甜,用嚟做Sᴛᴀʀᴛᴇʀ都真係幾開胃😙烤美國肉眼扒(10安士)伴香草牛油 $298一上枱就聞到好香嘅炭燒香味🤩 好大塊,見到啲網紋都流哂口水,一放把刀落去就感覺到佢勁軟熟,輕輕一切就已經切開咗,入口肉質的確鬆軟,肉味肉香濃郁,炭香味亦伴隨入口🤪 最值得一讚嘅係配埋個醬食嘅同時,係全部味道都無減退,每隻味都各施其職,充滿整個口腔龍蝦汁海鮮扁意粉 $138雖然睇落個樣普普通通,但食落都相當有驚喜,而且用料十足,有三隻大蝦,大量青口仔,魷魚圈,意粉軟硬適中,幾有口感,配料亦相當有誠意,特別係大蝦,蝦肉紮實又有蝦味,但最欣賞都係佢個龍蝦汁,係你食意粉嘅同時,係逐漸滲透出嚟,個感覺

蟹肉龍蝦濃湯 $48
蟹肉龍蝦濃湯

脆香魷魚圈 配 香蒜檸檬蛋黄醬 $68
脆香魷魚圈 配 香蒜檸檬蛋黄醬

烤美國肉眼扒(10安士)伴香草牛油 $298

龍蝦汁海鮮扁意粉 $138
雖然睇落個樣普普通通,但食落都相當有驚喜,而且用料十足,有三隻大蝦,大量青口仔,魷魚圈,意粉軟硬適中,幾有口感,配料亦相當有誠意,特別係大蝦,蝦肉紮實又有蝦味,但最欣賞都係佢個龍蝦汁,係你食意粉嘅同時,係逐漸滲透出嚟,個感覺係好舒服,一啲都無搶味👍🏻
龍蝦汁海鮮扁意粉

依比利亞黑毛豬扒、燒意大利黃瓜、薯角 配 鮮果莎莎醬 $238
呢道菜色彩繽紛,都幾吸睛,而且份量都幾大,食落肉質係鬆軟嘅,仲有少少濕潤,豬味唔算話好突出,配埋個生果醬,又係酸酸甜甜,幾醒神,食落都唔會太大嘅負擔

蔓越莓汁 $32
係出面餐廳比較少見嘅一款果汁,酸酸甜甜,食飽飲返杯,都幾解膩🥰
蔓越莓汁

呢度食物質素符合價錢,今次我地坐咗係出面Bᴀʀ枱,坐入面嘅話,仲有啲歐陸少少嘅裝修,成個感覺都幾好,下次入嚟馬鞍山又多個選擇😙
2022-12-07
脆香魷魚圈 配 香蒜檸檬蛋黄醬
蔓越莓汁
2022-12-10 351 浏览
經過Fat Angelo’s咁多次,都唔係好想試今日終於的起心肝,同蝦子餅入去試探佢嘅虛實1)等位時間唔係好耐,入面都算大,座位寬闊2)Waiter/Waitress 都有禮貌,係新少少,落單要俾少少時間佢3)食物飲品,真心一般,唔似食評寫得好喎🍹凍檸茶$32size 比佢送嚟嘅水仲大杯,兩啖飲晒,性價比超低👎🏻👎🏻👎🏻🍔Fat Angelo’s Burger $128佢話有漢堡、煙燻五花腩、四式芝士、烤洋蔥一咬入去,塊漢堡粉紅色,冇乜肉汁,而煙燻五花腩,就只係一條煙肉🥓建議改番啲字眼,我覺得有少少取巧囉食完覺得差five guys / shake shack 仲好食😋🥗啖啖蟹肉沙律 $138蟹肉份量都算多,蔬菜都算新鮮!但個dressing就冇乜花生🥜味,又係得返芝麻醬隻味,同Menu講嘅又有少少唔同囉🌽甜辣脆粟米球 $58呢個仲攪笑🙄 不如叫「粟米薯球」配甜辣醬啦⋯⋯完🍨Tiramisu $58個人覺得呢餐最好味😋但如果再creamy 啲,我覺得會更好!總括嚟講,一次體驗,已經足夠🙏🏻
經過Fat Angelo’s咁多次,都唔係好想試
今日終於的起心肝,同蝦子餅入去試探佢嘅虛實
1)等位時間唔係好耐,入面都算大,座位寬闊
3)食物飲品,真心一般,唔似食評寫得好喎

🍹凍檸茶$32

🍔Fat Angelo’s Burger $128
佢話有漢堡、煙燻五花腩、四式芝士、烤洋蔥
建議改番啲字眼,我覺得有少少取巧囉

🥗啖啖蟹肉沙律 $138

🌽甜辣脆粟米球 $58
呢個仲攪笑🙄 不如叫「粟米薯球」配甜辣醬啦⋯⋯完

🍨Tiramisu $58
個人覺得呢餐最好味😋
但如果再creamy 啲,我覺得會更好!

總括嚟講,一次體驗,已經足夠🙏🏻

Lobster Bisque with Crab Meat (soup)龍蝦味較強烈 好香蝦味肉已同湯融合Fat Angelo"s Minestone (soup)經典的羅宋湯 酸酸甜甜味道有很多蔬菜碎在湯裏 很開胃Half & Half Combo with Fries燒烤醬的豬肋骨 容易切開 骨頭肉容易分開肉質嫩口 有肉汁烤黃雞 雞本身有用油去焗烤 肉汁鎖在裏面雞油在切開時流出 另外有雞香配上炸薯條 份量挺多Brown Rice with Seafood & Fennel in Lobster Sauce海鮮有蟹肉 帶子和海蝦 海鮮味十足炆飯中加了蔬菜碎和海鮮醬汁飯粒吸引醬汁後更吸引有加了不同糙米 口感上更有層次 更有咬口Chilli Garlic Sea Prawns海蝦大隻偏油 但肉質爽口蒜片香很配海蝦鮮味 配上蒜蓉麵包片也可沾點湯品 麵包片有脆度Crispy Calamari with sauce魷魚被麵衣包裏 有嚼勁有他他醬可以沾 酸甜減膩
龍蝦味較強烈 好香蝦味
肉已同湯融合

Fat Angelo"s Minestone (soup)
經典的羅宋湯 酸酸甜甜味道

Crispy Calamari with sauce
魷魚被麵衣包裏 有嚼勁
有他他醬可以沾 酸甜減膩
2022-12-09 171 浏览
fat angelo’s又開返啦😍好耐之前同朋友食過尖沙咀地庫嗰間,覺得氣氛同食物都好好,點知突然間冇晒,今次居然係馬鞍山搵到佢☺️黑糖麥包 ,$28呢度嘅麥包要加錢,不過大家都可以試吓,佢嘅香蒜醬好香。超級藍沙律,$88沙律好有驚喜,酸酸甜甜好開胃,酸味夠重,啱晒我😎入面除咗沙律菜,仲有芝士、藍莓、牛油果、藜麥等,下次去都會再食佢。辣蒜欖油海蝦,$68近排成日食蒜蓉蝦,呢間就有少少辣味,好彈牙,配上兩塊脆脆多士,非常惹味。三文魚配薯蓉及烤鮮蔬,$168味道同賣相都好唔錯,魚嘅汁係蜂蜜芥末,好好味,魚燒得好靚,切開三文魚再加入汁食,非常好味😋薯蓉都好正。bbq ribs配沙律及薯條,$248ribs又係勁多汁勁入味,份量都好足,肉質柔軟,仲配埋好好味嘅薯條,好開心🥳另外青萍果沙律都好清新。餐廳好chill,有吧枱可以去飲番杯酒,我見啤酒同雞尾酒都幾多選擇,下次去一定會試吓☺️

黑糖麥包 ,$28
呢度嘅麥包要加錢,不過大家都可以試吓,佢嘅香蒜醬好香。

超級藍沙律,$88

辣蒜欖油海蝦,$68

三文魚配薯蓉及烤鮮蔬,$168

bbq ribs配沙律及薯條,$248

2022-12-08 117 浏览
馬鞍山一直被香港人視為「美食沙漠」,可自從最近進駐了一些新的餐館後,這個臭名應該可以除掉了~ 當中,以新港城的 FAT ANGELO'S尤為突出,令人驚艷嚮往~~FAT ANGELO'S主營新派的西式家庭料理和意法手工菜,餐廳格調甚具歐陸風情, 以深啡的木紋裝飾,區分內外兩種不同的食區,兼具美式輕鬆悠閑感覺,也是打卡的好地方!頭盤脆香魷魚圈,炸得香酥鬆脆,食落帶點柔韌,加上香蒜檸檬蛋黃醬更加別有滋味~蟹肉龍蝦濃湯,湯底呈橙黃色,非常濃稠,香氣撲鼻!龍蝦味道豐裕,湯中也有不少蟹肉。主食點了兩款。 依比利亞黑毛豬扒厚身大件,肉質細嫩易嚼,近末端部份帶些少油性,更香溜好味,毫無油膩的口感!配上爽脆的意大利黃瓜、薯角及鮮果沙沙醬,吃到不能停口,非常入味!烤美國肉眼扒有10安士份量,有燒烤格紋,大大塊肉汁豐滿,加入香草牛油入口香味濃郁四溢。 大量沙律菜和薯條,好食之餘,更能飽腹!最後添加了甜品和熱咖啡,悠閑地感受著那份美食和愉悅浪漫的環境,餐廳是一個值得推薦給一家人或朋友聚餐的好地方!

2022-12-07 143 浏览
難得去開馬鞍山新港城中心,見到有新開餐廳,緊係要試🤤兩個人都叫咗勁多野食😆香草檸檬燒黃油雞🌟🌟🌟🌟🐔🍋半隻雞配燒菠蘿,份量啱啱好,雞皮好脆!🤤蟹肉龍蝦濃湯🦞🌟🌟🌟味道濃郁天使凱撒沙律🥗🌟🌟🌟份量都幾大😆精選小食五拼🌟🌟🌟🌟有薯條🍟、辣脆水牛城雞翼、意式焗肉丸、魷魚圈等🤤勁豐富!忌廉汁辣肉香腸尖筆管粉🍝🌟🌟🌟🌟好creamy!心太軟雲呢拿雪糕🌟🌟🌟🍮🍦好食🤤Orange juice🍊Cranberry juice🥤 Lemon tea 🍋
難得去開馬鞍山新港城中心,見到有新開餐廳,緊係要試🤤
兩個人都叫咗勁多野食😆

蟹肉龍蝦濃湯🦞🌟🌟🌟味道濃郁
天使凱撒沙律🥗🌟🌟🌟份量都幾大😆
忌廉汁辣肉香腸尖筆管粉🍝🌟🌟🌟🌟好creamy!
心太軟雲呢拿雪糕🌟🌟🌟🍮🍦好食🤤
Orange juice🍊
Cranberry juice🥤
Lemon tea 🍋
很久沒有聽過這個名字,突然瘀馬鞍山出現,十分驚喜!😱😱😱😱今日來吃晚餐,全部菜式,包括salad, burger, 龍蝦湯, 飲品, Calamari 炸魷魚圈 ,非常有水準!!👍👍👍價錢非常大眾化, 似回到二十年前尖沙咀的價錢~~~😍😍😍可能係馬鞍山區開,所以先做到價錢咁吸引😌😌😂😂🤭🤭座位舒服~寬敞~🌟We enjoyed a great Italian Dinner 🌟😋😋😋
很久沒有聽過這個名字,突然瘀馬鞍山出現,十分驚喜!😱😱😱😱
價錢非常大眾化, 似回到二十年前尖沙咀的價錢~~~😍😍😍
可能係馬鞍山區開,所以先做到價錢咁吸引😌😌😂😂🤭🤭
座位舒服~寬敞~
  • Fat Angelo's Beef burger
曾經是Fat Angelos 員工之一一直都好熱愛這家餐廳所以當它結業而我失業~總覺很可惜如今重新開業~當然要回味一下新店設於馬鞍山新港中心裝修有別於以往磚紅沙發配格仔枱布的意式情調現在更偏向於歐陸式風格但保留用照片作為牆壁裝飾ꔐLobster Soup龍蝦味幾濃郁~入口順滑creamyꔐBuffalo Chicken Wing醬汁酸酸辣辣~而雞翼雖然沾滿醬汁但仍然食到香脆口感可惜沒了藍芝士醬汁~略略失色ꔐFried Calamari 是炸魷魚圈~外層酥脆而魷魚彈牙ꔐLinguine with seafood in lobster sauce 海鮮完全舖滿意粉面~份量十足醬汁完全依附在意粉上~creamy而散發淡淡的蝦香如果調味再重少少~令蝦香味更突出會更好ꔐHalf & half combo(Half BBQ Pork Back Ribs & half Chicken)最喜愛肥天使菜色Ribs配上大廚新菜式燒春雞Ribs用了BBQ醬 · 香濃惹味肉質軟腍帶彈性· 輕輕一拉就骨肉分離時隔多年仍然出色~絕對令人回味燒春雞外層燒到香脆~雖然某些部位稍乾少少但雞皮的酥脆感~值得一試ꔐTira
曾經是Fat Angelos 員工之一
一直都好熱愛這家餐廳