2021-07-25
#Fiveguys今次講嘅係位於灣仔為人熟悉專食漢堡包嘅FiveGuys👅👅 一聽個名就知係邊一間🥰🥰用紅白色嘅設計 簡簡單單就已經好靚 有一種復古嘅感覺 方便大家過嚟打卡😚😚又可以食到好食嘅漢堡包🍔 又可以打卡 我覺得呢間野真係超正✨✨ 之前小編過嚟食嘅時候係有花生🥜 俾大家慢慢食 但係唔知係咪疫情關係 所以冇咗免費提供嘅花生🥺🥺希望遲啲可以有返😚😚Cheeseburger $85💰(8.5/10)真係好大個包🤤🤤一定會好飽飽☺️☺️係用錫紙包住 麵色皮上面有啲芝麻粒💕而且唔會係好扁個種 烘得夠鬆軟✨✨而且係自選配料㗎‼️啱晒想咩都揀晒嘅人 🤫小編揀佐番茄🍅生菜🥬蘑菇🤍洋蔥🧅茄汁❤️❤️ 芝士仲要係半溶㗎‼️‼️牛肉就因為係即煎嘅關係 真係好Juicy😋😋而且塊牛肉好大塊 有兩塊👅牛肉味好岀 食到最後係會滴汁㗎🙈🙈配埋芝士真係世一😍😍個包熱辣辣 食落去好滋味👍🏻👍🏻加埋上面揀嘅配料就健康好多🙈🙈真係流晒口水🤤🤤Five Guy’s Fries Little $40💰 (9/10)嚟得Five Guys梗係要食佢啲薯條🍟🥰🥰因為係真係超級好食😋小編揀佐Little Size 但係份量依然係超級多‼️‼️
#Fiveguys
Cheeseburger $85💰(8.5/10)
嚟得Five Guys梗係要食佢啲薯條🍟🥰🥰因為係真係超級好食😋小編揀佐Little Size 但係份量依然係超級多‼️‼️係會多到滿瀉 😍😍仲可以自己拿茄汁 鹽🧂或者黑椒 去配埋一齊食🤤🤤薯條係厚切㗎😚😚所以會整到外脆內軟🤪🤪真係好鍾意❤️❤️因為新鮮炸起 所以會好香薯味🤤🤤佢係多佐陣花生油味🤍🤍整體嚟講真係好好食👍🏻👍🏻 推介Five Guy’s Fries‼️‼️
推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟
📍#巨B覓食灣仔 #巨B覓食觀塘 #巨B覓食尖沙咀 #巨B覓食中環 #巨B覓飲北角
Five Guys (灣仔)
⚜️灣仔莊士敦道60號地舖
⏱星期一至日 1100-2100