2021-03-09 2451 浏览
新年下午四時多來到,不用排隊又不用等位✌🏻,它開了好幾間分店,我還是第一次食。食物有不同的 customisation要研究下點先最好食😛在玻璃幕可以見到店員砌漢堡包🍔,店內幾多位,我們坐在窗邊的枱,落地玻璃感覺好舒服。食物都是放在紙袋內、醬汁餐具都有外賣包裝,疫情期間令我食得更加安心。.Little fries | $40影相影得不好,它的份量超多,像m記兩個大薯條🍟的份量,兩個人都食不完粗身薯條充滿了薯仔蓉,自助取茄汁方便了我這個醬汁愛好者。Little Cheese Burger | $65Little burger 🍔跟正常包的大小都一樣,就是相差了一塊肉。漢堡的牛肉味不太濃郁,有少許失色,不加醬汁的漢堡不夠味道,蕃茄🍅及配菜新鮮。
要研究下點先最好食😛

Little fries | $40
粗身薯條充滿了薯仔蓉,自助取茄汁方便了我這個醬汁愛好者。

Little Cheese Burger | $65
2021-02-15
Five guys milkshake一向大杯兼抵飲,大家可能都已經有自己獨有嘅配鎖匙,我都一樣,次次叫milkshake都係嗰幾款,所以今次就想試啲冇點叫過嘅mix-ins🤩——————Milkshake (Bacon + Oreo Cookie Pieces) $55今次走出舒適圈,試咗呢個bacon同oreo嘅配搭,bacon鹹鹹哋,配埋milkshake嘅甜味,其實都幾有趣😂oreo亦都係有一粒粒嘅oreo碎,幾有咬口🙈不過真係太大杯,一個人飲真係飲唔晒💦整體嚟講其實呢個配搭幾新奇,亦唔會好奇怪,下次有多一個選擇👍🏻唔知有冇人一向都係叫開呢款呢😙

——————
外卖自取
之前係網上睇到劉嘉玲推薦嘅”Five Guys”嘅burger就想黎試下究竟係唔係咁好食!果不其然,俗稱最好食嘅漢堡🍔名副其實😋確實冇令到我失望,係我目前食過最好食嘅漢堡👍🏻Cheese Burger 🌟($85)呢個係間舖嘅招牌,有Double嘅漢堡牛扒,唔算太厚,但入面嘅配料係相當之充足!(我揀左all the way,所以樣樣配料都會有,如果有唔鍾意食嘅可以同職員單一聲即可!)漢堡扒鮮嫩多汁,好有牛味very juicy并且唔乾、柴。加上熱熔嘅芝士以及濕軟嘅麵包體🥯一口咬落去太過於滿足,口感一流!其實一個人食呢個漢堡就真係好飽! 可以選擇叫little burger適合一人食! 入到去店舖非常大,風格都係偏向歐美,另外係半自助嘅形式,入到要自己去搵位坐。汽水($35)可以無限refill 另外仲有免費嘅花生食,同朋友坐係度食下花生吹下水都得🤣總而言括,性價比高!雖然類似於快餐店,但食物嘅質素係相當之唔錯!

Cheese Burger 🌟($85)

汽水($35)可以無限refill

另外仲有免費嘅花生食,同朋友坐係度食下花生吹下水都得🤣

2021-02-20
2021-01-29 2315 浏览
中午放飯經過這裡經常看到看到很多人在排隊買,今天也去試了一下,進去花了140蚊買了一個cheese burger和一杯vanilla milk shake,沒有套餐,賣這麼貴這麼多人買,結果味道感覺也就是麥當勞水平,完全不懂這麼貴的原因是什麼。。。這個價錢可以去吃beef and liberty了,比這個好吃一百倍,這家以後不會再去了
外卖送餐
2021-01-28 1793 浏览
/Five Guys/灣仔/|Cheeseburger|$85|雖然賣相一般,但係好食嘅。配料方面揀咗All the way,揀佢官方推薦嘅配搭,唔洗煩。肉汁係超級多,一路食一路滴,不過略嫌太多肉汁,食到後半段,肉汁會浸濕曬個包,影響包嘅質感建議點杯milkshake + bacon聽落好奇怪,但其實係five guys signature飲落出奇地夾,煙肉炒到偏脆身,咬落去鹹香,可以中和返奶昔嘅膩感
/Five Guys/灣仔/
Cheeseburger
|Cheeseburger|$85|

建議點杯milkshake + bacon
聽落好奇怪,但其實係five guys signature
2020-12-17
2021-01-28 1295 浏览
最近five guys 係香港愈開愈多。又多人,有二人限聚令,好不容易先搵到一個位坐低。咁就嗱嗱臨同朋友分頭行事。我就坐喺度等食。佢就出去排隊買嘢食啦。一人一個burger,眼見隔離枱嗰啲全部都大大個,所以自己要咗個Mini版就算啦。我自己叫咗個Little cheese Burger,好重芝士味。而且我哋叫多咗個薯條。薯條炸得非常好食,本來想叫多杯奶昔。但係真係食唔落啦。再加埋無限供應嘅花生。呢一餐可以話相當之飽。因為太肚餓我冇影到相,所以就借朋友張相啦。
2021-01-25 910 浏览
Five guys’ burgers are really yummy! This is the 3rd time I went there. Their burgers sizes are so huge! There are lots of toppings we can select! The burger steak is quite thick and it is so juicy! I usually add lettuce. It is quite fresh. Also, adding cheese is a must!
2021-01-21 1620 浏览
Cheese burger (all the way) $85我覺得叫little burger都夠食🤣呢到配料係無限任選,All The Way包括生菜、酸瓜、蕃茄、烤洋蔥、烤蘑菇、芥末等等,即叫即製,用錫紙上包住熱辣辣既包,散發熱氣會令包變腍,所以外層唔脆,質感偏濕潤...招牌芝士漢堡有兩塊漢堡扒,唔算厚,不過咬落多汁同埋幾重牛味🤤芝士可以再熱融多點,有部分係硬化了,同埋呢到食物係唔跟餐,只有單點,叫薯條最好同朋友share食,薯條份量真係好多🙈幾抵食

2020-10-20
2020-11-24 2012 浏览
ฅ≧∀≦ฅ 漢堡包我來了!喵~⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐今次係第二次食five guys 都係encore Little cheese burger 🍔 上次就係簡單配搭all the way⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐今次自己配搭佐專屬既味道,鍾意食辣既你可以跟我試下呢個配搭😋Little cheese burger ( all the way without pickles, mustard ADD jalapeño, BBQ sauce )⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐今次試埋草莓🍓奶昔,creamy 又fresh, 推!薯條夠曬大份,但有點太鹹😂

ฅ≧∀≦ฅ 漢堡包我來了!喵~

今次係第二次食five guys
上次就係簡單配搭all the way

⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐

ADD jalapeño, BBQ sauce )

⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐
今次試埋草莓🍓奶昔,
creamy 又fresh, 推!

薯條夠曬大份,但有點太鹹😂
2020-11-19 1843 浏览
幸好叫了單層芝士漢堡包好大份,漢堡扒和配料多,好飽漢堡扒好好味,多汁包太大,我唔知點食,食到成手都係。薯條用花生油炸,充滿花生味,加上茄汁更好味。食薯條食上隱,我是第一次又話有任食花生,我唔見

幸好叫了單層芝士漢堡包
好大份,漢堡扒和配料多,好飽
漢堡扒好好味,多汁
包太大,我唔知點食,食到成手都係。

又話有任食花生,我唔見
薯條 regular
2020-11-19
薯條 regular
  • Cheeseburger
  • 薯條
  • Fries
2020-11-18 1201 浏览
食過尖沙咀、北角同灣仔既FIVE GUYS!平日晚飯時間黎食,灣仔呢間分店都比較多人!唯獨等候期間因為Covid 所以無左花生放題🥜😫 還我花生.FIVE GUYS有四款Burger,我四款都試過哂!最中意都係單層芝士漢堡!仲可以添加自己中意既配料Tim😍🤤 組合成你自己最鍾意嘅Dream Burger 🍔 .📌Little Cheese Hamburger 🍔 $65漢堡包用錫紙包住,唔怕啲汁滴到周圍都係,而且都做到小小🤏🏽keep warm既效果🧐個包既質地超厚超軟熟,配Steak 🥩sauce +番茄🍅+炒蘑菇🍄,啲芝士溶哂,配埋塊超厚牛肉, 肉味濃郁,食落有肉汁! 好食👍🏾🤤 我覺得Bacon個味似豬肉乾,而且脆口好乾身!個人認為不用加!.📌🍟FRIES (small size) $40叫錯左size呀~ 兩個人應該叫Medium🥺 薯條份量偏多,薯條又粗又大條,連皮用花生油炸過2次!之前食過Cajun辣味薯條同FIVE GUYS風味,雖然大部分人都話辣味好食啲,但個人認為FIVE GUYS風味比較好食😋原因係Cajun辣味落太多味粉!而且比起原味乾身,食到最後喉嚨真係會有啲唔

📌🍟FRIES (small size) $40

叫錯左size呀~ 兩個人應該叫Medium🥺
薯條份量偏多,薯條又粗又大條,連皮用花生油炸過2次!之前食過Cajun辣味薯條同FIVE GUYS風味,雖然大部分人都話辣味好食啲,但個人認為FIVE GUYS風味比較好食😋原因係Cajun辣味落太多味粉!而且比起原味乾身,食到最後喉嚨真係會有啲唔舒服!
📌汽水 (無限添飲) $35
個人推薦食Burger薯條配汔水多過Milkshake! 之後食過兩次配花生醬/Oreo milkshake,超級甜又大杯,杯到一杯已經放棄😂但係佢個milkshake 係奶味好重好飲的👍🏾😍
總結黎講,係會encore再嚟食的👍🏾
食物:8/10
環境:7/10
抵食度:7/10
回頭度:8/10

2020-11-17 983 浏览
唔覺得特別好食。除咗佢可以係咁食花生之外,不過都花生都有啲油益味,唔係咁新鮮,講吓個漢堡包,牛肉多汁但係個麵包林晒....真係唔值咁貴, 不過環境好舒適,坐得好舒服😌
2020-11-08 1444 浏览
呢個奧巴馬至愛既Five guys嚟咗香港之後開到成巷成市,逆市都照開分店,係灣仔返工既我呢日就嚟到放縱一下,買咗佢signature既burger同milkshake外賣做lunch。呢度好signature唔少得放喺門口一箱箱任拎既花生,而且burger既配料同醬汁都係任你mix&match,milkshake都係,又唔使額外加錢,鍾意點配搭都得。Cheeseburger (Lettuce, Tomato, Grilled onion, Grilled mushroom, Relish, Mayo, Ketchup)買返黎嘅burger用錫紙包住,不過唔係好發揮到keep warm既效果,個包唔夠熱,而且面頭既麵包吸晒倒汗水,變得比較腍,口感上就唔係幾好。入面既配料好多,中間既beef patty有少許牛味,食落唔會太實又唔會太鬆散,啱啱好,配埋炒過既洋蔥、蘑菇等配料,好滿足。Five Guys Shake (Malted milk, coffee, oreo)呢個milkshake比到驚喜,我叫咗3款材料mix&match,一入口係香甜既麥芽味,之後就係微苦既咖啡味中和返甜味,最

呢個milkshake比到驚喜,我叫咗3款材料mix&match,一入口係香甜既麥芽味,之後就係微苦既咖啡味中和返甜味,最後仲食到唔少粒粒oreo,好足料,而且milkshake口感好綿滑,一啲都唔會甜,飲多幾啖都唔會怕漏。

人均消費:$140
推介指數(10分為滿分):7.5分
2020-08-24
5 分钟 (外卖自取)
  • Milkshake
位於灣仔的Five Guys,是來自美國的人氣漢堡包店。餐廳在1986年創立,一開店便成為華盛頓城區最受歡迎的漢堡包店,連前仼總統奧巴馬也是它的忠實粉絲哦。品牌成立30年,分店分佈全球1500地方。在2018年11月正式登陸香港灣仔,期後尖沙咀、中環和北角等,都陸續開設分店哦。 招牌的紅大門、落地大玻璃、開放式廚房、紅白階磚、紅白標語、大型長枱等,全部跟足原址設計,店員全是外國人,店內播放著美國歌曲,令人有致身於美國旅遊的感覺呀。 香港店的Five Guys餐牌跟美國店的一模一樣,有多款漢堡、熱狗和三文治選擇,價格由$50-95不等。客人更可以按個人口味添加免費配料,組成自己理想中的漢堡包哦。此外,薯條和奶昔也是招牌之一,大家不能錯過啦。 Five Guys Cheese Burger $85 餐廳所有食物,堅持人手製作! 招牌芝士漢堡,從不使用冷藏急凍肉,而是選擇用免治牛肉。兩片漢堡扒,肉味濃郁,幼軟且多肉汁,質素不俗。配上免費的配料: 生菜、酸瓜、蕃茄、炒洋蔥、炒蘑菇、蛋黄醬和茄汁等,整體配搭完美,是個不錯的漢堡包哦。Five Guys Fries $60/Large 餐廳的薯條非
位於灣仔的Five Guys
,是來自美國的人氣漢堡包店。

,期後尖沙咀、中環和北角等,都陸續開設分店哦。

香港店的Five Guys餐牌跟美國店的一模一樣

Five Guys Cheese Burger $85

Five Guys Fries $60/Large

餐廳的薯條非常高質,建議大家一定要試呀! 薯條用新鮮薯仔製作,用純正花生油炸,香氣撲鼻。一共兩款口味: Five Guys Style 或 Cajun Style,而且有三個大小可選,$40/S、$50/M 和 $60/L。兩款口味各有特色,但個人偏愛Cajun味
,微辣惹味,大推介哦。

Strawberry Milkshake $55 Chocolate Milkshake $55

既然食得肥仔餐,就不要忍口啦,繼續放肆下去吧。餐廳的奶昔口味多不勝數,有朱古力、草莓、花生醬、香蕉、海鹽焦糖、Oreo和煙肉等。奶昔質感幼滑,滑溜順口,甜度適中,很好喝呢。
2020-10-19
2020-10-19 1508 浏览
Five Guys好几年前就开过来香港了,一直没来拔草,据说比shake shack好吃多店里服务员几乎都是外国人,点餐需要用英语。环境:店内就是典型的红白美式风格(不过个人还是喜欢北角那家分店,更大一点),疫情期间,封了好几桌不给坐,免费供应的花生🥜也没有了。而且周末去的话,位置很难找!「Little bacon cheeseburger」还好提前看了点评,点little的也觉得分量好大,有十几种配菜可以免费加,我选了all in。拿到手的时候,上面的面包坯是冷的,下面的倒是热的。肉除了培根,也还有一块牛肉饼,牛肉饼吃着口感比较松散,应该没加什么面粉(点赞),但是咸味不足(还好自助区有盐包和黑胡椒粉可以自己拿来加),而且也没有吃着很juicy。不过酱料倒是不错。总的来说,很一般,也有可能是香港这边做的不够好吃,60多一个,性价比一般
店里服务员几乎都是外国人,点餐需要用英语。

环境:
而且周末去的话,位置很难找!

Little  Bacon  Cheese  Burger
Little  Bacon  Cheese  Burger