2020-11-08 1439 浏览
呢个奥巴马至爱既Five guys嚟咗香港之后开到成巷成市,逆市都照开分店,系湾仔返工既我呢日就嚟到放纵一下,买咗佢signature既burger同milkshake外卖做lunch。呢度好signature唔少得放喺门口一箱箱任拎既花生,而且burger既配料同酱汁都系任你mix&match,milkshake都系,又唔使额外加钱,钟意点配搭都得。Cheeseburger (Lettuce, Tomato, Grilled onion, Grilled mushroom, Relish, Mayo, Ketchup)买返黎嘅burger用锡纸包住,不过唔系好发挥到keep warm既效果,个包唔够热,而且面头既面包吸晒倒汗水,变得比较腍,口感上就唔系几好。入面既配料好多,中间既beef patty有少许牛味,食落唔会太实又唔会太松散,啱啱好,配埋炒过既洋葱、蘑菇等配料,好满足。Five Guys Shake (Malted milk, coffee, oreo)呢个milkshake比到惊喜,我叫咗3款材料mix&match,一入口系香甜既麦芽味,之后就系微苦既咖啡味中和返甜味,最

呢个milkshake比到惊喜,我叫咗3款材料mix&match,一入口系香甜既麦芽味,之后就系微苦既咖啡味中和返甜味,最后仲食到唔少粒粒oreo,好足料,而且milkshake口感好绵滑,一啲都唔会甜,饮多几啖都唔会怕漏。

人均消费:$140
推介指数(10分为满分):7.5分
2020-08-24
5 分钟 (外卖自取)
  • Milkshake