2022-06-05 506 浏览
第一次飲奶昔係結到攪唔到枝飲管😂唔知話佢足料好定係咩好啦😂仲以為個朋友玩我點解會啜唔到嘅😂咁大杯又可以任搭配料,幾抵玩喎🤣,加咗煙肉又真係幾好飲,幾特別,脆脆地幾有口感,鹹甜鹹甜交夾😚好新奇😂

雲呢拿奶昔加煙肉
雲呢拿奶昔加煙肉
2022-05-22 382 浏览
依幾日放假,嚟左荃灣行街,諗唔到食咩好,行行下見到Five guys,係荃灣開左咁耐都未嚟食過,就揀左依間嚟試下😝😝2個人叫左Cheese Burger, Five Guys Style Fries (Regular), Chocolate & Banana Milkshake😊📍Cheese Burger ($95) 好大個,十分足料,但略嫌太濕,乾身啲會好食啲。📍Five Guys Style Fries (Regular $50)薯條同係街食到嘅唔同,好有薯仔味,唔點茄汁已經好食,下次有機會試埋 Cajun Style Fries。📍Chocolate & Banana Milkshake ($55)有好多口味可以揀,可以隨意mix,叫左個最穩陣嘅,有香蕉粒但香蕉味唔太重。嘢食都幾大份,2個人share 都食唔哂。有機會去其他分店試下😆😆😆

📍Cheese Burger ($95)
好大個,十分足料,但略嫌太濕,乾身啲會好食啲。

2022-05-10 481 浏览
◐ ◑ ◒ ◓ 之前去倫敦冇食過,最後竟然見到香港開左,講左好耐話去試吓,終於都有食到啦,可能太有期望,結果真係有啲失望😭 包裝好冇hut,只係用錫紙包住,雖然味道係ok,但係完全冇乜誠意咁🥲不過值得提既係可以免費加配配料,雖然最後我地每款都係加左兩款🤣◐ 雙層煙肉漢堡Bacon cheese burger◑ 煙肉芝士熱狗Bacon cheese hotdogs ◒ 所有配料免費蛋黃醬、生菜、酸瓜、蕃茄、煎炒洋蔥、煎炒蘑菇、茄汁、芥末醬、酸瓜醬、洋蔥、墨西哥辣椒、青椒、牛扒醬、燒烤醬、辣醬◓ 自動斟飲品📍 Five Guys (荃灣)荃灣荃新天地地下高層UG69及UG71號舖
◐ ◑ ◒ ◓

◐ 雙層煙肉漢堡
Bacon cheese burger

◑ 煙肉芝士熱狗
Bacon cheese hotdogs

◒ 所有配料免費

◓ 自動斟飲品

📍 Five Guys (荃灣)
荃灣荃新天地地下高層UG69及UG71號舖
2022-05-03 301 浏览
其實啲burger都幾貴兩個人一個little bacon cheese burger 一個bacon cheese burger 加一個大薯條同一杯嘢飲要$290薯條係好味嘅Burger 一般 裡面嘅bacon夠脆嘅McDonald’s 嘅安格斯可以贏佢
其實啲burger都幾貴

McDonald’s 嘅安格斯可以贏佢
2022-05-01
Cajun  fries
2022-03-27 446 浏览
講到喺美國咁出名,咁未試過點都要試下嘅,星期日下午2點左右都有位坐,唔太多人,我地選擇咗cheese burger& bacon burger &薯條,呢度冇套餐得單點15款配料免費任加,可以配合自己心水,係幾好嘅,我地選擇配料唔多,所以個飽都唔會太濕,漢堡質素就真係好一般,個牛肉冇乜汁,唔夠 juicy,味道正常,不過個價錢唔值呢種質素囉,至於薯條係好食嘅,真材實料見到薯仔皮應該唔會再黎食,最多只回頭會食佢個薯條囉

應該唔會再黎食,最多只回頭會食佢個薯條囉

2022-03-27
  • 薯條
小編同友人去荃新天地新開既Five Guys 朝聖, 雖然係閒日既8點先去食, 但仍然好多人, 要等一等位先有得堂食同埋都要排隊買野食, burger同fries果然係大家既comfort food, 超受歡迎。不過有啲失望既係, 可能因為疫情關係所以無左任食花生。🍔Little Cheeseburger - All the way without mayo ($65)好多人話Five Guys 既burger由於熱辣辣既時候已經用錫紙包住, 所以個包本身已經淋晒。小編當日堂食又覺得還好喎, 個包仍然係乾身先, 收貨。雖然叫左Little Cheeseburger只有單層既patty, 但仍然都係好需要張大個口先可以一啖咬到晒咁多layer, 層次感係有既, 不過太多sauce同蔬菜太多水, 一路食一路滴緊汁, 個場面有d 邐迤 (lei hea 🤤), 同friend食就無乜所謂, 同曖昧對象食就唔好喇。🍟Regular Fries ($50)薯條份量都係一如既往既澎湃, 兩個人食岩岩好。可以揀Five Guys Style 同 Cajun Style, 小編揀左Five Guys

🍟Regular Fries ($50)
Regular Fries

薯條份量都係一如既往既澎湃, 兩個人食岩岩好。可以揀Five Guys Style 同 Cajun Style, 小編揀左Five Guys Style, 薯條好乾身, 好香花生油味, 食到停唔到口。一直覺得Five Guys係一間被burger耽誤既薯條專門店。

為左個薯條, 小編絕對會回購, 但下次真係想試下Little Cheeseburger (Bunless), 睇下到底咩料。

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Ranking (5分為滿)

卡路里爆標程度: 😈😈😈😈😈

Cheat Meal 推薦程度: 😍😍😍😍😍

等候時間: 10
Regular Fries
2022-02-04 508 浏览
Five Guys @ 荃灣香港Five Guys版圖越來越大,身為Burgers既粉絲遇到Five Guys真係忍唔住去食番個美式Burger今日同朋友叫左一個Little Cheese Burger、Little Burger、薯條同埋雲呢拿朱古力Oreo奶昔😋由於佢地little size 已經係坊間既正常size,所以推薦食量唔係特別大既朋友叫little size已經夠飽🤣岩岩搵到位坐低就聽到叫號,心諗咁快拎得,原來係野飲拎得野食未得😂空歡喜一場,如果可以一次過拎唔洗行黎行去會方便D😂首先試下D加左CAJUN既辣粉既薯條,係紙袋拎個杯出黎發現袋入面仲有好多薯條🤩份量真係好大!薯條睇到仲有薯仔片係上面,炸得岩岩好,加埋D辣粉稍為鹹左D,但真係好惹味😆Little Cheese Burger 同埋Little Burger既分別係前者加多左芝士同蘑菇,其他配料都係一樣,例如番茄、生菜、炒過既洋蔥酸青瓜等等,材料食落都幾新鮮,而且唔會切到好碎掉到周圍都係;D肉唔會好乾,配上醬汁食落都幾好味😙我個人就鐘意有蘑菇既burger,因為加左蘑菇感覺係香好多🤣不過個包既缺點都唔少,首先係感覺
Five Guys @ 荃灣

Little Cheese Burger 同埋Little Burger既分別係前者加多左芝士同蘑菇,其他配料都係一樣,例如番茄、生菜、炒過既洋蔥酸青瓜等等,材料食落都幾新鮮,而且唔會切到好碎掉到周圍都係;D肉唔會好乾,配上醬汁食落都幾好味😙我個人就鐘意有蘑菇既burger,因為加左蘑菇感覺係香好多🤣不過個包既缺點都唔少,首先係感覺唔夠熱之外,成個burger既賣相唔係咁好,比較濕同埋歪曬導致降低左食慾,希望餐廳可以改善下burger既賣相
😫

最後講番杯奶昔,佢地係有好多味可以揀,今次揀左雲呢拿+朱古力+Oreo,估唔到配搭起黎都幾好飲🥳成杯奶昔都係比較傑身,飲落啖啖orea餅乾碎都幾過癮😋怕甜既朋友可能覺得太甜,我自己就中意甜野所以覺得幾好飲😘

2022-01-29
2022-01-27 352 浏览
疫情日日無得出街食,都唔知買乜外賣好,突然諗起有間漢堡包店之前想試,立即去試下啦😋叫左漢堡包、粗薯條、奶昔。原來漢堡包既配菜全部自己決定,幾好玩😗又幾好味,個漢堡包其實好夠漢堡肉亦好夠香,肥而不腻。薯條問心真係諗住試下,因為其實幾貴下,一細杯就$45,不過佢d薯條原來係倒入個紙袋度咖😁,我食完個細杯,將個紙袋個d薯條倒返入個杯,竟然又有一滿杯😬感覺上抵返少少😜,薯條幾好食,外脆內軟,都可以。奶昔方面,原味雲呢拿,可以自選兩個味道加上去,我加左朱古力,口感柔軟,都合格,不過甜左少少。呢間可以一試,不過薯條就要諗諗啦,漢堡包我都會再食,不過薯條就……🤔
叫左漢堡包、粗薯條、奶昔。

感覺上抵返少少😜,薯條幾好食,外脆內軟,都可以。

2022-01-27
10 分钟 (外卖自取)
  • 奶昔
2022-01-01 486 浏览
自選 Burger 🍔 其實幾適合我呢啲揀飲擇食嘅人今次揀咗 Little Bacon Cheeseburger 一啲都唔 little 架最正係配料同醬汁都自己揀想加咩就加咩我加咗番茄🍅生菜🥬蘑菇最驚喜係個煙肉 咬落去卜卜脆另外四個人叫咗一個大薯條夠晒食有突總括都好味😋
自選 Burger 🍔 其實幾適合我呢啲揀飲擇食嘅人

總括都好味😋
2022-01-01
Little  Bacon  Cheeseburger
2021-12-14 734 浏览
早兩日同老婆去荃灣行街,正當大家諗緊食咩時,突然間醒起five guys係荃灣新開左分店,睇食評都唔算差,而且我同老婆都未食過five guys,所以就決定去試一試。黎到店鋪,地方都算寬敞同乾淨,冇裝修味。我地叫左一個雙層煙肉芝士漢堡同埋雙層芝士漢堡,每個漢堡包都可以自選材料而且全部都係免費,不過加得材料多個包會比較濕。跟住仲叫咗一個辣味大薯條同一杯焦糖味朱古力奶昔。兩個漢堡包味道其實都好普通,以咁嘅價錢來講其實唔抵食。薯條份量超多,多到除咗隻杯裝滿晒,個紙袋入面都有大杯裝嘅份量,味道我覺得太濃太鹹,唔太岩我口味。杯焦糖朱古力奶昔都好濃味。整體黎講,唔會再想試🥶

整體黎講,唔會再想試🥶

2021-12-11 485 浏览
第一次寫食評 送比你 標題果句野 係我走時聽到隔離臺講既 我覺得好岩 希望大家抱住好心態來試下 一來個包就係凍既二來杯奶昔甜到漏三來貴到pk 不過都係果句 比人呃都係一次啫 生命滿希望!

一來個包就係凍既
二來杯奶昔甜到漏