2022-10-19 284 浏览
之前佢喺銅鑼灣時已經聽過,但初頭爭多人排隊一直冇食,過咗一排就冇咗件事。前排朋友生日食完飯提議想食呢間梳乎厘Pancake,就即興去咗The One呢間睇吓,8點幾去到,原來依家已經人龍不再,唔洗等位直入。店員安排座位之後俾咗餐牌我哋,睇完自己出去櫃檯落Order俾錢,我哋3個人,因為食完飯已經好飽,只點了一款口味Pancake Share食,榛子朱古力焦糖香蕉班戟💛 (其後本身佢選擇也不多,只有三款,另外兩款口味係原味班戟 同 士多啤梨藍莓香蕉班戟) 班戟每份即叫即做,大約要等20-25分鐘,但嚟到嗰時仲係熱辣辣,每一口都入口即化~ 真係好似食空氣😆 但係正嘅!係幸福嘅感覺☺️另外我哋分別叫了3杯唔同口味嘅飲品:椰子沙冰、士多啤梨沙冰 同 芒果熱情果沙冰❄️ 飲品味道做得唔錯😋 三款都有好足料嘅味道,而唔係得個甜字同糖漿嗰種👍🏻📍FLIPPER'S (尖沙咀)地址-尖沙咀彌敦道100號The ONE i.t orange forest環境/設施-⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️特色-⭐️⭐️⭐️⭐️人均價格-$80評分-⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📍FLIPPER'S (尖沙咀)

環境/設施-⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
特色-⭐️⭐️⭐️⭐️
人均價格-$80
評分-⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-10-15
  • 榛子朱古力焦糖香蕉班戟
  • 椰子沙冰
人氣日式甜品店@Flippers, 終於係尖沙咀The One 開咗分店喇! 唔洗吓吓過海先可以食到.這家日本過江龍甜品店, 先後在韓國,新加坡開海外分店都大受歡迎, 係銅鑼灣希慎亦成日都有條人龍,signature 梳乎里pancake一定功不可沒喇! 🔮迷你士多啤梨🍓班戟   $78個presentation 真係好可愛,郁吓郁吓,搖吓搖吓咁,兩層pancake🥞擺係個迷你通花蛋糕盤上面,上2面仲有粒好大嘅日本士多啤梨🍓,真係好靚.見到店員拎上台嘅時候,都慢慢來,因為個pancake真係搖吓搖吓咁,好似就塌咁,好得意呀!上面嘅士多啤梨奶蓋,好香芝士🧀味,pancake超級軟綿,而有彈性,入口順滑,絕非空氣口感,而且有蛋香,店家亦強調奶製品嘅材料都係有北海道直接入口,牛奶🐄味更濃郁 🔮迷你芒果🥭班戟    $78呢兩個甜品真係好靚勁好打卡!採取新鮮芒果🥭造成芒果醬,配埋新鮮芒果粒,再加上味道香濃嘅芝士奶蓋,入口香甜,有豐富嘅芒果味,側邊仲有啲烘過嘅瓜子仁,增加少少crispy嘅口感 🔮香滑🥥椰子沙冰    $45預期話呢嗰係椰子沙冰,倒不如話係椰子紀廉鮮奶沙冰更貼切,奶味好重,好似蓋
🔮迷你士多啤梨🍓班戟   $78

🔮迷你芒果🥭班戟    $78

🔮香滑🥥椰子沙冰    $45
預期話呢嗰係椰子沙冰,倒不如話係椰子紀廉鮮奶沙冰更貼切,奶味好重,好似蓋咁過左本身應有嘅椰子味,成員國pancake,飲埋杯唔就真係覺得有啲漏呀!
香滑椰子沙冰
迷你士多啤梨班戟
2022-09-30
迷你士多啤梨班戟
2022-09-18 1409 浏览
尖沙咀新店超鬆軟疏乎厘班戟 呢間係銅鑼灣有分店 一直都幾多人排隊 呢日去試試新店.⭐️原味班戟$109係日式疏乎厘pancake嘅設計👍🏻表面有北海道cream 凍凍地 口感勁順滑😍Pancake係重點 賣相做到勁厚身 震下震下😍用2隻叉輕輕打開 感受到超鬆軟嘅感覺因為好厚身 鬆軟得來保持到蛋糕口感 唔會太過空氣‼️疏乎厘同cream都建議盡快食.⭐️士多啤梨香蕉班戟$129呢個最主要多左幾款水果 比較Fresh.⭐️榛子朱古力焦糖香蕉班戟$139表面有榛子朱古力 醬 2種cream焦糖香蕉見到佢哋即刻燒 呢個感覺最特別.⭐️迷你香蕉班戟$78雖然係迷你 但份量都唔少有2件兩件疊高 震下震下感覺更加強.⭐️士多啤梨沙冰$45偏甜 表面大量士多啤梨同cream 沙冰唔錯⭐️雙重朱古力沙冰$50重甜 表面有朱古力 再加朱古力碎 極濃朱古力味.#FLIPPER'S (The ONE) (尖沙咀) 地址:尖沙咀彌敦道100號THE ONE2樓.⭐️評分:味道:4.5/5 新店黎講有驚喜 要保持呀環境:4/5服務:4/5抵食:4/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝 你既支持🙏🏻一
⭐️原味班戟$109
⭐️士多啤梨沙冰$45
偏甜 表面大量士多啤梨同cream 沙冰唔錯
⭐️雙重朱古力沙冰$50
重甜 表面有朱古力 再加朱古力碎 極濃朱古力味

#FLIPPER'S (The ONE) (尖沙咀)
地址:尖沙咀彌敦道100號THE ONE2樓
⭐️評分: